2022高考英语一轮复习 提能练(七)Unit 7 The sea(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 提能练七Unit The sea含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 Unit sea 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 7The sea第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2021江西省重点高中盟校第一次联考)Tuna Tossing(掷金枪鱼)This sport began in South Australia in a fishing community called Port Lincoln.It was inspired by the local fishermen who used to toss fish onto their trucks.Competitors will
2、 throw a 10kg fish and the winner is the person who throws the farthest.Hot Dog Eating ContestCompetitive eating has become popular in the past years and its participants try to eat as many hot dogs as they can in ten minutes.The sport began in the US city fairs and has gained recognition due to Nat
3、hans Hot Dog Eating Contest,held annually on the 4th of July.This sport has turned into a huge industry and is now popular in the US,Canada,and Japan.Wife CarryingIts a sport in which male competitors race while carrying a female teammate through a special track in the shortest time.This game has it
4、s origins in Finland.It developed into a worldwide game later and had the first foreign champion from Australia.The North American Wife Carrying Championship began in 1999.Now the World WifeCarrying Championship has teams competing from Australia,Germany,Great Britain,Ireland and the United States.P
5、alm Tree Climbing(爬棕榈树)Independence Day in Indonesia is on August,17th.This day is celebrated by various competitions.Climbing the palm trunk is the most difficult one.To climb up an absolutely smooth,oiled trunk is a problem.At the top of the trunk there are prizesfrom towels,clothes or something t
6、o mountain bicycles and cash certificates.Many countries have similar tree climbing events now.语篇解读:本文是一篇应用文。介绍了四种不同寻常的比赛活动:掷金枪鱼比赛、吃热狗比赛、背妻比赛、爬棕榈树比赛。1Which event promotes the business development greatly?A.Tuna Tossing.BHot Dog Eating Contest.CWife Carrying.DPalm Tree Climbing.B考查细节理解。根据Hot Dog Eati
7、ng Contest中的“The sport began in the US city fairs”和“This sport has turned into a huge industry”信息可知,吃热狗大赛已经转变为一项巨大的产业,促进了行业发展。2Where was the sport Wife Carrying first held?AIn Indonesia.BIn Australia.CIn America.DIn Finland.D考查细节理解。根据Wife Carrying中的“This game has its origins in Finland”信息可知,这个比赛活动起源
8、于芬兰。3What is special about Palm Tree Climbing?AIt is the hardest among the four events.BIts competitors strength means everything.CIts winners get prizes of different value.DIt has become popular in many other countries.C考查推理判断。根据Palm Tree Climbing(爬棕榈树)中的“At the top of the trunk there are prizesfro
9、m towels,clothes or something to mountain bicycles and cash certificates”信息可知,爬棕榈树比赛的奖品包括毛巾、衣服以及山地自行车和现金券,这说明获奖者的奖品价值不同。B(2021湖南省四校高三调研)Sasha Olsen,a fourthgrader at Pine Crest School in Fort Lauderdale,is working on releasing a book this summer to illustrate how the state of the ocean affects child
10、ren.The 10yearold went on a trip last summer with her family to Vietnam and Japan.She was horrified at the oceans pollution levels and dying sea animals.Back home,she grew even more disturbed after learning about the ocean conditions in South Florida.She sought help from her cousin Narmina Aliyev.To
11、gether,they started a nonprofit groupIwantmyoceanback,in October.Originally,the group started small,with friends coming together on the weekends to clean the beaches in Bal Harbour.Recently,however,it has hosted events to raise funds for beach cleanups and donate to conservation groups.The nonprofit
12、 group is also trying to broaden its base by tapping into the social media.Sasha has started a channel where she posts videos from events and has begun a web series called Table Talks.In it,she interviews people from different professions about the ocean.After the interview,she and her guest will cr
13、eate a painting,signed by the guest,which will be auctioned(拍卖) off to raise money to donate to conservationbased organizations.Jencarlos Canela,a popular Cuban American singer and telenovela star,was one of Iwantmyoceanbacks first followers and Sashas first guest.Canela,who has 3.4 million follower
14、s on Instagram,posted about the experience.“Sasha,you can count on me from now on for anything and congratulations on the work youre doing to keep our ocean clean.You are so special and very talented!” he wrote.Sasha and Aliyev hope to extend their work to neighboring cities such as Hollywood and Mi
15、ami Beach.“We really want to make ourselves visible and accessible to all,” said Aliyev,the nonprofit groups vice president.语篇解读:Sasha Olsen在日本和越南旅游时对海洋污染程度和濒临死亡的海洋动物感到震惊,她和Narmina Aliyev一起成立Iwantmyoceanback,为清理海滩筹集资金,向环保组织捐款,通过社交媒体推广环保公益活动。她们的善举赢得了许多名人嘉宾的支持。4What do we know about Iwantmyoceanback?A
16、It was set up by Sashas cousin.BIt aims at ocean protection.CIt was inspired by Sashas domestic travel.DIt organizes cleanup activities in the neighborhood.B考查细节理解。根据第三段内容并结合该组织的名称“Iwantmyoceanback”可知,该组织旨在保护海洋,故B项正确。5How does Sasha raise money on social media?ABy calling on friends and relatives to
17、 donate.BBy starting a channel and Table Talks.CBy interviewing people from different professions.DBy selling paintings signed by her guests.D考查细节理解。根据第四段尾句可知,采访结束后,她和她的嘉宾将创作一幅画,嘉宾在画上签名,该画将被拍卖,以筹集资金捐赠给环保组织。故D项正确。6What can we infer from Canelas post on Instagram?AHe is proud of being Sashas first gue
18、st.BHe is one of Iwantmyoceanbacks first followers.C.He is willing to make contributions to Sashas project.DHis followers on Instagram posted about their cleanup experiences.C考查推断判断。根据倒数第二段中的“Sasha,you can count on me.so special and very talented!”可知,Canela对Sasha的行为持肯定态度。他表示 Sasha可以依靠自己做任何事。据此可以推断,C
19、anela愿意为她的项目贡献力量,故C项正确。7What is the best title of the text?ASasha:a popular girl on the social mediaBFourthgraders:devoted to beach cleanupsCA 10yearold:making a difference to the oceanD.A 10yearold:working on releasing a book this summerC考查主旨要义。通读全文可知,本文主要讲述了十岁的Sasha在越南和日本旅游时,对海洋污染程度和濒临死亡的海洋动物感到震惊,
20、她和Narmina Aliyev一起成立Iwantmyoceanback,为清理海滩筹集资金,向环保组织捐款,通过社交媒体推广环保公益活动。据此可知,C项最适合作文章标题。C (20216月济南市高三针对性练习)Theyre life jacket orange,theyre robots and theyre capable of sailing the high seas without human intervention.On Tuesday the National Oceanic and Atmospheric Administration(NOAA) launched a pai
21、r of Saildrones(海洋无人机) in Pacific Northwest waters for the first time.Their summer long sailing journey will stretch from Vancouver Island to California.The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons.The government wants to see whether seagoing robots can extend fishery
22、 surveys now performed by expensive manned ships.Nora Cohen from NOAA said,“The 23foot long seagoing robots can follow a remotely programmed course for up to a year at a time.And they dont require any fuel.We use wind and solar power to drive the sensors.”He added,“It means that were able to go to p
23、laces where we dont really want to send people,and go into weather that we really dont want anyone ever to be in,and be able to send measurements back.”The primary mission is to investigate the species and the number of fish in existence and the places where they are.Larry Hufnagle,scientist of NOAA
24、 Fisheries in Seattle,said a traditional big NOAA research shipbased survey costs around $25,000 per day.By comparison,one Saildrone costs $2,500 per day.“It could be a significant saving,”Hufnagle said.“But like anything else,there is a tradeoff in what you get and what you dont get.On the manned s
25、hip,we have limited time.It takes a lot of people.We spend a fair amount of money.But there is one thing the Saildrone cant do that humans can: cast a net to catch and positively identify the fish detected below.The Saildrones are going to give us additional data,not replacement data.”Nora Cohen sai
26、d Saildrone,a venture capitalbacked company based in Alameda,California,expects to launch a total of 11 of its seagoing robots to survey different waterbodies for NOAA this year.The Bering and Arctic seas,Coastal California and the Gulf of Mexico will be the locations of additional missions.语篇解读:本文是
27、一篇说明文。介绍了海洋无人机的相关情况。8What is the purpose of collecting fish data?ATo explore the ocean.BTo assist fishing industry.CTo learn the habits of fish.DTo improve fishing skills.B考查细节理解。根据第二段的第三句“The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons”可知,海洋无人机操作员收集数据的目的是协助渔业。故选B。9What
28、is mainly discussed about the Saildrone in Paragraph 3?AIts advantages.BIts appearance.CIts power systems.DIts primary mission.A考查细节理解。根据第三段的内容可知,本段主要介绍了海洋无人机遵循远程编程航线的时间长,不需要任何燃料,能进入不想让人进入的地方,能处于不想让人处于的天气中,且能发回测量的结果,以上这些都是它的优势,故选A。10What does the underlined word “tradeoff” in Paragraph 5 probably me
29、an?ADebate.BReason.CReality.DBalance.D考查词义猜测。根据画线词前后的内容可知,海洋无人机可以省一大笔开销,但是也有我们人类可以做到而海洋无人机无法做到的事情,即它有利有弊,我们要权衡得失,故D项的意义与画线词意义最接近。11What can be inferred from the text?AThe Saildrone has a promising future.BHufnagle thinks little of the Saildrone.CManned ships will be completely replaced.DProduction o
30、f seagoing robots is restricted.A考查推理判断。综合全文可知,海洋无人机具有使用成本低、遵循远程编程航线的时间长、不需要任何燃料、能进入不想让人进入的地方且能发回测量的结果等优点,能够帮助确定未来的捕鱼季节及进行渔业调查。由此可推知,海洋无人机有好的前景。故选A。D (2021潍坊市6月模拟)During the COVID19 crisis,even the simple act of buying groceries has been completely transformed.For seniors,this task is even more chal
31、lenging.Concordia Universitys ACT project team has joined with community partners in the neighbourhood to fill this gap.Theyve rapidly created a new programCOVID19 Grocery Response NDG.The program uses a model that pairs volunteers with seniors,based on availability and language.Those volunteers are
32、 trained by ACTs team via video conferencing and then given a list of older adults.The volunteer calls the individuals and takes their order,working with grocery offerings of a Provigo store in the area.When the call is over,the order gets sent to Provigo,which gathers and delivers the order to the
33、senior.It wont take the place of the work of the food bank;seniors are paying for their groceries.There is also an important social element in the call,which doubles as a friendly checkin.The volunteer chats a bit with the senior,who may be very lonely and anxious.One volunteer says it has also been
34、 a rewarding experience and gives her the opportunity to help others while staying at home,which they are all being encouraged to do.The program is a response to a number of factors,including the fact that many older adults are on a fixed income and may not have the Internet access needed to order g
35、roceries online.It is targeting seniors who arent able to access New Hopes usual meals on wheels service.So far the project is a success,with a growing number of volunteers and seniors.As for whats next,Concordia is optimistic but acknowledges that the team will need to be nimble to accommodate the
36、changing realities of the COVID19 pandemic.We are at a critical time and we need to do everything we can,together,to help out.语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了在加拿大新冠肺炎疫情期间帮助老年人在商店下单购物的一个志愿者服务项目,该项目使老年人和志愿者双方都有受益。12What do the volunteers do to help the seniors?AHelp them pay the bill.BSend their order to the store.C
37、Write a shopping list for them.DDeliver their groceries to the door.B考查细节理解。根据第二段中的“The volunteer calls the individuals and takes their order,working with grocery offerings of a Provigo store in the area.When the call is over,the order gets sent to Provigo,which gathers and delivers the order to the
38、 senior”可知,志愿者们先通过电话联系这些老年人,记下他们订购的商品,然后与当地的商店合作,将订单发送给商店,商店再对订单上的商品进行搜集,最后递送给老年人,故选B。13What can we infer about the program from Paragraph 3?AIt benefits both sides.BIt helps the store survive.CIt goes beyond expectation.DIt encourages people to purchase online.A考查推理判断。根据第三段中的“The volunteer chats a
39、bit with the senior,who may be very lonely and anxious.One volunteer says it has also been a rewarding experience and gives her the opportunity to help others while staying at home”可知,在这个项目中,孤独、焦虑的老年人可以和志愿者聊天,志愿者也认为这是有益的经历,可以让他们待在家里的同时又有机会帮助别人,因此可推断,这个项目是使双方都受益的,故选A。14Who might be the potential clie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556137.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
黑龙江省哈尔滨市第九中学2020-2021学年高二数学下学期期末考试试题(PDF) 文.pdf
