2022高考英语一轮复习 提能练(九)Unit 9 Wheels(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 提能练九Unit Wheels含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 Unit Wheels 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 9Wheels第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021河北省高三六校第一次联考)Magical History TourJoin us for our fifth annual exploration of fascinating historic sites around Greater Portland that youve never seen or maybe didnt even know!The Magical History Tour is your
2、 key to unlocking fascinating historical places that are not usually open to the public.It is a selfguided adventure which is guaranteed to amaze and amuse both adults and children.Equipped with a map,and at your own pace,you will be greeted by guides at each location ready to share the history of t
3、he tour stop.In the 5th year of the Magical History Tour,we will be presenting an exciting mix of both new sites and favorites from the past four years.The Magical History Tour checkin begins at 9:45 am at Maine Historical Societys Brown Library.At this time,you will find out where the tour will tak
4、e you as you receive your map and ticket into each site.Follow us on Twitter and Instagram for updates,chances to win tickets and some other exciting opportunities;and feel free to share your tour experiences to our social media pages using MHStour!Time:10:00 am4:00 pm,Saturday,May 9,2020Location:48
5、5 Congress StreetTickets:Get your tickets online,by calling us at(207)7741822,or by visiting our Museum Store at 489 Congress Street $25/Adult MHS Member;$35/Adult General Admission;$5/Junior under age 18.Volunteering:We need volunteers for the Magical History Tour!Volunteers help for half the day o
6、f the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift!For more information,email us at events mainehistory.org or call us at(207)7741822.语篇解读:本文是一篇应用文。介绍了第五次年度探索Greater Portland周围历史遗迹的旅游项目,包括时间、地点、票价和志愿者服务等信息。1Whats the purpose of the Magical Histor
7、y Tour?ATo explore unfamiliar historic sites.BTo visit some worldfamous attractions.CTo provide children with history classes.DTo make some private places known to the public.A考查细节理解。根据题干中的关键词the purpose定位到原文第一段的第一、二句“Join us for our fifth annual exploration.to the public”,由此可知,该旅行的目的在于探索不熟悉的历史遗迹,故A
8、项正确。2How much should a couple(one is MHS Member) and a kid pay?A$55.B$65.C$75.D$105.B考查细节理解。根据题干中的关键词pay定位到原文Tickets中的“$25/Adult MHS Member;$35/Adult General Admission;$5/Junior under age 18”,由此可知,一对夫妻(其中一位是MHS会员)加一个孩子,所需票价是2535565美元,故B项正确。3What can we learn from the text?AYou can buy a ticket by em
9、ail.BTourists will only be guided by a map.COnly new sites are available for the tour.DVolunteers can take part in the tour for free.D考查细节理解。根据Volunteering部分中的“Volunteers help for half the day of the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift!”
10、可知,志愿者可免费参加此次旅行,故D项正确。B (2021黑龙江省六校协作体第一次模拟)At a comedy night at Johns Hopkins University in Maryland,members of the schools comedy club bring lots of laughter to their classmates with funny speeches and humorous body movements.These college student comedians humor entertains busy,young people and e
11、ases their stress.Yet the club member Ariella Shua says comedy is serious work.Every comedy starts as an individual projecteach member writes their own material.Then they try it out in weekly club meetings where all club members read the material,going joke by joke and seeing what works and what doe
12、snt.Nothing unsatisfactory will be compromised.In this way comes a satisfying comedy.Ariella joined the club last year.Now she does not go anywhere without bringing something on which she can take notes.“Whenever I just have a thought in my head or when I see something or overhear someone saying som
13、ething in the library,I just put it down,” Ariella explained.“When Im trying to write my own set,I go walk through that.to see if there is anything in there that I can use.”Club president Nicholas Scandura finds writing one of the many skills he has developed since joining the club.“Writing jokes ta
14、kes a lot of critical thinking,” he said.The club gives its members a sense of community.When they meet,they share funny experiences,tell jokes and laugh.Harry Kuperstein discovered the club was a natural fit.Noticing the funny qualities of different situations improved his way of looking at the wor
15、ld.Becoming an active member also helped him work on the future skills hell need as a medical doctor.“Having jokes ready to go might help smooth these interactions and make you a better public speaker,” he said.语篇解读:本文是一篇记叙文。介绍了美国一所大学的喜剧社团及其成员。社团成员自己创作,集体研讨,然后进行演出,并在这一过程中收获颇多。4What can a successful
16、comedy be described as?AA group effort. BA personal project.CA satisfying task. DA compromised outcome.A考查推理判断。根据第二段中的“Every comedy starts as an individual project.In this way comes a satisfying comedy”可知,喜剧尽管都是以个人创作开始的,但是要经过所有俱乐部成员的共同打磨才会令人满意。由此可推知,一个成功的喜剧是团队努力的成果,故选A。5What habit has Ariella formed
17、 since joining the club?ACreating her own style.BGoing to the library regularly.CTaking notes in class.DBecoming a good observer.D考查推理判断。根据第三段内容可知,Ariella现在不管到哪里都会带着可以做笔记的东西,每当她脑中有一个想法,或者在图书馆中看到或听到什么事时,她都会记下来,她在创作时也会去图书馆寻找灵感。故可推知,她养成了观察周围的人和事的习惯,即她习惯做一名观察者。6How can the club help Harry in his opinion
18、?ABy easing his stress of being a doctor.BBy preparing the ground for his career.CBy changing his way of communication.DBy developing his interest in public speaking.B考查细节理解。根据最后一段中的“Becoming an active member also helped him work on the future skills hell need as a medical doctor”“Having jokes.smoot
19、h these interactions”可知,Harry认为参加该社团帮助他提高未来作为一名医生所需要的技能,即为他未来的医生事业铺路,故选B。7What can be a suitable title for the text?ALaughter Is Serious WorkBHumor Is an Edge in JobsCComedy Comes with LearningDClubs Influence Ones World ViewC考查标题归纳。综合全文可知,本文着重说明的是社团成员们通过参加社团的喜剧创作和演出,不仅给观众带来了欢乐,而且学到了很多其他方面的能力。故C项作本文
20、标题最佳。C(2021武汉市部分学校高三起点质量检测)When you really love a book,or have just scored a new one that youre dying to read,it can be exciting to pick up a smooth,shiny hardcover copy that creaks a little bit when you open it.But those hardcover books can be heavy,and new ones arent cheap,either.Sometimes,youd ju
21、st rather have a portable paperbackbut if its a new book youre after,you might have to wait a full year or so to get it in paperback form.Why are books released as hardcovers first?Not so long ago,hardcover books were the only type of books.Before the appearance of mass production,print runs were li
22、mited,and books were hardbound and expensive.Around the 1930s,that changed with the production of massproduced paperback books,which agreed with a huge surge in reading as a leisure activity around World War .Paperback books were more affordable and cheaper to produce,which still holds true today.De
23、spite the seeming advantages of paperbacks,there are several reasons why the hardcover has persisted(持续存在).Because of its history,it conveys a bit more legitimacy(正统性)in the book world than the paperback does.“The hardback is a mark of quality.it shows booksellers and reviewers that this is a book w
24、orth paying attention to,” Philip Jones,editor at The Bookseller,explains to The Guardian.But the major reason why books come out as hardcovers is that people buy them,despite their higher cost.The Economist compares it to movies being released in theaters several months before they arrive on DVD.“J
25、ust as film fans like to see films on the big screen,collectors enjoy the hardcovers superior quality,”according to The Economist.And because theyre profitable,publishers can gain more from hardcovers,which “will often sell at twice the price of their paperback equivalent(对应物) but do not cost twice
26、as much to produce,” Jones explains.语篇解读:本文是一篇议论文。精装书虽然价格昂贵,但是它体现了产品的高质量,加上利润较高,所以始终有一定的市场。8What can we learn about hardcover books from Paragraph 1?AThey appeal to real booklovers.BThey are heavy but not expensive.CThey take a long time to come out.DThey are not preferred by booklovers.A考查细节理解。根据第一
27、段第一句可知,如果你的确很喜欢一本书,或者刚刚得到一本你非常想读的新书,拿起那光滑、闪亮的精装本是一件令人兴奋的事;据此可知,精装书吸引真正的读书爱好者,故A项正确。9What does the underlined word “surge” in Paragraph 2 mean?ADrop.BSuccess.CBlow.DIncrease.D考查词义猜测。根据画线词上文可知,不久之前精装书是书的唯一形式,它价格昂贵,而随着批量生产出现,这种情况改变了,平装书被生产出来,这一变化与二战时期以阅读为消遣娱乐的人数激增的情况相一致。由此可知,画线词意为“(数量的)急剧上升,激增”,与increa
28、se意思相近。10Why are hardcover books still printed today?AThey are brilliantly edited.BThey are worth collecting.CThey convey correct information.DThey sell better than paperbacks.B考查细节理解。根据尾段第三句中的“Just as film fans like to see films on the big screen,collectors enjoy the hardcovers superior quality”可知,
29、就像影迷喜欢在大银幕上看电影一样,收藏者也喜欢精装书的高品质。据此可知,精装书至今仍在生产的原因是它们值得收藏,受收藏者欢迎,故B项正确。11What is the main purpose of the passage?ATo introduce hardcover books.BTo present a new social finding.CTo explain a confusing problem.DTo encourage people to read books.C考查写作目的。通读全文可知,本文主要论述了精装书仍然受欢迎的原因,据此可知,本文旨在解释一个令人困惑的问题,故C项正
30、确。D(2021贵州普通高等学校招生适应性测试)The shadow play is a typical traditional entertainment that has survived and thrived over the centuries.It is taken as an earliest ancestor of modern cinema.Legend has it that more than 2,000 years ago,Emperor Wu of Han was very depressed about the death of his favorite concu
31、bine(妃子).To help him get over his sadness,a minister made a puppet out of cotton and silk in the likeness of the concubine and projected its shadow on a curtain for the emperor to see.The show brought the emperor some comfort.He somehow believed the shadow was his lovers spirit.This is thought to be
32、 the beginning of the shadow play.One mouth tells stories of thousands of years;a pair of hands operate millions of soldiers.This is how the shadow puppeteer works.Nicknamed “the business of the five”,a shadow play group is made up of five people.One operates the puppets,one plays a suona and a yueq
33、in,one plays the banhu,one is in charge of percussion(打击乐器) instruments,and one sings.During performances,“actors” are held close to a white curtain with their colored shadows cast on it by a strong light from behind.The operator plays five puppets at the same time,each of which has three threads.Te
34、n fingers handle fifteen threads.Moved by guiding sticks,the puppets play roles with musical accompaniment.The popularity of the shadow play in some way lies in the equipment being light and easy to carry,the small number of people needed for a performance,and the flexible requirements for performan
35、ce places.The plays can be quite dramatic and,when it comes to myths or kung fu stories,the “actors” may be made to ride on clouds or perform unusual feats,to the great enjoyment of the audience,especially children.The design of the figures follows traditional moral evaluation.The audience can tell
36、a figures character by seeing his mask.Like the masks in Beijing opera,a red mask represents loyalty and bravery,a black mask,integrity(正直)and selflessness,and a white one,wickedness and betrayal.Nowadays,the shadow play has been industrialized and developed a series of tourist products for the prom
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556139.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
