2022高考英语一轮复习 提能练(二十四)Unit 24 Society(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 提能练二十四Unit 24 Society含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 十四 Unit Society 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 24Society第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021沈阳市教学质量监测三)It is safe to say that on this weeks roundup of GL Events This Weekend,we celebrate a legend and a major percentage of the events are organized for the annual Felabration Festival.Your weekend r
2、oundup starts here!Electronic SoundscapesElectronic Soundscapes returns this year with double the music!If you enjoyed the 2015 concert at Printing Press,dont miss the performances taking place during next weeks Felabration at the Freedom Park programme.Enjoy the best of European and Nigerian electr
3、onic music on Friday,October 14 and Saturday,October 15.Time:7:00 PMFee:N 500Just Listen16/16 is excited to host a listening session of songs from South African artist Lindiwe Maxolos upcoming album on Friday,October 14th.Lindiwe Maxolo is an emerging powerful singer in the South African Jazz music
4、industry.She has worked with South African legends such as Sibongile Khumalo,Concord Nkabinde.Tickets can be bought in advance.Tickets are limited so get them early.Time:7:00 PMFee:N 7000 Jeun Soke(Supper Club)Meaning “to eat up” in Yoruba,Jeun Soke is Lagos premier supper club.We host a dinner with
5、 drinks pairings.Jeun Soke features a taste of the Asian menu7 courses of shared plates along with 3 cocktails.NGN 20,000 gets you food and drinks.The menu without drinks costs NGN 15,000.You are welcome to bring your own bottle of wine but that will cost a corkage(开瓶费) fee of NGN 3,000.Time:6:30 PM
6、Fee:N 20,000 or N 15,000For reservations:09098800995 or 08188325714.Echoes(Closing Ceremony)Echoes is an exhibition that includes,but is not limited to,over a hundred masks of Fela and the queen mother in diverse colors and moods and a study and display of his fashion sense and wardrobe,all of which
7、 were inspired by his struggle for freedom,human dignity,courage,to mention a few.The closing ceremony promises to be a grand affair with an artists talk and dance performance.The cocktail will follow as the guests get to enjoy the rest of the exhibition before closing.Time:1:00 PM7:00 PMFee:Open to
8、 All语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四项活动,包括活动内容、时间以及费用等。1In which event will people surely enjoy jazz music?AElectronic Soundscapes.BJust Listen.CJeun Soke.DEchoes.B考查细节理解。根据Just Listen部分第一段的第一句和第二句可知,Just Listen这项活动将举行南非艺术家Lindiwe Maxolo的歌曲聆听会,而Lindiwe Maxolo是南非爵士乐界一位新兴的有影响力的歌手。由此可知,在Just Listen这一活动中,人们肯定能欣赏到
9、爵士乐。故选B。2How much should one with his own wine pay for a meal without drinks in Jeun Soke?ANGN 3,000.BNGN 15,000.CNGN 18,000.DNGN 20,000.C考查细节理解。根据Jeun Soke(Super Club)部分第一段最后两句“The menu without drinks costs.a corkage(开瓶费)fee of NGN 3,000”可知,不含饮料的菜单的价格为15 000奈拉,如果自备一瓶葡萄酒,需付3 000奈拉的开瓶费。由此可知,一顿不含饮料且自带
10、葡萄酒的饭需花费18 000奈拉。故选C。3What do we know about Echoes?AIt offers a dinner with drinks pairings.BTickets to Echoes are expensive and limited.CIt provides the best of Nigerian electronic music.DMasks in various colors and moods are on display.D考查细节理解。根据Echoes(Closing Ceremony)部分第一段中的“Echoes is an exhibit
11、ion.in diverse colors and moods”可知,Echoes展示出了100多个各种颜色和情绪的面具。故选D。B (2021山西省八校高三第一次联考)Chandler Smith grew up being told that he would never accomplish his dream of being a Division 1 athlete.At 58 tall and 195 pounds,Chandler was on the small side to be one of the “greats”Yet even as a high school at
12、hlete he decided to work nonstop to achieve his goals.After being accepted onto the University of Houston football team,Chandler continued to try to make a name for himself on the field.Chandler sat on the bench for his entire freshman year in college.Sophomore year he saw more action.“I didnt think
13、 I was going to play last year,but I had to always be ready,” he said.At the start of Chandlers junior year the teams management pulled him aside and dropped a lifechanging,and careerconfirming offer in his lap:After three years on the team as a walkon running back,Smith was being given a full schol
14、arship!“My heart dropped,” Smith said.“I didnt even know what to feel or what to think.It was a feeling of wowThis is really happening.All my hard work has paid off.”Chandler called his mother Shawn to tell her the news,but when his father Richard wasnt available he told her not to spill_the_beansLa
15、ter he went home,and chatted about the football season with his father.“I could be getting the first kickoff,” he told his dad.Without missing a beat,Chandler then slipped in the real news:“Something else Dad,they told me they put me on a full scholarship.”“What?” Richard yelled,jumping from the sof
16、a and wrapping his son in a tight embrace.“Congratulations!Hard work.” Then he walked around the living room,clearly too excited to sit still.“Seeing his reaction,I just broke down in tears because I know this is something we have been talking about and expecting for a long time,” Chandler said.“To
17、finally get it and see the benefits of your hard work felt really good.”语篇解读:本文是一篇记叙文。讲述了主人公钱德勒在成长的过程中坚持自己的足球梦,带着家人对他的支持,一直努力直到成功的故事。4How did Chandler make it to the University of Houston football team?AHe showed his talent.BHe had strong determination.CHe earned his name.DHe used physical strengths
18、.B考查细节理解。题干问的是“钱德勒是如何进入休斯敦大学的足球队的”。根据第一段中的“Yet even as a high school athlete he decided to work nonstop to achieve his goals”可知,他有坚定的决心,要实现这些目标,他是靠他的毅力和决心。所以答案为B项。5What was Chandlers feeling on receiving the good news?AHe was thrilled.BHe was controlled.CHe was confused.DHe was satisfied.A考查推理判断。根据第
19、二段后半部分内容可知,当听到拿全额奖学金的好消息的时候,他甚至不知道有什么感觉,该想什么,再结合“It was a feeling ofwow”可知,这是一种激动无比的心情。所以答案为A项。6What do the underlined words “spill the beans” in Paragraph 3 mean?AGive away the secret.BThrow off the beans.CPrepare for the celebration.DHold back the feelings.A考查词义猜测。根据画线短语后面提到的钱德勒亲自告诉父亲好消息的内容可推知,此处表
20、示钱德勒给妈妈打电话告诉了她这个好消息,但是他父亲不在,所以他告诉妈妈不要泄露这个秘密。故答案为A项。7Which of the following best describes Richard as a father?AHumorous.BAmbitious.CSupportive.DDemanding.C考查推理判断。根据文章最后一段可知,这是钱德勒和父亲一直在谈论和期待的事情,现在他们终于看到了努力带来的收获,这说明父亲在钱德勒努力的过程中一直默默地支持着他。故答案为C项。C (2021长沙市高三统一模拟)A cute panda “from the future” and a trad
21、itional red lantern signifying(表示)Chinas past were uncovered as the respective mascots(吉祥物) for the 2022 Winter Olympics and Paralympics on Tuesday.Just over a year since submissions of proposals were first invited for the project,panda Bing Dwen Dwen and red lantern Shuey Rhon Rhon were revealed as
22、 the winners at Beijings Shougang Ice Hockey Arena.Bing Dwen Dwen is described as a panda wearing an icy shell that is stylized as a sports helmet.The outfit is similar to a spacesuit,so the panda can be imagined as a winter sports athlete from the future.Many details of the design refer to signific
23、ant elements of Beijing 2022.A series of colored floating lines around its head resemble tracks on an ice rink,similar to one of the Games venuesthe National Speed Skating Oval,also known as the “Ice Ribbon”Bing means “ice”,which is a symbol of purity and toughness,in line with the spirit of the Oly
24、mpics.Dwen suggests health and intelligence,with the repetition of the word giving it a more informal,friendly feel.Altogether,Bing Dwen Dwen is a representation of physical strength,mental toughness and the spirit of the Olympics.Paralympic mascot Shuey Rhon Rhon is equally complex in its meaning.I
25、t resembles a Chinese red lantern,commonly seen on doors and streets during Chinese New Year,which in 2022 falls three days before the Olympic Winter Games opening ceremony.Red lanterns symbolize happiness,harvest and wealth,while the crownlike “Ruyi” is a symbol of royal authority in Chinese cultur
26、e.Shuey Rhon Rhons head is adorned(装饰)with designs of pigeons by paper cutting.Their arrangement forms the shape of the Temple of Heaven,one of Beijings most famous landmarks.The blush on the mascots cheeks adds a festive feel,with the color red associated with good luck.Shuey means “snow”,while Rho
27、n Rhon are two different Chinese characters with the same pronunciation.The name symbolizes harmony and exchanges between different cultures,and building a community with a shared future.语篇解读:本文是一篇说明文。主要介绍了2022年北京冬奥会吉祥物“冰墩墩”和冬残奥会吉祥物“雪容融”的外观、设计理念及象征意义。“冰墩墩”是以熊猫为原型进行设计创作的,表现了奥林匹克运动会的精神;而“雪容融”是以灯笼为原型进行
28、设计创作的,融入了许多中国文化元素。8What is this text mainly about?AThe designers of the mascots for Beijing 2022.B.The process of designing the mascots for Beijing 2022.CThe schedule of designing the mascots for Beijing 2022.DThe mascots appearance and symbolic significance for Beijing 2022.D考查主旨大意。通读全文可知,本文主要介绍了20
29、22年北京冬奥会的吉祥物“冰墩墩”和冬残奥会的吉祥物“雪容融”的外观及象征意义,故D项正确。9What does the underlined word “outfit” in Paragraph 3 refer to?AA piece of cloth.BA set of clothes.CA series of decorations.DA bunch of buttons.B考查词义猜测。根据第三段第一句中的“wearing an icy shell”和画线词所在句中的“is similar to a spacesuit”可推知,画线词是指熊猫所穿的是类似于太空服的“一套服装”,故选B项
30、。10What does the name of the mascot Shuey Rhon Rhon represent?APurity and toughness. BStrength and beauty.CHealth and intelligence. DHarmony and exchanges.D考查细节理解。根据最后一段最后一句可知,“雪容融”这个名字象征着不同文化之间的和谐和交流,故D项正确。11Where is this text most likely from?AA poster.BA novel.CA newspaper.DA travel brochure.C考查文
31、章出处。本文主要介绍了2022年北京冬奥会吉祥物“冰墩墩”和冬残奥会的吉祥物“雪容融”的外观及象征意义;又根据文中的一些用词,如第一段中的“on Tuesday”和第二段表述的内容:自从征集提案一年来,作为北京奥运会吉祥物的获胜者“冰墩墩”和“雪容融”在北京首钢冰球馆揭晓亮相可推知,本文可能摘自报纸,故选C项。D (2021贵阳市四校高三年级联考四)Every year,thousands of teenagers participate in programs at their local art museums.But do any of them remember their time
32、at museum events later in life?A new report suggests that the answer is yesand finds that artsbased museum programs are credited with changing the course of alumnis(毕业生的) lives,even years after the fact.The Whitney Museum of American Art,the Walker Art Center and the Museum of Contemporary Art,Los A
33、ngeles recently asked researchers to conduct a study to find out how effective their longstanding teen art programs really are.They involved over 300 former participants of four programs for teens that have been in existence since the 1990s.Alumni,whose current ages range from 18 to 36,were invited
34、to find out how they viewed their participation years after the fact.Among the alumni surveyed,75 percent of them thought the teen art program experience had the most favorable impact on their own lives,beating the family,school and their neighborhoods.Nearly 55 percent thought that it was one of th
35、e most important experiences theyd ever had,regardless of age.And twothirds said that they were often in situations where their experience in museums affected their actions or thoughts.It turns out that participating in art programs also helps keep teens enthusiastic about culture even after they re
36、ach adulthood:Ninetysix percent of participants had visited an art museum within the last two years,and 68 percent had visited an art museum five or more times within the last two years.Thirtytwo percent of alumni work in the arts as adults.Though the study is the first of its kind to explore the im
37、pact of teenspecific art programs in museums,it reflects other research on the important benefits of engaging with the arts.A decade of surveys by the National Endowment for the Arts found that the childhood experience with the arts is significantly associated with peoples income and educational att
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556143.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
