2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(十七)选修6 UNIT 17 LAUGHTER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练十七选修6UNIT 17LAUGHTER WORD版含解析 2022 高考 英语 北
- 资源描述:
-
1、高考提能练(十七)选修6Unit 17Laughter第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021山东省实验中学高三模拟)Humans have a special love for nature and have always been trying to discover nature.In this try,they have discovered many wonderful places across the world.SantoriniIt is one of t
2、he most amazing places of the world in Greece.It is said to be completely destroyed in the 16th century and since then it is rebuilding and its beauties are increasing with every passing day.The most ideal period of the year to go to this miracle is from April to September.There are a lot of islands
3、 in this city and sunbathing around any of these would be an unforgettable experience.There is a natural pool which attracts tourists from the world.RomeThe ancient city of Rome in Italy is also called the center of Western civilization.This city was discovered in 753 BC.The Colosseum in Rome is the
4、 worlds most iconic(标志性的)monument.There is no one who wishes to return from Rome without seeing this monument.Moreover,the Pantheon and Piazza Navona are also places worth visiting in Rome.BarcelonaThe city of Barcelona is a good mixture of modern as well as ancient Roman civilization.It is also fam
5、ous due to the Olympic Games that took place in it.It is much like a big village with enjoyable streets for walking.IstanbulThe Turkish city of Istanbul is a beautiful and fascinating place to visit in lifetime.This city joins Asia and Europe.It is a very good blend of Asian and European civilizatio
6、ns.It is also an old city with the old name of Constantinople.It is the cultural,economical,historical center of Turkey.语篇解读:本文是一则广告。文章介绍了四个风景怡人的城市。1Which city connects two continents?ASantorini.BRome.CBarcelona.DIstanbul.D细节理解题。根据Istanbul中的“This city joins Asia and Europe”可推知,伊斯坦布尔连接了亚洲和欧洲两个洲。故选D。2
7、What may tourists prefer to do in Barcelona?AGo out for sunbathing.BWander along the streets.CVisit the famous monument.DAppreciate historical attractions.B推理判断题。根据Barcelona中的“It is much like a big village with enjoyable streets for walking”可推知,游客们可能更喜欢沿着街道漫步。故选B。3What do the four places have in com
8、mon?AThey are cities with an ancient history.BThey are surrounded with many islands.CThey are the origins of human civilization.DThey are located in the center of their countries.A推理判断题。根据Santorini部分第二句中的“It is said to be completely destroyed in the 16th century”,Rome部分第一句中的“The ancient city of Rome
9、 in Italy”,Barcelona部分第一句“The city of Barcelona is a good mixture of modern as well as ancient Roman civilization.”和 Istanbul部分第四句“It is also an old city with the old name of Constantinople.”可推知,这四个城市的共同之处是它们都有悠久的历史。故选A。B(2021成都市毕业班第二次诊断检测)People often ask how I decide where to go,and I usually get
10、hesitated with my response,as I dont actually have an answer to that.For more than three years,I have been making movements with the universe,traveling from one location to another at seemingly random intervals.A friend of mine posted a message online asking if anybody was interested in a job teachi
11、ng English in China.So I jumped on a coming plane.Walking into my first class,I was bombed by 16 strange children who couldnt understand a single word out of my mouth.When I walked out of my last class,six months later,I had made a personal connection with them.Some of my students could barely speak
12、 Chinese or English.But somehow,through determination and force,we were connected.Every class was not only a lesson in English,but in good fellowship,being a role model,being a parent,and being a friend.I became a father to some,an older brother to others.I was loved and adored,feared and hated.I ha
13、d to learn discipline,and not only how to deal it out,but how to discipline and conduct myself as a role model.But in between the discipline,I had to make learning a fun experience.And they forgave me when I yelled or got upset.And when they lost their tempers or bruised their knees or missed their
14、mommy,I forgave them,kissed their bruises better,and gave them a shoulder to cry on.Teaching English in China is,by far,the most emotionally rewarding and fulfilling thing Ive ever challenged myself to do,I have walked away from this job with a softened heart,knowing that I have made a difference in
15、 so many lives.I want that.I want my teaching to be reciprocal because they taught me how to unconditionally open my heart and how to be a more loving and patient person.语篇解读:本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在中国教英语的经历及感悟。4What can we learn about the writer before he came to China?AHe didnt have a fixed job.BHe was a
16、 professional writer.CHe worked in a travel agency.DHe taught in a language school.A考查推理判断。根据第一段中的“For more than three years,I have been.seemingly random intervals”可以推断,作者在来中国之前并没有稳定的工作,故A项正确。5What was the situation like when the author met his students for the first time?AHard.BExciting.CTouching.D
17、Inspiring.A考查推理判断。根据第二段中的“Walking into my first class,I was bombed by 16 strange children who couldnt understand a single word out of my mouth”可推知,作者第一次见到学生时,情况是艰难的,故选A。touching意为“动人的,令人同情的”;inspiring意为“鼓舞人心的”。6What can we infer about the author from Paragraph 3?AHe was casual and patient.BHe was re
18、sponsible but sensitive.CHe was cautious but badtempered.DHe was selfreflective and considerate.D考查推理判断。根据第三段中的“I had to learn discipline,and not only how to deal it out,but how to discipline and conduct myself as a role model”可推知,作者善于自我反思,并结合“I forgave them,kissed their bruises better,and gave them
19、 a shoulder to cry on”可推知,作者是体贴的,故选D。7What does the underlined word “reciprocal” in Paragraph 4 most probably mean?ABeneficial.BInteracted.CEncouraging.DAcceptable.B考查词义猜测。本句是一个主从复合句,根据原因状语从句“because they taught me how to unconditionally open my heart and how to be a more loving and patient person”可
20、知,因为作者的学生教会了他如何无条件地敞开心扉,如何成为一个更有爱心、更有耐心的人,所以他希望自己从事的教学工作是互惠的(自己和学生都有所收获),B项的含义与画线词的含义最为接近,故选B。C (2021开封市高三模拟)The bus stops in the Dutch city of Utrecht are as beautiful as they are practical.Now,316 bus stops feature a green roof that adds some life to the city,while also storing rainwater,catching
21、dust,and providing some much needed shade during the hot months.This project is good for the honeybee population that is attracted to the plants on the roof.To keep up this successful ecosystem,municipal workers drive around in electric cars,taking care of the mini gardens.Another one of the biggest
22、 benefits to come out of these green stops is the improved air quality.Smoking,cars,and bacteria all contribute to polluting the air we breathe.These ecofriendly public spaces act as an air purifier(净化器) for urban people,though humans arent the only group that benefits from them.Utrecht has also mad
23、e great efforts towards moving their transportation system away from gasguzzling(耗油的) buses.The city has replaced 10 gasguzzling buses with electric buses and plans to have only CO2inactive buses on the roads by 2028.The buses have a system that records the drivers efficiency and comfort levels.Driv
24、ers can win prizes based on how safe and comfortable the ride is.The city is also one of the most bicyclefriendly places in the world.Roads have been redesigned for cyclists convenience and there is a new stateoftheart bicycle parking area that is located beneath Utrechts central train station.Utrec
25、ht offers incentives(奖励) to keep citizens energized and motivated to live greener lives.Therere even incentives for people to transform their roofs into green roofs too.Achieving the goals of an ecofriendly city takes cooperation and Utrecht is leading the way to protect our environment.语篇解读:本文是一篇说明
26、文。主要讲述了荷兰乌得勒支市对公共交通系统的改造情况。该市通过改造公交车站、使用电动公交车等手段,以进一步减少公交系统对环境带来的负面影响。8What is special about the bus stops in Utrecht?AThey are ecofriendly.BThey can save a lot of energy.CThey are artificially intelligent.DThey can provide power for buses.A考查细节理解。根据第二段第一句“Another one of the biggest benefits to come
27、 out of these green stops is the improved air quality”可知,该市的车站的特别之处在于其非常环保,故选A。9What can we infer about the changes to the transportation system in Utrecht?ANot all buses are gasguzzling at present.BGasguzzling cars have been completely replaced.COnly electric private cars are allowed on the roads.D
28、Buses have air purifiers fixed on them.A考查推理判断。根据第三段第二句中的“The city has replaced 10 gasguzzling buses with electric buses”可知,该市已经将10辆耗油的公交车换成了电动公交车。由此可以推测出,当前并不是所有的公交车都是耗油的车,故选A。10What might passengers comment on the bus service in Utrecht?ABuses are always too crowded.BBuses are often behind schedul
29、e.CBuses are too big for redesigned roads.DBuses are generally comfortable and safe.D考查推理判断。根据第四段第二句“Drivers can win prizes based on how safe and comfortable the ride is”可知,司机可以根据所提供的乘车服务的安全和舒适程度来赢得奖品。由此可以推测出,乘客可能会对公交服务表示感到安全与舒适,故选D。11What are people living in Utrecht encouraged to do?AGive up smoki
30、ng.BCreate gardens on their roofs.CPaint their roofs green.DConsume more honey.B考查细节理解。根据第五段第二句“Therere even incentives for people to transform their roofs into green roofs too”可知,该市还有为将屋顶改造成绿色屋顶的人们提供的奖励。由此可知,B项符合文意。D(2021云南省七校高考适应性考试三)Theres nothing quite like new clothes,is there?People of the UK
31、certainly love them.According to a report by the Environmental Audit Committee(EAC),the British consume five times more clothes which cost 3% of their income today than they did in the 1980s.Thats more than any other nation and mounts to around 26.7kg per person.This results in 235 million textiles(
32、纺织品) being thrown awayvictims of fast fashion.As “an accelerated fashion business model”,fast fashion has become a hit by virtue of “increased numbers of new fashion collections every year”,“quick turnarounds” and especially “lower prices”,backed by globalization,which means that clothes are made in
33、 countries where labour is cheaper.This saving is passed on to consumers,who then replace their dress with something more ontrend easily and gladly.That creates more than just one problem.Producing any kind of textile costs resources and damages the environment.Synthetic fibers(合成纤维),which are made
34、from plastic,have a larger carbon footprint than natural ones.Natural fibers,although more carbonefficient,still require more water to grow.And further resources are used as the cloth is dyed,made into clothing and transported for sale.The fastfashion industry is under pressure to put the latest tre
35、nding clothes on shelves fast,which can lead to workers being forced to labour in poor working conditions.In countries such as Bangladesh,Ethiopia and the Philippines,workers are paid wages that are not enough to live on and deal with intolerable conditions.So what can be done in the UK to ease the
36、problems?The EAC has recommended eighteen improvements to the UK government,from increasing tax on purchase of the fashion made in those undeveloped countries to fund recycling centers to introducing more sewing and tailoring lessons in schools,urging a makedoandmend attitude.As for us,Kristabel Plu
37、mmer,a Londonbased fashion blogger,recommends “looking for quality”So keep an eye out for durable,hardy clothes that resist wear and tear.语篇解读:本文是一篇说明文。人们都喜欢买新衣服。近年来,英国人花在衣服上的钱显著增长,这也造成了纺织品浪费问题。这种快速服装消费模式被称为“快时尚”,它给社会和环境带来了不少问题。12What does the report of EAC show?AThe British love new clothes most.BT
38、he British textile waste problem is serious.CFast fashion didnt appear in the 1980s.DFast fashion makes people spend more money.B考查细节理解。根据第一段中的“Thats more than any other nation and mounts to around 26.7kg per person.This results in 235 million textiles(纺织品)being thrown awayvictims of fast fashion”可知
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556489.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
