河南省洛阳市第一中学2021-2022学年高一上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省洛阳市第一中学2021-2022学年高一上学期9月月考英语试题 WORD版含解析 河南省 洛阳市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年河南省洛阳市第一高级中学高一上学期9月月考英语试题第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案 (A)My Best Teacher Ever Contest(竞赛)Essay(文章)TopicWho was/is your best teacher ever? What makes him or her the best?ContestantThe contest is open to all students.Word: not more than 300Essa
2、ys will be judged on the following criteria(标准)by Readers editorial staff(工作人员):originally, creativity40 percentclarity of presentation40 percentgrammar, punctuation, spelling20 percentContest Deadline (最后期限)Entries must be postmarked on or before April 26,2020,or mailed by EST on that date. Email y
3、our entry with attached essay and entry information to webcontest or mail your entry with attached entry form to this address:Readers Publishing My Best Teacher Ever ContestAttn: Anne Flounders 44 South Broadway, 18th Floor White Plains, NY 10601PrizesWinning students will win a $50 gift card and ma
4、y have their essays published on readers. com. Winning essays will be announced on May 7, 2020, on readers. com and winners will be told directly.1. Essays will be judged on the following criteria EXCEPT_.A. punctuationB. creativityC. presentationD. handwriting2. According to the text, your essay_.A
5、 should have a total of 300 words at leastB. cant have any mistakes in grammarC. should be mailed on or before April 26, 2020D. will be judged by some best teachers3. If you become a winner, you_.A. will be given $50 in cashB. may have your essay published onlineC. will be told of your success onlin
6、eD. can have the Readers magazine for free【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要讲的是读者杂志的一篇征稿“我最好的老师”比赛的要求及奖励。【1题详解】细节理解题。根据文中“creativity40 percent clarity of presentation 40 percent ?grammar, punctuation, spelling 20 percent(创造性40分,描述的清晰度40分。语法,标点,拼写20分)”由此可知,除了笔迹,论文将根据以下标准进行评判。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文中
7、“Entries must be postmarked on or before April 26,2020,or mailed by EST on that date.(参赛作品必须在2020年4月26日或之前邮戳,或在该日期通过EST邮寄)”由此可知,参赛者必须在2013年4月26之前邮寄他们的文章。故选C。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中“Winning students will win a $ 50 gift card and may have their essays published on .(胜者将会赢得50元的礼物卡并且可以把他们的文章发表到网站上去)”由此可知,如果
8、你成为了赢家,你的文章可能会在网上发表。故选B。(B)When Mark was 8, his third grade teacher announced a class spelling contest: the prize was attractive to him and he wanted to win the contest badly.In honor of the spelling contest, Mark finally agreed to a haircut. Before he changed his mind, I quickly took him to the bar
9、bershop. I used to find various prizes, like a weekend trip or a new music CD, to get him there every time his hair was long.Make it a lucky cut, I instructed barber Joe. Mark is competing in an important spelling contest next week.Well, did you do your homework? barber Joe asked.Yes, Mark replied.D
10、id you study hard? barber Joe asked.Yes, Mark replied.Do you have confidence? barber Joe sked.Confidence. CONFIDENCE. Confidence. A lot of people spell that word wrong, Mark explained.Sure. You can spell it, barber Joe responded. But do you have it? You have got to have confidence in yourselves, son
11、. Its a winners secret weapon(武器).Mark won the spelling contest and got the prizea free pizza lunch And Mark never forgot barber Joes words: You have got to have confidence in yourself son. Its a winners secret weapon.Decades later, after becoming famous for his special design in buildings, Mark beg
12、an receiving interview requests. When he discussed his design approach with one particular feature writer, the reporter asked him a question Youre considered as a special one in the world of architecture. When everyone around says it cant be done, what makes you think you can pull it off?After think
13、ing a bit, Mark replied, Confidence. After Ive done my homework, and studied my idea from every possible angle, if I still see it then I know the only thing standing between me and success is confidence. Its a winners secret weapon.4. What can we infer about little Mark from the passage?_A. He didnt
14、 take his study seriously.B. He didnt like to have his hair cut.C. He was not good at spelling.D. He was a kid with few hobbies or interests.5. What was the prize for the winner of the spelling contest?_A A new music CD.B. A free haircut.C. A free weekend trip.D. A free pizza lunch.6. From the passa
15、ge, we can learn_.A. the author was worried about Marks studyB. the barbers words have influenced Mark greatlyC. Mark stopped doing his homework to prepare for the spelling contestD. Mark turned to many people for help to succeed in the spelling contest7. The passage is written to_.A. honor a person
16、 who influences Mark greatlyB. prove the great power of others encouragementC. say a person needs confidence to succeedD. say childhood experience can greatly affect a person【答案】4. B 5. D 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲的是马克凭自己的自信在小时候赢得拼写比赛,几十年后,马克因其独特的建筑设计而出名,他认为自信是赢家的秘密武器。【4题详解】推理判断题。根据第二段的“Before he
17、 changed his mind, I quickly took him to the barbershop. I used to find various prizes, like a weekend trip or a new music CD, to get him there every time his hair was long”(在他改变主意之前,我很快带他去了理发店。我以前会找各种各样的奖品,比如周末旅行或一张新的音乐CD,让他每次留长发就去那里)可知,Mark不喜欢理发,故选B。【5题详解】细节理解题。根据倒数第三段的“Mark won the spelling conte
18、st and got the prizea free pizza lunch”(马克赢得了拼写比赛并得到了奖品一顿免费的比萨饼午餐)可知,拼写比赛获胜者的奖品是一顿免费的比萨饼午餐,故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第四段的“You have got to have confidence in yourselves, son. Its a winners secret weapon”(你得对自己有信心,孩子。这是赢家的秘密武器)和最后一段马克接受采访时所说的“Its a winners secret weapon”(这是赢家的秘密武器)可知,理发师的话对马克影响很大,故选B。【7题详解】
19、推理判断题。通读全文,尤其是倒数第四段的“You have got to have confidence in yourselves, son. Its a winners secret weapon”(你得对自己有信心,孩子。这是赢家的秘密武器)及后来马克赢得比赛可知,这篇文章是说一个人需要自信才能成功,故选C。(C)Good health is the most valuable thing a person can have, but one cannot take good health for granted. It is important to remember that the
20、 body needs proper care in order to be healthy. There are three things that a person can do to help stay in good shape: eat right foods, get enough sleep, and exercise regularly.Proper nutrition(营养)is important for good health. Your body cannot work well unless it receives the proper kind of fuel(燃料
21、).Dont eat too much food with lots of sugar and fat. Eat plenty of foods high in protein, like meat, fish, eggs and nuts. Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins and minerals. However, dont overeat. It is not helpful to be overweight.Getting the proper amount
22、 of sleep is also important. If you dont get enough sleep, youll feel tired and easily get angry. You have no energy. Over a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality(个性).Be sure to allow yourself seven to nine hours of sleep each night. If you do, your
23、body will feel strong and refreshed, and your mind will be sharp.Finally, get plenty of exercise. Exercise firms the body, strengthens the muscles, and prevents you from gaining weight. It also improves your heart and lungs. If you follow a regular exercise program, you will probably increase your l
24、ifespan(寿命). Any kind of exercise is good. Most sports are excellent for keeping the body in good shape: basketball, swimming, bicycling, running and so on are good examples. Sports are not only good for your body, but they are enjoyable and interesting, too.If everybody were to eat the right foods,
25、 get plenty of sleep and exercise regularly, the world would be a happier and healthier place. We would all live to be much older and wiser.8. In order to keep good health,_.A. we should eat a lot of sweetsB. one needs a large amount of fatC. people should eat according to the foods nutritionD. we m
26、ust try to sleep now and then9. Eating more and sleeping less_.A. can keep you healthyB. is no good for youC. gets you more energyD. will keep your personality10. According to the passage, the benefits of proper exercise are as follows EXCEPT that_.A. exercise can help build up the bodyB. exercise m
27、ay make you live longerC. exercise may help cure heart diseasesD. exercise can bring happiness to people11. The title of the article should be _.A. Eating and ExercisingB. How Vitamins Work in Mans BodyC. Staying HealthyD. Sleeping Well【答案】8. C 9. B 10. C 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍让我们保持身体健康的几个要点:健康均衡
28、的饮食、充足的睡眠和定期的锻炼。【8题详解】细节判断题。根据第二段“Proper nutrition(营养)is important for good health. (合理的营养对健康非常重要)”和“Eat plenty of foods high in protein, like meat, fish, eggs and nuts. Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins and minerals. (多吃一些富含蛋白质的食物,比如像肉类、鱼、蛋类和坚果。水果和蔬菜也非
29、常重要,因为它们会提供必要的维生素和矿物质)”可知,为了保持健康,我们需要考虑营养物质。故选C项。【9题详解】推理判断题。根据第二段“However, dont overeat. It is not helpful to be overweight. (不要暴饮暴食。体重超标对你是有害的)”和第三段“If you dont get enough sleep, youll feel tired and easily get angry. (如果你没有获得足够的睡眠,那么你会容易感到疲惫且易怒)”可知,缺乏睡眠和吃得太多,会给你健康带来危害。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Ex
30、ercise firms the body, (强健你的身体)”,“If you follow a regular exercise program, you will probably increase your lifespan(寿命)(如果你坚持健身计划,那么你可能长寿)”和“If everybody were to eat the right foods, get plenty of sleep and exercise regularly, the world would be a happier and healthier place. (如果每个人健康饮食,有充足的睡眠,并且坚持
31、定期锻炼,这个世界将会是更快乐健康的地方)”可知,选项中的A/B/D均为正确,只有C项文章没有提到。故选C项。【11题详解】标题判断题。根据文章首段“There are three things that a person can do to help stay in good shape: eat right foods, get enough sleep, and exercise regularly. (有三件事可以帮助我们保持健康:健康的饮食、充足的睡眠和定期的锻炼)”可知,本文就是介绍如何保持身体健康。所以标题为“保持健康”。故选C项。(D)For Western designers
32、, China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“Its no secret that China has always been a source(来源) of inspiration for designers,” says Amanda Hill, chief creative officer at A+E Networks, a global media company and home to some of the biggest fashion(时尚) shows.Ear
33、lier this year, the China Through A Looking Glass exhibition in New York exhibited 140 pieces of China-inspired fashionable clothing alongside Chinese works of art, with the aim of exploring the influence of Chinese aesthetics(美学) on Western fashion and how China has fueled the fashionable imaginati
34、on for centuries. The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill. “Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are no
35、t just consumers of fashion they are central to its movement.” Of course, not only are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese. “Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking on Galliano, Albaz, Marc Jacobsand b
36、eating them hands down in design and sales,” adds Hill.For Hill, it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion. “The most famous designers are Chinese, so are the models, and so are the consumers,” she says. “China is no longer just another market; in many se
37、nses it has become the market. If you talk about fashion today, you are talking about Chinaits influences, its direction, its breathtaking clothes, and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways.”12. What can we learn about the exhibition in New York?A. It promoted th
38、e sales of artworks.B. It attracted a large number of visitors.C. It showed ancient Chinese clothes.D. It aimed to introduce Chinese models.13. What does Hill say about Chinese women?A. They are setting the fashion.B. They start many fashion campaigns.C. They admire super models.D. They do business
39、all over the world.14. What do the underlined words “taking on” in paragraph 4 mean?A. learning fromB. looking down onC. working withD. competing against15. What can be a suitable title for the text?A. Young Models Selling Dreams to the WorldB. A Chinese Art Exhibition Held in New YorkC. Differences
40、 Between Eastern and Western AestheticsD. Chinese Culture Fueling International Fashion Trends【答案】12. B 13. A 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章论述了中国文化及中国美学对国际时尚界的影响。【12题详解】细节理解题。根据第三段中The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.可知,此次展览吸引的参观者人数创下了记录,显示出
41、人们对中国影响的浓厚兴趣。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第四段中Hill所说的话“Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashion they are central to its movement.”(中国模特是向世界各地的女性推销梦想的美丽和时尚运动的面孔,这意味着中国女性不仅仅是时尚的消费者她们是这场运
42、动的核心。)可知,Hill说中国女性正在引领新时尚,故选A。【14题详解】词义猜测题。根据下文and beating them hands down in design and sales说在设计和销售上击败他们,由此推断出上文Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking on Galliano, Albaz, Mare Jacobs的意思是Vera Wang、Alexander Wang和Jason Wu正在与Galliano、Albaz和 Mare Jacobs竞争。taking on意思是“竞争”,故选D。【15题详解】主旨大意题。本文通过
43、Amanda Hill的评论,论述了中国文化、中国艺术、中国设计师等等在国际时尚中发挥着非常重要的作用。因此,“中国文化刺激着国际时尚的发展和潮流”最能概括文章大意。故选D。第二节 七选五(共5个小题,每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项多余。If you move to a new school, youll have to worry whether or not youll make friends._16_, which help you make new friends a lot easier.Try speaking to
44、the people youre sitting next to in class. As theyre close by, it makes sense to communicate with them first._17_. You will probably stay with that class through your years at the new school, so it helps if you get on well with them.If you dont have many friends in your class, try and make new frien
45、ds in your subject lessons._18_Join a lunchtime or after school club. Youll get to meet kids of all years that way.Ask your teacher to find you a partner pupil.Use your celebrity(名人)status! Since youre the new person, youll have gained celebrity status,_19_. Talk to people. Remember to smile and alw
46、ays be open and friendly. Listen carefully to what others say so as to make them feel important.As you grow older, its natural to make new friends and sometimes that means you grow apart from your old friends. So try and make time for all your friendswhy not introduce your different sets of friends
47、so you can go to the cinema or go bowling together?_20_If this is happening to you, try and ask someone youre friendly with what is happening. If the whole group is leaving you out, try to find new people to spend time with at lunchtime.A. Have courage to speak to everyone in your class.B. You can a
48、lso talk with them at lunchtime and after school.C. Here are some simple suggestionsD. which you can use for a couple of weeksE. Listen to your parents adviceF. But what if a friendship group is pushing you out?G. In the eyes of teachers, what matters is whether students try their best to learn.【答案】
49、16. C 17. A 18. B 19. D 20. F【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要介绍了初到一所新学校时如何交友。与坐在你旁边的人交谈、敢于和大家交流、在班里结识新朋友、请老师将你与其他同学结成搭档、利用你的名人地位等都是很好的交友方法。【16题详解】根据上文“If you move to a new school, youll have to worry whether or not youll make friends.(如果你搬到一所新学校,你将不得不担心能否交到朋友)”;和下文“which help you make new friends a lot easier(这能
50、让你更容易交到新朋友)”以及提到的一些建议可知,C项Here are some simple suggestions(这里有一些简单的建议)切题。故选C。【17题详解】根据下文“You will probably stay with that class through your years at the new school, so it helps if you get on well with them.(在新学校的几年里,你可能会一直待在这个班,所以如果你和他们相处得好,会有帮助)”可知,空处说明要和班上的同学交流。A项Have courage to speak to everyone
51、 in your class.(要有勇气对你班上的每个人讲话)切题。故选A。【18题详解】根据上文“If you dont have many friends in your class, try and make new friends in your subject lessons.(如果你在班上没有很多朋友,试着在专业课上结识新朋友)”可知,空处推荐交朋友的时间。B项You can also talk with them at lunchtime and after school.(你也可以在午餐时间和放学后与他们交谈)切题。故选B。【19题详解】分析句子结构Since youre th
52、e new person, youll have gained celebrity status,_4_.这里应该是一个小写开头的句子,只有D项符合;再根据上文提示“Since youre the new person, youll have gained celebrity status(因为你是新人,你会获得名人的地位)”,上文整个句子作先行词,在后面的非限制性定语从句中作主语,定语从句由which引导。故选D。【20题详解】根据下文“If this is happening to you, try and ask someone youre friendly with what is h
53、appening. If the whole group is leaving you out, try to find new people to spend time with at lunchtime.(如果这发生在你身上,试着问问和你很友好的人发生了什么。如果整个团队都把你排除在外,试着在午餐时间找些新朋友一起度过)”可知,F项But what if a friendship group is pushing you out?(但是如果一个朋友圈把你排挤出去了呢?)切题。下文中的this指的是该项内容,下文中的leaving you out与该项中的pushing you out呼应。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557013.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
