江苏省南通市如皋中学2020-2021学年高一下学期第二次阶段考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通市如皋中学2020-2021学年高一下学期第二次阶段考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 南通市 如皋 中
- 资源描述:
-
1、江苏省如皋中学2020-2021学年度第二学期第二次阶段考试高一英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman do?A. She is a student. B. She is a lawyer. C. She is the owner of a bakery.2. Who is the man probably tal
2、king to?A. His boss. B. His assistant. C. His customer.3. What will the man do on Saturday?A. Visit his friends. B. Get some work done. C. Have lunch with the woman.4. What is the main topic of the conversation?A. The teachers notes. B. The content of the final exam.C. The materials needed for the t
3、est.5. What is the mans probable feeling about the fire alarm?A. Excited. B. Scared. C. Upset.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How many computers are working now?A. 33.
4、 B. 34. C. 35.7. What will the woman do next?A. Get a key. B. Teach a class. C. Use a computer.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What are the speakers mainly discussing?A. How to use Google Maps.B. How to get to San Francisco quickly.C. How to take public transportation.9. How long is the drive into the city
5、?A. 45 minutes. B. 60 minutes. C. 90 minutes.10. What is the man most concerned about?A. Calling Joan. B. Being on time. C. Having something to eat.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. Why isnt the woman planning to go to Spain?A. She is short of money. B. She doesnt have a passport. C. She has a fear of flyi
6、ng.12. When will the man leave for Spain?A. In about three weeks. B. In about four weeks. C. In about six weeks.13. What will the man buy for the woman?A. Some food. B. Some clothing. C. A musical instrument听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. How does the man describe the vegetables?A. Theyre natural. B. The
7、yre delicious. C. Theyre healthy.15. Why does the girl agree to the mans request?A She wants dessert. B. She wants to be strong. C. She realizes the man is right.16. What happened last week?A. Ellen had her birthday.B. Ellen went to a friends party.C. Ellens mom made a carrot cake.听第 10 段材料,回答第 17 至
8、 20 题。17. What does the speaker ask the runners to do?A. Sign up. B. Stand in line. C. Follow a volunteer.18. What will be available at the stations every two miles?A Drinks. B. Reporters. C. Medical assistance.19. What is forbidden in this race?A. Food. B. Photos. C. Headphones.20. When will the ru
9、nning course be taken down?A. In the mid-morning. B. At midday. C. In the afternoon.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEducation Outside the ClassroomThe Lawrenceville School provides students with experientially based programmes that educate them in respons
10、ible leadership, community engagement, and character development that enhance both academic and non-academic skills. Community ServiceThe Schools Community Service Programme encourages all Lawrentians to connect with the greater community, giving them the opportunity to engage with a variety of peop
11、le outside the students immediate world. Model UNStudents will learn the inner-working of the United Nations by participating in this programme. During the first semester students meet and discuss important world events. During the second semester, students prepare to participate in the Model UN Con
12、ferences. Investment ProgrammeThe programme gives students hands-on experience in the financial world. Students learn the basics of investing, watch trends in the market, and research stocks. Due to a generous donation, the group has $ 5,000 of real money to invest. Gams will be invested back into t
13、he programme. Fine Arts & LiteratureMembers meet weekly to enjoy a community of individuals who appreciate the fine arts and literature. In the spring, the programme publishes a collection of artworkphotography, drawings, paintings, essays, short stories and poetry. Additionally, the programme hosts
14、 book discussions and film screenings throughout the year.1. Whats the shared goal of all the programmes?A. To improve academic skills.B. To experience community life.C. To develop overall competence.D. To encourage social involvement.2. Which programme should you choose to develop global leadership
15、?A. Model UN.B. Community Service.C. Fine Arts Literature.D. Investment Programme.3. What can be expected of the Investment programme?A. It makes a profit for those participants.B. It offers advanced marketing knowledge.C. It lays a foundation for financial management.D. It gives access to successfu
16、l businessmen.【答案】1. C 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了Lawrenceville学校为学生提供的四个教育课程情况。【1题详解】推理判断题。根据第一段“The Lawrenceville School provides students with experientially based programmes that educate them in responsible leadership, community engagement, and character development that enhance both academ
17、ic and non-academic skills.( Lawrenceville学校为学生提供以经验为基础的课程,教育他们负责任的领导能力、社区参与和性格发展,提高学术和非学术技能)”可推知,所有课程的共同目标是发展综合能力。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第一段“The Lawrenceville School provides students with experientially based programmes that educate them in responsible leadership, community engagement, and character de
18、velopment that enhance both academic and non-academic skills.( Lawrenceville学校为学生提供以经验为基础的课程,教育他们负责任的领导能力、社区参与和性格发展,提高学术和非学术技能)”以及Model UN部分中“Students will learn the inner-working of the United Nations by participating in this programme. During the first semester, students meet and discuss important
19、 world events. During the second semester, students prepare to participate in the Model UN Conferences.(学生将通过参加这个方案学习联合国的内部工作。 在第一学期,学生们聚在一起讨论重要的世界事件。 第二学期,学生准备参加模拟联合国大会)”可知,你应该选择Model UN项目来培养全球领导力。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Investment Programme部分中“The programme gives students hands-on experience in the fina
20、ncial world. Students learn the basics of investing, watch trends in the market, and research stocks.(该项目为学生提供了金融界的实际经验。学生学习投资基础知识,观察市场趋势,研究股票)”可知,投资计划可以为财务管理奠定基础。故选C。BHave you ever been on social media and seen your favorite celebrity talking about a product? These promotions might not be totally r
21、andom, and are actually seen as a vital part of the marketing process. The question is: How do social media influencers influence what you buy?Human desire for status and making friends, combined with our need to belong to a group, makes us receptive to being socially influenced. Companies often use
22、 that desire to have a similar lifestyle to a celebrity we admire to hawk or launch a product. So, what do these promotions actually do?Firstly, they can be used to build brand awareness. A social media influencer should have a strong understanding of the platform they operate on, and therefore can
23、create engaging content that not only sticks to the brand image, but sparks their followers interests in a product they might never have seen before.Secondly, influencers can improve a company or products relationship with their customer base. According to InMoments 2018 US Retail CX Trends Report o
24、n customer loyalty, 77% of buyers have been brand loyal for more than ten years. This is also true of 60% of millennials. A popular celebrity can target key demographics and talk or blog about a product, which can create an instant and lasting bond with the consumer.Lastly, influencers can improve c
25、ustomer buying habits with seemingly “unbiased opinions”. We are more likely to respond to peer recommendation than traditional ads, meaning the fact we see an influencer as a friend can make us less likely to be doubtful about what we are seeing.So, the next time you see a celebrity talking about a
26、 product, you might want to consider that this could be a carefully crafted marketing strategy designed to target your core needs. If you find yourself examining a product youve seen on social media, you may well have been influenced.4. Why do companies invite celebrities to launch products?A. Becau
27、se celebrities can improve the companies public images.B. Because celebrities want to make more money.C. Because consumers like to share similarity with celebrities.D. Because consumers can make friends with celebrities.5. According to the passage, which strategy is often used by influencers?A. Sett
28、ing up operation platforms.B. Sending gifts to customers.C. Taking advantage of their popularity.D. Recommending products to their friends.6. What does the underlined word unbiased probably mean in the passage?A. aggressiveB. objectiveC. subjectiveD. supportive7. The passage is mainly about _.A. how
29、 social media make adsB. how social media influence our lifestyleC. how celebrities earn fameD. how social influencers affect our buying【答案】4. C 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了社交媒体影响者是如何“影响”人们购买产品的,从三个方面介绍了促销活动的意图。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Companies often use that desire to have a similar lifestyle t
30、o a celebrity we admire to hawk or launch a product.(公司经常利用这种渴望拥有与我们崇拜的名人相似的生活方式来推销或推出一种产品)”可知,公司会邀请名人来发布产品因为消费者喜欢与名人分享相似之处。故选C。【5题详解】推理判断题。根据倒数第三段中“A popular celebrity can target key demographics and talk or blog about a product, which can create an instant and lasting bond with the consumer.(一个受欢迎
31、的名人可以针对关键人群,谈论或博客有关产品,这可以创建一个即时和持久的与消费者的联系)”以及倒数第二段中“We are more likely to respond to peer recommendation than traditional ads, meaning the fact we see an influencer as a friend can make us less likely to be doubtful about what we are seeing. (比起传统广告,我们更倾向于“同伴推荐”,这意味着我们将网红视为“朋友”这一事实可以让我们更少怀疑自己所看到的东西
32、)”可推知,影响者经常利用他们的名气作为策略。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据画线词后文“We are more likely to respond to peer recommendation than traditional ads, meaning the fact we see an influencer as a friend can make us less likely to be doubtful about what we are seeing. (比起传统广告,我们更倾向于“同伴推荐”,这意味着我们将网红视为“朋友”这一事实可以让我们更少怀疑自己所看到的东西)”可知,此
33、处unbiased opinions有引号,说明有影响力的人是通过看似“客观的意见”改善消费者的购买习惯。故画线词意思是“客观的”。A. aggressive好斗的;B. objective客观的;C. subjective主观的;D. supportive支持的。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“Have you ever been on social media and seen your favorite celebrity talking about a product? These promotions might not be totally random, and ar
34、e actually seen as a vital part of the marketing process. The question is: How do social media influencers influence what you buy? (你是否曾在社交媒体上看到你最喜欢的名人谈论某个产品?这些促销活动可能不是完全随机的,实际上被视为营销过程的重要组成部分。问题是:社交媒体影响者如何“影响”你的购买?)”可知,这篇文章主要是关于社会影响者如何影响我们的购买行为。故选D。CShinrin-yoku means “forest bathing”. Forest bathin
35、g doesnt mean you take a bath in the forest; rather, you simply go for a walk in the woods or a city park, where you slacken by using all your senses to experience nature.Yoshifumi Miyazaki, from Chiba University, is among a growing number of scientists who have begun studying the science behind the
36、 effects of nature on human health. In his book Shinrin-yoku: The Japanese Art of Forest Bathing. Miyazaki explains the techniques of forest bathing.Miyazaki has an interesting theory about why shinrin-yoku is so effective. He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a
37、natural environment. In fact, in 1800, only 3% of the worlds population lived in cities, and by 2016, this figure reached 54%. This is only going to get worse; officials predict that by 2050, 66% will live in cities.This suggests we live in our modem society with bodies that are still used to the na
38、tural environment, he writes in the book, because “genes cannot change over just a few hundred years. The science behind the research studies he presents in the book makes a convincing case that forest bathing is an effective method for reducing stress in todays world.Now city planners are becoming
39、increasingly aware of the importance of nature and are creating new kinds of “parks” out of empty spaces. Therere also more city gardens where people can grow vegetables. For kids, kitchen gardens in schools are becoming popular. As Miyazaki stresses, you dont have to find a formal park or garden to
40、 practice shinrin-yoku. Instead, you can enjoy the effects of nature wherever therere plants.Better yet, he says, we can bring nature closer to where we spend most of our time. Miyazakis research has shown that just increasing the amount of plants in a room can affect the relaxation benefits of the
41、room. Whats more, even when people simply look at flowers, their bodies relax and stress levels decrease.8. What does the underlined word in Paragraph 1 mean?A. Behave.B. Entertain.C. Sleep.D. Relax.9. How does the author mainly develop the third paragraph?A. By giving examples.B. By listing figures
42、.C. By making remarks.D. By presenting research findings.10. Why does forest bathing work effectively according to Miyazaki?A. Human genes can change easily.B. Nature is part of the modem society.C. Human body can integrate into nature.D. People can always get excited in nature.11. Which of the foll
43、owing will Miyazaki agree on forest bathing?A. It is easy to operate.B. It is meant for gardeners.C. It is unaffordable in the city.D. It is inconvenient to practice.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述日本科学家Miyazaki有关“森林浴”的研究及其和人类健康的关系。【8题详解】词句猜测题。根据第一段划线词所在句“Forest bathing doesnt mean yo
44、u take a bath in the forest; rather, you simply go for a walk in the woods or a city park, where you slacken by using all your senses to experience nature.(“森林浴”并不是指你在森林里洗澡;相反,你只是在树林里或城市公园里散步,在那里你会放松下来,用你所有的感官去体验自然)”中的“using all your senses to experience nature”可知,感受森林浴的过程是用所有的感官去体验自然,可以推断这是一个放松的过程,
45、所以划线词slacken应该是“放松”的意思,D选项relax和它词义接近。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据第三段“He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment. In fact, in 1800, only 3% of the worlds population lived in cities, and by 2016, this figure reached 54%. This is only going to get worse; off
46、icials predict that by 2050, 66% will live in cities.(他指出,在99.99%以上的时间里,人类都生活在自然环境中。事实上,在1800年,只有3%的世界人口居住在城市,到2016年,这个数字达到54%。这只会变得更糟;官员们预测,到2050年,66%的人口将居住在城市)”可知,该段主要是以列数字的方式展开讲述Miyazaki提出的理论。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第三段“Miyazaki has an interesting theory about why shinrin-yoku is so effective. He poi
47、nts out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment.(Miyazaki有一个有趣的理论来解释为什么shinlin -yoku如此有效。他指出,在99.99%以上的时间里,人类都生活在自然环境中)”可知,宫崎骏认为人类和自然是一体的,不可分割的,所以“森林浴”对人们放松身心是有效的。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据第五段“As Miyazaki stresses, you dont have to find a formal park or garden to
48、practice shinrin-yoku. Instead, you can enjoy the effects of nature wherever therere plants.(正如Miyazaki强调的那样,你不必找一个正式的公园或花园来练习“森林浴”。相反,你可以在任何有植物的地方享受大自然的效果)”可知,Miyazaki认为人们可以在任何有植物的地方享受“森林浴”,所以要进行“森林浴”是很容易的。故选A项。DThe future of space exploration may depend on an art form from the past: origami (折纸艺术)
49、, the ancient art of paper folding.Researchers from Washington State University (WSU), US, have used origami to possibly solve the problem of storing and moving fuel to rocket engines, a key challenge in space travel, according to Newswise. Theyve developed a foldable plastic fuel “bladder (囊状物)” re
50、sistant to super cold temperatures, which could be used to store and pump fuel in spacecrafts of the future. Their findings have recently been published in the journal Cryogenics.“Folks have been trying to make bags for rocket fuel for a long time,” said Jake Leachman, one of the lead researchers. “
51、We currently dont do large, long-duration trips because we cant store fuel long enough in space.”Meanwhile, NASA is also looking to paper folding to help observe distant planets. The agency is currently developing Starshade, a foldable, sunflower-shaped piece of hardware that would help block starli
52、ght and enable telescopes to view distant objects more clearly in space.“A huge part of my job is looking at something on paper and asking, Can we fly this?” Manan Arya, a technologist in California, said. “Once I realized this is how you fold spacecraft structures, I became interested in origami. I
53、 realized I was good at it and enjoyed it. Now, I fold constantly. ”Using origami for space purposes isnt new, however. Solar arrays (太阳能阵列), experimental wings for space shuttle programs and an inflatable (可充气的) satellite were also inspired by origami in both past and present space projects.“With m
54、ost origami, the magic comes from the folding,” Robert Salazar, who helped design the Starshade and now works on the Transformers project, said in a statement. “There are so many patterns to still be explored.”12. How could the “bladder” help in future missions?A. To protect spacecrafts from extreme
55、 weather.B. To be used to store and supply fuel in spacecrafts.C. To help rocket engines cut energy consumption.D. To be used to improve energy efficiency.13. What can we know about NASAs Starshade?A. It can be used to get telescopes closer to stars.B. It can enlarge the view of telescopes in space.
56、C. It can absorb a stars light before it enters telescopes.D. It can help telescopes get clearer pictures of objects in space.14. What is this text?A. A travel journal.B. A digest.C. A science report.D. An advertisement.15. Which can be the suitable title for the text?A. Folding into space.B. The ar
57、t of paper folding.C. Space exploration.D. The origami-inspired projects.【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这一篇说明文。文章主要讲述折纸这种古老的艺术形式对太空探索的影响。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Theyve developed a foldable plastic fuel “bladder (囊状物)” resistant to super cold temperatures, which could be used to store and pump fuel in
58、 spacecrafts of the future.(他们已经开发出了一种可折叠塑料燃料“囊”,可以抵抗超低温,可以用来在未来的航天器中存储和泵送燃料。)”可知,“the bladder (囊状物)”可以用来在宇宙飞船中储存和供应燃料。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第四段“The agency is currently developing Starshade, a foldable, sunflower-shaped piece of hardware that would help block starlight and enable telescopes to view di
59、stant objects more clearly in space.(美国宇航局目前正在开发一种可折叠的、向日葵形状的硬件“星罩”(Starshade),它将有助于阻挡星光,使望远镜能够更清楚地观察太空中的遥远物体。)”可知,美国宇航局目前正在开发的“星罩”可以阻挡星光,它可以帮助望远镜获得更清晰的太空物体图像。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据第一段“The future of space exploration may depend on an art form from the past: origami (折纸艺术), the ancient art of paper fol
60、ding.(未来的太空探索可能依赖于一种来自过去的艺术形式:折纸,一种古老的折纸艺术。)”和全文内容可知,文章主要介绍了一项科学研究:未来的太空探索可能依赖于一种来自过去的艺术形式:折纸。所以可以推断,文章应是一篇科学报告。A. A travel journal旅行日记;B. A digest摘要;C. A science report科学报告;D. An advertisement广告。故选C项。【15题详解】主旨大意题。根据倒数第二段“Using origami for space purposes isnt new, however. Solar arrays (太阳能阵列), expe
61、rimental wings for space shuttle programs and an inflatable (可充气的) satellite were also inspired by origami in both past and present space projects.(然而,在太空中使用折纸并不是什么新鲜事。在过去和现在的太空项目中,太阳能阵列、航天飞机项目的实验机翼和充气卫星也受到了折纸的启发。)”和全文内容可知,文章主要讲述折纸这种古老的艺术形式对太空探索的影响。所以A项“Folding into space(折叠到太空)”概括了文章主旨,适合作为文章标题。故选A
62、项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项。How to Reduce Gift Wrap WasteWrapping paper may have “paper” in its name, but that doesnt automatically mean it can be recycled. _16_ Try these suggestions for cutting down the amount of wrapping paper you throw away.Reuse what you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557311.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《高考复习方案》2016高考数学理(课标通用)二轮课件:专题十五 直线与圆 .ppt
