江苏省南通海门市2021届高三上学期第一次诊断测试(含听力)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通海门市2021届高三上学期第一次诊断测试含听力英语试题 WORD版含解析 江苏省 南通 海门市 2021 届高三 上学 第一次 诊断 测试 听力 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、海门市2021届高三第一次诊断测试英语(考试时间:120分钟 满分:150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C
2、三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Georges favorite sport?A. Tennis.B. Fishing.C. Swimming.【答案】B【解析】【原文】W: George is really the sporty type. He likes to play tennis, go swimming and climb mountainsM: But he likes nothing better than fishing.2. 【此处可播放相关
3、音频,请去附件查看】How will the man pay the bill?A. By card.B. By WeChat.C. In cash.【答案】C【解析】【原文】W: How will you pay for the bill?M: Actually, I havent taken the card with me today and Ive also left my phone at home. So Id better pay in cash.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers probably talking about?A
4、. The womans major.B. The womans job.C. The womans parents.【答案】A【解析】【原文】M: Medicine? Why did you choose to study that?W: Well, I really wanted to study physical education, but my parents thought that itd be difficult to find a job with that degree.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman take back t
5、o the shop?A. The T-shirt.B. The shorts. C. The sweater.【答案】B【解析】【原文】W: Hi, Louis. I got you the last T-shirt in the sales, and some shorts to match. I bought this sweater too, but Im not sure if you like it.M: The sweater looks great. Id keep it. But the color of those shorts is bad. You should tak
6、e them back.W: Yeah. I guess youre right.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the butter now?A. In the bowl.B. On the shelf.C. In the fridge.【答案】B【解析】【原文】M: Mum, where shall I put the bowl?W: Here, give it to me. It goes on this shelf. Hey! Whats the butter doing on the shelf?M: Dad put it there. Now give
7、it to me. Ill put it in the fridge.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the woman going to do?A. Go shopping.B. Buy some pizza.C. Help with a party.7. Where a
8、re the speakers probably?A. On a bus.B. At a restaurant.C. In.a supermarket.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Are you going to the shopping mall?W: No, Im going to Sues house.M: Oh, right. Shes having a party tomorrow, isnt she?W: Yes. Thats why Im going there to help her get ready. Were going to make some pi
9、zza.M: Excellent. Isnt that her house?W: Oh no! Ive missed my stop. I was talking to you and I forgot to get off.M: Dont worry. You can get off at the next stop.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Whats the probable relationship between the speakers?A. Workmates.B. Neighbors.C. Schoolmates.9. Wher
10、e are the speakers?A. In Paris.B. In London.C. In Rome.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: I say, arent you Bob Partridge? We were at school together, I think.M: Im Bob Partridge all right, but whats your name, please?W: Dont you remember me? Im Nancy Nightingale. Im the one who sat at the back of the classroom
11、. My grandparents are your next-door neighbors.M: Now I remember you.W: It must have been ten years since we last met in London. And now we run into each other in Paris!M: Its my first visit here for work. Oh, meet my wife, Rosita. She comes from Rome.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What lang
12、uage is the woman learning this term?A. French.B. Spanish.C. German.11. What does the man find it difficult to learn?A. The guitar.B. The piano.C. The violin.12. What does the woman plan to do on Saturday?A. Play tennis.B. Watch a match.C. Check her teeth.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】【原文】M: Sonia, youve
13、 borrowed a lot of books for the weekend. I see you have some books in Spanish. Your Spanish must be pretty good.W: I can speak and read it fluently.M: Wow. How about other languages?W: Well, I also speak German and Im going to choose French this term. How about you?M: Im just a beginner in both lan
14、guages. And I see youre borrowing some music CDs.W: Yeah, I play the guitar, and I want to listen to some good guitar music.M: Are you good at any other instruments?W: Not really. How about you?M: I play the piano pretty well and Im learning the violin this year. Its fun but Im finding it really dif
15、ficult. What other plans do you have for the weekend?W: Im pretty busy. My mums just told me that I have to see the dentist tomorrow. And Im playing in a tennis match on Sunday.M: Poor you. Have you got a toothache or something?W: No, just a check-up.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How much s
16、hould a person pay for a room in total every month?A. $700.B. $730.C. $760.14. What is unavailable in the womans house?A. A dryer.B. A dishwasher.C. A washing machine.15. Which place is nearest to the womans house?A. The cinema.B. The park.C. The beach.16. Who is the man probably?A. A student.B. A h
17、ouse owner.C. A house agent.【答案】13. B 14. A 15. C 16. C【解析】【原文】W: Hi, I have two bedrooms available and Im looking for students who want to live in.M: How much are you thinking of for these rooms.W: I think $700 a room would be a pretty fair price.M: Is that every month?W: Yeah. And the cleaner come
18、s once a week. So that would be another $30 a month for the cleaning.M: OK. What have you got in the house?W: Theres a fridge and a dishwasher in the kitchen and a washing machine in the bathroom. But I dont provide the dryer.M: Is there a shopping mall nearby?W: Yes, just a block away. But youd hav
19、e to go downtown for a movie. Boyd Park is only several miles away. And were right by the beach.M: OK. Ill post this up for you and I hope you have some luck.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What will take place in the hotel this weekend?A. A birthday party.B. A trade fair.C. A wedding.18. What
20、is the hotel staff unsure about?A. The list of the food.B. The number of guests.C. The length of the event.19. When will guests probably start arriving?A. From 7:15.B. From 7:30.C. From 7:45.20. What will guests see in the event?A. A band.B. A comedian.C. A magician.【答案】17. A 18. B 19. A 20. B【解析】【原
21、文】Good morning everyone. I hope youre all feeling OK after the activities of the last week. Weve been very busy with the wedding last weekend and the trade fair straight after that. And now we have only three days to prepare for the birthday party this weekend. At the moment, we dont have the exact
22、number of guests, but it wont go over 100. The invitation says guests are supposed to arrive between 7:30 and 7:45. But there are always a few who like to arrive early so well expect the first people at 7:15. The food will be served at around 8:10. The hosts have emailed me the menu. The activities
23、will last for two hours. We were expecting a band, but this has been canceled. So the hosts know a comedian who will be there. We had hoped a local magician who worked here through the summer would be able to help out but the hosts refused.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B
24、、C和D四个选项中,选出最佳选项。ARailcardsWant to save on the price of your train tickets?Then youll need to buy a National Railcard.The first step is to pick the right Railcard,but dont worry!Well walk you through each type and help you find the one most suited to your needs.The Network RailcardSpend 30 on a Netw
25、ork Railcard for the year and look forward to 1/3 off your train tickets during off-peak(非高峰)times.Enjoy discounted travel across 16 counties(郡)in the South East,even including the whole of London!It is a great option for anyone who doesnt fall into any of the other Railcard categories,as people of
26、any age can hold one.The Student RailcardAt the cost of just 30, this Railcard is excellent value for money.Whether you have an early morning lecture or youre rolling home in the early hours after a night out, you can still get 1/3 off on all passenger rail services within the UK!The only requiremen
27、t for this Railcard is that you need to be within the ages of 16 and 25.The Millennial RailcardThis Railcard is available for all who are between the ages of 26 and 30, regardless of peak or off-peak times.However,it is currently only available digitally, with users being required to download the Ra
28、ilcard app and show ticket inspectors during train ticket checks.Costing just 30,the new Railcard can be used across the UK.The Disabled Persons RailcardAny passenger with a disability is eligible(符合条件的)to apply for one.It only costs 20,making your overall discount for the year even better!The most
29、important thing is that any types of tickets can be purchased throughout the UK rail network. Besides,it can also get you discounts on London attractions.21. Which Railcard just applies to train services in part of the UK?A. The Network Railcard.B. The Student Railcard.C. The Millennial Railcard.D.
30、The Disabled Persons Railcard.22. What is required for the Student Railcard?A. Riding hours.B. Railcard category.C. Age range.D. Service charge.23. What is special about the Millennial Railcard?A. It cannot be used during peak times.B. It offers discounts on London attractions.C. It is the cheapest
31、among the four Railcards.D. It requires its owners to download an app.【答案】21. A 22. C 23. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍几种铁路卡的价格,优惠情况,使用范围等。【21题详解】细节理解题。根据The Network Railcard小标题段Spend 30 on a Network Railcard for the year and look forward to 1/3 off your train tickets during off-peak(非高峰)times. Enjoy dis
32、counted travel across 16 counties(郡)in the South East, even including the whole of London! 一年花30英镑买一张网络铁路卡,在非高峰期可以节省三分之一的火车票费用。享受横跨东南部16个郡的折扣旅行,甚至包括整个伦敦!可知The Network Railcard铁路卡只能用于英国的一部分的火车服务。故选A。【22题详解】细节理解题。根据The Student Railcard小标题段The only requirement for this Railcard is that you need to be w
33、ithin the ages of 16 and 25. 这张Railcard的唯一要求是你必须在16到25岁之间。因此可知对于学生铁路卡的要求就是年龄限制。故选C。【23题详解】细节理解题。根据The Millennial Railcard小标题段However, it is currently only available digitally, with users being required to download the Railcard app and show ticket inspectors during train ticket checks. 不过,目前它只能通过数字方式
34、使用,用户需要下载Railcard应用程序,并在检票时向检票员出示车票。由此可知对于Millennial Railcard比较特殊的地方就是要下载app。故选D。【点睛】应用文多是细节理解题。一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的Student Railcard,再如小题3题干中的Millennial Railcard ,可以帮助快速找出答案。BCedar, a third-generation beekeeper from the countryside
35、 of New South Wales, Australia, says that he was inspired to try and design a simpler hive (蜂箱) after his brother was stung (蜇) during one of their honey-gathering tasks.The young guy knew that there must be a clever way to gather honey without having to wear protective suits, open the hive, and dis
36、turb the little bees. After several years, Cedar and his father Stuart finally perfected their inventionthe Flow Hive, which can save beekeepers hours of work simply by channeling all of its honey into a tap that can be turned on and off at will.Four years after their initial success, the Flow Hive
37、has had a big influence on honeybee populations around the world. The father and his son say that they have successfully shipped over 51,000 hives to 150 different countries. Since they introduced the hive in 2015, the number of beekeepers in the U.S.alone has increased by over 10%.Their success is
38、particularly significant since honeybee populations have been steadily decreasing as a result of habitat loss. Thats why now Stuart and Cedar Anderson are donating their hive earnings to international honeybee advocacy groups.“Were proud to have donated 100% of profits from the sale of our Flow Poll
39、inator (传粉昆虫) House to nine local pollinator projects in Australia and the U.S. that are at work protecting wild habitats all around the world,” said the Andersons in a statement. “Pollinators need large areas of habitat to grow healthilythe more we can do to conserve native habitats, the more oppor
40、tunities these tiny environmental champions will have to do their important work.”24. What can we learn about Cedar?A. He is often hurt by honeybees.B. He is from a big city in Australia.C. He knows a lot about beekeeping.D. He dislikes working with his brother.25. Which of the following best descri
41、bes the Flow Hive?A. It is friendly to the environment.B. It can improve the quality of honey.C. It can help bees produce more honey.D. It simplifies the honey-gathering process.26. Why do the Andersons make donations?A. To expand their business.B. To protect bees habitats.C. To build more Flow Hive
42、s.D. To help the poor in Australia.27. What would be the best title for the text?A. “Honey on Tap” BeehiveB. The Cost of BeekeepingC. The Growth of a BeekeeperD. True Facts About Honeybees【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了Cedar和父亲一起设计出了Flow Hive(流动蜂箱)并受到了养蜂人的欢迎,并且一家人将赚到的钱捐给了国际蜜蜂宣传组织。【24题
43、详解】细节理解题。根据第一段关键句“Cedar, a third-generation beekeeper from the countryside of New South Wales, Australia”可知,Cedar是澳大利亚新南威尔士乡村的第三代养蜂人。再根据第二段内容可知,他和父亲研究出了Flow Hive(流动蜂箱),可以节省养蜂人的工作时间,而且更安全。由此可知,Cedar对养蜂很在行,了解很多关于养蜂的知识,所以才能研发出流动蜂箱。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第二段关键句“After several years, Cedar and his father Stu
44、art finally perfected their inventionthe Flow Hive, which can save beekeepers hours of work simply by channeling all of its honey into a tap that can be turned on and off at will.”可知,Flow Hive(流动蜂箱)可以节省养蜂人的工作时间,这个蜂箱可以将蜂蜜从一个可以随意开关的水龙头中导出。由此可知出,Flow Hive(流动蜂箱)简化了人们收集蜂蜜的过程。故选D项。【26题详解】推理判断题。根据倒数第二段内容“T
45、heir success is particularly significant since honeybee populations have been steadily decreasing as a result of habitat loss. Thats why now Stuart and Cedar Anderson are donating their hive earnings to international honeybee advocacy groups.”可知,由于栖息地的丧失,蜜蜂的数量一直在减少,所以Cedar和父亲把他们的收入捐给了国际蜜蜂宣传组织。由此可推断出
46、,安德森一家捐款是为了保护蜜蜂的栖息地。故选B项。【27题详解】主旨大意题。文章主要讲了Cedar和父亲一起设计出了Flow Hive(流动蜂箱)。根据第二段关键句“which can save beekeepers hours of work simply by channeling all of its honey into a tap that can be turned on and off at will.”可知,这款蜂箱可以将蜂蜜从一个可以随意开关的水龙头中导出,节省了养蜂人的时间,并且受到了各地养蜂人的欢迎。“Honey on Tap” Beehive意为“蜂蜜自来水”蜂箱,能够
47、展示出这款蜂箱的特点,为短文最佳标题。故选A项。CIn order to help discover spoilage(变质)and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.One in three UK consumers throw away food just because it reaches
48、the use-by date(保存期),but 60%(4.2 million tonnes)of the 12.5 billion-worth of food we throw away each year is safe to eat.The researchers,whose findings were published in ACS Sensors,say the sensors could also eventually replace the use-by date-a widely used indicator of being fresh and eatable.The s
49、ensors cost two US cents each to make.Known aspaper-based electrical gas sensors(PEGS),they detect spoilage gases like ammonia(a poisonous gas with a strong unpleasant smell)in meat and fish products.The information provided by the electronic nose is received by a smart phone,and then you can know w
50、hether the food is fresh and safe to eat.The Imperial College London researchers who developed PEGS made the sensors by printing carbon electrodes(电极)onto a special type of paper.The materials are eco-friendly and harmless,so they dont damage the environment and are safe to use in food packaging.The
51、 sensors,combined with a tiny electronic system,then inform nearby mobile devices,which identify and understand the data about spoilage gases.Lead author Dr Firat Guder,of Imperials Department of Bioengineering,said, Although theyre designed to keep us safe,use-by dates can lead to eatable food bein
52、g thrown away.They dont always reflect its actual freshness.In fact,people often get sick from foodborne diseases due to poor storage,even when an item is within its use-by date.These sensors are cheap enough so we hope to see supermarkets using them within three years.Our goal is to use PEGS in foo
53、d packaging to reduce unnecessary food waste.The authors hope that PEGS could have applications beyond food processing,like sensing chemicals in agriculture,air quality,and detecting disease markers in breath like those involved in kidney disease.28. What is the function of PEGS according to the tex
54、t?A. To improve the service of stores.B. To help supermarkets store foods.C. To improve the taste of food products.D. To help people test food freshness.29. What role does the smartphone play while PEGS are functioning?A. It acts as an electronic nose.B. It reads the data collected by PEGS.C. It dis
55、covers the spoilage gases from foods.D. It helps print the gas sensors onto paper.30. What does Dr Firat Guder say about use-by dates?A. They are not completely reliable.B. They can help reduce food waste.C. They are not accepted by consumers.D. They are based on scientific research.31. What does th
56、e author mainly talk about in the text?A. The process of researching spoilage sensors.B. A new technology in packaging to reduce food waste.C. Use-by dates influence on supermarkets and consumers.D. The application of spoilage sensors beyond food processing.【答案】28. D 29. B 30. A 31. B【解析】本文为科普类说明文。为
57、了测定食物的新鲜度和减少食物浪费,研究人员开发了一种新的低成本智能和环保的肉类和鱼类包装变质传感器,希望它能很快地投入使用,并且应用于更广泛的领域。【28题详解】细节理解题。根据第一段In order to help discover spoilage(变质)and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging
58、(为了帮助超市和消费者发现食物变质并减少食物浪费,研究人员开发了一种新的低成本、连接智能手机、环保的肉类和鱼类包装变质传感器)可知,PEGS是用来帮助人们测试食物的新鲜度减少食物浪费的,故选D。【29题详解】细节理解题。根据第四段The information provided by the electronic nose is received by a smart phone,and then you can know whether the food is fresh and safe to eat(通过电子鼻提供的信息被智能手机接收,然后你就可以知道食物是否新鲜和安全。)可知智能手机会
59、在PEGS运行时读取由它收集的数据,故选B。【30题详解】推理判断题。根据倒数第三段Although theyre designed to keep us safe,use-by dates can lead to eatable food being thrown away.They dont always reflect its actual freshness(虽然它们的设计是为了保护我们的安全,但食用日期可能导致可食用的食物被扔掉。它们并不总是反映真实的新鲜度)可知,Firat Guder博士认为,使用日期并不完全可靠,故选A。【31题详解】主旨大意题。通读全文,尤其第一段In ord
60、er to help discover spoilage(变质)and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.(为了帮助发现变质和减少超市和消费者的食品浪费,研究人员开发了新的低成本、连接智能电话、环保的肉类和鱼类包装变质传感器)可推断,本文介绍了一种新型减少食物浪费的包装变质传感新技术,有望取代靠使用
61、日期来断定食物的新鲜度,故选B。DMuazzez Kocek, 46, is considered one of the best whistlers in Kuskoy, a village in Turkeys northern Giresun province. Her whistle can be heard over the areas vast tea fields. When President of Turkey visited Kusky in 2012, she greeted him and proudly whistled, “Welcome to our villag
62、e!” She uses kus dili, or “bird language”. For hundreds of years, this whistled form of communication has been critical for farming in this place, allowing complex conversations over long distances and making animal herding (放牧) easier to do. However, because of the increased use of cellphones, the
63、language is at risk of dying out.Turkey is one of a handful of countries in the world where whistling languages exist. They attract linguistic (语言学的) experts very much. There is a long-held belief that language interpretation occurs mostly in the left hemisphere (大脑半球), and tunes and singing on the
64、right. But a study conducted in Kuskoy suggests that whistling language is processed in both hemispheres.Organ Civelek, 37, who can whistle in full sentences, explained that they are very proud of their linguistic custom and want to share it with visitors. Since 1997, Kuskoy village has been hosting
65、 an annual Bird Language, Culture and Art Festival, where the community gathers to practice and compete.While technology is contributing to the languages disappearance, it is also being used by some to preserve it. Mr. Civelek, who teaches bird language to children during the summer, uses an applica
66、tion called “Islik Dili Sozlugu,” or whistling language dictionary.“You can lose or break a phone, but as long as you can breathe, you can whistle,” said Mr. Civelek. “Its a communication tool that you can bring with you anywhere.”32. Before cellphones, what did Turkish farmers mainly use kus dili t
67、o do?A. Talk with wild birds.B. Greet respectable guests.C. Speak with people far away.D. Warn farm animals of risks.33. What might be concluded based on the study conducted in Kuskoy?A. The right hemisphere interprets sounds.B Whistling language isnt unique to Turkey.C. Brain structures processing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557647.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
