2023年高考英语一轮复习 练案13 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案13 UNIT MORALS AND VIRTUES 新人教版必修第三册 2023 年高 英语 一轮 复习 13 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 2MORALS AND VIRTUES.阅读理解A(2021太原高三阶段测评)A science teacher from rural Kenya who gives away most of his salary to help poorer students has been awarded the title of the worlds best teacher and $1 million, beating 10,000 nominations (提名)from 179 countries. Peter Tabichi,36,a maths and physics teach
2、er at Keriko Secondary School in Pwani village,has won the Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019.Tabichi gives away 80% of his income to help the poorest students at the poorly-equipped and overcrowded school who could not otherwise afford uniforms and books.More than 90% of his students are f
3、rom poor families and almost a third are orphans or have only one parent.Many students have to walk 7 km along roads that can become impassable in the rainy season to reach the school and the area can be affected by drought and starvation.Despite only having one computer, a poor Internet connection
4、and a student-teacher ratio of 58:1,Tabichi started a “talent nurturing club” and expanded the schools science club,helping students design research projects of such high quality that many now qualify for national competitions.His students have taken part in international science competitions and wo
5、n an award from the Royal Society of Chemistry after using local plant life to generate electricity(发电)Tabichi and his four colleagues also give struggling students one-to-one tuition in maths and science, visiting students homes and meeting their families to identify the challenges they face.Accept
6、ing the prize, Tabichi said Africas young people would no longer be held back by low expectations. “Africa will produce scientists,engineers and entrepreneurs whose names will be one day famous in every corner of the world,”he said.语篇解读:文章讲述了来自肯尼亚乡村的教师Tabichi为帮助贫困学生捐赠了自己的大部分工资,并帮助学生设计研究项目且取得了一定成就,在2
7、019年他被评选为“世界上最好的教师”并获得了100万美元奖金。1What made Peter Tabichi win the prize in 2019?_D_AGiving away $1 million to education.BTeaching in a secondary school for 36 years.CFighting drought and starvation in Africa.DHelping the poorer students in rural Kenya.解析:细节理解题。根据第一段的内容,尤其是第一句可知,来自肯尼亚乡村的教师Tabichi捐赠了自己
8、的大部分工资,以帮助较贫困的学生,这使其获得了“世界上最好的教师”的称号和一百万美元的奖金,故选D。2Why did Tabichi start the “talent nurturing club”?_C_ATo contribute most of his income.BTo expand national competitions.CTo assist students in designing research projects.DTo encourage students to grasp opportunities. 解析:细节理解题。根据第三段中的“Tabichi starte
9、d atalent nurturing club.helping students design research projects”可知,Tabichi发起“人才培养俱乐部”是为了帮助学生设计研究项目,故选C。3Which of the following best describes Peter Tabichi as a teacher?_B_AIndependent.BCaring.CHumorous. DInteresting.解析:推理判断题。第一、二段中讲到Tabichi捐赠其大部分工资以帮助贫困学生,第三段中讲到Tabichi发起“人才培养俱乐部”等来帮助学生设计研究项目,并对学
10、习有困难的学生进行一对一的辅导,他还进行家访以此来发现学生面临的挑战,由此可推知,Tabichi作为老师,非常体贴、关怀学生。故选B。4What can we infer from the last paragraph?_D_AAfrican education cost is expected to get lower.BAfrica is in desperate need of young scientists.CTabichi is not pleased until he is known worldwide.DTabichi has high expectations of you
11、ng Africans.解析:推理判断题。根据最后一段中Tabichi所说的话可知,非洲年轻人将不再被低期望阻碍,非洲将会培养出很多世界知名的科学家、工程师和企业家,由此可推知,他对非洲的年轻人寄予了厚望,故选D。B(2022吉林省白城市洮南一中高三上学期第二次考试)When Tom was growing up, other kids felt sorry for him. His parents always had him weeding the garden, carrying out the garbage and delivering newspapers. But when To
12、m reached adulthood, he was better off than his childhood friends. He had more job satisfaction, a better marriage and was healthier. Most of all, he was happier. Far happier.These are the findings of a 40-year study that followed the lives of 456 teenage boys from Boston. The study showed that thos
13、e who had worked as boys enjoyed happier and more productive lives than those who had not.“Boys who worked in the home or community gained competence and came to feel they were worthwhile members of society,” said George Vaillant, the psychologist who made the discovery. “And because they felt good
14、about themselves, others felt good about them. ”Vaillants study followed these males in great detail. Interviews were repeated at ages 25, 31 and 47. Under Vaillant, the researchers compared the mens mental-health scores with their boyhood-activity scores. Points were awarded for part-time jobs, hou
15、sework, effort in school, and ability to deal with problems.The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly_sharp. Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of people, five times as
16、 likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed. The researchers also found that IQ and family social and economic class made no real difference in how the boys turned out.Workingat any ageis important. Childhood activities help a child develop responsibility, independence,
17、confidence and competencethe underpinnings (基础) of emotional health. They also help him understand that people must cooperate and work toward common goals. The most competent adults are those who know how to do this. Yet work isnt everything. As Tolstoy once said, “One can live magnificently in this
18、 world if one knows how to work and how to love, to work for the person one loves and to love ones work.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了从小开始帮忙做事的孩子建立起了较强的责任感、独立、自信以及其他能力,这些孩子能够容易与更广泛的人群建立良好的人际关系,拥有更美满的婚姻和生活。5What do we know about Tom?_C_AHe received little love from his family.BHe had few childhood friends.CH
19、e enjoyed his career and marriage.DHe was envied by others in his childhood.解析:细节理解题。根据第一段的He had more job satisfaction, a better marriage and was healthier.可知,Tom对工作更满意,婚姻更幸福而且也更健康。C符合以上说法,故选C。6Vaillants team obtained their findings by _B_.Arecording the boys effort in schoolBcomparing different se
20、ts of scoresCevaluating the mens mental healthDmeasuring the mens problem-solving ability解析:细节理解题。根据第三段的Under Vaillant, the researchers compared the mens mental-health scores with their boyhood-activity scores. Points were awarded for part-time jobs, housework, effort in school, and ability to deal
21、with problems.可知,Vaillant的研究是通过对比不同的得分来获得发现。B符合以上说法,故选B。7What does the underlined word “sharp” probably mean in Paragraph 4?_A_AClear and definiteBQuick to reactCHaving a thin edgeDSudden and rapid解析:词义猜测题。根据倒数第二段的The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was s
22、urprisingly sharp. Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of people, five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed.可知,这些人在孩童时期的行为和成年后的表现之间的联系是惊人的sharp。那些在童年时代参加过更多活动的人,与各种各样的人之间建立联系的可能性是其他
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557702.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级数学上册四人体的奥秘__比单元综合检测题pdf无答案青岛版.pdf
