《成才之路》2014-2015学年高中英语必修三(十二省区)强化作业:全册综合技能训练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成才之路 成才 2014 2015 学年 高中英语 必修 十二 省区 强化 作业 综合 技能 训练
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家必修3 综合技能训练时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节;满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What was the news mainly about?A. An accident.B. A storm. C. An air crash.2What are the speakers talking about?A. Havi
2、ng a picnic.B. Tomorrows weather. C. Weather report.3What were the two speakers discussing?A. A new book. B. A new record. C. A furnished house.4Who are the two speakers talking about?A. Their friend.B. Their student. C. Their daughter.5What are the two speakers talking about?A. The English Corner.B
3、. Ways to improve English.C. Spare time activities.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段材料,回答第6至第7题。6What are the speakers going to do?A. Carrying their bags.B. Hurrying to the railway sta
4、tion.C. Catching a plane.7What does the woman want to do?A. Buy a newspaper.B. Buy a bag. C. See a plane.听下面一段材料,回答第8至第10题。8What is the topic of this conversation?A. Health care. B. Health food.C. Public health.9Why does the mother ask her son to pick up the waste?A. To form good behavior.B. To be p
5、olite to others.C. To show their difference.10Which of the following is also against public health?A. Offer seat to the old.B. Spit in public.C. Pets are banned on buses.听下面一段材料,回答第11至第13题。11What does the boy want to do?A. To do his homeworkB. To go out with TomC. To wait for mother12When must the b
6、oy come back?A. Before eight oclock.B. Before six oclock. C. Before seven oclock.13What did the mother ask the boy to take out?A. A notebook. B. A rubbish bag.C. A heavy bag.听下面一段材料,回答第14至第17题。14What is the man doing for the woman?A. Chatting on the phone.B. Introducing her to the managers.C. Tellin
7、g her about her new office.15What is the woman?A. A new manager.B. A visitor to the company.C. A new secretary.16What is not allowed doing for the woman during work hours?A. Make personal phone calls.B. Chat over the phone.C. Keep her desk neat.17Why does the woman come here half an hour early?A. To
8、 make a good impression.B. To check in earlier.C. To meet the department managers.听下面一段材料,回答第18至第20题。18What is mainly reported from the speaker?A. An old car exhibition. B. An old car race.C. A modern car race.19Which one is the oldest and most unusual car taking apart?A. The RollsRoyce Silver Ghost
9、.B. The winning car.C. The Benz.20Which word can be used to describe the race?A. Boring. B. Exciting. C. Humor.答案:15CBACA610CACAB1115BABCC1620BABCB听力材料:第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。(Text 1)M:Have you heard th
10、e news? Theres been a terrible air crash.W:Oh, dear! Bad luck for the passengers. Where was it?(Text 2)W:Were going to have a picnic in the Summer Palace tomorrow, arent we?M:Yeah. Whatll the weather be like tomorrow?W:Itll be fine. Im sure. The weather report said so over the radio just now.(Text 3
11、)M:Have you seen the authors latest bestseller?W:Ive just finished it.M:How do you like it?W:I really enjoyed it very much.(Text 4)W:You know, John, I am getting quite worried about Maria.M:Why? What happened?W:Well, I was talking to her teacher today after school. She told me that Maria often doesn
12、t finish her homework and even when she does, the quality is often very poor.(Text 5)M:What do you usually do on Sunday mornings?W:Practice speaking English at the English Corner.M:What do you talk about there?W:Anything that interests us mostly, such as the latest movies or books, concerts, games,
13、national and international affairs.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)M:Wed better hurry. I think thats our plane.W:Oh, no. I wanted to get a newspaper. Have
14、I got time?M:Well, I dont think we have time. Lets go!W:All right! You take that bag, and Ill take this one.M:Well, Hurry up, or well be late.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 7)W:Dont throw paper on the ground, Bill.M:Where shall I put it, mum?W:Put it in the dustbin over there.M:But t
15、he young guys over there put the bags and paper on the ground.W:Listen, Bill. Everyone should pay attention to public hygiene. Lets go over and pick them up.M:Mum. I know what I should do in public places.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)M:Mum, can I go out for a little while with T
16、om? I want to buy a notebook.W:Im afraid you cannot go out so late at 7 oclock in the evening, honey.M:But why, Mum?W:I know you havent finished your homework yet, right?M:Well, Mum, I did it when I was waiting for you at school.W:Oh, really? OK, you can go out, as long as you come back in one hour.
17、M:Great ! I promise, Mum! Thanks Mum!W:Wait a minute! Can you take the rubbish bag out? Its not heavy.M:OK, no problem.听下面一段对话,回答第14至第17四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)W:Good morning, Mr Evans. Im the new secretary.M:Good morning! Youre half an hour early.W:I dont want to make a bad impression.M:Co
18、me with me, please. This is your desk, and this is your time card. Be sure to check in and out before and after you work.W:I will.M:One more thing. Keep your desk neat. Its the rule.W:Ill keep that in mind.Does everything on this desk belong to me?M:No. You can use them as long as you work here. Whe
19、n you quit, youll have to return them to the company.W:Whats the number for my phone?M:Its 456321789.W:Can I make personal phone calls during office hours?M:Of course you can. Every one has his personal matters to deal with more or less, but dont chat over the phone. Whats more, dont let it disturb
20、your work and the companys business.W:I understand.M:When you settle down, Ill show you around and introduce you to the department managers.听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 10)W:Once a year, a race is held for old cars. A lot of cars entered for this race last year and there was a gre
21、at deal of excitement just before it began. One of the most handsome cars was a RollsRoyce Silver Ghost. The most unusual car was a Benz which had only three wheels. Built in 1885, it was the oldest car taking part. After a great many loud noises, the race began. Many of the cars broke down on the c
22、ourse and some drivers spent more time under their cars than in them! A few cars, however, completed the race. The winning car reached a speed of forty miles an hourmuch faster than any of its rivals. It sped downhill at the end of the race and its driver had a lot of trouble trying to stop it. The
23、race gave everyone a great deal of pleasure. It was very different from modern car races but no less exciting.第二节到此结束。第二部分:阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的4个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe American tradition of “trickortreating” probably dates back to the early All Souls Day parades(游行) i
24、n England. During the festivities, poor citizens would beg for food and families would give them pastries called “soul cakes” in return for their promise to pray for the familys dead relatives.The distribution of soul cakes was encouraged by the church as a way to replace the ancient practice of lea
25、ving food and wine for wandering spirits. The practice, which was referred to as “goingasouling” was eventually taken up by children who would visit the houses in their neighborhood and be given apples, food, and money.The tradition of dressing in costume for Halloween has both European and Celtic r
26、oots. Hundreds of years ago, winter was an uncertain and frightening time. Food supplies often ran low and, for the many people afraid of the dark, the short days of winter were full of constant worry. On Halloween, when it was believed that ghosts came back to the earthly world, people thought that
27、 they would encounter ghosts if they left their homes. To avoid being recognized by these ghosts, people would wear masks when they left their homes after dark so that the ghosts would mistake them for fellow spirits. On Halloween, to keep ghosts away from their houses, people would place bowls of f
28、ood outside their homes to appease the ghosts and prevent them from attempting to enter.21What is the passage mainly talking about? AThe root of an English festival, All Souls Day. BThe root of some American traditions on Halloween. CWhy do children go to houses and ask for “treat”? DWhy do people l
29、ike to dress up for Halloween? 答案:B主旨大意题。纵观全文,讲述了美国万圣节“trickortreating”习俗的由来。22On early All Souls Day, “soul cakes” were given away in the hope that _.Athe poor people would pray for their dead lovesBthe food could save some poor peoples livesCthe church would help them go to heavenDthe poor wouldnt
30、 break their houses答案:A细节理解题。由第一段最后“pray for the familys dead relatives. ”可知。23What is “goingasouling” originally intended for?AChildren. BThe church. CThe poor.DThe ghosts. 答案:D猜测词义题。由第二段“for wandering spirits.”可推知,指代的是鬼。24On Halloween, people would dress up and put food outside in order to_.Amake
31、friends with their dead relatives Battract their dead relatives back home Cmake the wandering spirits pleased Dkeep out spirits for their own safety 答案:D细节理解题。由最后一段最后一句话“On Halloween, to keep ghosts away from their houses, people would place bowls of food outside their homes to appease the ghosts an
32、d prevent them from attempting to enter. ”可知。B(2014哈六中高一期末)A Southampton University team found that people who were vegetarians by 30 had recorded five IQ points higher on average at the age of 10. Researchers said it could explain why people with a higher IQ were healthier as a vegetarian diet was
33、linked to lower heart disease and obesity rates. The study of 8,179 people was reported in the British Medical Journal.Twenty years after the IQ tests were carried out in 1970, 366 of the participants said they were vegetarians although more than 100 reported eating either fish or chicken.Men who we
34、re vegetarians had an IQ score of 106, compared with 101 for nonvegetarians; while female vegetarians averaged 104, compared with 99 for nonvegetarians. There was no difference in the IQ scores, between strict vegetarians and those who said they were vegetarians but reported eating fish or chicken.R
35、esearchers said the findings were partly related to better education and higher class, but it remained statistically significant after adjusting for these factors.Vegetarians were more likely to be female, to be of higher social class and to have higher academic or vocational qualifications than non
36、vegetarians. However, these differences were not reflected in their annual income, which was similar to that of nonvegetarians.Lead researcher Catharine Gale said, The findings that children with greater intelligence are more likely to report being vegetarians as adults, together with the evidence o
37、n the potential benefits of a vegetarian diet on heart health, may help to explain why a higher IQ in childhood or adolescence is linked with a reduced risk of coronary heart disease in adult life.But Dr Frankie Phillips of the British Dietetic Association said,“It is like the chicken and egg. Do pe
38、ople become vegetarians because they have a very high IQ or is it just that they are clever enough to be more aware of health issues?”25Whats the result of the research mentioned in the text?AChildren with a higher IQ are less likely to have heart disease later in life.BIntelligent children tend to
39、belong to higher social class later in life.CIntelligent children are more likely to become vegetarians later in life.DChildren with a healthier heart tend to have a higher IQ later in life.答案:C细节理解题。 根据第一段中的“people who were vegetarians by 30 had recorded five IQ points higher on average at the age
40、of 10”可知C项正确。根据“it could explain why.”可知这一结果可帮助解释A项中的现象,但B项并非这次研究的结果。故本题选C。26It was found in the research that _.Amost of the participants became vegetarians 20 years after the IQ tests were carried out.Bvegetarians who ate fish or chicken were of similar intelligence with strict vegetarians.Cfemale
41、 vegetarians were more likely to have higher annual income than nonvegetarians.Dvegetarians were more likely to have higher annual income than nonvegetarians.答案:B细节理解题。根据第三段中的“There was no difference in the IQ scores between strict vegetarians and those who said they were vegetarians but reported ea
42、ting fish or chicken”可知答案B。27Catharine Gale talked about “being vegetarians” in a(n) _ way.AdoubtfulBfavorableCnegativeDobjective答案:D推理判断题。根据第六段可知Catharine Gale只是客观地讲述研究结果,并没有表示自己的立场。故选D项。28Whats the best title for the text?AGet more IQ points!BBe a vegetarian, please!C.A high IQ is linked to being
43、a vegetarianDVegetarian diet cuts heart risk答案:C标题概括题。本文介绍了一项研究结果:素食与高智商有关,故C项正确。作者并未提出建议,所以A、B两项错误;文章中虽然提到了心脏病,但不是文章的主旨,故D项错误。C(2013新课标)It happened to me recently. I was telling someone how much I had enjoyed reading Barack Obamas Dreams From My Father and how it had changed my views of our Preside
44、nt. A friend I was talking to agreed with me that it was , in his words, “a brilliantly(精彩地)written book”. However, he then went on to talk about Mr. Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all .I sensed that I was talking to a book liar.And it seems that my friend is not
45、the only one. Approximately two thirds of people have lied about reading a book which they havent. In the World Book Days “Report on Guilty Secrets”, Dreams From My Father is at number 9.The report lists ten books, and various authors, which people have lied about reading ,and as Im not one to lie t
46、oo often (Id hate to be caught out ), Ill admit here and now that I havent read the entire top ten .But I am pleased to say that, unlike 42 percent of people, I have read the book at number one ,George Orwells 1984.I think its really brilliant.The World Book Day report also has some other interestin
47、g information in it. It says that many people lie about having read Jane Austen, Charles Dickens, Fyodor Dostoevsky (I havent read him, but havent lied about it either) and Herman Melville.Asked why they lied, the most common reason was to “impress” someone they were speaking to. This could be trick
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557704.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
