2023年高考英语一轮复习 练案29 UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION 新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案29 UNIT ENVIRONMENTAL PROTECTION 新人教版选择性必修第三册 2023 年高 英语 一轮 复习 29 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 3ENVIRONMENTAL PROTECTION.完形填空“Whats all this tree-planting for?”I was asked when I began writing about _1.B_ a piece of land I had bought in Somerset. The truth is, I just love trees. And I am not alone. As I get older, all I really _2.D_ is to plant trees, Prince Charles says in a BBC documen
2、tary in which he is filmed in the wood he planted on the day Prince George was born.There are _3.C_ and wonderful trees in our cities and villages. They were planted, or self-sown, years, even centuries ago. We take them for granted, _4.C_ the creatures living among them, remain in ignorance of the
3、_5.B_ trees are doing us(cleaning the air, for instance) and cut them down for new _6.A_. Yet we keep a feeling of affection for them. This may account for the _7.B_ the government faced in 2010 when it sought to sell off publicly owned woods, and for the wide support that the Woodland Trust (a tree
4、-protecting charity) _8.A_.Trees need _9.A_, which is why I, a city-resident, bought my Somerset woodland in 1999. At that time, climate change was already well proved, _10.D_ my hopes of planting long-lived oaks and pines gradually developed into anxiety about their _11.B_. Tree diseases new to the
5、 UK, wind, drought and flood were all piling up against them.But I did not _12.D_ things to move so fast. The woodland is still good, the new trees are growing like mad, but the creatures are _13.C_. The rabbits have disappeared and the owl has moved. The bees and butterflies are still there but in
6、smaller numbers. How can this happen on land _14.C_ pesticides (杀虫剂)?Surely, it indicates we need to give nature the chance to restore its own _15.D_. Meanwhile, I love my wood, and so do many of its visitors. And tree-planting has done wonders for restoring my balance town and country.语篇解读:本文是一篇议论文
7、。作者写树木给人带来的好处,和自己买下一块萨默塞特林地种树,种树的目的就是维持人与自然的平衡。1. AreplacingB.restoringCrecyclingDreturning解析:句意:当我写我在恢复萨默塞特购买的那片土地时,我被问道:种这些树是为了什么?replace替代;restor恢复;recycle回收利用;return归还。根据最后一句“And tree-planting has done wonders for restoring my balance town and country.”得知作者种树是为了恢复土地。故选B。2A.apply forBwait forCmak
8、e forDlong for解析:句意:随着年龄增长,我唯一渴望的就是种树。apply for申请;wait for等待;make for有助于;long for渴望。作者唯一渴望的就是种树。故选D。3A.holyByoungCmatureDmysterious解析:句意:在我们城市和村庄有成熟美丽的大树。holy神圣的;young年轻的;mature成熟的;mysterious神秘的。空格后面一句写到这些树被种或者自己成长在几年以前或者是几个世纪前,因而推测出我们村庄的这些树是成熟的(mature)。故选C。4A.raiseBwatchCignoreDabuse解析: 句意:我们认为这些树是
9、理所当然的,忽视了生活在其中的其他生物,忽视了树给我们带来的净化空气等等的好处,砍下树木另作他用。raise上升;watch看;ignore忽略;abuse滥用。空格后有ignorance,所以这里选择ignore。故选C。5A.honorBgoodCcreditDjustice解析:句意同上题。honor荣誉;good好处;credit信用;justice正义。空格后有 clean the air(净化空气)等好处,所以选择good赞扬树木。故选B。6A.useBspiritClifeDhope解析:句意同上题。use用途;spirit精神;life生活;hope希望。人们忽视树木的好处,为
10、了新的用途而砍树。故选A。7A.approvalBoppositionCoptionDdilemma解析:句意:这可以解释政府在2010年试图卖掉公有树木时遭遇了反对,因为获得了广泛的支持。approval支持;opposition反对;option选择;dilemma困境。Woodland Trust(树木保护组织)获胜了。上文是公众喜爱树木,所以应该是反对政府卖树的。故选B。8A.winsBrejectsCrequiresDwithdraws解析:句意:树木保护组织赢了。win赢;reject拒绝;require要求;withdraw撤退。因为获得了wide support,所以Woodl
11、and Trust(树木保护组织)赢了。故选A。9A.spaceBtimeCcompanyDnutrition解析:句意:树木生长需要空间。space空间;time时间;company公司;nutrition营养。我在1999年买下萨默塞特林地的原因是树木需要空间。故选A。10A.sinceBforCyetDso解析:句意:当时,气候变化已经得到了很好的证明,所以我种植长寿橡树和松树的希望逐渐变成了焦虑。前后是因果关系。故选D。11A.benefitsBchancesClocationDappearance解析:句意同上题。benefit益处;chance机会;location位置;appea
12、rance外表。气候变化已被证实,所以我对树木是否有生长机会的忧虑。故选B。12A.wishBintendCallowDexpect解析:句意:但是我没预料到事态发展地如此之快。wish祈求;intend打算;allow允许; expect期待;预料。因为林地目前很好,但新树苗在疯长。故选D。13A.in placeBin orderCin declineDin question解析:句意:生物的数量在减少。in place适当的;in order整齐;in decline下降;in question考虑中的。上文提到树木在疯长,用but转折可知 creatures的数量应该在减少(in de
13、cline)。故选C。14A.short ofBsick ofCfree ofDfull of解析:句意:我们如何让这片土地上的生物摆脱杀虫剂呢?short of缺乏;sick of厌恶;free of摆脱;full of充满。杀虫剂阻碍生物生长,要摆脱它们。故选C。15A.gloryBfunctionCimpactDbalance解析:句意:我们要给自然机会去维持自身的均衡。glory荣誉;function功能;impact影响; balance平衡。我们要给自然机会去维持自身的均衡,和最后一句 restore my balance呼应。故选D。.阅读理解(2022湖北省八市联考)A wat
14、er pump known as Gruba Kaska (Fat Kathy) is a local landmark in Warsaw. To get there, you must walk 300 meters through a slimy tunnel under the Vistula river. There you will find eight clams (蛤蜊) hooked up to computers. They are monitoring the citys drinking water.The system is very good. When the m
15、olluscs encounter heavy metals, pesticides or other pollutants, they close their shells, explains Piotr Domek of Adam Mickiewicz University in Poznan, who has worked on the project for three decades. To create a natural early-warning system, Mr. Domek and his colleagues collect the clams from rivers
16、 or reservoirs, and attach a coil (线圈) and a magnet to their shells. Computers register whether their shells are open or closed by detecting changes in the magnetic field.“In the case of a terrorist attack, an ecological disaster or another contamination of the water supply, the clams will close,” s
17、ays Mr. Domek. This, in turn,will automatically cut off the water supply. The clams, he thinks, are life-savers. “If contaminated water goes straight to our taps, we will get poisoned,” he says in Fat Kathy, a short film that celebrates the invaluable bivalves(双壳贝)Today 50 Polish waterworks (and one
18、 in Russia) use clams in this way. There are drawbacks. Clams, as the proverb reminds us, cannot talk. So they never reveal which toxin is causing them to clam up. Also, it seems that they may be less good at detecting dangerous pharmaceuticals (医药品)Still, Piotr Klimaszyk, who leads the team that de
19、veloped the system, thinks it ought to be used everywhere. It is cheap: all you need is clams and computers. “It allows you to check the water quality hour by hour, minute by minute, so why not?”Mr. Domek is now so fond of clams that he tries to deter people from eating them. He mischievously sugges
20、ts that they “have a negative effect on sexual potency”. Julia Pelka, the film-maker behind Fat Kathy, has also stopped eating them. “We use them to protect ourselves from ourselves”, she says.语篇解读:本文是一篇说明文。主要讲述了蛤蜊如何对付污染。1What does the underlined word “register” in the second paragraph mean?_B_AExpl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557724.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
