2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 2 Morals and Virtues单元主题训练 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Morals and Virtues单元主题训练 新人教版必修第三册 2023 新教材 高
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 单元主题训练.阅读理解A(2022珠海一模)When Randy Heiss went hiking behind his Patagonia, Ariz.farm, the last thing he expected to find was a Christmas list from a little girl across the US-Mexico border.“I found this balloon on my morning walk near Patagonia on Sunday.Attached to it was a piece of paper with
2、 the Christmas wishes from a little girl,” Heiss wrote on his Facebook page.When he brought the list home to his wife, who speaks fluent Spanish, they determined that the little girl had asked for Enchantimals toys, clothes, art supplies and various other gifts.Thats when Heiss set out to make the l
3、ittle girls Christmas dreams come true.Heiss said he had attempted to send Christmas letters to Santa Claus via balloon when he was a kid but never received a response.Heiss sent a Facebook message on Wednesday to XENY, a radio station in Nogales, to see if it could help him track down the girl or h
4、er family.He later received a response from the station, which had determined the author of the letter was an 8-year-old girl named Dayami, and the station wanted to set up a meeting between the two on Thursday.“It just changed my entire day,” Heiss told the Washington Post.“Instead of going back to
5、 my office in Bisbee, I went with my wife to Walmart.”The couple bought almost everything on Dayamis list.They also brought a few gifts for Dayamis little sister, Ximena.They told the children they were “ayudantes de Santa,” or Santas helpers.Heiss,60, said the experience was very healing for him an
6、d his wife.Nine years ago,the couples only son died.“ Being around children at Christmas time has been absent in our lives,” Heiss said.“We now have friends for life.For a day, that border fence with its concertina wire melted away.”语篇解读:本文是一篇记叙文,记叙了Randy Heiss在亚利桑那州巴塔哥尼亚徒步旅行时,意外收到了来自美墨边境的一个小女孩的圣诞礼物
7、清单。女孩通过气球来发送圣诞愿望。在妻子的帮助下,他们开始帮助女孩实现愿望。1How did Dayami send out her Christmas wishes?ABy calling Heiss.BBy attaching them to a balloon.CBy writing to a radio station.DBy sending a Facebook message.解析:选B推理判断题。根据第一段可知,小女孩就是Dayami,她是通过把愿望绑在气球上发送圣诞愿望的。2When did Heiss know what the girl exactly wanted?AAf
8、ter the help of his wife.BWhen he found the balloon.CAfter their meeting in America.DWhen he got a response from the radio station.解析:选A细节理解题。根据第二段第一句可知,当他把单子带回家给能说一口流利西班牙语的妻子时,他们断定小女孩想要的是丛林小精灵的玩具、衣服、美术用品和其他各种各样的礼物。即他是通过妻子的帮助之后知道女孩到底想要什么礼物。3What might make Heiss decide to fulfill the little girls Ch
9、ristmas wishes?AHis sons will.BThe girls request for help.CHis similar unsuccessful experience.DHis desire to make friends with the girl.解析:选C推理判断题。根据第二段最后一句可知,当他还是个孩子的时候,他曾试图通过气球给圣诞老人寄圣诞信,但从未收到任何回复。由此可知他有和女孩相似的但不成功的经历,因此他决定帮助女孩实现愿望。4What can we infer from the last paragraph?AThe couple got out of t
10、he pain completely.BThe experience was a great relief to the couple.CThe couple would help more children from Mexico.DThere will be no border between countries one day.解析:选B推理判断题。根据最后一段第一句可知,Heiss说这段经历对他和他的妻子来说都具有疗伤功能。因为他们九年前失去了唯一的儿子,因此这次经历对他们来说是一种很大的安慰。BEight hours and 48 miles into what was suppos
11、ed to be a 24-hour run, Dan Frank entered his Columbia, MD, home at 2 am last Saturday and sat on the sofa in the living room.Frank, a 36-year-old who teaches maths at Paint Branch High in Burtonsville, runs as a hobby, and about two weeks earlier he set a plan of running for 24 straight hours in su
12、pport of the Howard County Food Bank during the COVID-19 outbreak.But he hit_a_wall.Frank didnt stay long.He got back up, had a lot to eat and drink, and returned to running Howard Countys roads, “It was like: All right, well, you cant imagine getting up, but it doesnt really matter.Other people are
13、 depending on this, so get up and go,” said Frank, who posted updates of his run on Facebook.Late last month, David Kilgore, a 28-year-old who has made a career out of running, ran 100 miles in about 17 hours 47 minutes in Florida to help provide medical workers with supportive footwear.Frank brains
14、tormed his idea and ran for about two weeks while he prepared for the online classes he is now teaching.Frank began running about five years ago, and he has always felt road races were too serious for him.Still, he was encouraged to provide for those in need.His children attend Phelps Luck Elementar
15、y, where every month a mobile food pantry (储藏柜) is stationed.“Over the past month, fewer donations have been made to the food bank,” he said.“In good times, about 40 families show up every time we have that mobile food pantry, and I cant imagine what it might be like now, with so many people losing
16、their jobs.”On Sunday night Frank had raised nearly D|S12,000 for the Howard County Food Bank.“The coolest part besides raising the money is watching a community do a common cause in these times,” Frank said.“People are looking for things like that night now.Theyre at home on Facebook anyway; they w
17、ant to cheer something on that has some good meaning behind it.”语篇解读:本文是记叙文。一名数学老师连续跑步24小时为当地的食物银行筹款。5What does the underlined phrase “hit a wall” in Paragraph 2 probably mean?ALost his way.BMade no progress.CGot seriously hurt.DBecame terribly tired.解析:选D词义猜测题。由第一段的描述及第三段第一、二句可推断,Frank当时应该是筋疲力尽、体力不
18、支。6What gave Frank the idea to run for a good cause?AThe encouragement from his online friends.BThe advice of a medical worker.CAnother runners kind act.DHis great love for running.解析:选C细节理解题。第四段中讲述了一名职业跑步者通过跑步做慈善的故事。结合该段中的“Frank brainstormed his idea”可知,Frank知道了该职业跑步者的暖心故事后,萌生了跑步为当地的食物银行筹款的想法。7What
19、 does the author want to tell us in Paragraph 5?AThe mobile food pantry is popular among many people.BThere has been a great need for food in the local community.CFrank made it his task to do something for his childrens school.DMore and more people are unwilling to support feeding local families.解析:
20、选B推理判断题。由第五段可知,当地有些居民本来就食物短缺,现在既得不到救济的食物,又丢掉了工作。由此可推断,他们非常需要食物。8How did Franks money-raising run turn out?AIt drew peoples attention to exercise.BIt received a lot of support from others.CIt raised as much money as he had expected.DIt encouraged other communities to do the same.解析:选B推理判断题。第三段中提到Fran
21、k在Facebook上发布自己跑步的最新信息。最后一段中提到周日晚上他已经筹到将近12,000美元。可推断,Frank通过跑步筹款的举动得到了许多人的支持。.阅读七选五Leanne Carrasco ordered 95 pizzas.The high school senior and her friends filled up goody bags.But this was not your typical graduation party._9_ Instead, she decided to mark her high school graduation by giving back
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558060.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《高考复习方案 》2015年高考数学(理北师大版)一轮复习课件:第13讲变化率与导数、导数的运算(47张PPT).ppt
