2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 2 Travelling Around单元主题训练 新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Travelling Around单元主题训练 新人教版必修第一册 2023 新教材 高
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 单元主题训练.阅读理解ASingapore is a citystate in Southeast Asia.Thanks to a program, we got a chance to explore the Garden City for one day.First, we headed to the Gardens by the bay.We were attracted by the Supertrees at once.They are highrise gardens, which produce electricity using energy from the
2、sun, collect rainwater, and more.From there, we headed to the Cloud Forest, which I found most amazing in this Garden City.In hot and wet Singapore, this is a great place to cool off. Inside, a large waterfall comes down the side of the “cloud mountain”This intricate structure (错综复杂的建筑) is divided i
3、nto three levels and contains plants from different places.Visitors are free to walk around and learn more about all of the plants.Our journey then led us to a theater inside the Cloud Forest where we watched a tenminute film.I was totally taken aback by what I saw.I had never realized that our plan
4、et would change so greatly when the temperature increased by just five degrees.Then we headed back outside and continued on our walk.Between two of the larger Supertrees, youll find the Skyway.Visitors can head to the top to enjoy a fantastic birds eye view of the city.Next, we made our way to the S
5、ingapore River, where we saw a boat going by.In search of food, we headed into the Marina Bay Sands.It has what has to be the best food court Ive ever eaten in, with delicious food from all over the world.We ordered different kinds of dishes, which were all tasty.Needing to walk off that huge lunch,
6、 we walked from one side of the river to the other.On the other side, we found Merlion, the symbol of Singapore.Water flows out of the mouth of this amazing creation all day long.While walking along the riverside and enjoying the beautiful view,I couldnt help but wish we had more time to explore thi
7、s Garden City.语篇解读:本文是记叙文。文章记述了作者一行人游览新加坡的见闻。1Which of the following did the author most enjoy?AThe Skyway. BThe Supertrees.CThe Cloud Forest. DThe Marina Bay Sands.解析:选C细节理解题。由第二段中的“.we headed to the Cloud Forest,which I found most amazing”可知,在此次游览的景点中,作者最欣赏的是Cloud Forest。2How did the author feel w
8、hen he watched the film?APleased. BRelaxed.CSatisfied. DSurprised.解析:选D推理判断题。由第二段最后两句可知,作者对影片内容感到很吃惊,他之前一直没有意识到温度升高5度会对地球造成如此大的影响。take sb.aback意为“使某人震惊或惊讶”。3What did the authors group do after lunch?AThey climbed a cloud mountain.BThey took a boat trip on the river.CThey went for a walk near the riv
9、er.DThey had a rest in the Marina Bay Sands.解析:选C细节理解题。由最后一段第一句可知,饭后为了帮助消化,作者一行在河附近散步。BThe hike to the lost Incan city of Choquequirao is one of the most difficult in Peru.From the town of Cachora, which is 161 km west of Cusco, its an 18 km walk to Capuliyoc Mountain, then down to Playa Rosalina, w
10、here travellers camp for the night. Waking early, travellers then have to cross the Apurimac River and walk uphill to camp close to the ruins.Then, the next morning, its another 2 km walk up to the ruins, 3,100 m above sea level.To get back?Well, its the same way you came.“Ive had people in their 60
11、 s and 70 s do it,” said Juan Barrios, a guide from the Adventure Life company.“But some people come out thinking that because its only 28 km from the dropoff they can do it in a day.Six or seven days for the hike is best.”It makes sense, then, that Choquequirao draws only about 30 people a day duri
12、ng the high season (June through August)Compare that to the 2,500 people who arrive each day at the famous Incan city of Machu Picchu.But for those who make the journey, the rewards are great: beautiful mountain views at every turn, and the chance to explore the wonderful ruins nearly alone.Believed
13、 to be created around the same time as Machu Picchu, in 1445, Choquequirao is actually larger than betterknown Machu Picchu.But very little has been written about Perus other lost city and researchers are still uncovering new parts of the ruins, leaving life on the mountain relatively untouched.But
14、officials say that the building of the first cable car (缆车) to Choquequirao will shorten the severalday walk to a 15minute cable car ride.As a result, the number of travellers that now make the journey each week could turn into 3,000 visitors per day.Choquequirao is beautiful now because of how unto
15、uched it is.Even though the lost city was discovered by Spanish explorer Juan Arias Diaz in 1710, the ruins still make you feel as though youre the first to find them.Will it be the same when more travellers flood in (大量涌入)?语篇解读:本文是说明文。文章是对秘鲁的乔昆丘拉城的介绍。4What does the first paragraph centre on?AHow ta
16、ll Choquequirao is.BHow to get to Choquequirao easily.CWhat great views Choquequirao has.DHow hard the trip to Choquequirao is.解析:选D段落大意题。首段第一句是本段主题句,该段详细描述进入乔昆丘拉城的过程就是为了说明参观该景点的路程非常艰辛。5In what way is Choquequirao different from Machu Picchu?AChoquequirao is older.BChoquequirao is quieter.CChoquequi
17、rao is smaller.DChoquequirao is better known.解析:选B推理判断题。由第三段中对比乔昆丘拉城每日游客量和马丘比丘的每日游客量可知,参观乔昆丘拉城的游客很少,因此也更安静一些。6How are the ruins of Choquequirao?ATheyre still being dug out.BTheyre in a generally poor condition.CTheyre being renewed at the moment.DTheyve been researched internationally.解析:选A细节理解题。由第五
18、段最后一句可知,研究人员对乔昆丘拉城古迹的发掘工作仍然在进行中。7What does the author think of Choquequirao in the future?AIt will be more attractive.BIt will develop at a slow speed.CIt wont necessarily take a turn for the better.DIt wont be more popular than Machu Picchu.解析:选C推理判断题。由最后一段最后一句可知,他不确定更多游客的到来是否会让乔昆丘拉城古迹朝着更好的方向发展。.阅读
19、七选五(2022武汉质检)Diversity comes in many forms: gender, race, age, culture, etc. All of these contribute to an individuals unique experience of the world. Here are some reasons why it is significant in all aspects of our lives.ProductivityBringing together people of various backgrounds leads to new idea
20、s.8 When tackling an issue, wouldnt it be better to have more than one understanding approach, rather than everyone contributing the same thoughts and conclusions?Becoming a World CitizenIf you experience diversity in your everyday life, you will be regularly exposed to people, cultures, traditions,
21、 and practices that are unlike your own. Not only will you improve your social development, but you will also increase your understanding of the world. 9Growing AcceptancePromoting diversity is the first step towards true acceptance. Through growing contact with, and communication between new people
22、, individuals may see that they may have more in common than they thought. 10 And that is okay, too! Increasing familiarity with these differences can facilitate acceptance.Richer Life ExperienceDiversity is colourful! What if everyone who surrounded you was exactly like you, in every way?11 We need
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558061.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新个人出租房屋合同协议书模板范本(标准版).pdf
