分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Cultural Heritage课时作业 新人教版必修第二册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:558190
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:50.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Cultural Heritage课时作业 新人教版必修第二册 2023
    资源描述:

    1、第一部分必修第二册UNIT 1阅读理解A(江苏省天一中学2021届高三下学期第二次模拟测试)Across Europe, many castles have been changed into hotels. Check out five of the best and most beautiful places to stay. Hotel Schloss ThanneggHotel Schloss Thannegg lies in the middle of the Austrian Alps, a fairytale sight in the snow and the perfect w

    2、inter break getaway. The ceilings date back to 1150, and the hotel has its own free bus that will take you away on a skiing adventure in winter. Swinton EstateThe English may not be hugely romantic. But their country castles certainly are. Swinton Estate is the home of the CunliffeLister family, and

    3、 has been turned into a 30bedroom hotel. It comes complete with small towers, long passages, grand staircases, and wide balconies. Hotel de la CiteThere are few better places to base yourself when you explore the city of Carcassonne than Hotel de la Cite. Its the only hotel that sets inside the wall

    4、s of the UNESCO World Heritage Site. Enjoy a glass of wine on the balcony as the sun sets over France, taking in the impressive views. Castel PorronaDeep in the rolling Tuscan hills of Italyin a delightful village dating back to the 11th century and surrounded by vineyards(葡萄园), sunflower fields and

    5、 olive groves. Each of its 25 rooms offers wonderful views of the village, the castle grounds and the whole landscape. Pousada de bidosThere are only nine rooms so plan your booking in advance. Within the city walls of bidos lies the Pousada de bidos, which has been turned into one of the countrys f

    6、inest hotels, and one of the first to become a Pousada, a traditional or historical Portuguese hotel. The hotel is charming and intimate(温馨的), particularly popular in the summer months. 1What can guests enjoy at Hotel Schloss Thannegg?AFairy tales. BHotel bus service. CModern ceilings. DEnglish cast

    7、les. 2What is special about Hotel de la Cite?AIt has balconies. BIt provides wine. CIts in a conservation area. DIts in the city center. 3Which of the five hotels seem hard to be available?AHotel Schloss Thannegg and Swinton Estate. BSwinton Estate and Hotel de la Cite. CHotel de la Cite and Castel

    8、Porrona. DCastel Porrona and Pousada de bidos. 【语篇导读】本文是一篇说明文,主要介绍了欧洲五家由城堡改建的酒店。1B细节理解题。根据Hotel Schloss Thannegg中“the hotel has its own free bus that will take you away on a skiing adventure in winter. ”可知,在Schloss Thannegg酒店,房客可以享受到酒店的免费巴士服务。故选B项。2C细节理解题。根据Hotel de la Cite中“Its the only hotel that

    9、sets inside the walls of the UNESCO World Heritage Site”可知,关于Hotel de la Cite酒店的特别之处是它位于保护区之内。故选C项。3D细节理解题。根据Pousada de bidos中“There are only nine rooms so plan your booking in advance. ”以及Castel Porrona中“Each of its 25 rooms offers wonderful views of the village, the castle grounds and the whole la

    10、ndscape. ”可知,Pousada de bidos和Castel Porrona酒店房间较少,是很难有空余房间可供预定的。故选D项。B(江苏省常熟市2022届高三上学期阶段性抽测一)Alex Elman runs a big businesssomething hard to imagine after she lost her sight in her twenties. But Elman says that losing her sight helped her focus on finding success. Elmans father planted a hillside

    11、vineyard in western Massachusetts in 1981Its where Elman fled during the darkest period of her life. When she was 27 years old, she went blind due to complications(并发症) from juvenile diabetes(青少年糖尿病) 17 years ago. She recalled, “I hid in my home. I hid in the place, to me, that was the safest place

    12、in the world. ”Elman is now the founder of Alex Elman Wines, a growing collection of organic wines from all around the world: Chianti from Italy, Torrontes from Argentina. Elman doesnt work alone. Her assistant, a guide dog named Hanley, is something of a wine taster, and quite a beggar. Hanley trav

    13、els to all of the wineries that Elman does, from South America to Europe. At first, Elman resisted the idea of a seeingeye dog. Now its hard to imagine her life, or her business, without him. She said, “When someone tells me something is organic and I dont really believe it because I taste something

    14、 funny on it, Ill put it in front of his face and if he likes the wine, hell actually go in and sniff it. If its not right, hell turn his head away He gets in the dirt with me. He scratches around. He makes sure that we see earthworms and butterflies. Thats how we know that the soil is actually orga

    15、nic and there are no chemicals. ”Elman told CBS News she believes the loss of her vision was a gift. She said, “It allowed me to pay attention to what I thought was important and also to be able to teach people that the_broken_hang_nail is not a big deal, you know what I mean? Dont sweat the small s

    16、tuff. Dont sweat the big stuff either. ”4What can we know about Elman from Paragraph 2?AShe suffered from juvenile diabetes from 27 years old. BShe liked playing hideandseek during her childhood. CShe lost her sight while helping with farm work in 1981DShe got through her hard days in the vineyard.

    17、5What would Elman do when she couldnt judge the wine exactly?AShe would make Hanley go in and sniff it. BShe would order Hanley to drink it. CShe would turn to Hanley for advice. DShe would have another taste herself. 6What does “the broken hang nail” in Paragraph 5 refer to?AA nail which is of no u

    18、se. BA task that is hard to accomplish. CA disadvantage you have in your life. DA person who is hard to deal with. 7According to the passage, which of the following will Elman most probably agree with?AWhen life gives you lemons, make lemonade. BThe eye is blind if the mind is absent. CA single tree

    19、 does not make a forest. DThere is no royal road to success. 【语篇导读】这是一篇新闻报道,报道了Alex Elman虽然失明,但仍然凭借自己的努力获得成功的事情。4D细节理解题。根据第二段“Elmans father planted a hillside vineyard in western Massachusetts in 1981Its where Elman fled during the darkest period of her life. ”和“I hid in my home. I hid in the place,

    20、 to me, that was the safest place in the world. ”可知,埃尔曼在葡萄园度过了生命中最黑暗的时期,对她来说,那是世界上最安全的地方。由此可知,从第二段我们可以了解到埃尔曼在葡萄园度过了艰难的日子。故选D项。5C细节理解题。根据第四段“When someone tells me something is organic and I dont really believe it because I taste something funny on it, Ill put it in front of his face and if he likes t

    21、he wine, hell actually go in and sniff it. If its not right, hell turn his head away ”可知,当她不能准确判断葡萄酒时,会寻求Hanley的帮助,通过观察他是否喜欢这种酒,来帮助自己下判断。由此可知如果埃尔曼不能准确判断葡萄酒,她会向Hanley寻求建议。故选C项。6C词义猜测题。根据最后一段“Elman told CBS News she believes the loss of her vision was a gift. ”可知,在埃尔曼看来,人生中的缺陷是一份礼物,因为它让我们能够关注我们认为重要的事情

    22、。由此可知“the broken hang nail”指的是“你在生活中的劣势”。故选C项。7A推理判断题。根据最后一段“Elman told CBS News she believes the loss of her vision was a gift. ”可知,在埃尔曼看来,人生中的缺陷是一份礼物,我们不应该抗拒它,应该接受它,适应它,逆流而上,不退缩。故选A项。C(2021石家庄市质量检测)The term “bird brain” is frequently used to describe a persons lack of intelligence and good decisio

    23、nmaking ability. However, some scientists believe it should be considered praise, given that many birds can perform human tasks like producing and using tools, solving problems, and planning for future needs. Now, Griffin, an African grey parrot, has proved that birds may even possess better visual

    24、memories than human adults and children. The study, led by Hrag Pailian, a researcher at Harvard University, had the parrot compete in the game against twentyone undergraduate students and twentyone 68 years old children. The popular challenge involves hiding a small object under one of three or mor

    25、e upturned cups, which are moved around. Participants are required to accurately identify the cup under which the object lies. To make the task more challenging, the researchers required participants to track two, three, and four objects at the same time. An analysis of the results showed that Griff

    26、in outperformed the 68 years old across all levels on average. Even more impressive, the “bird brain” performed as well as, or slightly better than the 21 Harvard students on 12 of the 14 trial! It was only in the final two tests, which had the most objects and most movements, that the parrot fell b

    27、ehind the adults. However, Griffins performance was never below that of the children. Griffin was the candidate of choice because the scientists needed an animal that had brain functionality similar to that of humans. “The fact that the smart parrot loves to show off its brain power in exchange for

    28、a few cashews(腰果)did not hurt either,” said Irene Pepperberg, a Harvard lecturer, who has trained Griffin and several other African grey parrots, has been studying the species for over four decades and is considered a pioneer in the study of bird intelligence. 8What were the participants required to

    29、 do in the study?AIdentify different kinds of objects. BTell where the hidden object lies. CTrack other participants performance. DMove upturned cups around. 9What did the results of the study indicate?A68 years old did better than Griffin. BParrots have a better memory than other birds. CHarvard st

    30、udents have a better visual memory. DGriffin outsmarted Harvard students in some trials. 10Why was Griffin chosen for the experiment?AIt was good at making decisions. BIt was specially trained for experiments. CIt had brain functions similar to human beings. DIt loved to show off its language power

    31、for some treats. 11What is the main idea of the text?A“Bird brain” becomes a term for a stupid person. BA Harvard lecturer leads the way in bird intelligence study. CA parrot outsmarted Harvard students in the visual memory test. DResearchers made new discoveries about human intelligence. 【语篇导读】“鸟的大

    32、脑”这个词经常用来描述一个人缺乏智慧和良好的决策能力。然而,一些科学家认为,它应该被认为是一种赞扬,因为许多鸟类可以执行人类的任务,如生产和使用工具,解决问题,并计划未来所需。如今,一只非洲灰鹦鹉已经证明,鸟类甚至可能拥有比成年人和儿童更好的视觉记忆。8B细节理解题。根据第二段第三句“Participants are required to accurately identify the cup under which the object lies. ”可知,B项正确。故选B项。9D细节理解题。根据第三段第二句可知,在14次测试中有12次,鹦鹉都表现得像21名哈佛学生一样好,或者说鹦鹉表现得

    33、更好一点。故选D项。10C细节理解题。根据最后一段第一句“Griffin was the candidate of choice because the scientists needed an animal that had brain functionality similar to that of humans. ”可知,C项正确。故选C项。11C主旨大意题。本文主要介绍了一项研究发现,即鸟类甚至可能拥有比成年人和儿童更好的视觉记忆,在视觉记忆测试中,一只鹦鹉甚至胜过了哈佛学生。故选C项。七选五阅读(2021诸暨市5月模拟)An American study of 10,000 stud

    34、ents found that if you make more friends than the average person at school, youll receive a higher salary in later life. People need good social skills at work to work in a team successfully. _1_On average, teenagers aged between 15 and 17 have 500 “friends” on their favourite social networking site

    35、s. Adults have 130So if you believe this research, you might be very rich. _2_ Dunbar, a professor from the University of Oxford, studied the number of messages between users of a popular social networking website, each of whom had between 200 and 2,000 friends. He found that they always communicate

    36、 with a maximum of 150 people. Among these 150, around 5 people are close friends. _3_ They are probably old friends and you share all your good and bad experiences with them. Then there are 10 more friends. Although theyre close to you, you may not keep in touch with them every week. Next there are

    37、 35 people who you might spend time with because of a shared interest. _4_ You see or speak to these people at least once a year, but you dont know them well. Beyond this number, Dunbar says, its impossible to make any relationship meaningful. If you have a lot of online “friends”, try this experime

    38、nt: First take away anyone you havent been in touch with for a year. Then remove those you cannot remember and, finally, take away friends who you wouldnt mind losing touch with. How many have you left? How many of these people are actually good friends? _5_AYou are not close to them. BAnd finally,

    39、theres a large group of 100CYouve most likely known them for long. DHowever, it probably wont make any difference. EThese are the same skills we use to make friends at school. FTheyve found that having good friends can help you live longer. GAccording to the research, these are the only people that

    40、really matter. 【语篇导读】本文是一篇说明文。美国一项针对1万名学生的研究发现,如果你在学校里交的朋友比一般人多,你以后的收入就会更高。然而,牛津大学的教授Dunbar研究发现朋友的多少可能不会造成什么不同。1E根据上文可知,美国一项研究表明在学校里交朋友的数量与今后的收入有关,工作中也需要良好的社交技巧。该空承接上文,指出其中的原因,E项“这些都是我们在学校里用来交朋友的技能”切题,其中,选项中的skills对应上文中的skills。故选E项。2D根据下文可知,一项研究表明社交网站用户的朋友的数量似乎没有什么实质性的影响。该空引出下文,D项“然而,这可能不会有什么不同”切题。故

    41、选D项。3C根据上文可知,这里引出了亲密朋友这个话题。根据下文可知,这里具体说明了什么样的人称得上是亲密朋友。该空承上启下,也在说明什么样的人称得上是亲密朋友,C项“你很可能已经认识他们很久了”切题,其中,选项中的“them”指代上文中的“close friends”。故选C项。4B根据上文可知,这里依次列举了不同亲密程度的朋友。该空承接上文,列出其中的一类朋友,B选项“最后,还有一个100人的大团体”切题,其中,选项中的“finally”与上文中的“Then”和“Next”相呼应。故选B项。5G根据上文可知,这里具体介绍了这个实验的过程,该空承接上文,说明这个试验的结果。G项“根据研究,这些人才是真正重要的人”切题,其中,选项中的“these”指代上文中“经过层层筛选,剩下的朋友”。故选G项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Cultural Heritage课时作业 新人教版必修第二册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558190.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1