2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 5 Music课时作业 新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Music课时作业 新人教版必修第二册 2023 高考 英语 一轮 复习 部分 模块 知识 Music 课时 作业 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、第一部分必修第二册UNIT 5阅读理解A(重庆市黔江新华中学校2021届高三毕业班第二次联合考试)The UKs music festivals are worldfamous but there are plenty more to celebrate in the country. Burns Night, ScotlandOn 25 January, Scots celebrate the life and works of Scotlands national poet Robert Burns by holding a special Burns Supper. This can b
2、e a chance for friends to get together with a huge formal dinner. Guests take it in turn to recite Burns poems or sing one of his songs. Hay Festival, HayonWye, WalesFor 10 days each May, the small town of HayonWye on the edge of the Brecon Beacons National Park in Wales is filled with writers, film
3、makers, musicians, and people who come to hear them talk and exchange ideas. The festival celebrates great writing of all genres(体裁) and it all takes place in a village in the town. Camp Festival, DorsetAs a branch of a festival held in Dorset, its one of the best family festivals in the UK held eve
4、ry year in the grounds of the historic Lulworth Castle in Dorset, the festival includes top live music acts, but as the organizer say, “kids are king” at Camp Festival, with a wide variety of entertainment, workshops and fun for kids. The 2023 Camp Festival takes place from 25 to 28 July. Guy Fawkes
5、 Day or “Bonfire Night”All over the UK on 5 November, the British light bonfires and set off fireworks in their back gardens or, more commonly these days, at organised events in public parks. They celebrate the Catholic Guy Fawkes failed attempt to blow up the Houses of Parliament(议会院) on 5 November
6、, 16051Which festivals are related to literature?AHay Festival and Camp Festival. BBurns Night and Hay Festival. CBurns Night and Guy Fawkes Day. DCamp Festival and Guy Fawkes Day. 2When does the festival most attractive to children take place?AIn July. BIn May. CIn January. DIn November. 3What does
7、 Guy Fawkes Day celebrate?AAn impressive building. BA successful adventure. CAn organized game. DA historical event. 【语篇导读】本文是一篇说明文,讲述了英国的四个重要节日的相关信息。1B细节理解题。由“Burns Night,Scotland”中的“On 25 January, Scots celebrate the life and works of Scotlands national poet Robert Burns by holding a special Burns
8、 Supper. ”和“Hay Festival, HayonWye,Wales”中的“For 10 days each May, the small town of Hay onWye on the edge of the Brecon Beacons National Park in Wales is filled with writers, filmmakers, musicians, and people who come to hear them talk and exchange ideas. ”可知,Burns Night和Hay Festival与文学有关。故选B项。2A细节理
9、解题。由“Camp Festival, Dorset”内容可知,作为在多塞特举行的音乐节的一个分支,这是英国最好的家庭节日之一,每年都在多塞特历史悠久的卢沃思城堡举行,音乐节包括顶级现场音乐表演,但正如主办方所说,在露营节“孩子是国王”,它为孩子们提供各种各样的娱乐、工作坊和乐趣。2022年露营节于7月25日至28日举行,据此可知,最吸引孩子们的节日在七月举行。故选A项。3D细节理解题。由最后一段中的“They celebrate the Catholic Guy Fawkes failed attempt to blow up the Houses of Parliament(议会院) on
10、 5 November, 1605”可知,Guy Fawkes Day庆祝的是一个历史事件。故选D项。B(重庆2021学年高三下学期新高考第二次模拟测试)Life began in Hawaii in 1985 for musical celebrity Bruno Mars. His dad, Pete, was a percussionist(打击乐手) and his mom, Bernadette, was a singer and dancer, so it seemed natural that Bruno would one day become a musician. At a
11、ge 4, Bruno officially joined in a show, and audiences adored him. That early introduction to show business helped him develop confidence. He says, “Performing from such a young age just got me so comfortable on stage. Growing up performingthat was normal for me. ”After graduating from high school,
12、Bruno decided to move to Los Angeles to pursue a music career. It wasnt easy, though. He was used to performing regularly as a musician in Honolulu, Hawaii. But LAs competitive atmosphere was nothing like that in Hawaii. “Its not like in movies, where you walk into a record company and youre given a
13、ll these great songs. You have to write what the world is going to want to hear. I learned the hard way here in LA,” Bruno said. Though the enticement to give up was great, he never did. Bruno found that he could make money and become established by writing songs for famous singers. In 2010 Bruno ca
14、ught a lucky break when he was asked to record one of his songs. It rocketed to the top of the charts. That same year he released his first original solo single, Just the Way You Are, which also hit number one. The songs success brought Bruno instant fame and star status. Since then Bruno Mars has r
15、eceived numerous music awards and honours. He has sold more than 130 million records, making him one of the bestselling artists ever. Many of his fans and peers consider him a musical genius and one of the worlds best performers. 4Why was Brunos career development hard in LA?AHe was lacking in confi
16、dence. BCompetition in LA was fiercer. CHe didnt perform regularly in LA. DThe audience wasnt attracted by him. 5What does the underlined word “enticement” in Paragraph 3 probably mean?AInstruction. BCommand. CInspiration. DAppeal. 6What made Brunos career take off?AFamous singers songs written by h
17、im. BHis rich experience in performing on stage. CSongs he was required to record for himself. DFamous singers direction and recommendation. 7Whats the main idea of this passage?AAwards won by Bruno Mars. BPopular songs by Bruno Mars. CBruno Mars struggle in LA. DBruno Mars road to fame. 【语篇导读】本文是一篇
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558240.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
