2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价16 Unit 5 The Value Of Money 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价16 Unit The Value Of Money 新人教版必修第三册 2023 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 16 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(十六)必修第三册UNIT 5THE VALUE OF MONEY题型组合练阅读理解七选五语法填空读后续写. 阅读理解AMany students of the past and present would agree that their favourite thing on campus is the vending machine. Whether its serving up snacks or drinks, beholding the grand machine full of popular options with the luxury of money in yo
2、ur pocket and the power to choose whatever suits you most in that moment is a cherished feeling. If only, so many people wonder, it was this easy and affordable for kids to get their hands on new books? Well . it could be, in fact.And thats why this school just opened its first scholastic vending ma
3、chine. In a bid to get kids reading more, this school is taking a new approach: present the bestselling pageturners of the world in a kidfriendly package. With racing imaginations that never turn off and a hunger for any excuse to do anything except their homework, its more often than not that kids
4、just need to open up a book in order to get sucked in and start flipping through pages left and right. And pretty much no kid can resist the temptations of a vending machine.But this vending machine gets even better: the books inside are available through the purchase of tokens not money. And these
5、tokens are earned through a system that rewards kids from visiting and finishing other books. Through a partnership with the local library, students can check out and return books there for free to qualify themselves for the book vending programme, which prevents difficulties affording books indepen
6、dently from becoming an issue for these students.Once the students have earned a token, theyve earned a free book from a machine stocked with $1,000 worth of books inside. The vending machine even features books from every genre to ensure that theres something for everyone.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了为了让孩
7、子们多读书,一所学校开设了一台图书自动售卖机,且里面的书可以通过阅读获得,这台自动售卖机甚至提供各种类型的书籍,以确保每个人都能买到自己喜欢的类型。1. What is the first paragraph mainly about?A. How a vending machine functions.B. What makes students excited on campus.C. What inspires the vending machine programme.D. How a vending machine brings convenience.C段落大意题。根据第一段的内容
8、和第二段第一句可知,第一段主要说明了是什么激发了图书自动售卖机项目的产生。故选C。2. What do we know about the new vending machine?A. It provides a limited category of books.B. Students earn its tokens by reading books.C. Children can borrow books from it for free.D. About 1,000 books are available in each machine.B细节理解题。根据第三段中的“But this v
9、ending machine gets even better: the books inside are available through the purchase of tokens not money. And these tokens are earned through a system that rewards kids from visiting and finishing other books.”可知,学生可以通过读书来获得图书自动售卖机的代币。故选B。3. Which words can best describe the scholastic vending progr
10、amme?A. Advanced but complex.B. Traditional and effective.C. Pioneering but impractical.D. Creative and considerate.D推理判断题。根据第二段中的“And thats why this school just opened its first scholastic vending machine. In a bid to get kids reading more, this school is taking a new approach: present the bestsell
11、ing pageturners of the world in a kidfriendly package.”以及第三段中的“Through a partnership with the local library, students can check out and return books there for free to qualify themselves for the book vending programme, which prevents difficulties affording books independently from becoming an issue f
12、or these students.”可推知,图书自动售卖机项目是一种新方法且避免了学生难以独立支付图书费用的问题。由此可见其具有创造性且考虑周到。故选D。4. Whats the authors purpose in writing the text?A. To advertise a vending machine that serves books.B. To introduce a new way to encourage children to read.C. To promote a system designed to improve reading ability.D. To
13、suggest a new approach to dealing with learning difficulty.B写作意图题。根据第二段中的“And thats why this school just opened its first scholastic vending machine. In a bid to get kids reading more, this school is taking a new approach: present the bestselling pageturners of the world in a kidfriendly package.”以及
14、文章的主要内容可推知,作者写这篇文章的目的是介绍一种鼓励孩子们阅读的新方法。故选B。B(2021湖南安乡高三模拟)When you look at fashion shows or see the latest clothes for this year in a magazine, you might think youve seen it all before. It sometimes seems that most of the designers are just going back to ideas that have already been around at least o
15、nce before. If you really want to know what the future of fashion is, you need to look at an area that is always looking forward: technology. The meeting point of fashion and technology is where the really exciting new ideas are.For several years now, people have been talking about “wearable technol
16、ogy” as the next big development. In fact, some products that fit this description are already in the shops. You can buy watches that do everything your smartphone can do, or glasses with computers in that follow your eye movements and feed information to you as you walk around. But theres much more
17、 to wearable technology than that.Sports clothing is one area where new ideas are developing very fast. Runners and other sports people already wear small computers on their wrists that give them continuous information about how fast theyre running, how hard their bodies are working and so on. Exper
18、ts agree that its often sports people (usually young men) who are the first to take up new fashion ideas. Others then follow.Women, it seems, are usually more interested in what clothes look like than what they can do, and technology has a part to play here too. Designers are already making clothes
19、that can change colour with how you are feeling, or react to sound. And if you think that sounds unlikely, just think of all the things we accept as quite normal today that seemed impossible or silly only ten years ago.The main reason that things like this arent in normal shops is that they arent ch
20、eap. But, as with all technological products, the price will surely come down fast. In any case, technological clothing doesnt have to be expensive.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要论述了技术在时尚领域的发展和前景。继手表、眼镜等可穿戴设备之后,设计师又设计出了科技含量很高的运动服,未来还将设计出针对女性群体的产品。不过,目前这些产品价格过高,但就像其他科技产品一样,它们的价格终究会变得可以接受。5. What does the author
21、intend to tell us in the first paragraph?A. Technology develops faster than fashion.B. The old fashion ideas are more popular.C. Technology can bring new ideas to fashion.D. Fashion keeps moving forward.C推理判断题。根据第一段中的“If you really want to know what the future of fashion is, you need to look at an a
22、rea that is always looking forward: technology. The meeting point of fashion and technology is where the really exciting new ideas are.”可知,作者想告诉我们“科技能给时尚带来新想法”。故选C。6. What does the underlined word “that” in Paragraph 4 refer to?A. The fact that women prefer the fashion style.B. The truth that people
23、s feelings can be controlled by clothes.C. Clothes that can answer questions.D. Clothes that can change colours according to wearers feelings.D代词指代题。根据第四段中的“Designers are already making clothes that can change colour with how you are feeling, or react to sound. And if you think that sounds unlikely,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558255.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
试论小学高年级语文的有效预习.pdf
