江苏省2021届高三新高考模拟测试卷(三)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省2021届高三新高考模拟测试卷三英语试题 WORD版含解析 江苏省 2021 届高三 新高 模拟 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省2021年普通高等学校招生全国统一考试高三新高考模拟测试卷(三)英语试题(考试时间: 120分钟;满分: 150分)第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man ask the woman to do?A. Fasten the locks. B. Carry the suitcase. C. Help to close the sui
2、tcase.2. How much did the woman pay?A. $60. B. $75. C. $15.3. What will the woman probably give the man?A. Her new address. B. Her mobile phone. C. Her mobile phone number.4. When will the man probably get back?A. On Thursday. B. On Friday. C. On Sunday.5. Who is ill?A. Jacks daughter. B. Jacks moth
3、er. C. Jacks wife.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. A budget problem. B. A study problem. C. Parttime jobs.7. What will the woman d
4、o?A. Work more. B. Spend less money. C. Ask the man for help.听第7段材料, 回答第8至10题。8. What is the probable relationship between the speakers?A. Salesperson and customer. B. Manager and clerk. C. Husband and wife.9. How will the woman go back?A. By coach. B. By air. C. By train.10. Where will the woman be
5、 staying?A. In a hotel near Hyde Park. B. In a hotel in the east side of London.C. In a hotel with an indoor swimming pool.听第8段材料, 回答第11至13题。11. What is the woman?A. A TV reporter. B. A newspaper reporter. C. A magazine reporter.12. What kind of clothes is the man wearing now?A. A suit. B. Casuals.
6、C. Sportswear.13. What is the mans attitude towards his image?A. He cares little about it. B. He doesnt mind it. C. He cares much about it.听第9段材料, 回答第14至17题。14. What does the man phone for?A. Greeting his mother. B. Borrowing money. C. Asking for his mothers advice.15. What advice does the woman giv
7、e the man?A. He should go home tonight.B. He shouldnt buy another computer.C. He should use his money properly.16. What will happen this evening?A. The man will get another computer. B. The man will call for a chat.C. The man will get home.17. Who is probably Lily?A. The mans girlfriend. B. The mans
8、 sister. C. The mans niece.听第10段材料, 回答第18至20题。18. Where did the story take place?A. In a desert. B. In a forest. C. In Hollywood.19. How did the old native American man help the film director?A. He directed him to the right way.B. He sponsored him a lot of money.C. He predicted the weather exactly.2
9、0. Why couldnt the old native American man help any more?A. He fell ill. B. His radio didnt work. C. He lost his magic power.第二部分 阅读理解(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。ANote takingNote taking as an accommodation is available only to students who have documen
10、ted disabilities and are registered with Queens University Accessibility Service(QSAS). Note taking is approved for students with disability-related functional limitations that makes it difficult for them to access academic information presented in class.There is a wide range of reasons why students
11、 may require note taking as an accommodation,including students with:hearing loss,who may have difficulties hearing the instructor while writing notes at the same timevision loss,who may have difficulties seeing information presented on overhead screensmental health conditions or attention-related d
12、isabilities,who may have difficulties attending to orally-presented information while taking noteslearning disabilities,who may have difficulties recording notes when information is presented orallyphysical disabilities,who may have motor or pain related difficultiesAccessibility advisers consider a
13、 students description of their need for note taking along with information contained in their disability documentation and the type of course in approving note taking as a formal accommodation.Online Note Taking Portal(门户网站)QSAS is in charge of the exchange of notes taken by student volunteer note t
14、akers and students registered with QSAS via our secure online note taking portal.The pages in this section provide information for students with disabilities,volunteer note takers and instructors on requesting note takers,signing up to be a volunteer note taker and assisting QSAS with recruiting vol
15、unteer note takers.If you are a student seeking note taking accommodation please click here to read the Starting Your Accommodation information.1. Note taking is available to students _.A. lacking in confidenceB. with loss of earningsC. losing interest in studyD. with concentration problems2. What s
16、hould students present to accessibility advisers when applying for note taking?A. Description of their learning difficulties.B. Record on their academic performance.C. Files on their past note taking experiences.D. Account of their requirements.3. What can disabled students do via Online Note Taking
17、 Portal?A. Ask for note taking.B. Apply to be a volunteer.C. Offer notes taken.D. Learn to take notes.【答案】1. D 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了笔记适合的人群,并介绍了一个提供记笔记服务的网站。【1题详解】细节理解题。根据第五段的mental health conditions or attention-related disabilities,who may have difficulties attending to orally-presented
18、information while taking notes心理健康状况或注意力相关的疾病,那些人在做笔记时很难注意到口头信息,由此可知,有注意力问题的学生可以做笔记,故选D。【2题详解】细节理解题。根据第八段的Accessibility advisers consider a students description of their need for note taking along with information contained in their disability documentation and the type of course in approving note t
19、aking as a formal accommodation. 无障碍服务顾问会考虑学生对其记笔记需求的描述,以及他们的残疾证明文件中所包含的信息,以及将记笔记批准为正式住宿的课程类型。由此可知,申请记笔记时,学生应向无障碍服务顾问说明他们的需求。故选D。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段的The pages in this section provide information for students with disabilities,volunteer note takers and instructors on requesting note takers,signing up
20、 to be a volunteer note taker and assisting QSAS with recruiting volunteer note takers. 本节中的页面为残疾学生、笔记志愿者和老师们在申请笔记记录者、报名成为笔记志愿者以及协助QSAS聘用笔记志愿者提供信息,由此可知,残疾学生可以通过网上记笔记网站提出记笔记的需求,故选A。BChris Mazdzer won a silver medal in a mens luge (无舵雪橇) singles event at 2018 Pyeongchang Winter Olympics, South Korea e
21、qualing the best finish ever for any member of the US Olympic luge team. In the luge, competitors lie flat, feet first, on a small sled (雪橇). They can travel around an icy track at speeds up to 140 kilometers an hour. The riders control the sleds speed by changing the position of their feet or by mo
22、ving their shoulders.So why did the US luge team win a medal at the Pyeongchang Olympics? Most credit must go to Chris Mazdzer himself. The American said his win was a product of 16 years of preparation and intense training. But another reason for Mazdzers success could have been the 3-D printing te
23、chnology, which his team used to make its equipment.The term 3-D is short for three dimensional, meaning an object with length, width and height. In 3-D printing, 3-D models are first created as files, or documents, on a computer. The printer then uses a substance (物质) like plastic or metal to creat
24、e physical objects. The process involves making one layer of material at a time until the objects reach full form.The US luge team worked with an American company called Stratasys on the designing and manufacturing process for the sleds. First the company made a scan, or image, of the body of every
25、member of the luge team. Then, 3-D printing technology was used to create tools for making molds (模子) in the shape of Olympians on top of a sled. The process of designing and tooling sled parts is highly complex and can take several weeks. Officials from the US luge team say 3-D printing can greatly
26、 simplify the process, speeding up the production of parts.Jon Owen, says the use of 3-D printing has made the team more competitive. It helps the team “continuously adjust designs and run the sleds on the track much faster than traditional processes,” he said. He added that the technology also prov
27、ides a way to perfectly fit each rider to the sled, while cutting production time and costs.4. According to the author, what mainly contributed to Mazdzers winning the medal?A. His own great efforts.B. His using a new technique.C The cooperation with his luge team.D. The US Olympic luge teams encour
28、agement.5. To make the sleds for the team, what did the company have to do?A. To create tools for making sled parts.B. To take some photos of the members first.C. To create molds according to the members bodies.D. To ask the Olympians to be present for several weeks.6. From the last paragraph we lea
29、rn that 3-D printing most probably _.A. saves plenty of competitors training timeB. helps competitors achieve their full potentialC. requires great skills of riders to fit the trackD. allows riders to change their sleds continuously7. What is the text mainly about?A. How 3-D printing usually works.B
30、. How we take advantage of 3-D printing.C. How the US luge team performed this year.D. How 3-D printing helped Team US go for gold.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇科技说明文。克里斯马兹泽尔赢得了一枚银牌。大部分要归功于克里斯马兹泽尔本人16年的准备和紧张的训练。但马兹泽尔成功的另一个原因可能是由他的团队运用了3D打印技术。本文就主要介绍了3D打印技术对于雪橇制造的提升。【4题详解】细节理解题。根据第二段Most credit
31、 must go to Chris Mazdzer himself. The American said his win was a product of 16 years of preparation and intense training.一句可知克里斯马兹泽尔赢得银牌主要归功于由克里斯马兹泽尔本人的努力。故选A。【5题详解】细节理解题。根据3-D printing technology was used to create tools for making molds (模子) in the shape of Olympians on top of a sled.一句可知,公司需要借助
32、3D技术按照参加奥运会的运动员的身材打造模子。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段可知3D打印技术可以使队伍更有竞争力,而且使雪橇更适合于运动员,这样就可以更大地发挥运动员的潜力。故选B。【7题详解】主旨大意题。本文主要讲述了克里斯马兹泽尔赢得了一枚银牌,大部分要归功于由克里斯马兹泽尔本人的准备和紧张的训练,但马兹泽尔成功的另一个原因可能是由他的团队运用了3D打印技术。因此推断本文就主要介绍了3D打印技术对于雪橇制造的提升。故选D。CEveryone looks forward to progress, whether in ones personal life or in the g
33、eneral society. Progress indicates a persons ability to change the way he is living at the moment. Progress must lead to a better life and a better way of doing things. All these, however, remain true only in so far as people want to accept technology and move forward by finding new and more efficie
34、nt ways of doing things.However, at the back of the minds of many people, especially those who miss the “good old days”, efficiency comes with a price. When communication becomes more efficient, people are able to contact one another no matter where they are and at whatever time they wish .The click
35、 of a button allows people miles apart to talk or to see each other without even leaving their homes. With the communication gadets, such as mobile phones and ipads, people often do not take the effort to visit one another personally. A personal visit carries with the additional feature of having to
36、 be in the persons presence for as long as the visit lasts. We cannot unnecessarily excuse our selves or turn the other persons off.With efficiency also comes mass production. Such is the nature of factories and the success of industrialization today. Factories have improved efficiency. Unskillful t
37、asks are left to machines and products are better made and produced with greater accuracy than any human hand could ever have done. However, with the improvements in efficiency also comes the loss of the personal touch when making these products. For example, many handcrafts(手工艺品) are now produced i
38、n a factory. Although this means that supply is better able to increase demand, now that the supply is quick and efficient, the demand might fall because mass production lowers the quality of the handcraft and it is difficult to find unique designs on each item.Nevertheless, we must not commit the m
39、istake of analyzing progress only from one point of view. In fact, progress has allowed tradition to keep up. It is only with progress and the invention of new technology that many old products can be brought back to their old state. New technology is required for old products to stay old.It is peop
40、les attitude towards progress that causes the type of influence that technology has on society. Technology is flexible. There is no fixed way of making use of it. Everything depends on peoples attitude. The worst effects of progress will fall on those who are unable to rethink their attitudes and vi
41、ews of society. When we accept progress and adapt it to suit our needs, a new “past” is created.8. According to Paragraph 1, progress can benefit people when they are willing to _.A. live a better lifeB. look for better methodsC. change ways of livingD. accept technology and advance steadily9. The u
42、nderlined word “gadgets” is closest in meaning to _.A. toolsB. messagesC. barriersD. skills10. The author explains “efficiency comes with a price” by _.A. describing a processB. using examplesC. following time orderD. making classification11. What can be concluded from the last paragraph?A. Progress
43、 can suit the needs of daily life.B. People review the past with great regret.C. Technology should be introduced in a fixed way.D. Peoples attitude decides the use of technology.【答案】8. D 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇议论文,首先提出:接受科技进步的人可以提高效率,取得进步,接着通过效率提高的通讯这一例子告诉我们效率的提高是要付出代价的,以及工厂生产中效率提高可以带来大规模生产,最后
44、得出结论:科技如何使用,要取决于人民的态度和需要。【8题详解】细节理解题。根据第一段“All these, however, remain true only in so far as people want to accept technology and move forward.然而,所有这些只对那些想要接受新科技前行的人才适用,”故选D。【9题详解】词句猜测题。根据第二段“With the communication gadets, such as mobile phones and ipads,通讯,比如手机和平板”,可推测这里的gadgets是工具的意思。故选A。【10题详解】推理
45、判断题,“efficiency comes with a price”此句后面都是作者解释这句话的理由,根据第二段“The click of a button allows people miles apart to talk or to see each other without even leaving their homes. With the communication gadets, such as mobile phones and ipads, people often do not take the effort to visit one another personally
46、.” 点击一个按钮可以让相隔数英里的人们在不出门的情况下交谈或见面。有了移动电话和ipad这样的通讯设备,人们通常不会亲自去拜访对方。由此判断出作者举出了在通讯领域中效率提高的例子来解释这句话。故选B。【11题详解】推理判断题,根据最后一段“Technology is flexible. There is no fixed way of making use of it. Everything depends on peoples attitude.科技是灵活的,没有固定不变的方式利用它,所有一切都要取决于人类的态度”,所以可推断人们的态度决定了科技的使用。故选D。DA T-shirt tha
47、t constantly monitors the hearts activity and detects abnormalities could help protect people against stroke. The T-shirt, which can be washed up to 35 times before it needs replacing, has been developed to improve the detection of dangerous heart conditions like atrial fibrillation(心房颤动), which cau
48、ses an irregular heart rhythm and raises the risk of stroke.At least one million people in Britain are known to have this condition; however, its estimated that at least another 500,000 have it but havent yet been diagnosed because they have no obvious symptoms. Some will have symptoms such as chest
49、 pain, dizziness and fatigue; but a large number of people have no idea theyre ill until they suffer a stroke.Detecting atrial fibrillation involves carrying out an ECG(心电图). Conventional ECGs are done in a hospital and involve highly trained teams of staff attaching up to 24 separate electrodes(电极)
50、 to different parts of the body to measure electrical signals. But most patients experience abnormal rhythms only intermittently(间歇地). This means the chance of picking them up during a short hospital check is slim.Doctors sometimes issue patients with a device called a Holter monitor to wear under t
51、heir clothes to try to pick up cardiac(心脏的) problems. This is an electronic box which clips onto your waistband and is connected to a series of electrodes worn on the upper part of your body. But the box itself is quite bulky, hard to hide beneath clothing and involves a dozen or more wires being at
52、tached to the patients chest.The Cardioskin T-shirt, which is made from cotton, could be a much more convenient alternative and can be worn 24 hours a day meaning it is more likely to pick up any abnormal rhythms in the patients heart. It has 15 tiny electrodes woven into the material which are stra
53、tegically placed around the chest area to track the electrical signals from the heart as they travel across the main part of your body.The electrodes are powered by a battery which can be removed easily when you need to wash the T- shirt and feed results to a microchip which then sends them out wire
54、lessly to an app. This converts(转换) the data into an easy-to-read chart showing if the heart rate is abnormal. The results are shared with the patients doctor so they can check the patients heart without having to call them into the hospital.Martin Cowie, a professor of cardiology at Imperial Colleg
55、e London, said, “Cardioskin could be an important development for cardiologists.”12. How many British people are having dangerous heart conditions according to the text?A. Less than 0.5 million.B. Less than 1 million.C. At least 1.5 million.D. At least 2 million.13. What is the main idea of Paragrap
56、h 3?A. The difficulty in detecting atrial fibrillation.B. The benefit of detecting atrial fibrillation.C. The process of detecting atrial fibrillation.D. The future of detecting atrial fibrillation.14. Why did the author mention a Holter monitor in the text?A. To show how convenient the Cardioskin T
57、-shirt is.B. To introduce a way to check the patients heart.C. To encourage people to care about their health.D. To explain why doctors like using the device.15. What can we learn about the Cardioskin T-shirt?A. It has a battery that can be charged easily and quickly.B. It can be worn a month withou
58、t being washed.C. It has electrodes placed all over the T-shirt.D. It can speed up the process of diagnosis.【答案】12. C 13. A 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了一件能持续监控心脏活动并检测异常的T恤衫,并着重介绍了它给人们带来益处。【12题详解】细节理解题。由第二段“At least one million people in Britain are known to have this condition; however, its esti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021学年高中语文人教版选修《文章写作与修改》教学课件:第四章 第二节 局部的完善 .ppt
53七年级上册数学华师版全解版.pdf
