江苏省如皋中学2020-2021学年高二下学期教学质量调研(三)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省如皋中学2020-2021学年高二下学期教学质量调研三英语试题 WORD版含解析 江苏省 如皋 中学 2020 2021 学年 下学 教学质量 调研 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年度高二年级第二学期教学质量调研(三)英语试题(考试时间:120分钟 满分:150分)第一部分 听力(共两节20题,每题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Peter do next?A. Book tickets. B. Have a
2、 class. C. Change his schedule.2. What is most probably the woman?A. A nurse. B. A tour guide. C. A hotel clerk.3. What does the man need to do with the tall green plant?A. Let it get enough sun.B. Keep it close to the roses.C. Water it every two weeks.4. How will the speakers go to the game?A. By b
3、us. B. By car. C. By subway.5. What part of the mans car is damaged?A. The back. B. The right side. C. The front.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What does the
4、man prefer to watch?A. Pandas. B. Monkeys. C. Insects.7. What are the speakers going to do first?A. Go to the Reptile Caves.B. Buy some ice cream.C. Take some pictures.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Where will the man be tomorrow?A. On a mountain. B. In the school. C. At a pet store.9. What will Rachel do w
5、ith the dog?A. Go for a run with it.B. Take it hiking with her.C. Teach it new commands.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What are the speakers talking about?A. What the woman did in Germany.B. How the woman celebrated Christmas.C. Why the woman failed to go on holiday.11. What did the woman ask her husband
6、 to do?A. Book a room.B. Buy plane tickets.C. Hold a Christmas party.12. What happened after Christmas?A. The hotel was full.B. The car was broken.C. The train was canceled.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Why is the woman late?A. She went to buy Mary a gift.B. She got off at the wrong exit.C. She was caug
7、ht in a traffic jam.14. Why does the woman come?A. To join a party.B. To see the man off.C. To attend a meeting.15. How will Mary probably feel?A. Sad. B. Anxious. C. Surprised.16. Where does the conversation take place?A. At Marys home. B. At a restaurant. C. Over the phone.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17
8、. Who is the speaker calling?A. His wife. B. His secretary. C. His business partner.18. Where is the speaker now?A. In Los Angeles. B. In Denver. C. In Chicago.19. When will the speaker go home?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.20. What is Michelle requested to do in the end?A. Cancel a
9、 meeting.B. Make a restaurant reservation.C. Arrange a ride from the airport.第二部分:阅读理解(共两节,50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABasic Study Manual Hardcover: $ 46.80Future success depends on the ability to learn. Here are the answers to the questions most often
10、asked by parents, teachers, business trainers and by students themselves. Read this book and learn:What the three barriers to study are and what to do about them.What to do if you get tired of a subject you are studying.Twenty-six simple drills to help you learn how to study easily, rapidly and with
11、 full understanding.Buy and read the Basic Study Manual and use it to dramatically improve your ability to study. Whats more, youll just pay 50% for it before June 1, 2021.Learning How to Learn Hardcover: $ 29.80The basics of effective study for 8 to 12-year-old, fully illustrated. Children who read
12、 and apply the materials in this book regain their liking for study and their ability to apply this knowledge in life. Get this book for a child you want to see win at his studies !Study Skills for Life Hardcover: $45.90L. Ron Hubbards study technology for teenagers opens the door to their future su
13、ccess by giving them the ability to study and learn. Fully illustrated for easy comprehension.How to Use a Dictionary Picture Book for Children Hardcover: $36.90In spite of billions of dollars spent on “educational research”, children are not taught the most basic skills of learning, even the most b
14、asic of these: how to use a dictionary. In fact, a search of educational books for children found no book that told them how to use a dictionary or that one should. Written for children 8-12-year-old, this fully illustrated book will teach your child:How to find words in a dictionaryThe different wa
15、ys that words are usedHow to use a dictionary to correctly pronounce wordsIt includes a section for parents and teachers showing you how to use this book with children. Buy this book and give it to your children to unlock their education.1. According to the advertisements, the four books are all int
16、ended for _.A. childrenB. adultsC. teachersD. women2. Some of the four books were illustrated in order to _.A. make them look niceB. help readers understand themC. inform readers to read themD. make them suitable to all readers3. If you buy the four books on May 30, 2021, you will have to pay _for t
17、hem.A. $36.90B. $79.70C. $136.00D. $159.40【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文,介绍了几本书,包括书的内容,价格等信息。【1题详解】细节理解题。根据第一本书“Basic Study Manual Hardcover(基本学习手册)”以及书中“What to do if you get tired of a subject you are studying(如果你厌烦了你正在学习的某一科目怎么办)”;根据第二本书中介绍“The basics of effective study for 8 to 12-year-old, f
18、ully illustrated(专为8到12岁孩子研制的有效学习的基础,附有详细插图说明)”;根据第三本书“L. Ron Hubbards study technology for teenagers opens the door to their future success by giving them the ability to study and learn. (L. Ron Hubbard的学习技术为青少年打开了他们未来成功的大门)”;根据第四本书“Buy this book and give it to your children to unlock their educati
19、on.( 买下这本书,送给你的孩子,让他们开始接受教育)”可知,这四本书都是为孩子准备的。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三本书中“Fully illustrated for easy comprehension(为了便于理解,这里有详细的插图)”可知,有插图是为了让学生容易理解。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第一本书最后一句话“Whats more, youll just pay 50% for it before June 1, 2021.(而且,2021年1月1日前购买可以享受五折优惠)”,可知,第一本书在2021年1月1日前购买有折扣,打折之后买第一本书是$ 23.40;第
20、二本书价格为$ 29.80,第三本书价格为$45.90,第四本书价格为$36.90,四本书价格相加为$136.00。故选C。BPerhaps you have seen them, those who fall asleep on the subway and then, somehow, wake up exactly at their stop. Perhaps you are one of them. How is this possible? We spoke to two doctors, who offered their insights about it.It is possi
21、ble that your body gets used to waking up at a certain point each time during your commute, said Dr. Marc I. Leavey, a primary-care specialist in Maryland. That holds especially true if you commute at the same time every day. This suggests that if you were to get on at a different time, or if the jo
22、urney were delayed, your internal clock might not wake you up at your stop. It is an interesting theory, but Dr. Ronald Chervin, director of Michigan Medicines Sleep Disorders Centers, does not fully buy it. He is skeptical that circadian rhythms can also explain why you wake up after a brief nap.Yo
23、u are also likely to wake up for your particular stop because of an oral cue, such as the conductor stating the name of the subway stop over the public-address system. Such cues alert your brain that you have arrived, explained Dr Leavey. According to a study published in the Public Library of Scien
24、ce, during sleep, our brain reacts differently when we hear our own name and other peoples names, noted Dr Chervin. This suggests that your brain does not turn off during sleep, which makes it possible to pick up on the announcement of your stop.Another reasonable possibility: You may wake up at eac
25、h stop, check if it is yours, and go back to sleep, all without having remembered it, added Dr. Chervin. He sees this in cases where patients are suffering from sleep apnea. They may wake up as many as 200 times during a single night, without having remembered a single instance. Thats because they f
26、all right back asleep before their brain has time to process their experience into long-term memory. Similarly, you could be waking up every time you hear a new stop called. But you just dont remember such instances even after you fully come awake for your stopleading you to believe that you have sl
27、ept the whole way through and miraculously woken up at the right time.4. According to Dr Leavey, which of the following might wake you up at your stop?A. Sense of time.B. Sleep apnea.C. Internal clock.D. Oral communication.5. What does the underlined expression “doesnt fully buy it” in Paragraph 2 m
28、ean?A. He cant agree more.B. He cant catch it well.C. He doesnt like it at all.D. He doesnt totally believe it.6 How will our brain react when we hear our name called during sleep?A. Actively.B. Passively.C. Differently.D. Casually.7. How does Dr. Chervin explain his findings in the last paragraph?A
29、. By introducing a concept.B. By making a comparison.C. By using an experts words.D. By referring to another study.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。生活中一些人在地铁上睡着了,然后不知怎么的,在他们到站的时候醒来。对此,Marc I. Leavey和Ronald Chervin两位专家给出了各自的解释。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“It is possible that your body gets used to waking
30、 up at a certain point each time during your commute, said Dr. Marc I. Leavey, a primary-care specialist in Maryland. That holds especially true if you commute at the same time every day. This suggests that if you were to get on at a different time, or if the journey were delayed, your internal cloc
31、k might not wake you up at your stop. (马里兰州的初级保健专家Marc I. Leavey医生说,有可能你的身体已经习惯了在通勤途中每次的特定时间醒来。如果你每天都在同一时间通勤,这一点尤其正确。 这表明,如果你在不同的时间上车,或者旅途被延误,你的生物钟可能不会在你到站时叫醒你)”可知,Leavey医生认为生物钟可能会在你到站时叫醒你。故选C。【5题详解】句意猜测题。根据画线词后文“He is skeptical that circadian rhythms can also explain why you wake up after a brief n
32、ap.”可知,Chervin博士对为什么小睡后会醒来持怀疑态度,可见他并不完全相信Leavey医生认为生物钟可能会在到站时唤醒人的说法。故画线部分意思是“他并不完全相信”。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“According to a study published in the Public Library of Science, during sleep, our brain reacts differently when we hear our own name and other peoples names, noted Dr Chervin. This suggests
33、that your brain does not turn off during sleep, which makes it possible to pick up on the announcement of your stop.( Chervin博士指出,根据发表在科学公共图书馆上的一项研究,在睡眠期间,当我们听到自己的名字和别人的名字时,大脑的反应是不同的。这表明你的大脑在睡觉时并没有停止工作,这使得你有可能听到你停下来的通知)”可知,当我们在睡眠中听到自己的名字时,我们的大脑会有积极的反应。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“He sees this in cases wh
34、ere patients are suffering from sleep apnea. They may wake up as many as 200 times during a single night, without having remembered a single instance. Thats because they fall right back asleep before their brain has time to process their experience into long-term memory. Similarly, you could be waki
35、ng up every time you hear a new stop called. But you just dont remember such instances even after you fully come awake for your stopleading you to believe that you have slept the whole way through and miraculously woken up at the right time.(他在患有睡眠呼吸暂停的病人身上看到了这种情况。他们可能在一个晚上醒来多达200次,却不记得任何事情。这是因为他们在大
36、脑有时间将他们的经历加工成长期记忆之前就睡着了。 类似地,你可能会在每次听到一个新的停止的声音时醒来。但你就是不记得这样的事情,即使在你完全清醒后停止这让你相信你已经睡了整个过程,然后奇迹般地在正确的时间醒来)”可推知,Chervin博士在最后一段通过比较解释了他的发现。故选B。CJiangsu province has been testing a color-coded system this year to indicate risks facing children who live in difficult conditions and to offer specific help
37、to them.In the four-tier system, red represents the most severe conditions and that civil affairs departments must intervene immediately. It is followed by yellow, blue and green.Xiao Jing, not her real name, was recently added to the system. The 10-year-old is an orphan infected with HIV. She has b
38、een living in the smaller city of Xinghua with her grandparents since her mother died from AIDS and her father, who also has AIDS, abandoned her.Despite their difficulties, the family did not apply for government assistance because they feared that filling in the paperwork would spread word of the g
39、irls health problem.Xinghuas civil affairs department found Xiao Jing in June by combing through big data. They sent workers to her home and completed the paperwork in two days without revealing information to the public. The family now has access to financial assistance and professional psychologic
40、al help.Wang Xiongli, deputy director of the Children Affairs Office of the Jiangsu Civil Affairs Department, said that in the past many families in difficulty either declined or did not know how to apply for government assistance.“Many children have to live with their grandparents after their paren
41、ts left them because of health problems, drug issues or being imprisoned,” he said. “Senior citizens usually dont know the application procedures.”“But now, we dont need them to apply or fill in documents before giving assistance,” Wang said. “We find children who may need help by using big data fro
42、m many agencies. We evaluate their condition and send social workers to their homes to confirm the findings. After that, we consult with experts to make plans for all of the children who truly need help.”In early 2020, Jiangsu province chose Nanjing, Taizhou and Yancheng to pilot the color-coded sys
43、tem. In Taizhou, 4,319 children living in poverty were added to the civil affairs departments system this year, joining children previously receiving aid to make a total of 10,367 children now registered in the citys color-coded system.8. Which color may represent Xiao Jings condition in the color-c
44、oded system?A. Green.B. Blue.C. Yellow.D. Red.9. Why didnt Xiao Jings grandparents apply for government assistance at first?A. Because they didnt know how to do.B. Because they thought it was a shame.C. Because they wanted to protect the girl.D. Because they couldnt fill in the paperwork.10. Accordi
45、ng to Wang Xiongli, what has contributed a lot in finding these children?A. Big dataB. Social workersC. ExpertsD. Color-coded system11. What is the best title for the text?A. Hopes for the children with AIDs and their parentsB. Risks facing children who live in difficult conditionsC. Jiangsu tests c
46、olor-coded system to aid children in needD. The joint effort of the whole society in helping children【答案】8. D 9. C 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。江苏省今年一直在测试一种颜色编码系统,以表明生活条件困难的儿童面临的风险,并为他们提供具体的帮助。文章以一名感染了艾滋病毒的孤儿小静为例,解释了这一系统的运作过程以及相关人员对此的看法。【8题详解】推理判断题。根据第二段“In the four-tier system, red represents the mo
47、st severe conditions and that civil affairs departments must intervene immediately. It is followed by yellow, blue and green.(在四级体制中,红色代表最严峻的情况,民政部门必须立即介入。其次是黄色、蓝色和绿色)”以及第三段“Xiao Jing, not her real name, was recently added to the system. The 10-year-old is an orphan infected with HIV. She has been l
48、iving in the smaller city of Xinghua with her grandparents since her mother died from AIDS and her father, who also has AIDS, abandoned her.(小静最近也被加入了该系统。 这名10岁的女孩是一名感染了艾滋病毒的孤儿。自从她的母亲死于艾滋病,同样患有艾滋病的父亲抛弃了她之后,她一直和祖父母住在较小的城市兴华)”并且后来民政部门是通过大数据找到小静的,可推知,在颜色编码系统中,红色可以代表小静的情况。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第四段“Despite t
49、heir difficulties, the family did not apply for government assistance because they feared that filling in the paperwork would spread word of the girls health problem.(尽管困难重重,但这家人没有申请政府援助,因为他们担心填写这些文件会让人知道女孩的健康问题)”可知,小静的祖父母一开始不申请政府援助因为他们想保护这个女孩。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“We find children who may need
50、help by using big data from many agencies.(我们通过使用来自许多机构的大数据来寻找可能需要帮助的儿童)”可知,王雄利表示,在寻找这些孩子的过程中,大数据做出了很大贡献。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Jiangsu province has been testing a color-coded system this year to indicate risks facing children who live in difficult conditions and to offer specific help to them.(江苏省今
51、年一直在测试一种颜色编码系统,以表明生活条件困难的儿童面临的风险,并为他们提供具体的帮助)”结合文章以一名感染了艾滋病毒的孤儿小静为例,解释了这一系统的运作过程以及相关人员对此的看法。可知,C选项“江苏测试彩色编码系统救助需要帮助的儿童”最符合文章标题。故选C。DThe girl stopped and looked as if she might run away in surprise, but instead stood there regarding Montag with eyes so dark and shining and alive that he felt he had s
52、aid something quite wonderful. But he knew his mouth had only moved to say hello.“Of course,” he said, “youre our new neighbor, arent you?”“And you must be”she raised her eyes from his professional symbols “ the fireman.” Her voice trailed off.“How strangely you say that.”“IdId have known it with my
53、 eyes shut,” she said, slowly.“Whatthe smell of kerosene? My wife always complains,” he laughed. “You never wash it off completely.”“No, you dont,” she said, in awe.He felt the girls nervousness and laughed, “Kerosene, is nothing but perfume to me.” Then he continued, “What are you doing out so late
54、 wandering around? How old are you?”There was only the girl walking with him now, her face bright as snow in the moonlight, and he knew she was working his questions around, seeking the best answers she could possibly give.“Well,” she said, “Im seventeen and Im crazy. My uncle says the two always go
55、 together. When people ask your age, he said, always say seventeen and insane. Isnt this a nice time of night to walk? I like to smell things and look at things, and sometimes stay up all night walking, and watch the sun rise.”They walked on again in silence and finally she said, thoughtfully, “You
56、know, Im not afraid of you at all.”He was surprised. “Why should you be?”“So many people are afraid of firemen, I mean. But youre just a man, after all . Do you mind if I ask? How long have you worked at being a fireman?”“Since I was twenty, ten years ago.”“Do you ever read any of the books you burn
57、?”He laughed. “Thats against the law! Its fine work. Monday burn Millay, Wednesday Whitman, Friday Faulkner, burn them to ashes, then burn the ashes. Thats our official slogan.”12. How old is Montag?A. 30.B. 27.C. 20.D. 45.13. How did the girl react when the man greeted her at first?A. She was deepl
58、y moved.B. She ran away immediately.C. She stopped looking at him.D. She was a bit frightened.14. What can we infer from the uncles words?A. Girls at the age of 17 were more likely to feel crazy.B. The girl was actually more than or less than 17 years old.C. 17 was considered an unlucky number that
59、may depress people.D. It was a good manner for girls to say 17 when people asked their ages.15. In the story, the firemans duty is to _.A. put out firesB. burn booksC. uphold the lawD. shout slogans【答案】12. A 13. D 14. B 15. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了女孩遇到了以烧书为职责的“消防员”Montag,主要描写了二人的对话。【12题详解】细节理解题。根据倒数
60、第三段“Since I was twenty, ten years ago.(从我20岁,十年前开始的)”可知,Montag有20+10=30岁。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第三段“And you must be”she raised her eyes from his professional symbols “ the fireman.” Her voice trailed off.(“你一定是”她抬起眼睛,不再去看他那职业的象征“那个消防员。”她的声音变小了)”以及第八段中“He felt the girls nervousness (他感觉到女孩的紧张)”可推知,当那个男人第
61、一次和女孩打招呼时,她有点害怕。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第九段“There was only the girl walking with him now, her face bright as snow in the moonlight, and he knew she was working his questions around, seeking the best answers she could possibly give.(现在只有那个女孩和他走在一起,她的脸在月光下像雪一样明亮,他知道她正在周围研究他的问题,寻求她能给出的最好的答案)”以及第十段中“My uncle
62、 says the two always go together. When people ask your age, he said, always say seventeen and insane.(我叔叔说这两者总是一起的。他说,当人们问你的年龄时,总要说是17岁,而且有点疯)”可推知,叔叔的话表明,这个女孩实际上已经超过或不到17岁。故选B。【15题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Do you ever read any of the books you burn?”(“你读过你烧掉的书吗?”)”以及最后一段中“Monday burn Millay, Wednesday Whitma
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558597.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
辽宁省沈阳市第二十一中学高一英语(外研版必修1)课件:MODULE 4 A SOCIAL SURVEY-MY NEIGHBOURHOODLISTENING, SPEAKING, WRITING.ppt
