江苏省如皋市2019-2020学年高一英语下学期期末教学质量调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 如皋市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 教学质量 调研 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省如皋市2019-2020学年高一英语下学期期末教学质量调研试题(含解析)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman ask the man?A.What to wear for a party. B.Whether to attend a party. C.How to make friends at a party.2.When will the boy go to bed?A.At 9:40. B.At 9
2、:50. C.At 10:10.3What did the man think of the festival?A.Most of it was great.B.Everything about it was excellent.C.The dance music was better than last year.4.Where will the speakers take Jerry for lunch?A.To a restaurant. B.To a cafe. C.To a bar.5.What are the speakers talking about?A.Where to pu
3、t the fridge. B.When to buy a cupboard. C.Whether to move the fridge.听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6.What relation is the woman to the man?A.His teacher. B.His classmate. C.His workmate.7. Where is
4、Queensland?A.In Canada. B.In America. C.In Australia.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8.Why is the man talking to the woman?A.To ask for some advice.B.To apologize for his mistake.C.To say thanks to her.9.Why were the mans parents angry with him last week?A.He rang them up at midnight.B.He didnt get home until mi
5、dnight.C.He got into a fight with his classmates.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10.What time does the flight leave?A.At 2:00 p.m. B.At 12:00 noon. C.At 10:00 a.m.11.What is the woman going to do today?A.Write a report. B.Visit a customer. C.Talk with Mr. Smith.12.Where will the speakers meet?A.At an exhibit
6、ion center. B.At the home office. C.At a coffee shop.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13.Why is the woman talking to the man?A.She wants to choose a good sport. B.She cant find the way to a gym.C.She wants to join a gym.14.What does the man like best?A.Weight-lifting. B. Swimming. C.Dancing.15.How does the ma
7、n pay?A.In cash. B.By credit card. C.By cheque.16.What does the man suggest the woman do in the end?A.Meet him tomorrow. B.Bring her sports shoes.C.Go dancing three times a week.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17.What is the speakers purpose to give the talk?A.To tell about a museum program.B.To teach a sci
8、ence lesson.C.To introduce a museum.18.What will children do the next morning?A.Have a car race. B.Watch a film. C.Create science projects.19.What will the speaker do after the talk?A.Leave for the museum. B.Show the listeners around. C.Answer the listeners questions.20.What can we learn from the ta
9、lk?A.Children dont need to bring anything.B.Children will learn about plastic next time.C.Children under 14 arent allowed to take part.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe following are some of the most unique celebrations from all around the world.SongkranThailandIf youre in Thailand between April
10、 13th and 15th, get ready for the worlds biggest water fight. The celebration marks the beginning of the Thai New Year, where cleansing with water is meant to purify and renew. In Bangkok or Chang Mai, the water fights can last up to six days. While this is the most popular activity, Songkran is als
11、o a time when people visit elders and monks to pay their respects to the New Year.La Batalla del VinoHaro, SpainJune 29th is a good day to visit Haro, Spain. Bring a bottle of red wine and prepare to be drenched (湿透) in red wine in the heart of Spains grape-growing region. After a church ceremony, a
12、 large number of people get gathered for the battle, where white shirts will be made bright purple by the end of the day. Bay to BreakersSan Francisco, CaliforniaCreated after the terrible 1906 earthquake as a way of lifting peoples spirits, the race has become one of the regions most important even
13、ts. Hosted every year on the third Sunday of May, the race runs approximately 12km through the city. The real highlight, however, is the thousands of people dressed up in a show. Wear whatever you want: Batman suits, purple wigs (假发)KoninginnedagThe NetherlandsAlthough their Queens birthday is actua
14、lly during the winter, she celebrates it on April 30the countrys official “Queens Day” since 1949. Orange is the national color, and the streets become a sea of shining wigs and body paints, as crowds gather in the squares. Amsterdam is the center of this outdoor party, but nearly every town is aliv
15、e with orange on this day.1. If a tourist enjoys water sports most, we can recommend _.A. SongkranB. La Batalla del VinoC. Bay to BreakersD. Koninginnedag2. What can we learn about Bay to Breakers?A. The race began hundreds of years ago.B. The most exciting part is the 12km race.C. Its celebrated by
16、 people all over the country.D. It was to encourage people after the disaster.3. According to the passage, on Koninginnedag _.A. people should wear formal clothesB. people should get together at homeC. people attend the church ceremonyD. people can paint themselves orange【答案】1. A 2. D 3. D【解析】【分析】这是
17、一篇说明文。文章介绍了世界各地的一些独特的庆祝活动。【1题详解】细节理解题。根据SongkranThailand下面的关键句“If youre in Thailand between April 13th and 15th, get ready for the worlds biggest water fight.”可知, Songkran(泼水节)里会有世界上最大的水战。所以如果游客喜欢水上运动,可以去Songkran。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Bay to BreakersSan Francisco, California下面的关键句“Created after the ter
18、rible 1906 earthquake as a way of lifting peoples spirits, the race has become one of the regions most important events.”可知,Bay to Breakers(旧金山越湾长跑)是在1906地震后被创造的,目的是为了鼓舞灾难后人们。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据KoninginnedagThe Netherlands下面的关键句“Orange is the national color, and the streets become a sea of shining w
19、igs and body paints, as crowds gather in the squares.”可知,橙色是国家的颜色,人们会戴橙色的假发,也会把身体彩绘成橙色。再根据关键句“Amsterdam is the center of this outdoor party, but nearly every town is alive with orange on this day.”可知,在那一天,几乎每个城镇都充满了橙色,推断可知,人们会在这一天把自己彩绘成橙色。故选D项。【点睛】细节理解题的解题方法:1. 画出题干关键词;2. 寻找文章中对应关键句;3. 分析选项,选出答案。例如本
20、篇文章中的第一小题,题干关键词为“enjoys water sports most”,浏览文章,锁定文章第二段句子“If youre in Thailand between April 13th and 15th, get ready for the worlds biggest water fight.”,根据句意可知,Songkran(泼水节)里会有世界上最大的水战。所以如果游客喜欢水上运动,可以去Songkran,即可推断出正确答案,故选A项。BWhen I awoke, it was morning. I tried to stand up, but I could not move.
21、At first, I thought that yesterdays dangers had made my body too weak and too tired to move. Then, suddenly, I heard some very strange noises. As I listened, I heard the sounds of people around me, but I could see no one. “So I am not alone here! Thank God!” I thought. I tried to turn my head, but I
22、 could not move it in any direction. I turned my eyes down to look at my body and saw that I had been tied down to the ground with hundreds of small ropes.Just at that moment, I felt something moving up my leg. It was small and light and I thought that perhaps it was a small animal like a mouse or s
23、omething. I felt the thing touch my chin and looked down to see what sort of animal was climbing on me. I had never been as shocked in my life as I was at that moment. Standing on my chest was a tiny person! The little man stood on my chest, pulled out a tiny sword, and pointed it at my head. As I s
24、tared at him in surprise, the little man shouted something in a strange language. “Hekinah degu!” he said. I had no idea what this meant, but I guessed that it was not a friendly greeting.I did not know what to do, but I wanted to get free from the ropes. I moved my body back and forth, trying to br
25、eak the ropes. When I freed my left arm, the little people began to shout loudly. Quickly, I used my arm to pull off the ropes that held my head to the ground.A moment later, hundreds of small arrows flew through the air and hit my hands and face. They felt like tiny needles in my skin. I shouted in
26、 pain and raised my hands to cover my face. Many small men jumped onto my body and began to attack me with their swords. I guessed they were angry. I was trying to escape from them, so I decided the best thing to do was put my hands down and lie quietly. (Adapted from Gullivers Travels)4. How did Gu
27、lliver feel when hearing sounds of people around him?A. FrightenedB. DangerousC. DisappointedD. Delighted5. Why couldnt Gulliver move when he woke up?A. He was too tired and too weak.B. Someone tied him to the ground.C. He sank in thought after awaking.D. Strange voices caught his attention.6. What
28、does Paras 4&5 mainly tell us?A. Gullivers words caused the tiny mens anger.B. Gulliver managed to defeat the tiny men again.C. They failed to communicate well with each other.D. Neither of them was willing to reach an agreement.7. What can be learned from the underlined sentence in Para 6?A. He was
29、 afraid of the tiny mens second attack and decided to lie still.B. He wanted to calm the tiny men down and waited for another chance.C. He was tired after fighting against the tiny men and wanted to have a rest.D. He got a better understanding of his present situation and gave up at last.【答案】4. D 5.
30、 B 6. C 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章改编自格列佛游记的段落。讲述了格列佛醒来之后,被小人国的人袭击的情节。【4题详解】细节理解题。根据第二段的As I listened, I heard the sounds of people around me, but I could see no one. “So I am not alone here! Thank God!” I thought.(我听到周围人的声音,但是我看不到任何人。“所以我不是一个人在这里!感谢上帝!“我想。)可知当格列佛听到周围人的声音时,是很高兴的,因为他知道这里不是只有他自己一个了。故选D项。【5题详解】
31、细节理解题。根据第二段最后一句I turned my eyes down to look at my body and saw that I had been tied down to the ground with hundreds of small ropes.(我转动眼珠看我的身体,发现我被几百根小绳子绑在地上。)可知格列佛醒了就不能动了是因为有人把他绑在地上。故选B项。【6题详解】主旨大意题。根据第四段的The little man stood on my chest, pulled out a tiny sword, and pointed it at my head. (小个子站在
32、我胸前,拔出一把小剑,指着我的头。)及第五段的When I freed my left arm, the little people began to shout loudly. Quickly, I used my arm to pull off the ropes that held my head to the ground.(当我松开我的左臂时,小个子们开始大声喊叫。很快,我用我的手臂拉下了把我的头固定在地上的绳子。)可知这两段主要说明他们没能很好地沟通。故选C项。【7题详解】词句猜测题。根据划线句的前一句I guessed they were angry. I was trying
33、to escape from them(我猜他们很生气。我正试图逃离他们)及划线的句子so I decided the best thing to do was put my hands down and lie quietly(所以我决定最好的办法就是把手放下,静静地躺下)中可以得知我猜测小人觉得我要逃跑,所以很生气,因此可以推理出我想让那些小人平静下来,等待下一次机会。故选B项。CThere are times when I leave for my running-group sessions with little enthusiasm. It might be because Im
34、tired, or stressed, or dont want to leave something else. But Im the coach, so I cant choose to give it a miss.It was yet another cold, dark, wet evening and I wasnt feeling the love as I gathered all the necessary equipment. No one in their right mind will come out in this weather, I thought. But w
35、hen I turned into the car park, my headlights picked out runners making a dash through the rain to our meeting point, where others were already working out to stay warm, with chat, laughter and hugs. They, too, I realized, might be tired, stressed or busy. But, unlike me, they had a choice about whe
36、ther to come running or stay at home. And that makes their decision to come-and to keep on coming-more encouraging. Then, I went home from the run feeling better than when Id arrived.I believe one of the strongest motivations(激励;动机) behind these runners decisions to come along is being part of a gro
37、up. Belonging to a running community makes running greater than running itself. Its no longer just a workout; its a get-together with friends, a laugh and a shared experience. It provides a chance to share your success and disappointments, to be congratulated and comforted, and, just as important, t
38、o congratulate and comfort others.Research has long shown the possibility of staying motivated is higher when exercise takes place in a group. The reasons are many. A study at the University of Southern California found people enjoy physical activity more when they are with others and are more likel
39、y to keep it up over the long term. And research by Strava in 2017 found running in a group made runners go faster and further. Using data from 90 million runs taking place all over the world, Strava found that the average pace of runs taking place in a group was seven seconds per mile quicker than
40、solo runs, and the distance covered was an average of 1.3 miles further.I joke about people being more motivated to come to my running sessions by the tea and biscuits afterwards than by the running itself. It might be true, but it doesnt matter. Those laughter-filled minutes are every bit as import
41、ant as the running in between.8. What can we infer from the first paragraph?A. The coach was always enthusiastic.B. The coach was never discouraged.C. The coach was sometimes unwilling.D. The coach was often worn out.9 Why is being part of a group most motivational?A. It needs a coach who can offer
42、help.B. It frees runners from boring daily work.C. It helps members to beat their records.D. It creates space for their communication.10. That being in a group improves performance is proven by _ .A. taking a typical exampleB. performing an experimentC. listing accurate dataD. sharing his experience
43、s11. Tea and biscuits in running sessions are meant to _ .A. attract more runners from other groupsB. build up some strength before runningC. make his running group stand out of allD. add more life to their running experience【答案】8. C 9. D 10. C 11. D【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章介绍了一群人一起跑步能够促进他们在跑步中的表现。【8题详解】推理判断
44、题。根据第一段“There are times when I set off for my running-group sessions with little enthusiasm. It might be because Im tired, or stressed, or have had to unwillingly tear myself away from something else. But Im the coach (有几次当我开始为跑步课做准备时,几乎没有什么热情。可能是因为我累了,有压力或者必须不情愿地让自己远离其他事。但是我是教练)”可知,作者作为教练有时候不情愿。故选C
45、项。【9题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“It provides a chance to share your success and disappointments, to be congratulated and comforted, and, just as important, to congratulate and comfort others.(它提供了一个分享成功和失望的机会,被祝贺,被安慰,并且同样重要的是,也祝贺、安慰别人)”可知,作为团队的的一部分为交流创造了空间,是最有激发性的因素。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据第四段“Using data from 90
46、 million runs taking place all over the world, Strava found that the average pace of runs taking place in a group was seven seconds per mile quicker than solo runs, and the distance covered was an average of 1.3 miles further.(使用90名来自世界各地的跑步者的数据,Strava发现,团队中的跑步者的平均步速比单独的跑步者快7秒每米,跑的距离平均要远1.3米)”可知,作者援
47、引了准确的数据来证明团队的促进作用。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“I joke about people being more motivated to come to my running sessions by the tea and biscuits afterwards than by the running itself.(我开玩笑说,人们更愿意来参加我的跑步活动,是通过茶和饼干,而不是跑步本身)”可推知,跑步课上的茶和饼干是为了给他们的跑步体验增添更多的活力。故选D项。DEating a big breakfast could help you burn dou
48、ble the amount of calories than if you eat a larger meal at dinner.It could be the key to losing weight while also keeping blood sugar levels steady, researchers at Lbeck University in Germany said. Their study found filling up in the morning boosts a metabolism (新陈代谢) process known as diet-induced
49、thermogenesis(DIT). DIT refers to the number of calories the body expends to heat the body and digest food. It was shown to be twice as high for those who ate more at breakfast than at dinner. On the other hand, a low-calorie breakfast increases appetite(食欲), especially for sweets, the researchers a
50、dmitted. The findings published in the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism were based on a laboratory experiment of 16 men. They consumed a low and high calorie breakfast and dinner one dayand then vice versa (反过来) on another. The study also showed increases in blood sugar and insulin c
51、oncentrations, caused by eating a meal, was reduced after breakfast, but not so much after dinner. The results also showed eating a low-calorie breakfast caused sweet desires with a higher appetite. This suggests those saving all their calories for the end of the day may face consequences because th
52、ey snack more.The study adds to increasing evidence that the best way of losing weight is to eat your largest meal in the morningand your smallest in the evening. Dr Richter, a neurobiologist at Lbeck University, said, “Eating more at breakfast instead of dinner could prevent obesity(肥胖) and high bl
53、ood sugar.” Both obesity and high blood sugar can lead to many life-threatening illnesses including cancer, cardiovascular disease and diabetes. Previous research has shown DIT is lower in people with obesity. Its seen as a measure of how well our metabolism is working.DIT can differ depending on me
54、altime and is generally slower in the evening and at night due to our body clocks. Dr Richter said, “We recommend that patients with obesity as well as healthy people eat a large breakfast rather than a large dinner to reduce body weight and prevent metabolic diseases.”Professor Daniela Jakubowicz,
55、author of The Big Breakfast Diet, found that those who piled on the calories in the morning were more likely to feel satisfied, preventing snacking throughout the day. And another study by Professor Jakubowicz found that eating chocolate in the morning, when our metabolism is at its highest, prevent
56、ed desires for sweet things later on.12. We can learn from the passage that DIT _A. is usually slower in the evening than during the daytime.B. refers to the number of calories needed to heat the body.C. has been found by the researchers in a Germany university .D. may become twice lower when people
57、 eat a big breakfast.13. According to the study, eating a high-calorie breakfast can _.A. cause diabetesB. lead to obesityC. keep appetiteD. lower blood sugar14. What are the findings of the study conducted by the researchers at Lbeck University based on?A. The observation of blood sugar changes.B.
58、Basic theories about diet-induced thermogenesis.C. The data collected from a laboratory experiment.D. Different experiments on people with different appetite.15. Whats the best title for the text?A. DIT: lower in the morning or evening?B. A low or high calorie dinnerC. A big breakfast, or a large di
59、nner?D. Less calories, better health【答案】12. A 13. D 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。研究发现吃一顿丰盛的早餐比你在晚餐吃一顿丰盛的早餐能帮助你燃烧双倍的卡路里。德国Lbeck University的研究人员称,一顿丰盛的早餐可能是减肥同时保持血糖水平稳定的关键,指出低卡路里早餐会增加食欲。文章介绍了研究过程,以及这项研究的一些发现和其他人对此的看法。【12题详解】细节理解题。根据倒数第二段中DIT can differ depending on mealtime and is generally slower in the ev
60、ening and at night due to our body clocks.可知根据进餐时间的不同,DIT也会有所不同,通常在傍晚和晚上,由于我们的生物钟,DIT会更慢。由此可知,DIT晚上的速度通常比白天要慢。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第三段中They consumed a low and high calorie breakfast and dinner one dayand then vice versa (反过来) on another.The study also showed increases in blood sugar and insulin concen
61、trations, caused by eating a meal, was reduced after breakfast, but not so much after dinner.可知他们一天吃低卡路里和高卡路里的早餐和晚餐,另一天则相反。该研究还表明,由进食引起的血糖和胰岛素浓度的升高在早餐后有所降低,但在晚餐后就不那么明显了。由此可知,根据这项研究,吃高热量的早餐可以降低血糖。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第三段中The findings published in the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism wer
62、e based on a laboratory experiment of 16 men.可知该研究结果发表在临床内分泌学与代谢杂志上,是基于对16名男性的实验室实验得出的。由此可推知,Lbeck University研究人员的研究结果是基于从实验室实验中收集的数据。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段Eating a big breakfast could help you burn double the amount of calories than if you eat a larger meal at dinner.可知吃一顿丰盛的早餐比你在晚餐吃一顿丰盛的早餐能帮助你燃烧双倍
63、的卡路里。结合文章说明了德国Lbeck University的研究人员称,一顿丰盛的早餐可能是减肥同时保持血糖水平稳定的关键,指出低卡路里早餐会增加食欲。文章介绍了研究过程,以及这项研究的一些发现和其他人对此的看法。由此可知,故C选项“丰盛的早餐还是丰盛的晚餐?”最符合文章标题。故选C。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Scientists have discovered a new kind of invisible ink. Its called water. And all you need for this secret-messagin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558697.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
