河南省豫南九校2020-2021学年高一下学期第一次联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省豫南九校2020-2021学年高一下学期第一次联考英语试题 WORD版含解析 河南省 豫南九校 2020 2021 学年 一下 学期 第一次 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年下期第一次联考高一英语试题第一部分 听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen choosing pearls there are a number of things to consider besides just the quality of the pearls. While there is no right or wrong way to choose pearls, here are a few tips
2、 you should consider.Necklace Length-You can buy pearl necklaces in a number of different lengths. Generally speaking, shorter necklaces suit long necks, while long necklaces are nice for smaller necks. The lengths and names areas follows.Collar-12-13Choker-14-16Princess-17-19Matinee-20-25Ppera-26-3
3、6Rope-37 or longerThe most popular is the Princess length since it is a good length for both long and smaller necks. Pearl Color-The pearl color does not affect the value of the pearl; instead, it is completely in the eye of the beholder(旁观者).Most people buy pearls that best match their skin tone(肤色
4、). People with light skin usually buy white or pink pearls while people with darker skin tones tend to buy black pearls. In America, white pearls are the most popular, while in Asia, silver are favorites.Pearl Sets-When buying pearl jewelry you should consider first if you want an entire set, or jus
5、t a certain piece. If, for example, you buy the necklace, and then later decide to buy the bracelet/earrings, they may not match as well as if you had bought a set. Even if you buy the same size, and color, the style may not be the same. Some stores will allow you to buy the individual pieces of a s
6、et. So if you want to buy the other pieces at a later time, they will still match.1. Whats the most popular length for customers?A. 12-13.B. 17-19.C. 20-25.D. 37 or longer.2. What color pearl do you probably buy if you are a person with light skin?A. Black.B. Yellow.C. Brown.D. Pink.3. What should w
7、e consider first when buying pearl jewelry?A. The style.B. The color.C. The size.D. A set or piece.【答案】1. B 2. D 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些挑选珍珠的建议,涉及了珍珠的长短以及颜色的搭配。【1题详解】细节理解题。根据第三段“The most popular is the Princess length since it is a good length for both long and smaller necks.”(最流行的是公主的长度,因为它是
8、一个令人满意的长度,无论是长脖子还是较短的脖子。)以及Princess-17-19(公主-17-19),可知顾客最喜欢的长度是17-19,因为它是一个很好的长度。故选B。【2题详解】细节理解题。 根据第四段“People with light skin usually buy white or pink pearls while people with darker skin tones tend to buy black pearls. ”(肤色浅的人通常会买白色或粉色的珍珠,而肤色深的人则倾向于买黑色的珍珠。)可知,肤色浅的人通常会选择白色或粉色珍珠,粉色属于浅肤色。故选D。【3题详解】细
9、节理解题。根据最后一段“Pearl Sets-When buying pearl jewelry you should consider first if you want an entire set, or just a certain piece.”(在购买珍珠首饰时,你应该首先考虑是想要一套完整的,还是只是其中的某一件。)可知,在购买珍珠首饰时,我们首先应该考虑的是要一套还是一件。故选D。BA QUICK-THINKING teenager has been hailed as a hero after pulling an old man out of dangerous waters
10、.Sixteen-year-old Will Hughes was fishing with his grandfather at an angling(钓鱼)pool near Worcester when an elderly fisherman fell in.Will, a student at North Bromsgrove High School, quickly jumped in after the man and pulled him out. The man went in backwards and only his head and hat was able to b
11、e seen. He couldnt get himself out because of the weight of his clothes, said Will. I got a bit of an adrenaline rush(一时亢奋), and my heart was beating fast, but I just did what anyone else would have done.After the drama, which happened at the Newton Works waters in Hallow, the lucky man, 75-year-old
12、 Brian Waldron, from Charford, Bromsgrove, went home with his wife none the worse for wear.A grateful Mr. Waldron said, If it hadnt been for Wills actions, it could have been a much different story. He jumped in beside me almost as quickly as I hit the water. There was no way I could have got out on
13、 my own.Mr. Waldron said he has been ordered by his wife to fish by the shallow end in future. In return, the couple presented Will with a 30 gift voucher(券)and the Newton Works Angling Society(NWAS)awarded him free membership for a year. Wills mum Cheryl said, I am very proud of Will. Young people
14、generally get a bad name, but this action shows that they are not all bad.4. What does the underlined word hailed in paragraph 1 probably means?A. Awarded.B. Written.C. Praised.D. Shown.5. Which words can best describe Will Hughes?A. Brave and modest.B. Proud and dilligent.C. Kind and honest.D. Humo
15、urous and generous.6. What can we know about Mr. Waldron?A. He went home wearing few clothes.B. His heart was beating fast after being rescued.C His wife was with him when he fell in the water.D. He was quickly saved by Will Hughes after falling in water.7. What can we infer from the last paragraph?
16、A. Mr. Waldrons wife didnt allow him to fish from then on.B. Will Hughes action not only moved Mr. Waldrons family.C. Wills action gained a good name for all young people.D. Will Hughes was awarded lifelong free membership by NWAS.【答案】4. C 5. A 6. D 7. B【解析】这是一篇新闻报道。新闻报道了一名思维敏捷的少年威尔休斯在将一位老人从危险的水域中救出
17、后被誉为英雄。【4题详解】词义猜测题。根据第一段第一句中的“as a hero”(作为一个英雄)可知,hail意为“表扬”。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第一段“A QUICK-THINKING teenager has been hailed as a hero after pulling an old man out of dangerous waters.”(一名思维敏捷的少年在将一位老人从危险的水域中救出后被誉为英雄。)可知,Will Hughes非常勇敢,根据第三段最后一句“but I just did what anyone else would have done.”(但我
18、只是做了其他人也会做的事。)可知,他很谦虚。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段第一句“Will, a student at North Bromsgrove High School, quickly jumped in after the man and pulled him out.”(威尔,北布罗姆斯格罗夫高中的一名学生,迅速跳入水中,将该男子救了出来。)可知,他落水后很快被威尔休斯救起。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段第二句“In return, the couple presented Will with a 30 gift voucher(券)and the Ne
19、wton Works Angling Society(NWAS)awarded him free membership for a year. ”(作为回报,这对夫妇送给威尔一个30礼券,牛顿作品钓鱼协会(加内特)授予他免费会员资格一年。)可知,威尔休斯的举动不仅感动了沃尔德伦先生的家人。故选B。CIts Earths birthday! The Earth is about 4.5 billion years old! In honour of our planet, former U. S. Senator Gaylord Nelson decided we needed a specia
20、l day to celebrate and learn how to care for our environment. He wrote letters to many schools about the day he planned because he knew kids like you would help.On April 22, 1970, the first Earth Day was held. Many environmental laws were passed, and people all over the country made promises to prot
21、ect the environment.Since then, Earth Day has spread around the world and people are working together to create cleaner air and energy to take care of Mother Nature. Learn how you, your family and friends can start making a difference too!Earth Day is now celebrated by hundreds of millions of people
22、 in more than 180 countries. Here are some ways that you can help re-energize the Earth and celebrate too!Visit a nature conservancy(保护协会). Nature conservancies teach us how to preserve our natural history.Have an Earth Day block party! Invite neighbourhood kids to plant gardens or trees or pick up
23、trash. Then celebrate your achievements with some Earth Day treats and nature music.Challenge your family to “go green”. Walk, bicycle, carpool or take the bus to reduce greenhouse gases and get outdoors!Wear green, a nature or Earth Day T-shirt to help spread the word about caring for our environme
24、nt.Make a “planet promise” to reduce your energy use and recycle.We hope youll use some of these ideas during the week of April 22 to celebrate and give back to the Earth that gives so much to us.8. Why did the former U S. Senator Gaylord Nelson write letters to many schools? A. To show his care abo
25、ut the planet.B. To have a good relationship with them.C. To encourage their students to work hard.D. To expect their students to protect the environment.9. How many Earth Days have been celebrated so far?A. Forty five.B. Forty nine.C. Fifty one.D. Fifty six.10. What teaches us how to preserve our n
26、atural history?A. An Earth Day block party.B. A nature conservancy.C. Your family and friends.D. A “planet promise”.11. What does the passage mainly tell us?A. The way for the Earth Day to appear.B. The first person to create the Earth Day.C. The origin and celebrations of the Earth Day.D. Reasons f
27、or people to celebrate the Earth Day.【答案】8. D 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要阐述了地球日的起源于以及庆祝地球日的活动。【8题详解】细节理解题。根据第一段“In honour of our planet, former U. S. Senator Gaylord Nelson decided we needed a special day to celebrate and learn how to care for our environment. He wrote letters to many schoo
28、ls about the day he planned because he knew kids like you would help. (为了纪念我们的星球,前美国参议员盖洛德纳尔逊决定,我们需要一个特别的日子来庆祝和学习如何照顾我们的环境。他给许多学校写了关于这个日子的计划的信,因为他知道像你这样的孩子会帮忙的)”可知,前美国参议员盖洛德纳尔逊倡导一个特别的日子来保护环境,他给许多学校写信,是为了获得学生们的帮助,并以此提高他们保护环境的意识。因此,前美国参议员盖洛德纳尔逊给许多学校写信是为了D项“To expect their students to protect the envir
29、onment(期望他们的学生保护环境) ”符合题意。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第二段“On April 22, 1970, the first Earth Day was held(1970年4月22日,第一个地球日举行)”可知,每年4月22日是地球日,到目前为止,已经庆祝了51个地球日(2021-1970=51)。因此,C项“Fifty one. (五十一) ”符合题意。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第五段“Visit a nature conservancy(保护协会). Nature conservancies teach us how to preserve ou
30、r natural history(参观自然保护协会。自然保护协会教我们如何保护我们的自然历史)”可知,自然保护协会教我们如何保护我们的自然历史。因此,B项“A nature conservancy(自然保护协会)”教会我们如何保护我们的自然历史,符合题意。故选B项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段“In honour of our planet, former U. S. Senator Gaylord Nelson decided we needed a special day to celebrate and learn how to care for our envir
31、onment(为了纪念我们的星球,前美国参议员盖洛德纳尔逊决定,我们需要一个特别的日子来庆祝和学习如何照顾我们的环境)”以及第二段“On April 22, 1970, the first Earth Day was held. Many environmental laws were passed, and people all over the country made promises to protect the environment(1970年4月22日,第一个地球日召开了。许多环境法通过了,全国人民都做出了保护环境的承诺)”可知,本文主要阐述了地球日起源于前美国参议员盖洛德纳尔逊
32、的倡导以及庆祝地球日的活动。因此,这篇文章主要告诉我们C项“The origin and celebrations of the Earth Day(地球日的起源和庆祝活动) ”符合题意。故选C项。DJapan is an island country in East Asia. Located in the Pacific Ocean, it lies to the east of China, Korea, and Russia, stretching from the Sea of Okhotsk in the north to the East China Sea in the sou
33、th. It is made up of over 3, 000 islands, the largest of which are Honshu, Hokkaido, Kyushu and Shikoku. Most of Japans islands are mountainous, and many are volcanic, including the highest mountain, Mount Fuji.The characters that make up Japans name mean the suns origin, so Japan is also sometimes
34、known as The Land of the Rising Sun, a name that comes from the countrys eastward position relative to mainland Asia.The climate of Japan varies upon location-it is hot in the south and cool in the north. For example its capital and largest city Tokyo is located in the north and its average August h
35、igh temperature is 31 and its average January low temperature is 2. By contrast, Naha, the capital of Okinawa, is located in the southern part of the country and has an average August high temperature of 30 and an average January low temperature of 14.Its capital and largest city is Tokyo. At 377, 8
36、72 square kilometers, Japan is the sixty-second largest country by area. It has the worlds 10th largest population, with nearly 128 million people. The Greater Tokyo Area, with over 30 million people, is the largest city area in the world.Japan is the worlds third largest economy power behind China
37、and is the sixth largest exporter and importer and is a member of the United Nations, G8, G4, and APEC.12. Whats the first paragraph mainly about?A. Japans mountains.B. Japans largest island.C. Japans location and characteristics.D. Japans neighbours.13. Whats the temperature difference between the
38、January average of Tokyo and that of Naha?A. 2.B. 10.C. 12.D. 14.14. What can we infer form the passage?A. Tokyo is the largest city area in the world.B. China is the worlds second largest economy power.C. Japan is the sixty-second largest country by population.D. Japan has become a member of five i
39、nternational organizations.15. Which could be the best title for the passage?A. Japan, an Island CountryB. The Population and Geography of JapanC. The History and Economy of JapanD. A Brief Introduction to Japan【答案】12. C 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了日本这个国家,介绍了日本的地理位置、气候、城市和经济等情况。【12题详解】主旨
40、大意题。根据第一段“Japan is an island country in East Asia. Located in the Pacific Ocean, it lies to the east of China, Korea, and Russia, stretching from the Sea of Okhotsk in the north to the East China Sea in the south. It is made up of over 3, 000 islands, the largest of which are Honshu, Hokkaido, Kyush
41、u and Shikoku. Most of Japans islands are mountainous, and many are volcanic, including the highest mountain, Mount Fuji. (日本是东亚的一个岛国。它位于太平洋,位于中国、朝鲜和俄罗斯的东部,北起鄂霍次克海,南至中国东海。它由3000多个岛屿组成,其中最大的是本州岛、北海道岛、九州岛和四国岛。日本的大多数岛屿多山,许多是火山岛,包括最高的山富士山)”可知,第一段主要讲了日本的地理位置和特点。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“For example its cap
42、ital and largest city Tokyo is located in the north and its average August high temperature is 31 and its average January low temperature is 2. By contrast, Naha, the capital of Okinawa, is located in the southern part of the country and has an average August high temperature of 30 and an average Ja
43、nuary low temperature of 14.(例如,它的首都和最大的城市东京位于北部,8月平均高温为31,1月平均低温为2。相比之下,位于日本南部的冲绳岛首府那霸,8月平均高温为30,1月平均低温为14)”可知,东京和那霸一月份的平均温度差是14-2=12。故选C。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“Japan is the worlds third largest economy power behind China and is the sixth largest exporter and importer and is a member of the United Nat
44、ions, G8, G4, and APEC.(日本是仅次于中国的世界第三大经济体,是第六大出口国和进口国,是联合国、八国集团、四国集团和亚太经合组织的成员)”可推知,中国是世界第二大经济体。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第一段中“Japan is an island country in East Asia. (日本是东亚的一个岛国)”结合文章主要介绍了日本这个国家,介绍了日本的地理位置、气候、城市和经济等情况。可知,D选项“日本简介”最符合文章标题。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。E
45、xperts advise that teens get 60 minutes or more of moderate(适度的)to energetic physical activity each day._16_Exercise benefits every part of the body, including the mind. Exercising causes the body to produce chemicals that can help a person to feel more peaceful and happy._17_It can also help some p
46、eople who have mild depression and low self-esteem. Plus, exercise can give people a real sense of success and pride at having achieved a certain goal-like beating an old time in the 100-meter dash.Exercise can help you look better._18_In fact, exercise is one of the most important parts of keeping
47、your body at a healthy weight._19_Exercising to maintain a healthy weight cuts a persons risk of developing certain diseases, including type 2 diabetes(糖尿病)and high blood pressure. These diseases, which used to be found mostly in adults, are becoming more common in teens.Exercise can help a person a
48、ge well._20_Women are especially prone(往往)to a condition called osteoporosis(骨质疏松症)as they get older. Studies have found that weight-bearing exercise-like jumping, running, or fast walking-can help girls(and guys) keep their bones strong.A. The heart isnt the only organ to benefit from regular exerc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558842.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
专题8-口语交际与语文综合运用.ppt
