江苏省宿迁市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 宿迁市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省宿迁市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)试卷满分(150分) 考试时间(120分钟)第一部分 听力(共两节20小题;每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relatio
2、nship between the speakers?A. Mother and son.B. Classmates.C. Brother and sister.【答案】B【解析】【原文】W: Im having a birthday party next week. All my good friends in our class are coming. Do you think you can come?M: I hope so! But Ill have to ask my mom.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the man do last night?A.
3、 He stayed at home.B. He worked at the office.C. He saw a play.【答案】C【解析】【原文】W: I really wanted to go to Terris play last night, but I ended up doing some extra work at the office instead. Then I just went home.M: Well, I went and really enjoyed it. She was the main character and did a great job!3.【此
4、处可播放相关音频,请去附件查看】How often does the girl do her homework?A. Every weeknight.B. Every other day.C. Every weekend.【答案】A【解析】【原文】M: Do you ever do your homework on the weekends?W: Nope. Weekends are when I have my break. But I always do my homework every night during the week so I dont fall behind.4.【此处可
5、播放相关音频,请去附件查看】Why is Alex going to Tokyo?A. Hell go to college there.B. His wife is from Tokyo.C. He has a new job there.【答案】C【解析】【原文】W: Alex, I hear you are going to Tokyo.M: Yes, Ive gotten a new job there. And my wife really loves that city.W: Oh, thats great! But Im going to miss you.5.【此处可播放相关音
6、频,请去附件查看】What does the man think of taking a train to work?A. It costs too much money.B. It takes a long time.C. It isnt crowded.【答案】C【解析】【原文】W: Id like to take the train with you to work some morning. Ive never done it. How do you like taking it every day?M: Its great, and its not too much money. W
7、hats more, it isnt crowded at all.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题;每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the speakers mainly discussing?A. An electricity bill.B. A phone bill.C. A
8、gas bill.7. Why might the woman make a call?A. To request a repair.B. To ask about a price increase.C. To complain about her electricity.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: I got a bill from the gas company in the mail today. Heating your home with natural gas is so expensive.M: Yes, my bill is expensive, too.W
9、: But I still dont think my bill should be this high. Maybe I should call the gas company and ask if the rates have gone up.M: Yeah, thats a good idea. Ive called them before, and they have good customer phone service.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How much does an argument cost?A. $5 for the
10、 first ten minutes.B. $5 for the first five minutes.C. $10 for the first five minutes.9. What is happening in the end?A. The man is telling the truth.B. The speakers are having an argument.C. The woman is saying something wrong.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Hello, Im here to have an argument.M: Oh, well,
11、youve come to the right place! This is the Argument Office. Itll be five dollars for the first ten minutes.W: Heres the money. How do we start?M: Start what?W: An argument!M: Oh! You have to pay five dollars first.W: But I just paid you!M: No, you didnt.W: Yes, I did!M: I never got five dollars from
12、 you.W: But I just put it in your hand!M: You certainly did not.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10 What language is the woman going to learn?A. Chinese.B. Japanese.C. Russian.11. What do we know about the man?A. He has to work hard this year.B. Hell join the International Club.C. He has basketbal
13、l practice every day.12. What are the speakers mainly talking about?A. Travel plans.B. Weekend activities.C. School life.【答案】10. A 11. A 12. C【解析】【原文】W:So, Pedro, are you going to take Japanese classes this year?M:No. I want to take Russian, actually. How about you?W:I want to go to China, so Im goi
14、ng to take Chinese. Maybe you can help me.M:Id love to, but I have to go to football practice every day.W:Oh, thats great. Coach Jones says youre going to be one of his best players.M:So, are you going to play any sports, Jessica?W:No, I want to join a club, though. Im thinking about joining the Int
15、ernational Club. Id like to meet some of the new international students. Why dont you join, Pedro?M:Sounds like fun, but I have to get better grades this year, so I have to study a lot!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. When is the birthday of the mans son?A. In one week.B. In two weeks.C. In th
16、ree weeks.14. What does Brian do well in?A. Playing baseball.B. Drawing animals.C. Climbing trees.15. Who is Danny?A. The man.B. The mans child.C. The womans child.16. How does the man feel about raising children?A. It isnt like a race.B. Babies should go to classes.C. Its better for babies to play
17、sports well.【答案】13. A 14. B 15. B 16. A【解析】【原文】M: Good morning!W: Hello. How old is your little boy?M: Oh, he will turn two in a week. What about yours?W: Mine will be two in three weeks. Wow! Your son climbs trees very well. My son cant do that yet.M: Dont worry about it. Im sure hell be climbing i
18、n no time.W: Well, Brian can draw animals very well. Hes better than most children in his preschool.M: Thats nice.W: Does your child draw?M: Not really. Hes more interested in playing on the playground. Danny will probably be good at sports.W: I think Brian shows signs of becoming a great artist. Id
19、 rather him be a famous painter than a good baseball player.M: Um raising children isnt a competition, you know. And they re still only babies. Who knows what theyll do later on?W: I agree. Oh, look! Brians kicking a ball. Look-he does it better than any of the other children! Im going to put him in
20、 a soccer class right away.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Where did the fire break out in Australia?A. In the east.B. In the north.C. In the southwest.18. When did the fire get out of control?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.19. Why did the fire grow larger?A. The wind b
21、lew on it.B. It joined another fire.C. There werent enough firefighters.20. What should the people of Waroona do,according to the speaker?A. Protect their homes.B. Find a safe place.C. Join the firefighters.【答案】17. C 18. B 19. A 20. B【解析】【原文】A warning has been given to people living in the southwest
22、 part of Australia. Officials are telling them their lives and homes are in danger. A fire has spread out of control and people should leave immediately. They should find a safe place because the fire is moving quickly. All homes in the town of Waroona are in danger. During the morning, firefighters
23、 worked hard to stop the fire or keep it from growing. But afternoon winds made the fire spread again. The fire is now ten times the size it was earlier in the day. Again, this is a very dangerous situation. Please do not think you can protect your home from the fire. Leave that to the professional
24、firefighters. If you dont know where to go, you can find a safe place to stay in Elton, the next town over.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best Fitness Apps for 2020Whether youre looking to slim down, run farther, bike faster or just get healthier, the
25、se apps can help you meet your fitness goals in 2020.8fit59.99 per year;$44.99 per half-year;$19.99 per month for meal plans and more workouts 8fit creates a personalized program for your diet and exercise based on the results you want to see. 8fit covers a lot of details of your fitness plan, such
26、as what time of day you exercise and whether youre an ambitious cook or just prefer simple meal plans.Blogilates0.99 per month for workout calendar;$0.99 for some videos Blogilates offers plenty of workouts on-demand, as well as recipes, fitness recommendations, and a healthy dose of body .The major
27、ity of the content in the app is free, although the workout calendar costs you $0.99 per month and some videos are an additional $0.99.Charity Miles12.99 per month; two-week free trial Charity Miles donates money to the organization of your choice when you use the app to record miles running, walkin
28、g,or bicycling. An included calculator(计算器)shows you how much money you can raise if you meet different goals, such as getting 50 people to fund you at0.30 per mile.21. Which of the following best describes 8fit?A. It presents users with simple meal recipes.B. It costs users $19.99 every month for m
29、eals.C. It offers users better and detailed fitness plans.D. It meets users personal needs for diet and exercise.22. What is special about Charity Miles?A. Youll get 50 dollars per mile by using it.B. The calculator in it records your workout.C. Users raise money for charities through it.D. It provi
30、des users with services free of charge.23. The passage is intended to A. help people meet fitness goalsB. introduce top fitness appsC. give suggestions on keeping fitD. promote a positive lifestyle【答案】21. D 22. C 23. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了三种健身应用程序的情况,包括价格和特色等信息。【21题详解】推理判断题。根据8fit部分中8fit covers a lot
31、of details of your fitness plan, such as what time of day you exercise and whether youre an ambitious cook or just prefer simple meal plans.可知8fit涵盖了你健身计划的很多细节,比如你每天什么时候锻炼,你是一个有野心的厨师还是只是喜欢简单的饮食计划。由此可推知,D选项“满足用户的个人饮食和运动需求”的描述最符合8fit。故选D。【22题详解】细节理解题。根据Charity Miles部分中An included calculator(计算器)shows
32、you how much money you can raise if you meet different goals可知程序中包括在内的计算可以告诉你,如果你达到了不同的目标,你可以筹到多少钱由此可知,Charity Miles的特别之处是用户通过它为慈善机构筹集资金。故选C。【23题详解】推理判断题。根据第一段Whether youre looking to slim down, run farther, bike faster or just get healthier, these apps can help you meet your fitness goals in 2020.可
33、知无论你是想减肥,还是想跑得更远,骑得更快,还是只想变得更健康,这些应用程序都能帮助你在2020年实现健身目标。结合文章主要介绍了三种健身应用程序的情况,由此可推知,这篇文章旨在介绍健身应用程序。故选B。BI was diagnosed(诊断)with cancer last June. Finding out that I had breast cancer felt like Id been locked up in a prison cell but I later found something unexpected: freedom.Tests and procedures foll
34、owed. Once the daily treatments started, I was tired out. The tiredness that came with cancer was not like any kind of tiredness Id known before.Then the magic happened.I started to realize that this life change had brought an unexpected gift. The usual pressures of life gave way to a different kind
35、 of stress, but it came with self-discovery. I do what I can and dont care about the rest. With the disease, decisions come more easily, and things that Id previously weighted more heavily no longer matter as much. I dont need a perfect home. What does matter now is having family and friends and a h
36、usband who can shoulder this new responsibility with me.The doctor says my situation is very good and theres a 91 percent chance that Ill still be alive in 10 years. I look forward to simple things like my garden this spring, and going back to work when Im healthy again. Im also imagining the joy of
37、 getting my quiet and modest life back. Its inspiring and there are lots of people there with me. And the professionals are really good at what they do.I used to wonder how it would feel to be told I had cancer. Sure, my first reaction was fear, panic, sorrow, and anger. Then I found my strength. Th
38、e fear is still there, but to my amazement, I am handling it. “You got this,” people say encouragingly.24. What does the underlined sentence in Paragraph 1 mean?A. She felt as if she had lost her freedom.B. She was unable to walk out of the cell.C. Cancer gave her something unexpected.D. Cancer cost
39、 her the ability to move freely.25. We can know from the article that during her treatment, the author A. was too tired to bear the treatment any moreB. found that she could handle the treatment easilyC. grew more peaceful and valued her family moreD. learned to be in a good state and free of pressu
40、re26. What is the authors attitude towards her future life?A. Positive.B. Hopeless.C. Doubtful.D. Concerned.27. What is the main purpose of this article?A. To help people learn to let go of stress in life.B. To remind people to take care of their bodies.C. To encourage people to shoulder responsibil
41、ities.D. To inspire people to learn from her experiences.【答案】24. A 25. C 26. A 27. D【解析】这是一篇记叙文。作者主要记叙了自己得了乳腺癌后生活产生的一些变化,在作者的治疗过程中,作者变得更加平静,更加重视她的家庭。开始对未来充满希望,也希望自己的经历可以激励他人。【24题详解】句意猜测题。根据后文but I later found something unexpected: freedom.可知但后来我发现了意想不到的东西:自由。but表示转折,由此可知,当作者发现自己得了乳腺癌时,感觉就像被关在监狱里一样,觉
42、得好像失去了自由,即划线句子意思为“她觉得好像失去了自由”。故选A。【25题详解】细节理解题。根据第四段中With the disease, decisions come more easily, and things that Id previously weighted more heavily no longer matter as much. I dont need a perfect home. What does matter now is having family and friends and a husband who can shoulder this new respo
43、nsibility with me.可知有了疾病,我更容易做出决定,以前加重我负担的事情也不再那么重要了。我不需要一个完美的家。现在最重要的是有家人和朋友,还有一个能和我一起承担这个新责任的丈夫。由此可知,在作者的治疗过程中,作者变得更加平静,更加重视她的家庭。故选C。【26题详解】推理判断题。根据倒数第二段中I look forward to simple things like my garden this spring, and going back to work when Im healthy again. Im also imagining the joy of getting m
44、y quiet and modest life back.可知我期待着一些简单的事情,比如今年春天我的花园,等我恢复健康后再回去工作。我也在想象回到我平静朴素的生活的快乐。由此可推知,作者对她未来的生活是积极的态度。故选A。【27题详解】推理判断题。根据最后一段I used to wonder how it would feel to be told I had cancer. Sure, my first reaction was fear, panic, sorrow, and anger. Then I found my strength. The fear is still there
45、, but to my amazement, I am handling it. “You got this,” people say encouragingly.可知我曾经很想知道当我被告知自己得了癌症时是什么感觉。当然,我的第一反应是恐惧、恐慌、悲伤和愤怒。然后我找到了我的力量。恐惧仍然存在,但令我惊讶的是,我正在处理它。“你赢了,”人们鼓励地说。结合作者主要记叙了自己得了乳腺癌后生活产生的一些变化,在作者的治疗过程中,作者变得更加平和,更加重视她的家庭。开始对未来充满希望,也希望自己的经历可以激励他人。由此可推知,这篇文章的主要目的是激励人们从她的经历中学习。故选D。CAn experi
46、ment which saw salad seeds sent into space has given hope for the future of growing food on another planet, according to a recently-published study.The findings have appeared after two kilograms of seeds spent six months on board the International Space Station(ISS)with British European Space Agency
47、(ESA)astronaut, Tim Peake, as part of his Principia mission.There, the seeds could have absorbed up to 100 times more radiation(辐射)than on Earth while being influenced by the violent shaking from the stresses of space travel.When the seeds returned to Earth in 2016,600,000 children from schools acro
48、ss Britain took part in an experiment, supported by the UK Space Agency, to plant them and monitor their growth, comparing it to that of seeds that had remained on Earth.The results showed that, while the space seeds grew more slowly and were more sensitive to ageing, they were still able to survive
49、.Peake said, “When humans travel to Mars, they will need to find ways to feed themselves, and this research helps us understand some of the biology of seed storage and germination(发芽) which will be important for future space missions.”The Royal Horticultural Society(RHS)tasked 8,600 schools and grou
50、ps across Britain to take part in the controlled study, recording their results as a scientist would.It was part of a project called Rocket Science, led by the RHS Campaign for School Gardening, in partnership with the UK Space Agency.RHS manager Alana Cama said, “The Rocket Science experiment opene
51、d a window into space biology and allowed young people to be at the forefront of creative research.”“This research project did more than just inspire; it furthered our understanding of the challenges around growing plants in unusual environments and the possibility of growing food on long-term space
52、 missions in the future. Inspiring a new generation of botanists and biologists will remain our goal to enrich everyones lives through plants.”28. The findings of the experiment indicate that A. salad seeds sent into space turned out a failureB. astronauts successfully grew salad seeds on MarsC. the
53、 future of growing plants in space looks brightD. the radiation makes it impossible for plants to survive29. Unlike those on Earth, the seeds sent into space A. can grow 100 times larger in sizeB. provide enough food for astronautsC. stop growing when returning to EarthD. are more likely to show sig
54、ns of ageing30. Which word can be filled in the blank to complete the research steps?A. updateB. observeC. protectD. improve31. What can we learn from what Alana Cama said?A. Growing plants in unusual environments is no longer a challenging task.B. A new generation of botanists and biologists takes
55、the lead in the research.C. The project inspires the interests of the young generation in creative fields.D. The exploration of growing food in space is the central mission in the future.【答案】28. C 29. D 30. B 31. C【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了根据最近发表的一项研究,一项将沙拉种子送入太空的实验给在另一个星球种植食物的未来带来了希望。文章介绍了对种子的研究步骤以及这些太空种子
56、的一些特点,和人们对这个项目的一些看法。【28题详解】推理判断题。根据第一段An experiment which saw salad seeds sent into space has given hope for the future of growing food on another planet, according to a recently-published study.可知根据最近发表的一项研究,一项将沙拉种子送入太空的实验给在另一个星球种植食物的未来带来了希望。由此可推知,实验结果表明,在太空种植植物的前景是光明的。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第五段The res
57、ults showed that, while the space seeds grew more slowly and were more sensitive to ageing, they were still able to survive.可知结果表明,尽管太空种子生长速度较慢,对老化更敏感,但它们仍然能够存活。由此可知,与地球上的种子不同,送入太空的种子更有可能出现衰老的迹象。故选D。30题详解】推理判断题。根据第四段When the seeds returned to Earth in 2016,600,000 children from schools across Britai
58、n took part in an experiment, supported by the UK Space Agency, to plant them and monitor their growth, comparing it to that of seeds that had remained on Earth.可知当这些种子在2016年返回地球时,来自英国各地学校的60万名儿童参加了一项由英国航天局资助的实验,种植它们并监测它们的生长,并将其与留在地球上的种子进行比较。由此可推知,研究步骤为:将种子送入太空、将他们带回地球、观察他们的生长状态和作比较。A. update更新;B. o
59、bserve观察;C. protect保护;D. improve改善。即空格处应填“observe”。故选B。31题详解】推理判断题。根据倒数第二段RHS manager Alana Cama said, “The Rocket Science experiment opened a window into space biology and allowed young people to be at the forefront of creative research.”可知RHS经理Alana Cama说:“火箭科学实验打开了一扇通向太空生物学的窗户,让年轻人走在创造性研究的前沿。”以及最
60、后一段 “This research project did more than just inspire; it furthered our understanding of the challenges around growing plants in unusual environments and the possibility of growing food on long-term space missions in the future. Inspiring a new generation of botanists and biologists will remain our
61、goal to enrich everyones lives through plants.”可知“这个研究项目不仅激发了人们的灵感;它进一步加深了我们对在不寻常环境中种植植物所面临的挑战的理解,以及未来在长期太空任务中种植食物的可能性。激励新一代的植物学家和生物学家,我们的目标仍然是通过植物丰富每个人的生活。”由此可推知,从Alana Cama的话中,我们能了解到项目激发年轻一代对创意领域的兴趣。故选C。DWe already know that a lack of sleep will actually prevent your brain from being able to make
62、new memories. You end up feeling as though youre amnesiac.A lack of sleep will lead to an increased development of a protein in the brain connected with Alzheimers disease because it is during deep sleep at night that a system within the brain starts to wash away this protein. So if youre not gettin
63、g enough sleep each and every night, more of that Alzheimers-related protein will build up. The more protein that builds up, the greater your risk of developing Alzheimer will be in later life.What are the effects of the lack of sleep on the body? We know that a lack of sleep impacts your immune sys
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
