《解析》内蒙古开鲁县第一中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析内蒙古开鲁县第一中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 开鲁县 第一 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家开鲁一中2019-2020学年度下学期期中考试高一年级英语学科试卷注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡/纸上。2. 作答时,务必将答案写在答题卡/纸上,写在本试卷上无效。3. 短文改错务必用直尺辅助作答并严格按照短文改错要求作答。4. 不使用两色笔。5. 写作时,不能暴露考区考点。第一部分 听力部分(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小
2、题。每段对话仅读一遍。1. How does the woman feel?A. Surprised. B. Relieved. C. Regretful.2. Which language does the woman learn online?A. Spanish. B. French. C. Japanese.3. When is the woman leaving for the airport?A. At around 11:00. B. At around 9:00. C. At around 8:30.4. Where will the woman most probably g
3、o?A To a bakers house. B. To a bank. C. To a supermarket.5. What is broken?A. The telephone. B. The fax machine. C. The air-conditioner.第二节(共15小题;每小题1.5,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. W
4、hat is the man doing?A. Changing tickets. B. Buying tickets. C. Booking tickets.7. How much will the man pay for the tickets?A. $ 25 B. $ 35 C. $ 50听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What does Lisa like at the summer camp?A. Water-skiing. B. Horse-riding. C. Fishing.9. What does Judy think of rock climbing now?A.
5、Its dangerous. B. Its exciting. C. Its tiring.10. Who stays in the camp all the time?A. Robert B. Judy C. Jake听下面一段较长对话,回答以下小题。11. Whats the relationship between the man and Mary?A. Teacher and student. B. Husband and wife. C. Brother and sister.12. How does Ryan usually go to the kindergarten?A. On
6、 foot. B. By car. C. By bus.13. In which aspect did Ryan get a first?A. Learning the alphabet. B. Tying the shoes. C. Telling time.听下面一段较长对话,回答以下小题。14. What did Charles think of space travel as a boy?A. Impossible. B. Attractive. C. Uninteresting.15. What did Charles consider to be the hardest part
7、of the training?A. Practicing landing and taking off.B. Wearing a spacesuit eight hours a day.C. Moving his arms and fingers.16. What will the man talk about next?A. His future plan.B. His experience on the moon.C. His feeling of being chosen to go to the moon.听下面一段独白,回答以下小题。17. What is the speaker
8、mainly talking about?A. The importance of a good memory in ones life.B. The ways of improving memory.C. The importance of food.18. What problem can lack of water cause?A. People will have difficulty in thinking.B. People will feel more tired.C. People will have difficulty in concentrating.19. Why is
9、 sleep important to memory?A. It can control the senses.B. It can make people think a lot.C. It helps the brain review and store information.20. How many factors are mentioned in developing memory?A. Two. B. Three. C. Four.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A
10、Some Music FestivalsPitchfork Music FestivalAnyone who adores indie (独立的) music and up-and-coming artists will have an amazing time at the Pitchfork Music Festival in Chicagos Union Park. This is a wonderful festival that explores more underground and less-known bands than the other big Chicago summ
11、er festival, Lollapalooza.Date: July 1416Location: Chicago, IllinoisMusic Type: IndiePrice: $ 75$ 365Essence Music FestivalNo matter what time of the year it is, New Orleans is an incredible place to be if you love live music. The Essence Music Festival is a celebration of great artists like Diana R
12、oss, Chaka Khan, and Mary J. Blige.Date: June 29July 2Location: New Orleans, Louisiana, USAMusic Type: R&B, soulPrice: $ 126$ 2,700Sziget FestivalBudapest knows how to organize a party, and Sziget is one of the biggest celebrations of music and culture in all of Europe. You can expect to watch favor
13、ite artists like Bad Religion and Mac DeMarco appearing on the stages here during this seven-day festival.Date: August 915Location: Budapest, HungaryMusic Type: Eclectic, indie, rockPrice: $ 70$ 96Flow FestivalThe Flow Festival is a great excuse to explore the city of Helsinki. Artists including Lan
14、a Del Rey and The XX will be playing, among many others. Come to this festival to enjoy a relaxing atmosphere with an earth-friendly attitude.Date: August 1113Location: Helsinki, FinlandMusic Type: Rock, soul, jazzPrice: $ 106$ 1991. Where can you enjoy a music festival lasting a week?A. In Chicago.
15、B. In BudapestC. In Helsinki.D. In New Orleans.2. Which music festival will be held in Finland?A. Flow Festival.B. Sziget Festival.C. Essence Music Festival.D. Pitchfork Music Festival3. What is special about Pitchfork Music Festival?A. It is more independent.B. It is held underground.C. It focuses
16、on unknown bands.D. It is more famous than other festivals.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】这是一篇说明文。这篇短文介绍了几个音乐节,包括开放日期、地点和特点。【1题详解】细节理解题。根据Sziget Festival 中的“Date: August 915,Location: Budapest, Hungary”可知,在Budapest的音乐节持续一周。故选B.【2题详解】细节理解题。根据Flow Festival中的“Location: Helsinki, Finland”可知,芬兰举行的音乐节是Flow Festiva
17、l。故选A.【3题详解】细节理解题。根据Pitchfork Music Festival 中的“This is a wonderful festival that explores more underground and less-known bands than the other big Chicago summer festival, Lollapalooza.”可知,它探索了更多的地下和不太知名的乐队,这正是他的特殊之处。故选C.BMy husband and I used to think we had all we had ever wanted.A beautiful hous
18、e,three healthy children and one more on the way,two cars,a couple of four-wheelers for entertainmentWe really had it all and we loved it. Then,the market turned and my husbands job at a construction company was gone.The company was closing down forever.We both started looking for jobs right away,bu
19、t there werent any to be found.With each passing day we were getting increasingly worried and we continued to work together in order to pull our family through.The more we pulled together,the closer we got.I felt feelings of admiration for my husband that I hadnt felt for years.Thats why it was so h
20、ard for me to watch him blame himself for ou present situation.I continually asked him to stop but he seemed to want to punish himself for not having a job.Finally,one afternoon I pulled him aside and said,We have four healthy children and each other.Thats whats important.That makes you a rich man.B
21、ut what if we lose the house?They will hate meyoull hate me,he replied.I smiled at him and put my hands on both sides of his face to make him look me in the eye.No matter where we live I will be happyas long as I have you,I smiled again as I realized that I wasnt just saying that.In all the struggli
22、ng together I had found that deep love for him that I had on the day we said I do.I could see his shoulders and neck relaxed.He held me close and we were able to talk and plan and dream together in a way that we hadnt for quite some time.It was a turning point for us as a couple and a family.We are
23、still struggling for our better life,but I consider us well-off because we have something that money cant buy and no one can take away from us.4. We know from the story that .A. they both found good jobs at lastB. her husband was out of work for his not working hardC. both of them felt anxious about
24、 their unemploymentD. they didnt love each other any longer after they got married5. By saying The more we pulled together,the closer we got,the wife means .A. her husband worked harder for being closerB. they had closer affection as they struggled togetherC. their house was closer to the company th
25、an beforeD. they were closer to another employment as time went by6. What is their present life like?A. Hard but warm.B. Wealthy but annoying.C. Hard and disturbing.D. Comfortable and admiring.7. Which of the following might be the best title?A. Better Life ComesB. Hard Time GoesC. We Have It AllD.
26、We Lose It All【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了我和丈夫虽然失去了工作,但是我们有四个健康的孩子和彼此,因此我们拥有了全部。【4题详解】细节理解题。由第二段With each passing day we were getting increasingly worried and we continued to work together in order to pull our family through日子一天天过去,我们越来越担心,但我们继续一起努力,使我们的家庭渡过难关。可知,我们对失业感到越来越担忧焦虑,故选C。【5题
27、详解】推理判断题。由第二段The more we pulled together,the closer we gotI felt feelings of admiration for my husband that I hadnt felt in years我们越团结,我们就越亲密。我对丈夫产生了多年来从未有过的爱慕之情。可知,我们在一起奋斗有了更紧密的感情,故选B。【6题详解】推理判断题。由最后一段We are still struggling for our better life,but I consider us well-off because we have something t
28、hat money cant buy and no one can take away from us我们仍然在为更好的生活而奋斗,但我认为我们是富裕的,因为我们拥有金钱买不到的东西,也没有人能从我们这里拿走。可知,我们在为更好的生活努力,生活虽然还是很艰难,但是我们却过得很温暖,故选A。【7题详解】主旨大意题。本文主要讲述了我和丈夫虽然失去了工作,但是我们有四个健康的孩子和彼此,因此我们拥有了全部,因此,本文的最佳标题为“我们拥有了一切”。故选C。CHuman brains begin growing and developing at a very young age. They lear
29、n from the simplest experiences, which enable your children to be aware of the world. Theres no denying that outdoor play helps a lot!Times when children have to wait for their turns on playground equipment and following the playground rules by sharing, all these form components of a healthy social-
30、emotional development. Young children develop their social-emotional skills through practice and small steps over time.As parents or caregivers, it is fairly simple to support your childs social-emotional skills. Acts like holding him, touching him, and speaking to him and giving him loving care and
31、 attention are all helping factors. When you allow them freedom to play, it is important to follow their interests in helping build their social-emotional skills.Difficulties in social-emotional skills can often lead to children having trouble when playing with other children. Becoming easily angry
32、or not empathizing (理解) with other children are all signs that may point in this direction. This can in turn lead to them not empathizing with the needs of other children.As for the development of cognitive (认知的) skills, these develop through practice and opportunity over time. And while some cognit
33、ive skills may be genetic, most are learned through real life situations. In other words, learning and thinking skills can be improved through experiences.To enable them to learn, it is important that we are mindful of what our children are interested in. And this realization is only set in place on
34、ce the child is given enough room and time to grow and explore.Depriving children of such experiences can mean that they might struggle with higher- level thinking skills. And while it is normal to keep them safe, we forget that by rushing them and cutting down on play time, were actually causing mo
35、re harm than good.8. What can playing with other children greatly help children do?A. Learn from other children.B. Develop their social emotion.C. Promote their personal hobbies.D. Help them to control their emotion.9. What usually brings trouble to a child while playing with other children?A. Not u
36、nderstanding others.B. Caring too much about others.C. Lacking social emotional skills.D. Being more selfish than selfless.10. What does the underlined word “depriving” in the last paragraph mean?A. Taking away.B. Providing for.C. Referring to.D. Focusing on.11. What is the main purpose of the text?
37、A. To call on us to promote childrens interest.B. To show us the importance of social emotions.C. To tell us how to improve childrens social emotions.D. To persuade parents to allow their children to play outdoors.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章通过分析户外玩耍对孩子的成长的利与弊,劝说家长让孩子在户外玩耍。【8题详解】推理判断题。根据第
38、二段中的最后一句“Young children develop their social-emotional skills through practice and small steps over time. 小孩子通过练习和一些小的步骤来发展他们的社交情绪技能。”及第三段最后一句“When you allow them freedom to play, it is important to follow their interests in helping build their social-emotional skills. 当你允许他们自由玩耍时,跟随他们的兴趣来帮助他们建立社交情感
39、技能是很重要的。” 通过这两句可推断出当孩子们玩耍时可帮助他们培养社会情感技能,故远B。【9题详解】细节理解题。根据第四段的第一句“Difficulties in social-emotional skills can often lead to children having trouble when playing with other children.” 社交情感技巧的困难常常会导致孩子与其他孩子玩耍时有困难。而社会情感技巧的困难即是缺乏社交情感技巧导致孩子难以与别的孩子一起玩,故选C。【10题详解】猜测词义题。倒数第二段最后一句“. And this realization is o
40、nly set in place once the child is given enough and time to grow and explore.” 只有孩子得到足够的时间和成长和探索,这种认识才会到位。最后一段最后一句“by rushing them and cutting down on play time, were actually causing more harm than good.” 通过减少他们玩的时间,我们实际上造成的伤害大于好处。可知如果不让孩子玩即剥夺了孩子玩耍的时间会造成更多的伤害,故deprive指的是take away,带走,剥夺。故选A。【11题详解】推
41、理判断题。根据第一段最后一句“Theres no denying that outdoor play helps a lot!” 无可否认,户外运动(对孩子的大脑成长)有很大帮助。第二段最后一句“Young children develop their social-emotional skills through practice and small steps over time.”社交情感技能是通过玩形成的。最后一段最后一句“by rushing them and cutting down on play time, were actually causing more harm tha
42、n good.”减少孩子玩的时间弊大于利。分析这三句可知文章的主要目的是劝说父母允许孩子在户外玩耍。故选D。DPersonal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.Some may use this freedom to share less time with certain friends or family members, but new technology will also let them stay in closer touch with those
43、they care most about. I know this from personal experience.E-mail makes it easy to work at home, which is where I now spend most weekends and evenings. My working hours arent necessarily much shorter than they once were but I spend fewer of them at the office. This lets me share more time with my yo
44、ung daughter than I might have if shed been born before electronic mail became such a practical tool.The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends. Say you do something fun , see a great movie perhaps-and there are four or five friends who might want to hear about it. If
45、you call each one, you may tire of telling the story.With E-mail, you just write one note about your experience, at your convenience, and address it to all the friends you think might be interested. They can read your message when they have time, and read only as much as they want to. They can reply
46、 at their convenience, and you can read what they have to say at your convenience.E-mail is also an inexpensive way stay in close touch with people who live far away. More than a few parents use E-mail to keep in touch, even daily touch, with their children off at college.We just have to keep in min
47、d that computers and the Internet offer another way of staying in touch. They dont take the place of any of the old ways.12. The purpose of this passage is to _.A. explain how to use the InternetB. describe the writers joy of keeping up with the latest technologyC. tell the merits(价值) and usefulness
48、 of the InternetD. introduce the reader to basic knowledge about personal computers and the Internet13. The use of E-mail has made it possible for the writer to _.A spend less time workingB. have more free time with his childC. work at home on weekendsD. work at a speed comfortable to him14. Accordi
49、ng to the writer, E-mail has an obvious advantage over the telephone because the former helps one _.A. reach a group of people at one time convenientlyB. keep ones communication as personal as possibleC. pass on much more information than the laterD. get in touch with ones friends faster than the la
50、ter15. The best title for this passage is _.A. Computer: New Technological AdvancesB. Internet: New Tool to Maintain Good FriendshipC. Computers Have Made Life EasierD. Internet: a Convenient Tool for Communication【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述电脑和网络的优点和价值,可以在家上班、与人交流思想、发邮件,是一种新的人际交往手
51、段。【12题详解】推理判断题。根据全文内容可知,文章每个段落都说了网络的优点和价值。故选C。【13题详解】细节理解题。从文章第三段This lets me share more time with my young daughter than I might have if shed been born before electronic mail became such a practical tool.可知,有了e-mail,作者可以有更多的时间陪陪孩子。故选B。【14题详解】细节理解题。从文章第五段With E-mail, you just write one note about yo
52、ur experience, at your convenience, and address it to all the friends you think might be interested.可知Email可以让我们在方便的时候同时写信给一群人。故选A。【15题详解】主旨大意题。文章主要讲述电脑和网络的优点和价值,可以在家上班、与人交流思想、发邮件,是一种新的人际交往手段。所以用“Internet: a Convenient Tool for Communication(网络是交流的方便的工具) ”作为标题比较合适。故选D。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短
53、文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Its sometimes hard to understand a teenager. Its even harder if a teenager doesnt agree with you._16_Listen to what the teenager has to say. _17_ While you may not entirely agree with what hes saying, the tension will be lessened if the teenager feels like you are lis
54、tening and trying to understand him. Also, he might return the favor and give you the chance to talk as well. Its best to have a conversation where both of your opinions matter rather than fight and possibly hurt each other in the process.Understand that while teenager may appear grown up and perhap
55、s even sound matured, his mind has not fully developed, and he cannot think like an adult all the time. _18_ However, this doesnt mean youre completely right or he deserves to be ridiculed or treated like a child._19_However, remember that the teenager should understand when “no” is “no”. Avoid brin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559871.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2019-2020新课程同步人教B版高中数学必修第三册新学案课件:7-3-2 第一课时 正弦型函数的图像 .ppt
