《解析》内蒙古赤峰二中2019-2020学年高一下学期第二次月考(6月)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析内蒙古赤峰二中2019-2020学年高一下学期第二次月考6月英语试题 WORD版含解析 内蒙古 赤峰 2019 2020 学年 一下 学期 第二次 月考 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家赤峰二中2019级高一下学期第二次考试英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWorld Heritage Sites (遗址) You Need to VisitLos Glaciares National ParkLocated in the southwest of Santa Cruz province of the Argentine part of Patagoni
2、a in a remote area known as the Austral Andes, Los Glaciares National Park is a heaven of mountains lakes. and countless glaciers ( 冰川) that cover half the 600, 000-hectare expanse. Travelling through this amazing scenery is a once- in-a-lifetime experience.Jeronimos MonasteryTravel to the Belem dis
3、trict at the entrance to the port of Lisbon to find the Jeronimos Monastery, which dates back to the 15th century. This highly religious building was constructed and donated to the monks (和尚) of Saint Hieronymus to pray for sailors on their voyages. Its the characteristic of Portuguese Gothic style.
4、Old QubecFounded by the French explorer Samuel de Champlain in 1608, Qubec is among the oldest settlements in North America and one of the most popular travel destinations in Canada. Centuries-old attraction is on full display in its perfectly preserved historic district, a shining example of a city
5、 built by early settlers with stone paths, churches. And landmarks like Chateau Frontenac and Place Royale.Angkor WatExploring Angkor Wat in Siem Reap, Cambodia lops our list of unforgettable trips that wont break the bank. It is part of one of the most significant archaeological (考古的) sites in Sout
6、heast Asia in the ancient capital of the Khmer Empire, from the 9th to the 14th century. This great temple complex was originally constructed as a place of showing respect to the god Vishnu and is the largest religious structure on the planet !1. If youre interested in natural scenery, which of the
7、four places would you visit?A. Los Glaciares National Park.B. Jeronimos Monastery.C. Old Qubec.D. Angkor Wat.2. Which of the following are religious sites?A. Old Qubce and Angkor Wat.B. Jeronimos Monastery and Old Qubec.C. Jeronimos Monastery and Angkor Wat.D. Los Glaciarcs National Park and Jeronim
8、os Monastery.3. What can a traveler to Angkor Wat expect?A. Mountain views.B. Great voyages.C. Gothic style landmarks.D. Low expenses.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇说明文。介绍了四处不同的世界文化遗址。【1题详解】细节理解题。根据Los Glaciares National Park部分中Travelling through this amazing scenery is a once- in-a-lifetime experience.
9、可知在这片神奇的风景中旅行是一生一次的经历。由此可知如果你对自然风景感兴趣,你可以去Los Glaciares国家公园。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Jeronimos Monastery部分中This highly religious building was constructed and donated to the monks (和尚) of Saint Hieronymus to pray for sailors on their voyages.可知这座具有高度宗教色彩的建筑被建造起来,并捐赠给了Saint Hieronymus的僧侣们,让他们为航行中的水手祈祷。以及Angk
10、or Wat部分中This great temple complex was originally constructed as a place of showing respect to the god Vishnu and is the largest religious structure on the planet !可知这个巨大的寺庙建筑群最初是为了表达对毗瑟奴神的尊敬而建造的,是地球上最大的宗教建筑!由此可知,Jeronimos Monastery和Angkor Wat是宗教场所。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Angkor Wat部分中Exploring Angkor Wat
11、 in Siem Reap, Cambodia tops our list of unforgettable trips that wont break the bank.可知在暹粒探索吴哥窟,柬埔寨是我们最难忘的旅行,不会让你倾家荡产。由此可知吴哥窟的旅行费用很低。故选D。BEarly February, I was flying up to Ohio. Well prepared, I had everything in my favourfuel for five hours, charts in order, my flight plan on my lap, and a beauti
12、ful clear sky.I was wrong.I had heard about Alberta Clippers coming out of Canada. I knew all about themhow an entire air mass was streaming along at over sixty miles an hour.That morning, the Weather Briefer informed me that an Alberta Clipper was going over Chicago about the time I got to the airp
13、ort. Chicago was some 400 miles from my destinationnot a factor, or so I thought. That was the first hint I missed.The controller called and asked if I wanted to adjust my flight plan. I did the check and everything was in the green. So I told him no. Twenty minutes later the controller called again
14、 asking whether I wanted to adjust my flight plan. I checked everything. All was fine. I ignored that hint. I was fooled by the smooth air and limited experience with a rapidly moving air mass that was not changing violently. The Alberta Clipper was clipping along.The first blast of turbulence(气流)st
15、ruck my plane. I got slammed into the roof, and then slammed sideways hitting the window with such force up my nose that I started bleeding.After a 2-hour flight of 100 miles, I realized fuel was now an issue. So was landing. I called Flight Following. We figured out the airport I could land.The eng
16、ine stopped. So did my heart. There is no quiet as quietly stunning as this one at such an altitude. I had run out of fuel in the left tank, and only a little in my right tank. The engine quit for a second time. I declared an emergency. I was told that I might get another few minutes of fuel if I ge
17、ntly banked the airplane. Luckily, it worked. Then, the engine quit for the last time. I was a glider now. I made a long lazy spiral descent. Down I went. I stopped at the very end of the runway.I made so many mistakes, missed so many clues, and showed my ignorance so much that I beat myself up over
18、 and over again in my mind. I learned textbook descriptions of Alberta Clippers and real-life experience with one are totally different. I will never forget the sound of that silence.I flew home the next day. Older. Wiser. Humbler. Lucky.4. We can know from the passage that Alberta Clippers _.A. can
19、 bring snowstormsB. are quick-moving air massesC. are violently changing air pressureD. can lead to a sudden temperature drop5. What mainly led to the authors missing all the hints?A. His lack of flying experience.B. His poor preparation for the journey.C. His misjudgement about the air mass.D. His
20、overconfidence in his piloting skills.6. Which is the right order of the events?a. I declared an emergency.b. My airplane was running out of fuel.c. I insisted on carrying on my flight plan.d. I was thrown to the roof by the violent air mass.e. I slightly banked my airplane and made a landing.A. dcb
21、eaB. dcebaC. cdabeD. cdbae7. The passage describes _.A. a rewarding trainingB. a narrow escapeC. a painful explorationD. a serious accident【答案】4. B 5. C 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者在糟糕的天气条件下,坚持飞行,错估天气状况,又遭遇飞机没油和飞机引擎不转,经历了一次死里逃生的飞行经历。【4题详解】细节理解题。由第三段中的“I had heard about Alberta Clippers coming out o
22、f Canada. I knew all about themhow an entire air mass was streaming along at over sixty miles an hour.”(我听说Alberta Clippers从加拿大来了。我对它们了如指掌整个空气团以每小时60英里的速度流动。),可知Alberta Clippers是快速移动的气团。故选B项。【5题详解】细节理解题。由第五段中的“I ignored that hint. I was fooled by the smooth air and limited experience with a rapidly
23、moving air mass that was not changing violently.”(我忽略了这个暗示。我被平稳的空气和有限的经验愚弄了,认为快速移动的空气团没有剧烈的变化。),可知是作者对气团的错误判断使他忽略了暗示。故选C项。【6题详解】细节理解题。按事件顺序,c第五段中的“So I told him no.”(所以我告诉不调整飞行计划。),d第六段中的“I got slammed into the roof, and then slammed sideways hitting the window with such force up my nose that I star
24、ted bleeding.”(我被摔在顶上,然后侧身撞在窗户上,鼻子上的力量太大,我开始流血。),b倒数第三段中的“I had run out of fuel in the left tank, and only a little in my right tank.”(我的左油箱没油了,而我的右油箱只有一点油。),a倒数第三段中的“I declared an emergency.”(我宣布了紧急情况。),e倒数第三段中的“I was told that I might get another few minutes of fuel if I gently banked the airplane
25、. Luckily, it worked.”(有人告诉我,如果我轻轻地把飞机倾斜起来,我可能再得到几分钟的燃油。幸运的是,它成功了。)及“I stopped at the very end of the runway.”(我在跑道的尽头停了下来。),可知事件的正确顺序为cdbae。故选D项。【7题详解】主旨大意题。由第六段中的“The first blast of turbulence(气流)struck my plane. I got slammed into the roof, and then slammed sideways hitting the window with such f
26、orce up my nose that I started bleeding.”(我的飞机受到了第一次气流的冲击。我被摔在顶上,然后侧身撞在窗户上,鼻子上的力量太大,我开始流血。),倒数第三段中的“I had run out of fuel in the left tank, and only a little in my right tank. The engine quit for a second time. I declared an emergency.”(我的左油箱没油了,而我的右油箱只有一点油。发动机又一次熄火了。我宣布了紧急情况。)及“I stopped at the ver
27、y end of the runway.”(我在跑道的尽头停了下来。),和最后一段“I flew home the next day. Older. Wiser. Humbler. Lucky.”(第二天我就飞回家了。年纪大了。要更聪明的,更谦卑。真幸运。),可知文章讲的是死里逃生的一次飞行经历。故选B项。CLiving with your parents has its benefits at least when it comes to raising your kids their grandkids. Two new studies add to the evidence that g
28、randmothers can enhance the survival of grandchildren. That is, unless grandmas too old or lives too far away.Humans are unusual in that the females live long past the age at which they stop having babies. Patrick Bergeron, professor of biology at Bishops University in Quebec, said that most of the
29、organisms will reproduce up to their very last moment. This increase is often explained by the so-called grandmother effect. He thinks there could still be a benefit for women who stop having babies to increase their genetic footprint by helping their daughters to raise larger families.To explore th
30、e grandmother effect hypothesis (假设),Bergeron and his colleagues examined nearly 200 years worth of French-Canadian population records from the 17th and 18th centuries. At the time, life was tough. In some years, a third o the kids were not even making it to one year of age.” But the researchers fou
31、nd that having a grandmother still alive was a definite plus.Families with grandmothers alive were larger by about two and the survival of these grandchildren to age 15 was much improved.This beneficial effect was only seen when the matriarchs (女家长)lived nearby. That role is tougher for them to fulf
32、ills as they get older in poor health, which brings us to the second study. The researchers found that the benefits associated with having a grandmother on hand depended on her age. Once manna hit 75, the grandchild survival benefit disappeared. This was almost certainly due to some form of indirect
33、 resource competition, though, rather than wickedness (邪恶)on the part of co- resident grandmothers.So a healthy grandma helps make for a healthy grandchild. If ,over the river and through the woods to grandmothers house isnt too long a trip.8. Whats the second paragraph mainly about?A. Differences b
34、etween animals and human beings.B. Disadvantages of living with grandmasC. Grandmothers influence on the kids.D. Whats called“grandmother effect”.9. How does the writer describe about the French-Canadian population more than three hundred years ago?A. By voicing opinions.B. By providing facts.C. By
35、giving examples.D. By telling stories.10. What can we infer from the second study?A. Society should be concerned about the old women.B. Grandmothers over 75 years old are unwilling to help.C. Some grandmothers may occupy kids relative recourses.D. Some grandmothers are getting wicked after they are
36、old.11. Which of the following can be the most helpful grandmother according to the passage?A. A healthy one living nearby. ,B. A healthy one living abroad.C. An old one living in a nursing home.D. A knowledgeable one living together.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】本文为议论文。文章论述了什么是“祖母效应”,以及“祖母效应”对子孙辈的好处
37、。【8题详解】主旨大意题。分析第二段的内容可知,本段主要叙述了人类的不同寻常之处在于,雌性的寿命远远超过了停止生育的年龄。大多数生物会一直繁殖到生命的最后一刻。Patrick Bergeron,魁北克Bishop大学的生物学教授说。生育后寿命的延长通常可以用“祖母效应”来解释。他认为,对于那些停止生育的女性仍然可以通过帮助女儿组建更大的家庭来增加她们的基因足迹。由此可知,本段主要对于什么是“祖母效应”进行了解释和说明。故本题选D。【9题详解】推理判断题。第三段Bergeron and his colleagues examined nearly 200 years worth of Frenc
38、h-Canadian population records from the 17th and 18th centuries. At the time, life was tough. In some years, a third of the kids were not even making it to one year of age.” But the researchers found that having a grandmother still alive was a definite plus. Families with grandmothers alive were larg
39、er by about two and the survival of these grandchildren to age 15 was much improved. Brgeron和他的同事研究了17和18世纪(三百多年前)近200年的法裔加拿大人口记录。当时的生活很艰难。那些年里三分之一的孩子甚至活不到一岁。但研究人员发现,有一位仍然健在的祖母无疑是一个优势。“有祖母的家庭可能要多活两岁左右,这些孙辈活到15岁的几率大大提高”由此可知,本段以三百年前的法裔加拿大人的事实(具体的数据)为依据说明有祖母的好处。故选B 。【10题详解】推理判断题。根据第四段. The researchers
40、found that the benefits associated with having a grandmother on hand depended on her age. Once manna hit 75, the grandchild survival benefit disappeared. This was almost certainly due to some form of indirect resource competition, . 研究人员发现,有祖母在身边的好处取决于她的年龄,一旦祖母到了75岁,孙辈的生存福利就消失了。 这几乎可以肯定是由于某种形式的间接资源竞
41、争。由此可推断出,当祖母老了,有些祖母可能会占用孩子相关的资源。分析选项可知C项符合题意,故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段So a healthy grandma helps make for a healthy grandchild. If ,over the river and through the woods to grandmothers house isnt too long a trip.”所以一个健康的奶奶有助于一个健康的孙子。如果“过河穿过树林到外婆家”不是一次很长的旅行。文事的“过河穿过树林到外婆家”意味着离外婆家不远。由以上的内容可推断出,一个健康的且住在附
42、近不远的祖母对于一个健康的孙子来说很有帮助。故选A。DForget about the “post-1995 generation”. Young people born in 1995 or later have another name in English Generation Z. They are entering adulthood and will soon shape our future, which is why policy makers, as well as employers and marketers, are trying their best to under
43、stand these young people. So, how should we pin down the Gen Z-ers?Most people will agree that the single biggest difference between Gen-Z and other generations is how connected they are. This is a group of people who were hooked up to social media as soon as they were born. Social media has changed
44、 the way Gen Z-ers interact with each other and how they get and process information. They read news from Twitter, watch videos from Vine, share experiences in Instagram and post recipes in Pinterest.“We are the first true digital natives. I can almost simultaneously create a document, edit it, post
45、 a photo on Instagram and talk on the phone, all from the user-friendly iPhone,” said Hannah Payne, an 18-year-old UCLA student.It is noted that young people in the UK are becoming more active in Politics. Young people regard voting as one option among many to show their political engagement that ca
46、n potentially influence policies. Instead of party politics, they focus more on single-topic issues such as feminism(女权主义) or climate change. And “much of the engagement and organizing they do takes place on social media rather than through traditional political structures,” according to the Guardia
47、ns.Gen Z-ers are also culture creators. Growing up with the Internet has freed this generation from traditional cultural expression. They are no longer willing to let their creativity be limited by their parents or traditional rules. “We decide what kind of content we want to experience and choose h
48、ow we experience it,” wrote Masback, a Huffington Post blogger and a Gen Z-er herself.12. What does the underlined phrase “pin down” mean in Paragraph 1?A. Cooperate with.B. Firmly convince.C. Communicate with.D. Clearly understand.13. What is special about the Gen Z-ers engagement in politics?A. It
49、s topic-specific.B. It stresses social response.C. Its party-based.D. It has an immediate effect.14. What can be inferred about the Gen Z-ers?A. They are socially responsible.B. They are friendly and generous.C. They are addicted to social media.D. They are rooted in traditional culture.15. What is
50、the authors attitude towards Gen Z-ers?A. Worried.B. Ambiguous.C. Objective.D. Disapproving.【答案】12. D 13. A 14. A 15. C【解析】本文为说明文。本文主要讲述了Generation Z这一代的特点,对他们生存的时代背景和现状进行阐述。【12题详解】词义猜测题。根据其前一句They are entering adulthood and will soon shape our future, which is why policy makers, as well as employer
51、s and marketers, are trying their best to understand these young people. (他们正在步入成年,并将很快塑造我们的未来,这就是为什么政策制定者、雇主和营销人员正在尽最大努力了解这些年轻人。)可知,人们正在尽力了解这些年轻人,因此下文指出 “如何尽力了解”,选项D. Clearly understand符合语境,故选D。【13题详解】细节理解题。根据第四段Instead of party politics, they focus more on single-topic issues such as feminism(女权主义
52、) or climate change. (他们更关注女权主义或气候变化等单一话题,而不是政党政治。)可知,他们参与政治的特别之处在于他们参与女权主义或气候变化等特定的主题。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第二段This is a group of people who were hooked up to social media as soon as they were born(这是一群一出生就和社交媒体联系在一起的人);倒数第二段It is noted that young people in the UK are becoming more active in Politics(
53、值得注意的是,英国的年轻人在政治上变得越来越活跃)和最后一段Gen Z-ers are also culture creators.( z世代也是文化创造者)等句描述可见,他们利用社交媒体参与政治,参与文化的创造等,可推断出他们有社会责任感。故选A。【15题详解】推理判断题。作者对Generation Z这一代人的特点、他们生存的时代背景和现状等进行了客观阐述,在本文中并没有倾向性的态度表达,可知,作者持客观态度,故选C。第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。Is there a link between
54、 social media and depression? Do social media have a negative impact on your mental health? Its complicated.In a recent study, the investigators compared social media use and depression between teens._16_Specifically, for every hour per day that one teen spent on social media more than her peers, sh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559876.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
