河南省郑州市第一中学2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 郑州市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省郑州市第一中学2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析)说明:1.本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)满分150分,考试时间120分钟。2.将第卷的答案代表字母填(涂)在第卷的答题卷(答题卡)中。第卷第一部分听力(共20小题,每小题1.5分,共30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1. What do we know
2、about Helen?A. She is working full-time this term.B. She doesnt need to work part-time this term.C. She wants to become a scholar.2. When does the man have to return the book?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.3. Why does the woman thank the man?A. He lent her some money.B. He gave her a
3、 five-pound note.C. He returned the money she lost.4. How was the mans work?A The working hours were long.B. It was boring.C. The pay was low.5. What color does the woman want to try?A. White. B. Grey. C.Black.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话
4、或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How does the man feel?A.Tired. B. Excited. C.Bored.7. Where is the hotel?A. Near a river. B. In the downtown area. C. Behind some trees.听第7段材料,回答第8、9题。8. How often does the man run?A. Five days a week. B. Four days a week.C. Eve
5、ry day.9. When did the man begin to run?A. When he was six years old.B. When he was in high school.C. When he was at university.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the womans problem?A. She cant finish her work on time.B. She doesnt like to talk things out.C. Her work style is different from that of her pa
6、rtner.11. What is Leo like?A.Smart. B.Creative. C. Independent.12. What is the probable relationship between the speakers?A.Classmates. B.Colleagues. C.Boss and secretary.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman?A.A teacher. B.A movie star. C.A rock star.14. What does the man like?A. Spending time in
7、the ocean.B. Doing dangerous jobs.C. Getting in touch with the land.15. What does the man think of the job as a fisherman?A. Well-paid. B. Rewarding. C. Stressful.16. What can she expect if she is a writer, according to the woman?A. She will enjoy a lot of fame.B. She wont have too much pressure.C.
8、Many people would like to talk to her.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Li Huas passport number?A.G86245782. B.G26885607. C.G88267056.18. For what purpose does Li Hua come to Singapore?A. For travelling. B. For a business trip. C. To visit his relatives.19. What does the speaker show the visa official?A
9、. His marriage certificate and a copy of Li Huas e-ticket.B. His passport and Li Huas marriage certificate.C. Li Huas e-visa and a copy of his e-ticket.20. How many children does the speaker have?A.One. B.Two. C.Three.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项并在答题卡上将该
10、项涂黑。ARailay Princess Resort and Spa is situated in Ao Nang, just 40 minutes from Krabi International Airport. It also has a coffee bar and an outdoor pool. Guests can enjoy a range of relaxing treatments and beauty therapy at the in-house Waree Spa. It provides family-friendly facilities, with room
11、designs and services for families both large and small, plus a kids club and a playground. It also has a gym with a swimming pool.Rooms at Railay Princess are peaceful and have a refrigerator, a mini bar and cable TV. Hot drinks can be made with the available tea and coffee supplies and enjoyed in t
12、he comfort of the rooms sitting area. Railay Princess Resort and Spa features both a restaurant and a bar where guests are able to relax at the end of the day with a meal and a drink. Breakfast is available each morning and can be enjoyed in the comfort of the rooms.Railay Princess Resort and Spa is
13、 surrounded by the areas well-known sightseeing attractions, including Princess Lagoon, which is within walking distance.Features:General: Room Service, Restaurant, Air Conditioned, Mini Bar, Refrigerator, Cable TV, Bath, Coffee / Tea Maker, Hair Dryer, Shower, Private Bathroom, Private Toilet, Kids
14、 Club, Packed LunchesActivities: Fitness Room Swimming Pool, Beauty Centre, Garden, Karaoke, Water Activities, Playground, Spa and Wellness Centre, Child Pool, Outdoor PoolServices: Business Centre, 24-Hour Reception, Dry Cleaning, Babysitting, Conference Rooms, Currency Exchange, Meeting Rooms, Lau
15、ndry Service, Photocopier, Ticket Service Parking: There is an airport shuttle (摆渡车) that runs from the hotel.Check-in: From 2:00 p.m.Check-out: By 11:30 a.m.1. In Railay Princess Resort and Spa, people can do all of the following things EXCEPT _.A. have fun with their kidsB. walk their dogC. have a
16、 drink in the barD. have a relaxing spa experience2. What can guests do in their hotel room?A. They can make coffee or tea in the room by themselves.B. They can cook because the rooms are equipped with kitchens.C. They can have a good view of Princess Lagoon.D. They can have breakfast and dinner fro
17、m the restaurant in their room.3. When can you check out?A. At 12 a.m.B. At 4:00 p.m.C. At 3:30 p.m.D. At 10:30 a.m.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍Railay Princess温泉度假村的特点,服务,活动及车票预订情况等。【1题详解】细节理解题。根据文章第一、二段可知Railay Princess 度假村提供儿童俱乐部和游乐场,迷你酒吧及水疗中心,因此A、C、D选项正确,故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段的“Room
18、s at Railay Princess are peaceful and have a refrigerator, a mini bar and cable TV. Hot drinks can be made with the available tea and coffee supplies and enjoyed in the comfort of the rooms sitting area.” Railay Princess酒店的房间很安静,有冰箱、迷你酒吧和有线电视。热饮料可以供应茶和咖啡,并且可以在舒适的房间休息区享用,故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章“Check-ou
19、t: By 11:30 a.m.” 退房,到上午11.30,故选D。【点睛】应用文一般用定位关键词来解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的hotel room,再如小题3题干中的check out,可以帮助快速找出答案。BA quick walk onto a frozen pond could have been a disaster for these two boys.Cruz Genet, 11, and Anthony Skopick, 10, couldnt ag
20、ree. Were the birds out on the ice ducks or geese? There was only one way to find out. So on a cold January evening last year, the two friends walked onto the frozen pond near their homes to get a better look.First, they threw a rock onto the ice to test it. Convinced the ice would hold their weight
21、, Anthony took a few steps, and then he crashed through the seemingly frozen surface. “There was no sound, no crack,” he told the reporter. “I just fell through instantly.”Cruz rushed to help his frightened friend. And the pond swallowed him, too. Cruz managed to lift himself out of the water and on
22、to a more solid section. He then cautiously worked his way toward Anthony, but he fell in the pond again. This time, he couldnt get out.The boys were in icy cold water and quickly losing feeling in their limbs (四肢). Cruz was sure that he was going to die.Anthonys older sister had seen the boys fall
23、through the ice and started screaming for help. John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the store, heard her. He quickly pulled over. Seeing the boys, he grabbed a nearby buoy(浮标), kicked off his shoes, and ran into the water. Lavin made his way to Cruz and Anthony and dragged them back
24、to land. They were taken to hospital, where doctors discovered that their five-minute stay in the water had lowered their body temperature nearly ten degrees.Fortunately, the boys have fully recovered, though they are still a little awestruck (敬畏的) by their fearless neighbor. “Just to think,” says C
25、ruz, “if he hadnt been there, I could have died.”4. Why did the boys go to the frozen pond?A. They were curious about whether the ice could hold their weight.B. They wanted to have a better look at the pond.C. They wanted to know what kind of birds were on the ice.D. They wanted to go skating on the
26、 ice.5. Before the boys walked onto the ice, _.A. they argued over who should be the first to goB. they threw a rock to test whether the ice was strong enoughC. they asked Anthonys older sister to stay nearby to protect themD. they grabbed a nearby buoy and kicked off their shoes6. What did Cruz do
27、when Anthony fell into the pond?A. He went to help his friend.B. He went to ask for his sisters help.C. He went to ask for his neighbors help.D. He went to find a buoy nearby.7. From this passage, we can infer that _.A. Anthonys older sister went to the pond with the two boysB. a strange passer-by s
28、aved the two boysC. Cruz fell into the pond with Anthony at the same timeD. the two boys were very grateful to their neighbor【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述两个小男孩为了观看冰上的鸟,在结冰的池塘上行走,结果掉入水中,被无畏的邻居及时救起的故事。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段的“Cruz Genet, 11, and Anthony Skopick, 10, couldnt agree. Were the bi
29、rds out on the ice ducks or geese? There was only one way to find out. So on a cold January evening last year, the two friends walked onto the frozen pond near their homes to get a better look.” 11岁的Cruz Genet和10岁的Anthony Skopick没能达成一致。在冰上的鸟是鸭子还是鹅?只有一个办法可以知道。因此,在去年1月一个寒冷的晚上,这两个朋友走到他们家附近结冰的池塘上,想看得更清楚
30、一些。因此可知这两个男孩想知道冰上的鸟是鸭子还是鹅,故选C。5题详解】细节理解题。根据文章第三段的“First, they threw a rock onto the ice to test it. Convinced the ice would hold their weight, Anthony took a few steps, and then he crashed through the seemingly frozen surface.” 首先,他们把一块石头扔到冰上测试。确信冰面能承受他们的重量,Anthony走了几步,然后就在冰面上摔了下去。因此可知这两个男孩在走上冰面之前,扔
31、石头测试冰面是否足够结实,故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段的“Cruz rushed to help his frightened friend.” Cruz冲过去帮助他受惊的朋友,故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Fortunately, the boys have fully recovered, though they are still a little awestruck (敬畏的) by their fearless neighbor. “Just to think,” says Cruz, “if he hadnt been there, I cou
32、ld have died.” 幸运的是,男孩们已经完全康复了,尽管他们仍然对他们无畏的邻居有点敬畏。“想想看,”Cruz说,“如果他不在那里,我就会死。”因此可以推断这两个男孩很感激他们的邻居,故选D。CLocated on the waters of Lake Superior, Rabbit Island is a remote place where few people live. While this tiny island may not look big from up above, its a piece of undeveloped nature, the perfect p
33、lace for artists from all fields to come and inspire their creativity.It was that vision that made New Yorker Rob Gorski purchase the island on Craigslist in 2010. He wanted to protect the islands natural state. But Gorski had more than preserving nature in mind. He saw an opportunity to create a pl
34、ace where artists, musicians, writers, dancers and other creative types could reconnect with nature while learning about environmental protection and sustainability (可持续性).Shortly after that, Gorski worked with friend and artist Andrew Ranville and created the Rabbit Island Foundation. The organizat
35、ions main goal is to host artist living programs during the summer while also teaching and supporting environmental protection, sustainability and serving “as a platform for science, art, preservation and recreation for the generations.” In keeping with the belief that the island should remain large
36、ly untouched, the artists follow a “leave no trace” policy. Small solar panels (板) are used to produce electricity, and buildings are simple and modest. Theres also the added benefit that there are no modern distractions (分心的事情) for the artists no Internet, no television.What sets Rabbit Island apar
37、t from other arts programs is the fluidity (流动性) of the programs. Artists are encouraged to experience being on their own and listen to what nature is trying to tell them. Ranville hopes the artists have a better understanding and appreciation for nature, just as he does with his art.8. Which words
38、can best describe Rabbit Island?A. Beautiful and interesting.B. Big but peaceful.C. Remote and undeveloped.D. Small but mysterious.9. Apart from preserving nature, another reason why Rob Gorski purchased Rabbit Island is that _.A. he was preparing to make an investmentB. he hoped to leave the proper
39、ty to his grandchildrenC. he wanted to create a place for artists to connect with natureD. he planned to provide a place for people to spend their holidays10. Which of the following are features of living on Rabbit Island?a. They use solar panels to produce electricity.b. Buildings there are simple
40、and modest.c. The house foundations are solid and permanent.d. There is no Internet or television.A. abc.B. abd.C. acd.D. bcd.11. What is special about Rabbit Island compared with other arts programs?A. It is mainly to help poor artists.B. Its location isnt that convenient.C. Artists are taught how
41、to develop other islands.D. Artists are encouraged to experience nature on their own.【答案】8. C 9. C 10. B 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述兔子岛是一片未开发的自然,是来自各个领域的艺术家来激发他们创造力的完美地方。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段的“Located on the waters of Lake Superior, Rabbit Island is a remote place where few people live. While this tiny i
42、sland may not look big from up above, its a piece of undeveloped nature, the perfect place for artists from all fields to come and inspire their creativity.” 兔子岛位于苏必利尔湖上,是一个人烟稀少的偏远地区。虽然从上面看这个小岛并不大,但它是一片未开发的自然,是来自各个领域的艺术家来激发他们创造力的完美地方。根据描述可知兔子岛是一个偏远的并且未开发的,故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段的“But Gorski had more
43、 than preserving nature in mind. He saw an opportunity to create a place where artists, musicians, writers, dancers and other creative types could reconnect with nature while learning about environmental protection and sustainability (可持续性).” 但Gorski考虑的不仅仅是保护自然。他看到了一个机会,创造一个地方,艺术家,音乐家,作家,舞蹈家和其他创造性类型
44、可以重新与自然联系,同时学习环境保护和可持续性。由此可知Gorski买下兔子岛的另一个原因就是创造一个让艺术家们可以与自然联系的地方,故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段的“In keeping with the belief that the island should remain largely untouched, the artists follow a “leave no trace” policy. Small solar panels (板) are used to produce electricity, and buildings are simple and
45、modest. Theres also the added benefit that there are no modern distractions (分心的事情) for the artists no Internet, no television.” 为了保持岛上大部分地区应该保持原样的信念,艺术家们遵循“不留痕迹”的政策。小型太阳能电池板用来发电,而且建筑简单而不失庄重。还有一个额外的好处,那就是对艺术家来说没有分心的事情-没有互联网,没有电视。通过描述可知abd都是兔子岛的特点,故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章“What sets Rabbit Island apart f
46、rom other arts programs is the fluidity (流动性) of the programs. Artists are encouraged to experience being on their own and listen to what nature is trying to tell them.” 使兔子岛不同于其他艺术节目的是节目的流动性。艺术家们被鼓励体验自己的生活,并倾听大自然试图告诉他们什么。因此同其他艺术节目相比的特殊性就在于艺术家们被鼓励亲自体验自然,故选D。DWorries about the extra time needed to wa
47、lk or bike to work are a big reason people get into their cars, but those worries may be unfounded.In a new study, researchers asked 253 staff and 252 students at Penn State how often they drove, took the bus, walked, or biked to school. Participants also answered questions about how long they thoug
48、ht it would take them to walk or bike from their home to school. Google Maps calculated actual travel times.According to the findings, about 91 percent of staff incorrectly estimated (估计) how long it would take to walk to school, and about 93 percent overestimated how long it would lake to bike.Stud
49、ents were a little better at estimating travel timesabout 55 percent incorrectly estimated walking times and about 43 percent misestimated biking times. Almost everyone who was not accurate overestimated the travel time.The findings clarify the barriers that keep people from walking or biking, somet
50、imes referred to as“active travel,” says Melissa Bopp, a professor at Penn State. He pointed out the key to getting people to travel more actively is to learn more about people s knowledge, altitudes, and beliefs.“I can t change your age, but I can change your knowledge,”Bopp says.Several characteri
51、stics could predict if someone was more likely to estimate travel time incorrectly. Staff who thought parking was more available and accessible were more discordant (不一致的), and women were more likely to be more discordant than men.On the contrary, people who rode a bike or walked more often were mor
52、e likely to accurately predict travel times.While the study looked at people predicting travel time when they shared a common destination, the results have broader meanings.12. Which of the following can best replace the underlined word “unfounded” in Paragraph 1?A. unnecessary.B. normal.C. disturbi
53、ng.D. beneficial.13. What conclusion can we draw from the findings?A. School staff lack common sense.B. Everyone overestimated the traveling time by bike.C. School students estimated more accurately in the study.D. Students have higher intelligence than school staff.14. What matters in getting peopl
54、e involved in “active travel”?A. Weight.B. Status.C. Age.D. Knowledge.15. What can be the best title for the text?A. Walking or biking is beneficial to you.B. Walking or biking is quicker than you d think.C. Walking or biking is becoming more popular.D. People walking or biking can predict accuratel
55、y.【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要通过调查研究来表明担心步行或骑自行车上班需要额外的时间是没有根据的,通过调查研究发现大部分人都高估了步行和骑车的时间。【12题详解】词义猜测题。根据文章后面的研究调查结果是大部分都高估了自己的旅行时间,因此担心步行或骑自行车上班需要额外的时间是没有根据的,推断unfounded为没有根据的,选项中的unnecessary没必要的,同unfounded意思最接近,故选A。【13题详解】推理判断题。根据文章“According to the findings, about 91 percent of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
