江苏省射阳县第二中学2020-2021学年高二上学期教学质量调研(三)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省射阳县第二中学2020-2021学年高二上学期教学质量调研三英语试题 WORD版含解析 江苏省 射阳县 第二 中学 2020 2021 学年 上学 教学质量 调研 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省射阳县2020至2021学年度高二年级第一学期教学质量调研(三)英语试题第一部分 听力(共两节20题,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much did the woman pay for the running shoes?A. 50. B. 15.50. C. 15.2. What does the womans brother look like?A He
2、 is very tall. B. He is a bit heavy. C. He has dark hair.3. What will the man do this afternoon?A. Give a presentation.B. Prepare for a meeting.C. Visit the New York office.4. What will the weather be like today?A. Sunny but cold. B. Windy but warm. C. Rainy and cold.5. Where is Lucks father?A. In t
3、he garden. B. In the garage. C. In the kitchen.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What are the speakers talking about?A. Which movie to watch.B. Where to have dinner
4、.C. How to be a better actor.7. What does the man think of River Adventure?A. Funnier. B. Shorter. C. Longer.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. Where is the woman flying to?A. Tokyo. B. Chicago. C. Washington, D.C.9. Which flight will the woman take?A. The one at 12:30.B. The one at 3 oclock.C. The one at 6 o
5、clock.10. What will the woman do in the next few hours?A. Wait in the lounge.B. Take a city tour.C. Walk around the airport.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What does the woman do now?A. A waiter. B. A shopkeeper. C. A secretary.12. What does the man offer to do for the woman?A. Give her a tip.B. Recommen
6、d a job to her.C. Treat her to dinner.13. What do we know about the man?A. He is a boss himself.B. He doesnt know the woman.C. He is familiar with the restaurant.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. What is wrong with the woman?A. She has a headache. B. She has a toothache. C. She has an earache.15. How often
7、 will the woman take the medicine?A. Once a day. B. Twice a day. C. Three times a day.16. When does the conversation take place?A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Thursday.17. What does the man ask the woman to do in the end?A. Make an appointment.B. Go to the chemists.C. Take the medicine before me
8、als.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What do Americans and Europeans often have for lunch and dinner?A. Eggs bacon and hamburgers.B. Potatoes, meat and vegetables.C. French fries, sausages and pizza.19. How do Americans and Europeans differ in diet?A. Americans have more food.B. Americans have less candy
9、.C. Americans have more meals a day.20. What have Americans tried to do in recent years?A. Avoid Asian food.B. Change their eating habits.C. Improve health care.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ASky Starry ProjectorLight Star Moon Night Light Ocean Waving Lights Moon Starry 6 Colors Li
10、ghting Lamp for Children Kids GiftsOperation Method:1. First Button: Press the key once: Blue sky and the moon, gradually changing stars. Press the key twice: move blue sky, moon and gradually changing stars. Press the key 3 times: move colored sky, moon and gradually changing stars. Press the key 4
11、 times: Move blue sky. Press the key 5 times: Gradually changing star. Press the key 6 times to close.2. Second Button: Press once: The sky stops and the moon goes out. Press twice: Move sky and light the moon. Press the key 3 times: The sky stops and lights up the moon. Press the key 4 times: Move
12、the sky and stop the moon. After that cycle.3. Third Button: Press once: The lamp becomes dark. Press twice: The lamp becomes more dark, Press 3 times: The lamp returns to the brightest. After that cycle.Before Use:Please make sure that all important parts are included in the package.Please charge f
13、or Star light before first use. Long-term transportation may cause a power outage.If you have any other questions, please contact with use free.Note:1. Due to the different monitor and light effect, the actual color of the item might be slightly different from the color showed on the pictures. Thank
14、 you!2. Please allow 1-3mm measuring deviation(偏差) due to manual measurement.Return policy detailsBuyers may return the item(s) for a refund if they are not as described or with quality issues within 7 days from the day the item(s) were received. The buyer is required to afford the return shipping c
15、ost, based on the condition of the item(s) received.1. If you want to move the sky but stop lighting the moon, you need to _.A. press the first button 3 timesB. press the first button 4 timesC. press the second button 4 timesD. press the third button 3 times2. What can we learn from the passage abou
16、t the project?A. It has the same color as the picture.B. Its size has been accurately provided.C. Its power may be low before first use.D. It should be charged before use every day.3. Whats the main purpose of the passage?A. To introduce a gift choice.B. To clarify functions of the lamp.C. To recomm
17、end a Christmas gift.D. To give instructions on lamp usage.【答案】1. C 2. C 3. A【解析】【分析】本文是应用文。文章介绍了一种星空投影仪的操作方法、使用前的注意事项以及关于退货问题细节。【1题详解】细节理解题。根据Operation Method部分中“Second Button: Press the key 4 times: Move the sky and stop the moon.”可知,如果你想要天空移动,但又不想月亮照亮,需要按第二个按键4次。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Before Use部分中“Pl
18、ease charge for Star light before first use. Long-term transportation may cause a power outage.(第一次使用星灯前请先充好电。长期运输可能会导致没电。)”可知,投影仪在第一次使用前可能会电力不足。故选C。【3题详解】推理判断题。文章第一段提到“for Children Kids Gifts”,说明这种星空投影仪是适合送给孩子的礼物;下文介绍了星空投影仪的使用方法、使用前的注意事项以及关于退货问题细节。由此可以推断,文章的目的是介绍这种适合作为孩子的礼物的投影仪。故选A。BThe first time
19、you hear somebody mention O. Henry, you might think theyre talking about some guy named Henry (Oh, Henry!), rather than referring to a particular person. But yes, there is an important author named O. Henry. Well, hes not really named O. Henrythat was just a pen name for the man whose real name was
20、William Sydney Porter. And though he might not be quite as crazily popular as he was a hundred years ago when he was writing, hes still considered one of the greatest American short story authors. He was good at telling stories of everyday people. Despite the great popularity of the nearly 300 stori
21、es he published, he had a hard life, struggling with financial (金融的) problems and alcoholism (酗酒) until his death.O. Henrys stories are known for the warmth that shines through many of them, their playful and positive sense of humor, and especially for their surprising endings. In 1904, O. Henrys fi
22、rst story collection, Cabbages and Kings, was published. Additional collections appeared in 1906 and 1907, and two collections a year were published from 1908 until his death, in 1910.“The Gift of the Magi” was in O. Henrys second collection of short stories, The Four Million. Its about a poor but d
23、evoted couple who are willing to give up what means the most to them to buy a gift for the other.“The Gift of the Magi” is probably his greatest hit, and shows all of the major O. Henry characteristics. Since it was first published, its buried itself deep in popular culture. Its been retold and repa
24、ckaged in many stories, magazine columns, TV specials, musicals, movies, parodies, you name it. Its also one of those classic “Christmas stories” that people usually read during the holidays. But even if you know well about one or more of the many imitations whether its the Sesame Street holiday spe
25、cial or The Simpsonsits worth reading again.4. We may learn about O Henry from Paragraph 1that _.A. he disliked his pen nameB. he died from alcoholismC. he was as popular as he isD. he led a quite difficult life5. According to the writer, O Henry stories are best known in that _.A. they were written
26、 humorouslyB. they warm the readers heartC. they were about everyday lifeD. they end in an unexpected way6. When was The Gift of the Magi published?A. In 1904.B. In 1906.C. In 1907.D. In 1908.7. What does the underlined sentence in the last paragraph mean?A. It has enjoyed great popularity with us.B
27、. It becomes a new form of popular culture.C. It has lost its great value in popular culture.D. It helps us gain deep understanding of culture.【答案】4. D 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了著名作家O. Henry的个人信息和他的作品以及影响力。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Despite the great popularity of the nearly 300 stories he publishe
28、d, he had a hard life, struggling with financial (金融的) problems and alcoholism (酗酒) until his death. (尽管他出版的近300篇小说广受欢迎,但他的生活很艰难,与经济问题和酗酒作斗争,直到去世。)”可知,O. Henry过着相当艰难的生活。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“O. Henrys stories are known for the warmth that shines through many of them, their playful and positive sen
29、se of humor, and especially for their surprising endings. (O. Henry的故事以其温暖而闻名于世,其中充满了戏谑和积极的幽默感,尤其是令人惊讶的结局。)”可知,O. Henry的故事最出名的是出人意料的结局。故选D项。【6题详解】推理判断题。根据第二段中“In 1904, O. Henrys first story collection, Cabbages and Kings, was published. Additional collections appeared in 1906 and 1907 (1904年,O. Henr
30、y的第一部故事集卷心菜与国王出版。1906年和1907年出现了更多的选集)”可知,1906年出版第二部故事集,再根据第三段中“(麦琪的礼物收录在O. Henry的第二部短篇小说集四百万中。)”可以推断出,麦琪的礼物是在1906年出版的。故选B项。【7题详解】词句猜测题。根据最后一段中划线词句的后文“Its been retold and repackaged in many stories, magazine columns, TV specials, musicals, movies, parodies, you name it. Its also one of those classic
31、“Christmas stories” that people usually read during the holidays. (它在许多故事、杂志专栏、电视特辑、音乐剧、电影、滑稽模仿中被重新讲述和包装,你能想到的都有。它也是人们通常在节日期间阅读的经典“圣诞节故事”之一。)”可知,这故事是多么的受人欢迎,是多么的流行,再根据划线词句“Since it was first published, its buried itself deep in popular culture. (自从第一次出版以来,its buried itself deep in popular culture.)”
32、可以推知,划线部分应是“它在我们中间很受欢迎”的意思。故选A项。CThis winter, theres a good chance you might be looking for anything and everything to say goodbye to a terrible cold. You may want to add yogurt to your list of cold-fighting diets.“When it comes to yogurt, Id say theres not a lot of research that we can point to tha
33、t shows yogurt reduces a cold,” said Mickey Rubin, vice president of nutrition research for the National Dairy Council. “But, there are some things (in yogurt) that might be beneficial. For example, yogurt is full of probiotics, which can help improve the immune (免疫的) system.”Studies that have looke
34、d at probiotics have found promising results in terms of reducing colds. However, benefits can only be caused by the actual strains (菌株) studiedwhich traditional yogurt do not necessarily have, according to Rubin. For example, traditional yogurt contains Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus th
35、ermophilustwo cultures that are key to making yogurt, and as such are known as “starter cultures.” While these are beneficial bacteria, they are not necessarily the same probiotics that have been studied in the experiments, according to Rubin.“We know yogurt is a nutritious food choice and we know p
36、robiotics are good for health, so including them in an overall healthy eating plan makes sense, but suggesting them specifically for the common cold would be too early,” said Rubin.Though the ability of yogurt to help fight a cold is, at best, theoretical right now, experts say theres no good reason
37、 not to choose yogurt when you have difficulty eating.“I wouldnt only be incumbent on yogurt to fight the cold, but together with a healthy diet, yogurt may be useful,” said King. “Yogurt is smooth and goes down easy, so if you have a sore throat, or even a runny nose, its comfortable to eat,” added
38、 Rubin.8. Whats Mickey Rubins attitude towards the role of yogurt in diets?A. Doubtful.B. Supportive.C. Uncaring.D. Critical.9. What does Paragraph 3 mainly tell us?A. Traditional yogurt promises good health.B. Traditional yogurt may not prove useful.C. Traditional yogurt is key to experiments.D. Tr
39、aditional yogurt is good for our health.10. What does the underlined phrase “be incumbent on” mean in the last paragraph?A. Depend on.B. Stick to.C. Take on.D. Turn to.11. Which of the following may be the best title for the passage?A. A healthy diet mattersB. Its easy to love yogurtC. Yogurt helps
40、fight the coldD. A good cure is found for the cold【答案】8. B 9. B 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了研究发现酸奶中的益生菌在减少感冒方面有很好的效果。8题详解】推理判断题。根据文章第二段“When it comes to yogurt, Id say theres not a lot of research that we can point to that shows yogurt reduces a cold,” said Mickey Rubin, vice president of nutrit
41、ion research for the National Dairy Council. “But, there are some things (in yogurt) that might be beneficial. For example, yogurt is full of probiotics, which can help improve the immune (免疫的) system.”(“说到酸奶,我得说,我们能指出的能证明酸奶可以缓解感冒的研究并不多,”美国全国奶制品委员会(National Dairy Council)负责营养研究的副主席米奇鲁宾(Mickey Rubin)
42、说。“但是,(酸奶中的)一些东西可能是有益的。例如,酸奶富含益生菌,有助于改善免疫系统。”)可推知,米基鲁宾对酸奶在饮食中的作用的态度是支持的。A. Doubtful怀疑的;B. Supportive支持的;C. Uncaring冷漠的;D. Critical批判的。故选B。【9题详解】主旨大意题。根据文章第三段“However, benefits can only be caused by the actual strains studiedwhich traditional yogurt do not necessarily have, according to Rubin.”(然而,根据
43、鲁宾的说法,只有被研究的实际菌株才能产生益处,而传统酸奶不一定具有这种特性。)可知,第三段主要告诉我们传统酸奶可能不会有这种作用。故选B。【10题详解】词句猜测题。根据下文“but together with a healthy diet, yogurt may be useful”(但和健康饮食结合起来,酸奶可能会很有用。)可推知,划线词所在的句子意为“我不仅依靠酸奶来对抗感冒”,由此可知,“be incumbent on”意为“依靠”。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“You may want to add yogurt to your list of cold-fight
44、ing diets.”(你可能想把酸奶添加到你的抗寒饮食清单中。)和文章第三段“Studies that have looked at probiotics have found promising results in terms of reducing colds.”(研究发现益生菌在减少感冒方面有很好的效果。)可知,文章主要讲述了研究发现酸奶中的益生菌在减少感冒方面有很好的效果。C项:Yogurt helps fight the cold(酸奶有助于对抗感冒)符合题意。故选C。DTrees and other plants remove carbon dioxide from the a
45、ir as they grow. To absorb it, and slow the warming, many cities have been planting trees.Studies had shown forests readily take in this gas. But there hadnt been much data on whether city trees grow, die and absorb carbon dioxide, at the same rate that forest trees do. So Lucy Hutyra and her teamma
46、tes at Boston University decided to find out.The team focused on trees growing on Boston streets. These grew four times faster than did the same species in a nearby forest. Over nine years, the researchers tracked these trees and found that city ones absorbed four times as much as carbon dioxide fro
47、m the air as did the forest trees. The city trees also, however, were twice as likely to die. So over the lifetime of each tree, forest trees actually absorbed more carbon dioxide.City trees grew faster because they had less competition for light from their neighbors, Hutyra says. Street trees also
48、benefit from higher levels of nitrogen in rainwater, she says. Nitrogen is an element that helps plants grow. Its also an ingredient of the exhaust that gas-burning cars send out from their tailpipes. That tailpipe pollution enriches city air with nitrogen, she says. Later, rainwater may wash much o
49、f it to the ground. Some street trees also may have better access to water than trees in the country, Hutyra notes. Thats because the underground water pipes can leak. So why were Bostons street trees twice as likely as their country cousins to die young? Roads and sidewalks can leave big-tree roots
50、 less room to grow. Whats more, homeowners and city planners often decide to take down trees that are sick, unsightly or in the way of some structure or view.Shaun Watmough is an environmental scientist at Trent University in Peterborough, Canada. He says it s important to keep in mind that people d
51、ont plant city trees along city streets just to absorb carbon dioxide; trees also help clean the air, provide shade and make a city more beautiful - even if its only for several tens of years, not centuries.12. What does Lucy Hutyra and her teammates study look at?A. The functions of planting trees
52、in the city.B. The perfect places to plant trees in the cityC. The ways of slowing the warming in the city.D. The rates of growth and death of trees in the city.13. The study tell s us that _.A. the growth rate of trees has nothing to do with absorbing carbon dioxideB. the lifetime of city trees aff
53、ects their ability to absorb carbon dioxideC. city trees absorb carbon dioxide, slower than those in the forestD. trees growing in the forest grow faster than those in the city14. What might be beneficial to the growth of city trees?A. Tailpipe pollution from cars.B. Competition from neighbors.C. Re
54、duced leakage from water pipes.D. City planners decision on sick trees.15. What would Shaun Watmough agree with?A. City trees perform more functions than reducing global warming.B. City trees have more functions than we have actually expected.C City trees are planned mainly to build beautiful garden
55、 cities.D. City trees should be planted right along cities main streets.【答案】12. D 13. A 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项新的研究发现:城市的树木比森林的树木生长得快,但是寿命比森林树木要短。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“But there hadnt been much data on whether city trees grow, die and absorb carbon dioxide, at the same rate that forest tr
56、ees do. So Lucy Hutyra and her teammates at Boston University decided to find out. (但是,关于城市树木的生长、死亡和吸收二氧化碳的速度是否与森林树木相同,并没有太多的数据。因此,波士顿大学的Lucy Hutyra和她的队友们决定找出答案。)”可知,Lucy Hutyra和她的队友们的研究着眼于城市中树木生长和死亡的速度。故选D项。【13题详解】推理判断题。根据第四段中“City trees grew faster because they had less competition for light from
57、their neighbors, Hutyra says. Street trees also benefit from higher levels of nitrogen in rainwater, she says. (Hutyra说,城市树木长得更快是因为它们对邻居光线的竞争更少。她说,街道树木也受益于雨水中较高的氮含量。)”以及“Some street trees also may have better access to water than trees in the country, Hutyra notes. Thats because the underground wate
58、r pipes can leak. (Hutyra指出,一些街道树木也可能比农村的树木更容易获得水。那是因为地下水管会漏水。)”等内容可知,树木的生长速度与吸收二氧化碳无关。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据第四段中“Nitrogen is an element that helps plants grow. Its also an ingredient of the exhaust that gas-burning cars send out from their tailpipes. That tailpipe pollution enriches city air with nit
59、rogen, she says. Later, rainwater may wash much of it to the ground. (氮是一种有助于植物生长的元素。它也是燃烧汽油的汽车从排气管排出的废气中的一种成分。她说,排气管污染使城市空气中的氮含量增加。之后,雨水会把大部分雨水冲刷到地上。)”可知,汽车尾气污染可能有利于城市树木的生长。故选A项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“He says it s important to keep in mind that people dont plant city trees along city streets just to
60、absorb carbon dioxide; trees also help clean the air, provide shade and make a city more beautiful - even if its only for several tens of years, not centuries. (他说,重要的是要记住,人们沿着城市街道种植城市树木不只是为了吸收二氧化碳;树木还有助于净化空气,提供树荫,使城市更加美丽即使它只持续几十年,而不是几百年。)”可知,Shaun Watmough指出,城市树木的功能比我们实际预料的还要多。故选B项。第二节 (共5小题;每小题2.5
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560045.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四川省部分名校2023-2024学年高三理综上学期10月联考试题(PDF版附解析).pdf
