江苏省常州高级中学2020-2021学年高一上学期期中质量检查英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省常州高级中学2020-2021学年高一上学期期中质量检查英语试题 WORD版含解析 江苏省 常州 高级中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 质量 检查 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省常州高级中学20202021 学年第一学期期中质量检查高一年级英语试卷说明:1. 以下题目的答案请全部填写在答卷纸上。2. 本卷总分150分,考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man teach the woman to draw first?A. Lakes. B. Trees. C. Mountai
2、ns.2 How many words does the woman think Peter has written?A. 1000. B. 1500. C. 2000.3. Where will the man probably go?A. To the pizza store.B. To the alcohol store.C. To the grocery store.4. Who is the mans brother?A. Errol. B. Carl. C. Jon.5. What are the speakers probably talking about?A. Meat. B
3、. Fruit. C. Vegetables.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where are the speakers?A. In a studio.B. In a classroom.C. In the mans house.7. What will the man speak about fir
4、st?A. Weather. B. A festival. C. A political event.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why did the woman change what she wanted to be?A. Because of her father.B. Because of the training.C. Because of her love for boats.9. What has the woman always loved?A. Architecture. B. Ships. C. Outer space.听第8段材料,回答第10至12题。10. H
5、ow does the man feel today?A. Happy. B. Sad. C. Unsettled.11. What kind of weather makes the man uneasy?A. Cold days. B. Windy days. C. Hot days.12. Where does the woman think people are quiet?A. In Harbin. B. In Guangzhou. C. In Beijing.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between
6、 the speakers?A. Co-workers. B. A couple. C. Brother and sister.14. Why are the speakers going out for dinner tonight?A. Because of a birthday.B. Because of an anniversary.C. Because of a festival.15. What kind of cuisine will the speakers have for dinner tonight?A American food. B. Japanese food. C
7、. French food.16. How does the woman feel in the end?A. Delighted. B. Disappointed. C. Nervous.听第10段材料,回答第17至20题。17. According to the speakers, why do many travelers avoid Australia?A. They think its dangerous there.B. They dont like the climate there.C. They find it is boring there.18 What is the w
8、eather probably like in the middle of Australia?A. Mild and cool.B. Cold and windy.C. Dry and hot.19. What kind of activity do most Australians like?A. Riding bikes. B. Walking. C. Surfing.20. What can be said about the Australian lifestyle?A. Its very formal. B. Its casual. C. Its fast-paced.第二部分 阅
9、读理解(共两节,满分40 分)第一节 (共15题;每小题2分,满分30分)APlease Choose Cloud ServicesFinding the Cloud service can be difficult as there are so many available. Consumers need to consider and compare each services features, storage possibilities, free space and best price. You may be unsure, or you do not know where to
10、 begin. Trying every Cloud service would take a lot of time and work. But, the website Reviews. com might help.CloudDrop-boxGoogle-DriveOne-DriveBoxBest forLightweight UsersTeams AndCollaborationDevotedWindows UsersEnterpriseSolutionsFree Storage Space2GB15GB15GB10GBCheapest PremiumOption9.99 for1TB
11、1.99 for100GB1.99 for100GB10 for100GBOne valuable feature is the protection of digital files, including photos, videos, documents, music and more. If the worst happens and your computer crashes, or gets lost or damaged, your files can still be found in the Cloud. Cloud services let you access your f
12、iles from almost anywhere. No need to worry about a file stored on your computer when you are away from your desk. If you have an Internet connection, you can open your files from any computer, or from a phone, when they are stored using a Cloud service. Using a Cloud service makes sharing files eas
13、ier. If you send documents to a group using emails, you may then wonder which version everyone is working with. When sharing files using a Cloud service, everyone will see the same document and the latest version. The first thing to consider is the amount of storage space you need. Check how much sp
14、ace you are currently using on your computer and mobile devices. If your computer or phone is filled with photos and you have little free space, you may want to move your photos to the Cloud. Some Cloud services are free. But, if you need a lot of space, you will probably need one that costs money.E
15、ven if everyone you have ever met is a Windows user, you still probably want a Cloud service that works with many platforms. You might become friends with an Android user or start a job with a company that computes on Apple!1. Which of the following is true according to the passage?A. Google-Drive u
16、sers can obtain 100GB for free.B. Most Cloud services can send files to both the Cloud and the local computer.C. Its hard to transfer your file when you turn on the computer if it is stored in the Cloud.D. Never worry about finding your files in the Clouds if the computer system crashes.2. What will
17、 you have to do if you need more space to store more files in the Cloud?A. To use your own Cloud services.B. To share Cloud space with others.C. To spend money buying space.D. To buy the latest version of the service.3. How can consumers find the Cloud service that suits them best?A. By learning mor
18、e information about the space occupied by files.B. By comparing Clouds function, storage, available space and prices.C. By sending files to a group of people via e-mail inquiring about the Cloud service.D. By making friends with Android users who use Apple computers.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文
19、。文章主要介绍了一些云服务。【1题详解】细节理解题。根据第二段第二句“If the worst happens and your computer crashes, or gets lost or damaged, your files can still be found in the Cloud.”(如果最坏的情况发生,你的电脑崩溃了,或者丢失或损坏了,你的文件仍然可以在云中找到。)可知,如果计算机崩溃,不要担心在云中找不到你的文件,D选项描述正确。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段最后两句“Some Cloud services are free. But, if you
20、need a lot of space, you will probably need one that costs money.”( 一些云服务是免费的。但是,如果你需要很大的空间,你可能需要一个花钱的空间。)可知,如果你需要更多的储存空间,就需要花钱购买。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据第一段第二句“Consumers need to consider and compare each services features, storage possibilities, free space and best price.”(消费者需要考虑和比较每个服务的特点,存储的可能性,自由空间和
21、最佳价格。你可能不确定,或者你不知道从哪里开始。)结合文章中的表格内容可知,消费者通过比较云的功能、存储空间、可用空间和价格就能找到最适合自己的云服务。故选B项。BImagine how youd feel if you had to get more than 9,000 tons of junk out to the sidewalk. Thats how much trash is floating around in space. In fact, theres about 4 million pounds flying over our heads in low-Earth orbi
22、t. Daan, a Dutch artist, and his team at Space Waste Lab have come up with a creative plan that could clear up space junk in a spectacular fashion.Most space waste comes from dead satellites and rockets. Functioning satellites are the backbone of the information systems that keep our world running s
23、moothly. But all the satellites eventually become obsolete within just a few decades. When they die out, theres the problem of them drifting in outer space, collecting in what scientists call the “graveyard orbit.”Maybe youre thinking, “Why should I care about garbage 12,500 miles above me?” Well, a
24、ll that fun stuff that satellites help beam down to usmobile games, Instagram, cat videoscould be shut down by space waste. Lots of old junk floating around up there, plus new satellites added each year, means more and more high-speed collisions (碰撞). And when chunks of junk crash into one another,
25、they break apart into millions of pieces, quickly building up speed and turning into fast-moving objects, which are dangerous to operational satellites as well as astronauts working on the International Space Station.Space waste is a problem thats escalated so much, some scientists say that by 2050
26、well be forced to stop launching new spacecraft altogether, including new satellites. Think about that for a minute. When the last satellites finally become disused, GPS, cell phones, and the Internet will no longer function.So we have to find a way to deal with this space garbage, and Daan pictures
27、 a sort of trash pickup, which involves groups of small spacecraft casting large nets into orbit that would collect space debris (碎片) and send it back toward Earth at top speed. Heres the best partwhile reentering Earths atmosphere, the pieces of junk would burn up all at once, creating a light show
28、 similar to hundreds of shooting stars falling in the night sky. A spectacle indeed!To get ready for such an amazing effort, Space Waste Lab has been traveling to major cities across Europe and enlightening the public on the problem of the junk in space. But Daan doesnt just talk about ways to relie
29、ve the problemhes created something a little grander than that. In October 2018, his team launched Space Waste Lab Performance, an outdoor art exhibition that shows the location of each piece of space trash using large lasers that make each debris look a bit like a star wandering slowly and silently
30、 over the sky, allowing viewers to wave and say, “Hallo, space trash!”4. The word “obsolete” (paragraph 2) is closest in meaning to “_”.A. accessibleB. profitableC. floatingD. outdated5. According to the passage, which sentence best replaces the question mark in the diagram?A. Working satellites can
31、 be damaged and astronauts can be hurt.B. Satellites can help people track the weather and find new locations.C. There is more junk floating in space each year as new satellites are added.D. The Space Waste Lab Performance can show people where satellites are located.6. Which of the following best s
32、upports the idea that space waste should be dealt with very soon?A. Sentences B. Sentence C. Sentence D. Sentence 7. Which of the following might be the best title of the passage?A. Space Junk Harms Digital SystemsB. Artists Proposal to Save SpaceC. A New Glimpse into Outer SpaceD. Test of Waste Col
33、lection Nets【答案】4. D 5. A 6. B 7. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了荷兰艺术家达恩和他在太空垃圾实验室的团队提出了一个创意计划,可以以壮观的方式清理太空垃圾。【4题详解】词义猜测题。根据画线词后的“When they die out, theres the problem of them drifting in outer space, collecting in what scientists call the “graveyard orbit.”可知,当它们被废弃时,它们就会在外太空漂流,被科学家们称为“墓地轨道”的地方会把它们收集起来,因此此处是
34、说所有的卫星最终都在短短几十年内被淘汰,由此可知画线词词义为“淘汰、使过时”,故D项正确。【5题详解】细节理解题。本题实际上考的是太空垃圾的危害,根据第三段中的“And when chunks of junk crash into one another, they break apart into millions of pieces, quickly building up speed and turning into fast-moving objects, which are dangerous to operational satellites as well as astronau
35、ts working on the International Space Station.”可知,当大块的太空垃圾相互碰撞时,它们会分裂成数百万块,很快加速并变成快速移动的物体,这对运行中的卫星以及在国际空间站工作的宇航员都是危险的,由此可知,太空垃圾会损坏工作中的卫星并使宇航员受伤,故A项正确。【6题详解】细节理解题。第一句话的意思是:大多数太空垃圾来自于废弃的卫星和火箭,运行正常的卫星是信息系统的骨干,这些系统使我们的世界保持平稳运行;第二句话的意思是:太空垃圾是一个日益严重的问题,一些科学家说,到2050年,我们将被迫完全停止发射新的航天器,包括新的卫星。;第三句话的意思是:因此,我们
36、必须找到一种方法来处理这些太空垃圾,达恩拍摄了一种垃圾收集装置,其中包括一组小型航天器将大网撒入轨道,收集太空垃圾并以最高速度将其送回地球;第四句话的意思是:但达恩不仅仅是在谈论如何解决问题,他创造了一个比这更伟大的东西。根据第二句话句意再结合其下一句所说的“当最后一颗卫星最终报废时,全球定位系统、手机和互联网将不再发挥作用”,这突出了处理太空垃圾的紧迫性,因此第二句话最能支持太空垃圾应该很快处理的观点,故B项正确。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“Daan, a Dutch artist, and his team at Space Waste Lab have com
37、e up with a creative plan that could clear up space junk in a spectacular fashion.”可知,本文主要介绍了荷兰艺术家达恩和他在太空垃圾实验室的团队提出了一个创意计划,可以以壮观的方式清理太空垃圾,故B项最适合做文章标题。【点睛】本篇第1题词义猜测题的难度较大,对画线词下文的理解是关键,根据画线词后的“When they die out, theres the problem of them drifting in outer space, collecting in what scientists call the
38、 “graveyard orbit.”可知,当它们被废弃时,它们就会在外太空漂流,被科学家们称为“墓地轨道”的地方会把它们收集起来,因此此处是说所有的卫星最终都在短短几十年内被淘汰,特别是“die out”表明画线词词义为“淘汰、使过时”,故D项正确。CSibling relationshipsPerhaps because most societies place so much emphasis on the parent-child relationship, there is a relative lack of information on the relationships amo
39、ng brothers and sisters. Yet sibling relationships can play important roles in our development as individuals and often bring just as much, if not more, joy, anger, pain, frustration, and pleasure. Relationships with brothers and sisters are also the longest that we will experience in our lives, sin
40、ce most siblings outlive parents and they begin earlier than those we establish with friends.Many parents still believe in the story that their children should naturally just get along, being loving, affectionate, and supportive of each other. However, the studies that do exist on siblings show that
41、 this natural harmony is much more fiction than fact. The earliest research on relationships among siblings developed the common theme that brothers and sisters relate to each other mainly in a rivalrous (竞争的) way, competing for parental attention and status within the family unit. It is true that y
42、oung siblings often fight with each other, putting the pressure on the entire family. In fact, family psychologists report that quarrels among siblings is one of the top concerns of their clients.Many studies agree that sibling rivalry is strongest between brothers - especially when they are close i
43、n age, and that the rivalry continues into adulthood with increasing conflicts, competition, and jealousy. This effect is most definite when the brothers have jobs of unequal status, for example if one is a Wall Street broker and the other a furniture salesman. One 1962 study even showed that male w
44、orkers were happiest with their jobs when they felt that they were doing better than their brothers and least satisfied when they felt their brothers were in a better job. Another study in 1975 concluded that siblings use each other to as measuring sticks to evaluate how well they are doing in life.
45、 As a result, when one sibling seems to have better performance in work, the relationship can become tense.Rivalry is the basis of the most sibling interaction problems. In a typical family, each sibling wants and will fight in various ways for the attention the others are receiving. Rivalry can bec
46、ome especially obvious when one of the children has a disability, because the parents will have to spend more time with the disabled child. Small children do not understand this, since they only consider another child as a threat, and will work harder to attract more parental attention. Unless the p
47、arents are careful to provide structure and limits, this usually results in the disabled child receiving too little attention, adding to the childs disadvantages later in life.Rivalry seems to occur least between brothers and sisters, while sisters often report becoming much closer as they grow into
48、 adulthood. However, these comparisons can be cheating. Some child behaviorists suggest that they are, in fact, false, and that people only have these impressions because boys competition is more visible. Boys tend to fight physically. But girls tend to fight verbally, with their words full of hatre
49、d and anger. If the siblings do not live together, the rivalry will decrease a lot. Recent research suggests that competition with siblings may not fade in fact, but that many people are unwilling to admit this, believing such emotions to be immature or unworthy.Childrens natural selfishness is a no
50、rmal part of all sibling relationships.Most is no cause for alarm. In fact, overreacting to such competition can do more harm than good, although ignoring it is not helpful, either. According to several studies, most parents then to react to conflict with passive behavior, for example, they do and s
51、ay nothing, or they simply tell the children to expressing and learning about their emotions and can actually prolong their rivalry into adulthood. A more effective way for parents is to model positive behavior in their adult relationships and to reward it in their children. They can make such state
52、ments as, “I am so proud of you two for working together on the project,” or “Seeing you share your toys with your sister makes me very happy.” Also, researchers suggest that parents sit down with their children and act as a mediator to settle the quarrels.8. One misunderstanding among parents is th
53、at_.A. children can naturally get along well with their brothers and sisters.B. children fight with each other when they are young.C. brothers and sisters compete for the status within the family unit.D. brothers and sisters struggle for parents attention.9. Research findings show that a man shows t
54、he highest level of satisfaction with his job when his brother _.A. achieves success in his career.B. chooses the same job.C. takes a job of lower status.D. finds measuring sticks to motivate him.10. The disabled child in a family may get less attention from the parents because _.A. he is not health
55、y and capable.B. he annoys the parents by taking up too much of their time.C. other children of the family speak badly of him in front of the parents.D. other children of the family, out of jealousy, call the parents attention to themselves on purpose.11. Seeing conflicts among children, parents sho
56、uld _.A. tell the children to stop fighting and criticize them strictly.B. recognize childrens shining points and mediate conflicts.C. read the children stories about positive behavior.D. ignore their conflicts.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍有关兄弟姐妹之间关系的研究和对于父母在给予孩子关注方面的一些建议。【8题详解】细节理
57、解题。根据第二段“Many parents still believe in the story that their children should naturally just get along, being loving, affectionate, and supportive of each other. However, the studies that do exist on siblings show that this natural harmony is much more fiction than fact.(许多父母仍然相信他们的孩子应该自然地相处,互相关爱,亲密支持
58、。然而,确实存在的关于兄弟姐妹的研究表明,这种自然的和谐更多的是虚构的,而不是事实。)”可知,父母认为孩子们可以很自然地与他们的兄弟姐妹和睦相处,是一种误解。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第三段“One 1962 study even showed that male workers were happiest with their jobs when they felt that they were doing better than their brothers and least satisfied when they felt their brothers were in a
59、better job.(1962年的一项研究甚至显示,当男性员工觉得自己的工作比自己的兄弟做得更好时,他们对自己的工作最满意,而当他们的兄弟做得“更好”时,他们就会感到最不满意。)”可知,研究结果表明,当一个人的兄弟从事地位较低的工作时,他对自己工作的满意度最高。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第四段“Small children do not understand this, since they only consider another child as a threat, and will work harder to attract more parental attenti
60、on. Unless the parents are careful to provide structure and limits, this usually results in the disabled child receiving too little attention, adding to the childs disadvantages later in life.(小孩子不明白这一点,因为他们只会把另一个孩子当成威胁,并且会更努力地吸引父母的注意。除非父母谨慎地提供结构和限制,否则这通常会导致残疾儿童得到的关注太少,增加了孩子以后生活的不利因素。)”可知,家里的其他孩子出于嫉
61、妒,故意引起父母对自己的注意,这导致家庭中的残疾儿童可能得到父母很少的关注。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“A more effective way for parents is to model positive behavior in their adult relationships and to reward it in their children. They can make such statements as, “I am so proud of you two for working together on the project,” or “Seeing
62、you share your toys with your sister makes me very happy.” Also, researchers suggest that parents sit down with their children and act as a mediator to settle the quarrels.(对父母来说,更有效的方法是在他们的成人关系中树立积极的行为榜样,并奖励孩子们的积极行为。他们可以这样说:“你们俩能一起做这个项目,我真为你们感到骄傲。”或者“看到你和妹妹分享玩具,我很高兴。”此外,研究人员建议,父母应该和孩子坐下来,扮演调停者的角色,解
63、决争吵。)”可知,看到孩子之间起冲突,父母应该看到孩子的闪光点并且调解冲突。故选B项。DWhen Peter Fortune was ten years old, grown-up people used to tell him he was a “difficult” child. He never understood what they meant. He didnt feel difficult at all. He didnt throw milk bottles at the garden wall, or tip tomato ketchup over his head and
64、pretend it was blood, or slash at his grannys ankle with his sword, though he occasionally thought of these things. Apart from all vegetables except potatoes, and fish, eggs and cheese, there was nothing he would not eat. He wasnt noisier or dirtier or more stupid than anyone he knew.His name was ea
65、sy to say and spell. His face, which was pale and freckled, was easy enough to remember. He went to school every day like all other children and never made that much fuss about it. He was only as offensive to his sister as she was to him. Policemen never came knocking at the front door wanting to ar
66、rest him. Doctors in white coats never offered to take him away to the madhouse. As far as Peter was concerned, he was really quite easy. What was difficult about him?It was not until he had been a grown-up himself for many years that Peter finally understood. They thought he was difficult because h
67、e was so silent. That seemed to bother people. The other problem was he liked being by himself. _ Not all the time, of course. Not even every day. But most days he liked to go off somewhere for an hour to his bedroom, or the park. He liked to be alone and think his thoughts.Now, grown-ups like to th
68、ink they know whats going on inside a ten-year-olds head. And its impossible to know what someone is thinking if they keep quiet about it. People would see Peter lying on his back on a summers afternoon, chewing a piece of grass and staring at the sky. “Peter, Peter! What are you thinking about?” th
69、ey would call to him. And Peter would sit up with a start. “Oh, nothing. Nothing at all.” Grown-ups knew that something was going on inside that head, but they couldnt hear it or see it or feel it. They couldnt tell Peter to stop it, because they did not know what it was he was doing in there. _ He
70、could have been setting his school on fire or feeding his sister to an alligator and escaping in a hot air balloon, but all they saw was a boy staring at the blue sky without blinking, a boy who did not hear you when you called his name.As for being on his own, grown-ups didnt much like that either.
71、 They dont even like other grown-ups being on their own. When you join in, people can see what youre up to. Youre up to what theyre up to. _ Peter had different ideas. In fact, he thought, if people spent less time joining in and making others join in, and spent a little time each day alone remember
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560064.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册英语课件-Lesson19 My Favourite Colour_冀教版.ppt
