《解析》江西省上饶市铅山县致远中学2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析江西省上饶市铅山县致远中学2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 江西省
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家铅山致远中学20152016学年度第一学期期末教学质量测试高一英语试卷(满分150分,考试时间:120分钟)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.When will the bus leave?A. At 7:00. B. At 7:15. C. At 7:30.2. Which dress does the woman li
2、ke? A. The yellow one. B. The white one. C. The pink one with white buttons.3. What does the man ask the woman to do?A. Lose weight. B. Go to a movie. C. Have some ice cream.4. Which subject does the woman think is harder? A. Physics. B. Chemistry. C. Chinese.5. Where is the woman going? A. A museum
3、. B. A bank. C.A supermarket.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the possible relationship between the two speakers? A. Friends. B. Neighbors C. Passenger and taxi driver.7. When
4、 is the important meeting? A. At about 1:00 p.m. B. At about 2:00 p.m. C. At about 3:00 p.m.听第7段材料,回答第8至第10题。8. What is the two peoples trip for? A. Visiting friends. B. Work. C. Enjoying themselves.9. Why did they not take a plane?A. There were no plane tickets. B. They were late for their plane an
5、d missed it. C. Their boss didnt want them to take a plane.10. What does the woman think of traveling by train? A. It is the worst. B. It is tiring and boring. C. It is better than anything.听第8段材料,回答第11至第13题。11. Where does the conversation possibly take place? A. At a party. B. At a wedding. C. At a
6、 concert.12. Why did Tony not come?A. He didnt feel well. B. He was busy with a meeting. C. He doesnt like the man at all.13. Who is Mr. Wang? A. Tony s friend. B. The mans friend. C. The womans friend.听第9段材料,回答第14至第17题。14. How does the man want to pay his bill? A. In cash. B. By check. C. By credit
7、 card.15. What is 16 dollars? A. A roast duck. B. A plate of pork. C. A bowl of beef.16. How many bottles of beer has the man ordered? A. Two. B. Three. C. Four.17. How much is the service charge? A. 2 dollars. B. 3 dollars. C. 4 dollars.听第10段材料,回答第18至第20题。18. Who set up the charity Classrooms for K
8、enya?A. Two teachers in Kenya. B. Some students in the speakers school. C. Two teachers in the speakers school.19. What do we know about one of the most recent activities?A. It was a six-mile walk. B. The journey began early in the morning. C. It raised about 2, 000 dollars.20. What was the weather
9、like on the speakers journey? A. It was sunny. B. It was rainy. C. It was cloudy.第一节、阅读理解(40分) A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。(每小题2分)A Different countries have different greeting customs.Now lets learn more about the greeting customs in different cultures. France France people greet each oth
10、er with a handshake ,but close friends kiss each other on the cheek(面颊)when they meet.They do this when meeting and before leaving . Korea In Korea ,it is a sign of respect(尊敬)for people to bow when greeting each other .In Korea, a bow is followed by a handshake .However ,Korea women do not shake ha
11、nds with western men ,instead ,they bow slightly. Brazil Kissing women on the cheek is a common way of greeting .In a formal situation ,a handshake is often done to show respect .Men should shake hands before and after meeting, and once they have become familiar(熟悉的)with each other ,a light hug is o
12、ften given to each other . Ghana In a social situation, its polite to greet everyone in the room .A handshake is used in greeting,and the palm must directly touch the palm of the other .Its considered impolite to touch the back of the hand .( )21. Two close French friends will kiss each other on the
13、 when they meet . A. hand B. cheek C. neck D. arm( )22. In Brazil ,it is very common to for two men who know each other well . A. touch the palm B.kiss on the cheek c. bow on each other D.give a light hug( )23.Which is probably the BEST title for the passage ? A. Greeting Customs in Different Cultur
14、es B. How to Behave Politely C. All Bad Ways to Greet People D. Friends Should Greet Each Other 【知识点】政治经济文化【试题解析】1细节理解。根据第二段中的close friends kiss each other on the cheek when they meet,可知应选B。2细节理解根据第四段中Men should shake hands before and after meeting, and once they have become familiar with each other
15、 ,a light hug is often given to each other,可知应选D。3标题判断分析文意,由文意可知全文主要讲述的是几个国家地区见面是的礼仪风俗,故选A。【答案】2123 BDAB This is new for me and I dont know what to say really, so I just want to have a try .I was always a runner and in pretty good shape for most of my life .Then unluckily, I couldnt get myself out t
16、o run . I put on weight (变胖)and it made me feel worse about myself .I found it was much harder to begin to run again after a few years than it used to be and I tried my best through even the shortest, slowest jog. I was out in a run the other day and I had almost decided to give up before I heard so
17、meone say ,“You can do it ! Its hard ,but you can do it !”there was a lady walking the other way and had the biggest smile on her face. Those words encouraged me at a time when I was ready to give up .I finished my run and now every time I feel like giving up ,I can “hear”her encouragement . Ive nev
18、er seen her again ,so Ive never been able to thank her and let her know that something so simple as a few words of encouragement from a stranger influenced (and still influence)me so much .( )24. The writer found it to run again after a few years . A.difficult B. interesting C. easy D. exciting ( )2
19、5.When the writer wanted to give up ,a encouraged her . A. men B.lady C. child D.student( )26.What does the underlined word “jog”mean in Chinese ? A. 轮滑 B.潜水 C.慢跑 D.跳远( )27.The writer mainly wants to tell us that . A. Practice makes perfect B. Many hands make light work C. We should take care of our
20、selves D. Encouragement is very important in hard times 【知识点】日常生活【试题解析】1细节理解根据第二段中的I found it was much harder to begin to run again,可知对于作者来说,跑步越来越难了,故选A。2细节理解。根据第三段的I had almost decided to give up before I heard someone say ,“You can do it ! Its hard ,but you can do it !”there was a lady walking the
21、 other way and had the biggest smile on her face,可知是一个陌生的女人鼓励了作者,故可知应选B。3词义猜测。由于前文已经讲述了作者是很难跑步了,因此可推断他现在只能试着“慢跑”,故选C。4推理判断。根据文章的内容,可知作者是在一个陌生的女人的鼓励下重新振作而进行跑步的,应选D。【答案】2427 ABCDC Fifteen hours is a long time to be on a plane ,but you know ,Africa is a long way from North America .Finally ,were in Nam
22、ibia, a country in southwest Africa.Namibia is about twice the size of California .However, it is home to just over two million people .And the countrys main airport is 45 kilometres east of its capital,Windhoek . Now we are in a wildlife(野生动物)park .We will spend five days finding ways to protect th
23、is areas wildlife.At the moment ,my wife and our two kids are enjoying some local dishes. Im talking with workers in this park. Im so much looking forward to the following days ! -Thomas Yesterday morning ,I had nothing to do ,so I went to visit the Eiffel Tower,a symbol of Paris.It was my first tim
24、e there,so I took a lot of photos. Finally. The big moment came! A lot of artists came to watch my show.It was a great success.After the show, I attended a big party.It was great,but i felt so sleepy after it . When I got back to my hotel, it was already 1:15am. I went to bed without washing .I just
25、 needed a good rest before my two-hour journey home by plane. -Jessica ( ) 28. How did Thomas arrive in Namibia ? A. By car B. By plane C. By ship D.By train( )29. What do we know about Namibia ?A. It is in northeast Africa. B. It is about as large as California. C. Less than two million people live
26、 there . D. Its capital city is Windhoek( )30.what does the underlined word “It”refer to ? A.A journey. B.A big party . C.the show D.the Eiffel Tower( )31.How did Jessica feel after party? A. Tired B.Excited. C.Nervous. D.Bored 【知识点】【试题解析】1细节理解。根据文章第一段中的第一句Fifteen hours is a long time to be on a pla
27、ne ,but you know ,Africa is a long way from North America,可知作者是坐飞机去的,应选B。2细节理解。根据文章第一段中的最后一句And the countrys main airport is 45 kilometres east of its capital, Windhoek,可知首都城市就是Windhoek,故选D。3推理判断由于前文讲述的就是show一词,根据句意和语境,故选C。4推理判断根据文章倒数第二段中的最后一句It was great, but i felt so sleepy after it,可推断道作者是由于玩累了才
28、很快睡着,应选A。【答案】2831 BDCADDear Bewildered,Table manners are about being kind to and considerate(考虑周到的)of others.Having proper table manners is one way people judge others,and we dont want people to think that we are rude,do we ?Whether in a restaurant or in a home, here are some basic table manners for
29、 kids: Eat with a fork unless the food is meant to be eaten with fingers.Only babies eat with fingers.Sit up and do not hunch(弯背)over your plate;wrists(手腕)or forearms(前臂)can rest on the table,or hands on lap.Chew with your mouth closed,No one wants to see food being chewed up .This includes no talki
30、ng with your mouth full.Dont make any rude comments about any food being served.It will hurt someones feelings.Always say thank you when youre served something.Eat slowly.It takes someone a long time to prepare the food,so enjoy it slowly.Wait about 5 seconds after swallowing to get another forkful(
31、一叉子的量)。 Dont reach over someones plate for something.Politely ask the dish to be passed to you.When eating at someones home or being a guest of someone at a restaurant,always thank the host and tell him or her how much you enjoy it.,At least say that you like the dinner ,for example, the dessert is
32、great.( )32. The writer writes this passage mainly for . A. Foreigners B.kids C. Parents D.teachers( )33 Why should we eat slowly at the table ? A. To keep healthy. B. To show how bad the food is. C. To show how enjoyable we are. D. To eat more food.( )34.The writer gives pieces of advice in all in
33、the passage. A. Four B.five C .six D.seven ( )35.What can we learn from the passage? A. People dont like to judge others by table manners. B. Guests should express thanks to the host after the meal. C.we dont need to sit straight at the table D. We can use our fingers from time to time .【知识点】【试题解析】1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560324.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
