江苏省常州市新桥高级中学2020-2021学年高一下学期期末阶段检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省常州市新桥高级中学2020-2021学年高一下学期期末阶段检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 常州市 高级
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第二学期期末阶段检测高一年级英语试卷(本试卷满分 150 分,考试时间 120 分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman do?A. She is a student. B. She is a lawyer.C. She is the owner of a bakery.2. W
2、ho is the man probably talking to?A. His boss. B. His assistant. C. His wife.3. What will the man do on Saturday? A. Visit his friends.B. Have lunch with the woman.C. Get some work done.4. What is the main topic of the conversation?A. The teachers notes.B. The materials needed for the test.C. The co
3、ntent of the final exam.5. What is the mans probable feeling about the fire alarm?A. Upset. B. Sad. C. Excited.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How many computers are w
4、orking now?A. 33. B. 34. C. 35.7. What will the woman do next?A. Use a computer. B. Teach a class. C. Get a key.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What are the speakers mainly discussing?A. How to use Google Maps.B. How to get to San Francisco quickly.C. How to take public transportation.9. How long is the dr
5、ive into the city?A. 45 minutes. B. 60 minutes. C. 90 minutes.10. What does the man think is the most important?A. Calling Joan. B. Being on time.C. Having something to eat.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. Why isnt the woman planning to go to Spain?A. She is short of money.B. She has a fear of flying.C. S
6、he doesnt have a passport.12. When will the man leave for Spain?A. In about three weeks. B. In about four weeks. C. In about six weeks.13 What will the man buy for the woman?A. Some food. B. Some clothing. A drum.听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. How does the man describe the vegetables?A. Theyre healthy.
7、B. Theyre delicious. C. Theyre natural.15. Why does the girl agree to the mans request?A. She wants to be strong.B. She wants dessert.C. She realizes the man is right.16. What happened last week?A. Ellen had her birthday.B. Ellen went to a friends party.C. Ellens mom made a carrot cake.听第 10 段材料,回答第
8、 17 至 20 题。17. What does the speaker ask the runners to do?A. Sign up.B. Line up.C. Follow a volunteer.18. What will be available at the stations every two miles?A. Drinks. B. Reporters.C. Medical assistance.19. What is forbidden in this race?A. Headphones. B. Photos. C. Food.20. When will the runni
9、ng course be taken down?A. In the mid-morning. B. At noon. C. In the afternoon.第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。AHow to Prevent DehydrationWhen the weathers warm, you need to make sure you drink enough water. But did you know that you lose your
10、 sense of thirst as you get older? This means youre more likely to become dehydrated, making you more prone to (有倾向) falls, heart disease, urinary-tract infections, kidney stones and confusion. A study from Loughborough University in the UK has shown that drivers who had only a little water an hour
11、made twice as many mistakes as motorists who were properly hydrated. In fact, they made a similar number of errors to what youd expect from someone over the drink-drive limit.So how do you know when youre dehydrated? Warning signs include:*Feeling tired*Dry mouth and dry skin*Dark urine*Reduced appe
12、tite (食欲)*Reduced concentration*Headache*Constipation.But you might not notice any symptoms (症状)at all,so to make sure you stay hydrated:*Keep a glass of water by your side when youre at home, and drink it regularly.*Form a new drinking habitfor example, when watching TV, always reach for the water
13、glass during an ad break.*Take a small bottle of water with you when you go out.*Always drink a large glass of water with a meal.*Eat fruit and vegetables with high water content.*Draw up a weekly water carda bit like a coffee loyalty cardwith a target of eight glasses of water a day. Mark it every
14、time you have a glass of water. Award yourself a prize when ifs full at the end of the week,*Drink water before, during and after you take any exercise.1. The word “dehydration” in the title may probably mean .A. loss of water from the bodyB. confusion of the mindC. warning signs of illnessesD. a ki
15、nd of weather sign2. According to Paragraph 1, dehydration can .A. occur only in warm weatherB. make you get older and olderC. be easily noticed in our daily lifeD. cause physical and mental problems3. To make sure you stay hydrated, youd better .A. take no notice of the warning signsB. leave some w
16、ater within your reachC. eat any fruit and vegetables you likeD. award yourself eight glasses of water【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】本文为说明文。脱水会导致你更容易跌倒、心脏病、尿路感染、肾结石和精神错乱等 。因此要防止脱水。本文就如何防止脱水提出了几点建议。【1题详解】猜测词义题。根据第一段第一句“When the weathers warm, you need to make sure you drink enough water. But did you know
17、that you lose your sense of thirst as you get older? This means youre more likely to become dehydrated,”可知,当天气暖和时,你需要确保你喝足够的水。但是你知道随着年龄的增长你会失去口渴感吗?所以你没有了口渴的感觉,可能就会导致身体“缺水”。以及第二段“So how do you know when youre dehydrated?”下面的内容可知,都是人“脱水”的症状。由此可推断出划线词为 “dehydration”意为“脱水”。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第一段“But did
18、you know that you lose your sense of thirst as you get older? This means youre more likely to become dehydrated, making you more prone to (有倾向) falls, heart disease, urinary-tract infections, kidney stones and confusion.”脱水意味着你更容易脱水,使你更容易跌倒、心脏病、尿路感染、肾结石和精神错乱。可知,“跌倒、心脏病、尿路感染、肾结石”属于身体上的毛病,“精神错乱”为精神上的疾
19、病。可知,脱水会导致身心问题。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章中的“when watching TV, always reach for the water glass during an ad break.Take a small bottle of water with you when you go out.Always drink a large glass of water with a meal.Mark it every time you have a glass of water.”可知,看电视时在广告间隙伸出手拿杯子喝水,出去的时候带上一小瓶水。吃饭时一定要喝一大杯水
20、要做到随时手边有水。由此可知,为确保你保持水分充足,要随时都能喝到水。分析选项可知B符合题意,故选B。BTeenagers in America know that theyll possibly need technical skills to find good jobs, but a new survey reveals that interest in technology-related careers may be decreasing.The percentage of boys aged 13 to 17 who are interested in science, techn
21、ology, engineering and mathor STEMcareers dropped from 36 percent in 2017 to 24 percent this year, according to a survey by Junior Achievement USA. The amount of girls interested in STEM careers stayed unchanged at 11 percent.But the 1,000 survey participants still named technology as one of two key
22、 skills that will be necessary to prepare them for their future careers.“Kids dont understand how technology can be applied to careers in addition to computers, and maybe robotics,” said Tammera L. Holmes, president of aviation consulting firm AeroStar Consulting. “Thats all they know, so they cant
23、really translate that interest to career pathways.”When Holmes was in high school, her mom sent her to an event that featured the pilots from World War II. One of the pilots took her for a ride and let her take the wheel. “Immediately that was the career for me.” she said.Women remain outnumbered by
24、 men in fields like technology. For people working to increase the number of women in these areas, the lack of growth in girls interest in STEM careers is concerning.Teenage girls are more interested than their male classmates in running after careers in which they can help others, said Ed Grocholsk
25、i from Junior Achievement. Even with all the programs aimed at increasing girls interest in STEM, “I dont think we really talk that much about how we improve peoples lives through STEM, ” Grocholski said.Society needs to do better at making those connections for kids, said Katherine Latham, founder
26、of an engineering firm. She used civil engineering as an example of a career that will continue to be important.However, the fact that students know they will need tech skills in their future careers is encouraging. The second skill they said they need is relationship-building.“Thats going to be the
27、 new type of engineers,” Latham said.4. What is the reason behind kids losing interest in tech careers?A. They cant connect their tech interest with future careers.B. They find tech skills less important than before.C. They don t think tech careers can bring rewardsD. They see tech careers as boring
28、.5. What aroused Holmes interest in her career?A. A summer camp for pilots.B. Her flight experience with a pilot.C. A report about the life of pilotsD. Her parents wish for her.6. What can we learn from Grocholskis words?A. STEM careers have nothing to do with people s lives.B. Teenage girls are int
29、erested in running after STEM careers.C. Teenagers don t know how to improve peoples lives through STEM.D. The relationship between STEM careers and the improvement of peoples lives isnt explained enough.7. According to Grocholski, teenage girls are more interested in careers that_.A. can make them
30、look attractiveB. can make friends with other peopleC. can make peoples lives betterD. are different from those of their parents【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。调查显示人们对科技相关职业的兴趣正在下降,本文分析了造成这一结果的原因。【4题详解】细节理解题。根据第四段中“Thats all they know, so they cant really translate that interest to career pat
31、hways.(这就是他们所知道的一切,所以他们不能真正地把这种兴趣转化为职业道路)”可知,孩子们对科技职业失去兴趣的原因是他们无法将自己的科技兴趣与未来的职业联系起来。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第五段“When Holmes was in high school, her mom sent her to an event that featured the pilots from World War II. One of the pilots took her for a ride and let her take the wheel. “Immediately that was t
32、he career for me.” she said.( Holmes上高中的时候,她妈妈送她去参加了一个以二战飞行员为主题的活动。一个飞行员带她去兜风,让她驾驶。“那就是我的职业生涯。”她说)”可知,Holmes与飞行员的飞行经验引起了对她职业生涯的兴趣。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第五段中“Even with all the programs aimed at increasing girls interest in STEM, “I dont think we really talk that much about how we improve peoples lives
33、through STEM(即使所有的项目都旨在提高女孩对STEM的兴趣,“我认为我们并没有真正谈论太多我们如何通过STEM改善人们的生活)”可知,Grocholski认为,STEM职业和人们生活的改善之间的关系没有得到足够的解释。故选D。【7题详解】细节理解题。根据倒数第五段中“Teenage girls are more interested than their male classmates in running after careers in which they can help others, said Ed Grocholski from Junior Achievement.
34、(来自“少年成就”的Ed Grocholski说,十几岁的女孩比她们的男同学更有兴趣追求能够帮助他人的事业)”可知,据Grocholski说,十几岁的女孩对能让人们生活更美好的职业更感兴趣。故选C。CArt and science may seem like opposite things. One means the creative flow of ideas, and the other means cold, hard datasome people believe. In fact, the two have much in common. Now, a study finds ar
35、t can help students remember better what they learned in science class.Mariale Hardiman, an education specialist at Johns Hopkins University, noticed that students who used art in the classroom listened more carefully. They might ask more questions. They might volunteer more ideas. Whats more, stude
36、nts seemed to remember more of what they had been taught when their science lessons had involved(涉及)art. To prove that, Hardiman teamed up with some researchers and six local schools.In the experiment, the researchers worked with teachers in 16 fifth-grade classrooms. They provided traditional scien
37、ce lessons and art-focused ones. In a traditional science class, for example, students might read aloud from a book. In the art-focused one, they might sing the information instead.The team randomly assigned(随机分配)each of the 350 students to either a traditional science classroom or an art-focused on
38、e. Students then learned science using that way for the whole unitabout three weeks. When they changed to a new topic, they also changed to the other type of class. This way, each student had both an art-focused class and a traditional one. Every unit was taught in both ways, to different groups of
39、students. This enabled the researchers to see how students did in both types of classes.The team found that students who started off in traditional classes performed better after they moved into an art-focused class. But those who started in an art-focused class did well even when they went back to
40、a traditional science class. These students appeared to use some of the art techniques(技巧)after going back to a traditional class. Classroom teachers reported that many students continued to sing the songs that they learned after finishing the unit. The more we hear something, the more we retain it,
41、 Hardiman says. It suggests that the arts may help students apply creative ways of learning on their own.8. Why did Mariale Hardiman do the study?A. To prove the importance of art at school.B. To know how to encourage students to ask questions.C. To find a way to help her students learn better.D. To
42、 see if art might improve science learning.9. What were the students required to do in the experiment?A. Learn three units in total.B. Choose what theyd like to learn.C. Learn two topics for three weeks.D. Take two types of classes.10. What does the underlined word “retain” in the last paragraph mea
43、n?A. Remember.B. Express.C. Improve.D. Finish.11. What is the text mainly about?A. Art helps students develop creativity.B. Art-focused classes interest students a lotC. Art can make science easier to remember.D. Art has something in common with science.【答案】8. D 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了
44、一项研究发现艺术可以帮助学生更好地记住他们在科学课上学到的东西。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Whats more, students seemed to remember more of what they had been taught when their science lessons had involved(涉及)art. To prove that, Hardiman teamed up with some researchers and six local schools.”(更重要的是,当科学课程涉及到艺术时,学生们似乎能记住更多他们所学到的东西。为了证明这一点,Har
45、diman与一些研究人员和六所当地学校合作)可知,Mariale Hardiman的研究是为了证明艺术是否能够提高科学学习。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“The team randomly assigned(随机分配)each of the 350 students to either a traditional science classroom or an art-focused one.”(研究小组将350名学生随机分为两组,一组是传统的科学教室,另一组是艺术教室)以及“This enabled the researchers to see how students di
46、d in both types of classes.”(这使得研究人员能够看到学生在这两种类型的课堂上的表现)等内容可知,在实验中,学生被要求选两种类型的课。故选D。【10题详解】词句猜测题。根据画线词后的“It suggests that the arts may help students apply creative ways of learning on their own.”(这表明,艺术可以帮助学生应用创造性的自学方法)可知,艺术有助于学生的学习,因此此处是说我们听到的越多,我们记住(学到)的就越多,由此可知划线词词义为“记住”。A. Remember. 记住; B. Expre
47、ss. 表达;C. Improve.提高;D. Finish.完成。由此可知A 符合语境。故选A 。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中“Now, a study finds art can help students remember better what they learned in science class.”(现在,一项研究发现,艺术可以帮助学生更好地记住他们在科学课上学到的东西)可知,文章主要介绍艺术可以帮助学生更容易记住科学课上学到的东西。故选C。DThe future of space exploration may depend on an art fo
48、rm from the past: origami (折纸艺术), the ancient art of paper folding.Researchers from Washington State University (WSU), US, have used origami to possibly solve the problem of storing and moving fuel to rocket engines, a key challenge in space travel, according to Newswise. Theyve developed a foldable
49、 plastic fuel “bladder (囊状物)” resistant to super cold temperatures, which could be used to store and pump fuel in spacecrafts of the future. Their findings have recently been published in the journal Cryogenics.“Folks have been trying to make bags for rocket fuel for a long time,” said Jake Leachman
50、, one of the lead researchers. “We currently dont do large, long-duration trips because we cant store fuel long enough in space.”Meanwhile, NASA is also looking to paper folding to help observe distant planets. The agency is currently developing Starshade, a foldable, sunflower-shaped piece of hardw
51、are that would help block starlight and enable telescopes to view distant objects more clearly in space.“A huge part of my job is looking at something on paper and asking, Can we fly this?” Manan Arya, a technologist in California, said. “Once I realized this is how you fold spacecraft structures, I
52、 became interested in origami. I realized I was good at it and enjoyed it. Now, I fold constantly. ”Using origami for space purposes isnt new, however. Solar arrays (太阳能阵列), experimental wings for space shuttle programs and an inflatable (可充气的) satellite were also inspired by origami in both past an
53、d present space projects.“With most origami, the magic comes from the folding,” Robert Salazar, who helped design the Starshade and now works on the Transformers project, said in a statement. “There are so many patterns to still be explored.”12. How could the “bladder” help in future missions?A. To
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560350.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
