《解析》贵州省凯里市第一中学(洗马河校区)2015-2016学年高一上学期第三次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析贵州省凯里市第一中学洗马河校区2015-2016学年高一上学期第三次月考英语试卷 WORD版含解析 贵州省 凯里市 第一 中学 洗马河 校区 2015 2016 学年 上学 第三次 月考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家绝密启用前2015-2016学年贵州省凯里市第一中学(洗马河校区)高一上学期第三次月考英语月考试卷考试范围:xxx;考试时间:100分钟;命题人:xxx题号一二三四五六总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、阅读理解:共15题 每题2分 共30分In order to know a foreign language entirely,four things are necessary. Firstly, we must hear it spoken. Seco
2、ndly, we must be able to speak it ourselves correctly , with confidence and without hesitation(犹豫). Thirdly, we must be able to read the language and fourthly, we must know how to arrange(安排) sentences in paragraphs,so as to write a good composition.There is no easy way to succeed in language learni
3、ng. A good memory is a great help, but it is not enough simply to learn rules by heart from a grammar book. It is no much use learning by heart long lists of words and their meanings. We must learn words not by themselves, but in sentences. We must learn by using the language. “Learn through use” is
4、 a good piece of advice for those who are studying a new language. Practice is very important. We must practice speaking and writing the language whenever we can.1The word “confidence” here probably means“ ”.A.useB.eyesC.needD.bravery2The writer advises us to .A.speak and write moreB.read moreC.spea
5、k moreD.use a dictionary3The first step in learning a language is .A.readingB.speakingC.writingD.listening4Words should be learned in a .A.dictionaryB.textbookC.sentenceD.good grammar book【答案】1D2A3D4C【解析】1词义猜测题。根据画线词后的“without hesitation”可知,我们必须能够自信地、毫不犹豫地、正确地用外语表达,由此可知,画线词词义与bravery相近,意为“信心”,故D项正确。
6、2推理判断题。根据第二段中的“We must practice speaking and writing the language whenever we can.”可知,作者建议我们尽可能多地说和写,故A项正确。3细节理解题。根据第一段中的“Firstly, we must hear it spoken.”可知,作者认为学习外语的第一步是听,故D项正确。4细节理解题。根据第二段中的“We must learn words not by themselves, but in sentences.”可知,我们必须在句子语境中学习单词,故C项正确。【备注】本文是一篇说明文,介绍了学习外语的四大要素
7、:听、说、读、写,应该多加练习,在实践中学习。If your mother wants to tell you something , she uses words . Birds can not talk as we do. But some birds can make sounds to warn their young of danger. They have their own ways to make the young birds do certain thing.The jackdaw is a kind of blackbirds that lives in Europe.
8、Jackdaws live together in flocks(群). Yong jackdaws do not know their enemies. When an older jackdaw sees a dog , it makes a loud tattling (格格响的)sound. The young birds know this sound means an enemy is nearby. The sound warns them to know their enemy.If a young jackdaw is in a dangerous place, a jack
9、daw parent flies over him from behind .The parent bird flies low over the young birds back, the parents tail feathers move quickly from side to side. It is trying to say, “ Follow me .”At the same time, the parent calls out , “ Key-aw ,Key-aw .” The parent means “Fly home with me.” The young bird th
10、en follows the older home.Young jackdaws do not have to learn what certain sounds mean. They know the meaning of these sounds from the time they hatch (孵化,小鸡等出壳).5The jackdaw lives in _ .A.EuropeB.AustraliaC.AmericaD.Africa6When an old jackdaw sees a dog , it _ .A.calls out “Follow me.”B.makes a lou
11、d soundC.flies awayD.fights the dog7Parent jackdaw can use their tail feathers to _ .A.ask their young to follow themB.play a game with the youngC.tell the meal timeD.give a warning of a fire8Which of the following does this story lead you to believe ?A.All animal parents can talk to their young.B.D
12、ogs are the most dangerous enemies for jackdaws.C.Young jackdaws know the meaning of their parents sound when they grow older.D.Some birds can give certain information to one another.【答案】5A6B7A8D【解析】5细节理解题。根据第二段中的“The jackdaw is a kind of blackbirds that lives in Europe.”可知,寒鸦生活在欧洲,故A项正确。6细节理解题。根据第二
13、段中的“When an older jackdaw sees a dog , it makes a loud tattling sound.”可知,看见狗时,寒鸦会发出响亮的格格响的声音,故B项正确。7细节理解题。根据第二段中的“the parents tail feathers move quickly from side to side. It is trying to say, Follow me ”可知,成年寒鸦迅速地摆动尾羽是告诉小寒鸦“跟我来”,故A项正确。8推理判断题。根据第一段中的“But some birds can make sounds to warn their you
14、ng of danger. They have their own ways to make the young birds do certain thing.”可知,一些鸟儿会用它们自己的方法警告幼鸟警惕并逃离危险,故D项正确。【备注】本文是一篇说明文,介绍了一些鸟儿会用它们自己的方法警告幼鸟警惕并逃离危险。Suppose you are a visitor in the land of Mongolia, some friends ask you to eat with them. What kind of manners(礼貌) do they want you to have? The
15、y want you to give a loud burp(饱嗝) after you finish eating. Burping would show that you like your food. In some countries, if you give a big burp, you are told to say “Excuse me, please”.In many places people like to eat together. But in some parts of Polynesia it is bad manners to be seen eating at
16、 all. People show their good manners by turning their backs on others while they eat.What are manners like in an East African town? The people try not to see you. They are being polite. You may see a friend. He may not see you at all. If you are polite, you will sit down beside him. You will wait un
17、til he finishes what he is doing. Then he will talk to you. Manners are different all over the world. But it is good to know that all manners begin in the same way. People need ways to show that they want to be friends.9In Mongolia, burping is a way of showing that _.A.you enjoyed the meal prepared
18、by the hostB.you are impoliteC.your meal was not enoughD.you are friendly with your host10In Polynesia, to be polite while eating you should _.A.eat quicklyB.turn your back on othersC.sit stillD.say “Excuse me, please”11People in an East African town are being polite by _.A.trying not to see youB.si
19、tting down beside othersC.seeing a friend quicklyD.waiting for a long time before visits12The best title for this passage is _.A.Do Have MannersB.All manners is the Same WayC.Different Kinds of MannersD.Good Manners【答案】9A10B11A12D【解析】9细节理解题。根据第一段中的“They want you to give a loud burp after you finish
20、eating. Burping would show that you like your food.”可知,蒙古人希望你吃完饭后打嗝,因为打嗝表示你喜欢他们的食物,故A项正确。10推理判断题。根据第二段中的“People show their good manners by turning their backs on others while they eat.”可知,波利尼西亚人认为吃饭时背对着别人是有礼貌的,故B项正确。11推理判断题。根据第三段中的“The people try not to see you. They are being polite.”可知,东非地区的人认为忙于手
21、里的工作而不看你是有礼貌的,故A项正确。12主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一些国家独特的礼仪,故D项作标题最能概括出文章内容。【备注】本文是一篇说明文,介绍了一些国家独特的礼仪。Volunteer Day schedule:7:30 a.m.: Meet at the Community Center for breakfast.8-8:30 a.m.: Visit with people from the many participating organizations. Choose which activity youd like to help with for the da
22、y.8:30-9 a.m.: Board the bus for your chosen activity, and ride with other volunteers to your activity site.9-12:00 a.m.: Work as a volunteer.12:00 a.m.-1 p.m.: Share lunch with your volunteer group. Dont forget to bring food for lunch from home!1-3:30 p.m.: Continue your volunteer work.3:30 p.m.: B
23、oard the bus that will take you back to the Community Center, where you will be able to talk with other volunteers and share your experiences.See below for a list of volunteer opportunities for Volunteer Day so you can begin thinking about which activity you might want to join.Happy Homes: it provid
24、es home repairs for needy people in the form of painting. It also provides painters to create beautiful paintings inside schools of community centers.Elder Care: Elder Care sends volunteers into nursing homes to spend time with them, play board games with them, and talk with them.City Parks Associat
25、ion: you can help plant flowers and bushes in city parks or pick up trash around the river banks. These activities are very active, so remember to be prepared with plenty of drinking water!Love and Learning: it provides volunteers to help children with learning disabilities. Read books out loud to g
26、roups of children aged four to six, or read one-on-one with struggling readers aged seven to eight.13According to the schedule, how long will a volunteer work a day?A.3 hours.B.5.5 hours.C.7.5 hours.D.8 hours.14To join Happy Homes, one should _.A.be very good at art.B.enjoying talking with people.C.
27、be able to play board games.D.like working with young children.15For volunteers who enjoy being outside in nature, they can join _.A.Elder CareB.Happy HomesC.Love and LearningD.City parks Association【答案】13B14A15D【解析】13细节理解题。根据“9-12:00 a.m.: Work as a volunteer. ”及“1-3:30p.m.: Continue your volunteer
28、 work. ”可知,上午和下午各需要服务3小时和2.5小时,全天共5.5小时,故B项正确。14推理判断题。根据Happy Homes中的“in the form of painting.”可知,参加Happy Homes志愿服务的志愿者需要擅长绘画,而绘画是艺术的一种,故A项正确。15推理判断题。根据City Parks Association中的“you can help plant flowers and bushes in city parks or pick up trash around the river banks.”可知,City Parks Association的志愿服务
29、主要在户外,可以提供一个亲近大自然的机会,所以喜欢在户外的志愿者可以参加这个志愿服务,故D项正确。【备注】本文是一篇应用文,介绍了志愿服务的时间安排和服务项目。评卷人得分二、七选五:共5题 每题2分 共10分Quick tips for better time managementAre you a good time manager? If your answer is “no”, here are some tips on how to be a better time manager:Create a daily plan. Plan your day before it starts.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560702.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
