江苏省扬州市2020-2021 学年高二上学期期末调研测试英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州市2020-2021 学年高二上学期期末调研测试英语试题含听力 WORD版含解析 江苏省 扬州市 2020 2021 学年 高二上 学期 期末 调研 测试 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、扬州市 2020-2021 学年第一学期期末调研测试高 二 英 语(本试卷满分 150 分,考试时间 120 分钟)第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want to do?A. Surf the Internet.B. Apply for a job.C. Put a
2、n ad.【答案】B【解析】【原文】W: Hi. Can I help you, Sir?M: Yes, Im interested in the job your company posted on the Internet.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Teacher and student.C. Doctor and patient.【答案】A【解析】【原文】W: Hi, Andy. I didnt see you in Profes
3、sor Smiths class yesterday. What happened?M: Well, I had a headache. So, I called him and asked for sick leave.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about Nora?A. She prefers a room of her own.B. She likes to work with other girls.C. She lives near the city center.【答案】A【解析】【原文】M: Hello, Nora, I heard
4、 about a flat that might interest you girls.W: Well, as long as its to me, Ive got to have my own room, because Ive been working at home most of the time.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the weather like today?A. Rainy.B. Sunny.C. Windy.【答案】B【解析】【原文】M: Its so hot. I hope the bus comes on time.W: Well, at
5、least its not rainy and windy like yesterday.M: Yes, it is nice to see the sun out.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. In a convenience shop.B. In the girls room.C. In a bookshop.【答案】B【解析】【原文】M: Do you still need the junk on the shelf? If not, Ill toss it out.W: Who are yo
6、u to call it junk? Its my life! I discovered it in a convenience store beside the bookshop.第二节(共 15 小题,每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why does the man go h
7、ome?A. He is sick.B. He is sleepy.C. He is thirsty.7. What should the man do first?A. Wash his hands.B. Throw away the tissues.C. Drink some water.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: You dont get sick very often, Tina.W: Well, I wash my hands a lot. That helps kill germs.M: Do you do anything else?W: I do other
8、 simple things. I drink lots of water and get enough sleep.M: I need more sleep.W: Rest is important when youre sick. Maybe you should go home.M: I should.W: And please throw away those tissues first.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How did the man come to school today?A. By bike.B. On foot.C.
9、By car.9. What should the man try to work on?A. Spelling.B. Pronunciation.C. Grammar.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】W: Vinodh, why are you late today?M: I came on foot. I have an injury in my leg.W: Yesterday you also came late to English class.M: I came with my father on his bike. We were held up in a traffi
10、c jam. I will not excuse you after this.W: How many marks did you score in EnglishPaper about spelling and pronunciation?M: I scored 60%, Madam.W: In EnglishPaper?M: I scored 48% only.W: Then you are careless in learning grammar.M: I shall try to improve, Madam.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10.
11、 What is the woman doing now?A. Cooking lunch.B. Doing some shopping.C. Going jogging.11. Why will Johnny go to Toronto next week?A. To have a match.B. To have a holiday.C. To have a meeting.12. What will the man do today?A. Play basketball.B. Meet friends.C. Watch a game.【答案】10. C 11. A 12. B【解析】【原
12、文】W: Hi, Jack, how are you today?M: Im great, and you?W: Very busy! Im jogging now, but later I have to do a lot! Well, first of all, I have to do the shopping. We dont have anything to eat at home.M: . and then?W: Little Johnny has a basketball game this afternoon. Im driving him to the game.M: Oh,
13、 how is his team doing?W: Theyre doing very well. Next week theyre traveling to Toronto for a tournament.M: Thats impressive.W: Well, Johnny likes playing basketball. Im happy hes enjoying it. What are you doing today?M: Im not doing much. Im meeting some friends for lunch, but, other than that, I d
14、ont have much to do today.W: Youre so lucky!M: No, youre the lucky one. Id like to have so many things to do.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How far did the woman walk every day during the trip?A. 10 km.B. 15 km.C. 20 km.14. What problems did the climbers have?A. They didnt have modern equipm
15、ent.B. They forgot to take warm clothing.C. They couldnt walk easily in the mountains.15. How did the woman find the food?A. Terrible.B. Just so so.C. Nice.16. What did the woman like about the trip?A. Clean air.B. Fresh vegetables.C. Sunshine.【答案】13. B 14. C 15. C 16. A【解析】【原文】M: Would you please t
16、ell me about your holiday, Nancy?W: Well, it was my trip in Nepal. We went there two years ago, doing some walking in the mountains.M: How long did you stay there?W: 20 days.M: 20 days! Thats a long time. How far did you walk every day?W: Perhaps 15 kilometers. I have to climb up and down a lot ever
17、y day.M: So, it was very hard.W: Yes, very hard. Sometimes, its difficult to walk in the mountains where the air is very thin, and I have a lot of problems when breathing. M: What kind of equipment did you take?W: Not much. Only a bag, a sleeping bag and some warm clothing. We carried all the things
18、 by ourselves.M: And how was the food?W: There was rice and some vegetables, normally no meat, but it was good.M: What was the best thing about the trip?W: The walking and the exercise. I hate sitting in the sun and like to be out in the countryside. The air is very clean and its very quiet. Nepal i
19、s a good place. You must go!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What can radios allow people to do compared with TVs?A. See more pictures.B. Improve hearing.C. Imagine more.18. What is a disadvantage of a TV mentioned by the speaker?A. It is less convenient to use it.B. It takes up much more space.
20、C. It costs more energy to start it.19. What do radios and TVs have in common?A. They can be carried along and watched everywhere.B. They allow the listeners to get information immediately.C. They broadcast news reports a number of times every day.20. What is the speaker mainly talking about?A. The
21、advantages and disadvantages of TVs.B. The relationship between TVs and radios.C. The reasons why TVs wont replace radios.【答案】17. C 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】 If you ask me if TVs will take the place of radios, I will say no. The most obvious difference between radios and TVs is that you listen to an
22、d watch television, but you just listen to the radio. In this way, a radio can make you imaginative because it forces you to form pictures in your mind rather than provide you with visual information directly, which is what a television does.In addition, its more convenient to use a radio than to us
23、e a television. You dont have to be in the same room where the radio is in order to listen to the programs, but you do have to be in the same room where a television is in order to watch it.A radio is also portable. You can listen to the radio while driving in a car, jogging or even walking around.
24、Although portable televisions do exist, you cant really watch TV while you are jogging, for example. Both radios and TVs offer the listeners immediate access to information. Most radio stations broadcast news reports at regular half-hour or hourly breaks, while television news only broadcast a few t
25、imes each day.第二部分 阅读理解(共三节,满分 35 分) 第一节 单项选择(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 AWhats your dream? A writer, creative artist, scientist or a future scholar? Many publishing platforms provide teens with opportunities for recognition in those fields. Submitting(提交) your work
26、for review and publication can direct your creative energy into a meaningful and rewarding project. Additionally, working on your writing will improve your research and organizational skills. Participating in a competition, or having your work published, is also a factor in college admissions decisi
27、ons.Write the World CompetitionWrite the World is a global community of young writers, ages 13-18. Write the World offers a list of themed competitions. Current competition is for a Speech Writing Oration. The list of past competitions includes Historical Fiction, Food Writing, Album Review, Environ
28、mental Journalism, Songwriting and Book Review.Scholastic Art and Writing AwardsScholastic Art and Writing Awards has the largest selection of opportunities for creative self- expression. Young artists and writers can choose from twenty eight categories. For the latest updates, rules, and informatio
29、n on how to enter, register with Scholastic. To participate in the Awards, you must be a student in grades 712, age 13 years or older, living in the United States.Teen Ink MagazineA national teen magazine devoted to teenage writing, art, photos and forums, offers an opportunity to publish creative w
30、ork and opinions on issues that affect their lives of teens. Hundreds of thousands of students aged 13-19, have submitted their work. Teens can submit an article, poetry, book, novel, photo or a video through this link.Achievement Award in WritingNational Council of Teachers of English is offering a
31、n Achievement Award in Writing to High School Juniors in the United States, Canada, and American Schools abroad. Students must be recommended by their schools English department and should submit one themed essay and a copy of their best writing.21. Which of the following is NOT a benefit of publish
32、ing your works?A. Getting your writing talent confirmed.B. Making you feel energetic.C. Knowing how to do research better.D. Better chance to go to college.22. A student has made a short film. Which platform can he submit his work to?A. Write the World CompetitionB. Scholastic Art and Writing Awards
33、C. Teen Ink MagazineD. Achievement Award in Writing23. What is special about Achievement Award in Writing?A. 7th 12th graders can submit their works.B. It accepts submissions from outside the U.S.C. It offers a theme for students to write about.D. Students cant submit their works directly.【答案】21. B
34、22. C 23. D【解析】本文是应用文,主要介绍四个写作平台的相关信息。【21题详解】细节理解题。根据第一段“Submitting(提交) your work for review and publication can direct your creative energy into a meaningful and rewarding project” 把你的作品提交给评审和出版,可以把你的创造力引向一个有意义和有回报的项目。句中的creative energy是指创造力,不是指让人精力充沛。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据第四段最后一句“Teens can submit an
35、 article, poetry, book, novel, photo or a video through this link.” 青少年可以通过这个链接提交文章、诗歌、书籍、小说、照片或视频。说明学生可以提交照片和视频,所以学生电影短片应提交给Teen Ink Magazine。故选C项。【23题详解】推理判断题。根据第五段最后一句“Students must be recommended by their schools English department and should submit one themed essay and a copy of their best writ
36、ing” 学生必须由他们学校的英语系推荐,并提交一篇主题论文和一份他们最好的写作。说明学生的作品首先要得到学校英语组的推荐,所以不能直接提交。故选D项。BMalmon was a freshman at the University of Pennsylvania when she got a call from her mother that would change her life: Her fun, outgoing older brother, Brian, had taken his own life.When Malmon returned to school after Bri
37、ans funeral, she was still grieving. But when she looked for help on campus, there was no place to turn. “Back then,” says Malmon, “students werent encouraged to talk about their mental health. I started reflecting on the fact that there was an urgent need to get that conversation going.”She was onl
38、y 19 and had no experience with mental health issues, but that didnt stop her from launching Open Minds at Penn. Now, 20 years later it is the largest young adult mental health organization in America, with more than 550 branches at high schools and colleges. “What Im most inspired by is that my gen
39、eration and the generations coming behind me are taking on mental health as a social justice issue,” says Malmon. “Open Minds is changing not only their campuses, its changing their families too.”Open Minds peer-to-peer education techniques are more important than ever. The American College Health A
40、ssociations 2019 National College Health Assessment found that 45 percent of students reported feeling so depressed in the previous 12 months that it was difficult to function; 66 percent felt deep anxiety; and 13 percent seriously considered suicidethe act of killing oneself.Malmons goal has always
41、 been to remind the public to pay attention to the language we use to talk about mental illness. The word “suicide” is an example. You dont commit a heart attack or cancer, says Malmon. “Suicide is the only death where we use that word commit,” she says. “If we take that word out of our daily talk,
42、we can make significant changes in how we think about suicide and people are brave to talk about it and reach out for the help they need as soon as they need it.”24. What contributed to Malmon launching Open Minds?A. Her professors instruction.B. Her brothers death.C. Her desire for success.D. Her m
43、others encouragement.25. What does the underlined word “grieving” in Paragraph 2 mean?A. Feeling sad.B. Feeling ashamed.C. Feeling shocked.D. Feeling awkward.26. What is Malmons attitude to the fact that “commit” and “suicide” are used together?A. PositiveB. UncaringC. FavorableD. Disapproving【答案】24
44、. B 25. A 26. D【解析】本文是记叙文。短文叙述了Malmon 的弟弟的死促使她创建了一个心理健康组织(Open Minds),唤起人们对心理健康问题的关注,她的目标是提醒公众注意我们用来谈论精神疾病的语言,鼓励青年人勇敢面对自身心理方面的问题。【24题详解】推理判断题。根据二段内容“When Malmon returned to school after Brians funeral, she was still grieving. But when she looked for help on campus, there was no place to turn” 当Malmo
45、n在Brian的葬礼后回到学校时,她仍然很伤心。但当她在校园里寻求帮助时,却无处可去。可知,Malmon 因为弟弟自杀而难以从阴影中走出来,可是无处求助,这促使她创建了Open Minds。故选B项。【25题详解】词义猜测题。根据第二段中“When Malmon returned to school after Brians funeral,” 当Malmon在Brian的葬礼后回到学校时。可知,Malmon参加完了弟弟的葬礼,所以是依然非常伤心。故grieving的意思是伤心,故选A项。【26题详解】推理判断题。根据最后一段 “Suicide is the only death where
46、we use that word commit, “If we take that word out of our daily talk, we can make significant changes in how we think about suicide and people are brave to talk about it and reach out for the help they need as soon as they need it.” 自杀是唯一的死亡,我们使用“commit”这个词,如果我们把这个词从日常谈话中去掉,我们对自杀的看法就会有很大的改变,人们会勇敢地谈论
47、它,并在他们需要的时候伸出援手。可知Malmon不赞成在日常谈话中使用“commit” and “suicide” 。故选D项。CNext time you watch videos in high resolution, pause for thought. Your decision may be having an unnecessary impact on the environment.Watching videos on a smartphone in high resolution produces eight times as much carbon as viewing in
48、 standard definition, according to a report from the Royal Society. It adds that the difference in resolution is unlikely to be noticed on small screens anyway and suggests that the users should make a sensible choice in some circumstances.“Avoiding streaming in unnecessarily high resolution will he
49、lp reduce emissions,” the report says. “Platforms and regulators should consider limiting streaming resolution.” It recommends that, as part of a move “responsible streaming”, video should be turned off for many YouTube users who are only listening to the content. A previous study found that such a
50、move could save between 1 per cent and 5 per cent of YouTubes total emissions.The authors do not calculate how much a persons carbon footprint would be reduced by watching videos in lower resolution. However, they admitted that digital technology also plays a significant role in reducing emissions,
51、such as by enabling people to communicate virtually rather than travel to meet face to face. “Digital technology lets us do things differently and it has huge potential to help reducing emissionsif used responsibly,” said Adrian Friday, professor from the University of Lancaster, who is a member of
52、the working group for the report.Using laptops, tablets, smart TVs and other devices for longer before upgrading will also reduce emissions, the report says. “Protecting and repairing phones is good practice to help keep them longer. Getting a phone or other device second-hand, or passing it on, and
53、 sharing equipment are other good ways.”27. Whats the disadvantage of the high-resolution device according to this passage?A. It cant be upgraded in time.B. It requires a larger screen.C. It may not benefit the environment.D. It functions rather slowly.28. Which of the following moves is relatively
54、environmentally friendly?A. Replacing old laptops frequently.B. Travelling to meet face to face.C. Sharing equipment with others.D. Streaming in high resolution.29. What Adrian Friday said tells us that .A. communicating virtually is totally impractical.B. YouTube is a popular platform around the wo
55、rd.C. digital technology has more disadvantages than advantages.D. digital technology should be used reasonably.30. In which part of a magazine can this passage most likely be found?A. Art & CultureB. Science & TechC. EntertainmentD. Economy【答案】27. C 28. C 29. D 30. B【解析】这是一篇说明文。研究表明,播放高分辨率视频可能会对环境不
56、利。英国皇家学会的一份报告称,用高分辨率智能手机观看视频产生的碳数量是用标准清晰度观看视频的8倍,该报告称避免在不必要的高分辨率下播放视频有助于减少排放。文章还介绍了人们对于数字技术的看法和一些比较环保的使用建议。【27题详解】细节理解题。根据第一段“Next time you watch videos in high resolution, pause for thought. Your decision may be having an unnecessary impact on the environment.(下次你看高清视频的时候,停下来想一想。你的决定可能会对环境造成不必要的影响)
57、”以及第二段中“Watching videos on a smartphone in high resolution produces eight times as much carbon as viewing in standard definition, according to a report from the Royal Society.(英国皇家学会的一份报告称,用高分辨率智能手机观看视频产生的碳数量是用标准清晰度观看视频的8倍)”可知,高分辨率设备的缺点是对环境没有好处。故选C。【28题详解】细节理解题。根据最后一段中“Getting a phone or other devic
58、e second-hand, or passing it on, and sharing equipment are other good ways.(买一部二手手机或其他设备,或者把它们送给别人,或者分享设备,这些都是很好的方法)”可知,“共享设备”相对而言是一种环保行为。故选C。【29题详解】推理判断题。根据第四段“Digital technology lets us do things differently and it has huge potential to help reducing emissionsif used responsibly,” said Adrian Frid
59、ay, professor from the University of Lancaster, who is a member of the working group for the report.(该报告工作组成员、兰卡斯特大学教授Adrian Friday表示:“数字技术让我们以不同的方式做事,如果负责任地使用,它在帮助减少排放方面有巨大的潜力。”)”可知,Adrian Friday的话告诉我们数字技术应该被合理使用。故选D。【30题详解】推理判断题。根据第一段“Next time you watch videos in high resolution, pause for though
60、t. Your decision may be having an unnecessary impact on the environment.(下次你看高清视频的时候,停下来想一想。你的决定可能会对环境造成不必要的影响)”结合文章说明了英国皇家学会的一份报告称,用高分辨率智能手机观看视频产生的碳数量是用标准清晰度观看视频的8倍,该报告称避免在不必要的高分辨率下播放视频有助于减少排放。文章还介绍了人们对于数字技术的看法和一些比较环保的使用建议。结合选项可推知,本文最可能选自杂志的“科学与技术”部分。故选B。第二节 七选五(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选
61、项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。_31_ Well-designed office spaces help create a companys image. They motivate workers, and they make an impression on people who visit and might be potential customers. They make business work better, and they are a part of the corporate culture to live in.As we move away
62、from an industrial-based economy to a knowledge-based one, office designers come up with designs different from the traditional ones of the past._32_As employee hierarchies(等级制度) have decreased, the design industry has moved away from a fixed office setup and created more flexible management environ
63、ments._33_ Because of changes to methods of working, new design takes into account expansion or movement of desks, storage, and equipment within the workplace._34_ Designers have improved by breaking the walls that separate workstations. Designers have also created informal gathering places and upgr
64、aded employees access to heavily trafficked areas such as copy and coffee rooms.Office designers also face a number of demands, including fund limits, employees hierarchies and technological advances. These demands are often competing and must be well balanced, so that work spaces can enable employe
65、es to do their best.All these elements of office design are related._35_ The well-designed office and the employees that occupy it are seemingly made for each other.A. It is important that work spaces be well designed.B. Another important design goal is communication.C. The most successful office de
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560704.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
