《解析》贵州省遵义航天高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析贵州省遵义航天高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考英语试卷 WORD版含解析 贵州省 遵
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家绝密启用前2015-2016学年贵州省遵义航天高级中学高二上学期第三次月考英语月考试卷考试范围:xxx;考试时间:100分钟;命题人:xxx题号一二三四五六总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、阅读理解:共15题 每题2分 共30分My daughters cheeks had never looked so rosy. Never before had she tried out a sauna (桑拿). In Britain, anyone under
2、 six years old isnt encouraged to do such things. In Finland, theres one sauna for every three people.We had never thought about coming to Finland before, and hadnt actually heard of Tampere, the countrys third largest city. Its actually less than two and a half hours away by plane, and has a popula
3、tion of 200,000. The Finns are now advertising Tampere as the perfect place for an all-year round holiday. We arrived to be greeted by a beautiful blanket of snow on the ground, but in the summer its hot, very green and perfect for outdoor trips.The city is small and pretty, with some beautiful chur
4、ches, good museums and various kinds of souvenir shops. Shopping centers include a charming Christmas market and nearby in Lempaala, the Ideapark, with more than 100 stores and a great childrens activity center where you can leave the kids and shop until you are content.There is also a fine choice o
5、f restaurants and the woods are just a short drive away. There are also 3.000 lakes in the Tampere, with 200 of them inside the city limits. This makes for some truly amazing scenery, which may even be better viewed in summer: the December days are short and not particularly bright.Our trip was pack
6、ed with activities which would attract families-and that included two trips to a sauna which was in the middle of the woods, at Villa Amanda, around an hour away from the city center. It is a beautiful, traditional Finnish house, located on a lake which was half-iced over when we arrived-and easily
7、suitable for a couple of families to rent. We drank wine and admired the views before trying out the villas personal sauna, which my daughter enjoyed so much that she had to be dragged away from.1Why did the authors daughter look so rosy?A.Because she had drunk wine.B.Because she was a little shy.C.
8、Because she had just come out of a sauna.D.Because she was a little frozen.2The Ideapark is a place where .A.customers can have a good dinner and shoppingB.children can enjoy themselves while their parents can shop freelyC.travelers can enjoy a short drive in the woodsD.there are many shops, museums
9、 and churches.3Which of the following is TRUE according to the passage?A.The authors daughter has already turned six years old.B.The travelers will have a better time if they visit the city in winter.C.Villa Amanda is an expensive restaurant in the city.D.There are many beautiful lakes in Tempere.4W
10、hat does the passage mainly tell us?A.A winter trip to Finland.B.Different kinds of food in Finland.C.The popularity of saunas in Finland.D.Development of Finnish tourism.【答案】1C2B3D4A【解析】1推理判断题。根据文章第一段的句子“My daughters cheeks had never looked so rosy. Never before had she tried out a sauna (桑拿).”可知作者
11、的女儿脸色红润,因为她刚蒸过桑拿出来。故选C。2细节理解题。根据文章第三段的句子“the Ideapark, with more than 100 stores and a great childrens activity center where you can leave the kids and shop until you are content.”可知Ideapark是一个地方,父母购物的时候,孩子在里面自己玩。故选B。3细节理解题。根据文章第四段的句子“There are also 3.000 lakes in the Tampere, with 200 of them insid
12、e the city limits.”可知Tempere有很多美丽的湖。故选D。4主旨大意题。根据文章第二段的句子“We had never thought about coming to Finland before, and hadnt actually heard of Tampere, the countrys third largest city.和We arrived to be greeted by a beautiful blanket of snow on the ground,”可知文章主要介绍冬天去芬兰的旅行。故选A。【备注】本文为记叙文。作者介绍和家人在冬天去芬兰的Te
13、mpere旅游的情况,冬天的雪景,美丽的湖泊,温暖的桑拿都给作者和家人留下了深刻的印象。At the outbreak of war in September 1939, Doreen Luke was fifteen years old and had just begun working in a department store selling clothing and household goods in her hometown in Cornwall. Doreen remembers the first day of war, “My mother was cooking the
14、 Sunday dinner when Prime Minister announced over the radio that we were at war with Germany. From then on everything changed in our lives.”During the first years of the war, Doreen was part of a concert party that entertained people in Cornwall. Although Doreen helped the war effort through her wor
15、k in entertainment, she was eager to become connected with the war effort in a more direct way, “My seventeenth birthday came in January 1941. Many of my friends were joining the Army. I was getting very nervous. In any case soon at the age of eighteen I would be called up to go and work in a factor
16、y or do some other important war work but I was not interested in that kind of work. I was more adventurous than that.”Realizing that Womens Auxiliary Air Force (WAAF) was employing operators, Doreen quickly made up her mind. At the age of eighteen, she received her call-up papers and became a membe
17、r of the WAAF. After more than a years training, Doreen became an operator at Bletchley Park and began to work in the Auto Room. Doreen remembers her first visit to Bletchley, “The Auto Room was on the first floor of a newly built building. I didnt realize when I first stepped into that room that I
18、was going to be a part of a very secret project. In fact I didnt know that until fifty years after the war.” Doreen remained at Bletchley Park until the end of the war.5What did Doreen do when war broke out?A.She was a solider.B.She was an operator.C.She was an entertainer.D.She was a saleswoman.6Wh
19、y did Doreen feel nervous on her seventeenth birthday?A.Because she wanted to work in a factory.B.Because she couldnt wait to join the army.C.Because she didnt get the present she wanted.D.Because she had to leave her family and friends soon.7Doreen realized that her work was secret .A.five decades
20、after the warB.soon after the end of the warC.before she became an operatorD.when she first came into the Auto Room8Which part of a newspaper is the text most probably taken from?A.Travel.B.History.C.Science.D.Entertainment.【答案】5D6B7A8B【解析】5细节理解题。根据文章第一段的句子“At the outbreak of war in September 1939,
21、Doreen Luke was fifteen years old and had just begun working in a department store selling clothing and household goods in her hometown in Cornwall.”可知当战争爆发的时候,她是一个女销售员。故选D。6细节理解题。根据文章第二段的句子“Although Doreen helped the war effort through her work in entertainment, she was eager to become connected wi
22、th the war effort in a more direct way, “My seventeenth birthday came in January 1941. Many of my friends were joining the Army. I was getting very nervous.”可知Doreen在17岁的生日的时候,感觉很紧张,因为她迫不及待地想参军。选项B中couldnt wait to do的意思是“迫不及待地做某事”。故选B。7细节理解题。根据文章最后一段的句子“ I didnt realize when I first stepped into tha
23、t room that I was going to be a part of a very secret project. In fact I didnt know that until fifty years after the war.”可知她在战争后50年才知道她的工作是秘密的。故选A。8推理判断题。本文主要讲述了Doreen Luke在1939年的战争中成为一名接线员的整个过程,也就是关于历史的文章。故选B。【备注】本文为记叙文。主要讲述了Doreen Luke在战争中成为一名接线员的整个过程。Events for Mothers DayHigh tea by the ThamesT
24、he London Eye is offering a selection of Mothers Day packages this year including a special afternoon tea for 55 per person. Your mum will be served sandwiches and Battenberg cake while admiring wonderful views of the London city. Therell also be a chocolate tasting experience for 47 per person that
25、 includes a glass of Prosecco and a Hotel Chocolat goodie bag.Cookery class in DorestFamous chef Lesley Waters is holding a half-day Mothers Day cookery class on Saturday 29 March at her cookery school in Dorest for just 20 per person. Your mum can try her hand at creating some classic dishes, pick
26、up some entertaining tips and enjoy a grand tasting meeting. To make a weekend of it, book Lotties Loft, a nearby house with a designer kitchen, surround sound system and a balcony(阳台) overlooking the Doreat countryside. A three-night stay arriving Friday 28 March costs 117 per person.Tree top adven
27、ture in SnowdoniaIf your mum enjoys seeing the Welsh countryside from a very different angle, book her a tree top adventure in the heart of beautiful Snowdonia. More than 30 exciting activities can be found here including balancing beams and rope bridges. The attraction also has Europes highest five
28、-seater giant swing. Tickets are priced at 42 per person but mums go free on 30 March when visiting with at least one other person.Cage diving in LondonIf your mum would get more of excitement from diving than fine dining, throw her in at the deep end with a day swimming with sharks at the London Aq
29、uarium(水族馆). The activity costs 125 per person, including admission rate, all equipment, a behind the scenes tour and a visit to the rest of the aquarium. No diving experience is necessary but whoever takes part in it must, of course, be able to swim. And if youre too scared to join her you can book
30、 a spectator (观众) ticket for 25.9If your mum likes fine dining as well as amazing countryside scenery, she can choose .A.cage diving in LondonB.high tea by the ThamesC.cookery class in DorestD.tree top adventure in Snowdonia10If your mum chooses cage diving at the London Aquarium, she .A.can have a
31、close look at sharksB.must have someone be with herC.should have some diving experienceD.has to pay extra money for the equipment11All the events mentioned in the text .A.include exciting activities.B.need to be booked ahead of time.C.are free for mothers on Mothers DayD.are intended to provide fun
32、for mothers【答案】9C10A11D【解析】9细节理解题。根据文章cookery class in Dorest下面的句子“Your mum can try her hand at creating some classic dishes, pick up some entertaining tips and enjoy a grand tasting meeting. To make a weekend of it, book Lotties Loft, a nearby house with a designer kitchen, surround sound system an
33、d a balcony(阳台) overlooking the Doreat countryside.”可知,如果你妈妈喜欢高级餐厅和令人惊叹的乡村景色,她可以选择cookery class in Dorest。故选C。10细节理解题。根据文章Cage diving in London下面的句子“If your mum would get more of excitement from diving than fine dining, throw her in at the deep end with a day swimming with sharks at the London Aquar
34、ium(水族馆).”可知,如果你妈妈选择在伦敦水族馆的笼子潜水,她可能会近距离观看鲨鱼。故选A。11推理判断题。根据文章内容和标题Events for Mothers Day可知,所有的活动都是想在母亲节给妈妈提供快乐。故选D。【备注】本文为说明文。文章介绍母亲节给母亲提供的游乐活动,介绍具体活动内容和价格等信息。More than 4 in 10 cancers, 600,000 in the UK alone, could be prevented if people led healthier lives, say experts. The population of the UK is
35、 about 63,000,000.Latest researches from Cancer Research UK show smoking is the biggest avoidable risk factor (因素), followed by unhealthy diets. The charity advises people to live healthily, limit alcohol intake(酒精摄入) and do regular exercise.According to the research from 2007 to 2011, more than 300
36、,000 cases of cancer recorded were linked to smoking. A further 145,000 were linked to unhealthy diets containing too much processed (加工的) food. Obesity (肥胖) contributed to 88,000 cases and alcohol to 62,200. Sun damage to the skin and physical inactivity were also contributing factors.Professor Max
37、 Parkin, a Cancer researcher, says, “Theres now little doubt that certain lifestyle choices can have a big influence on cancer risk, with research around the world all pointing to the same key risk factors.“Of course everyone wants to enjoy some extra treats during the Christmas holiday so we dont h
38、ave to stop eating beef pies and drinking wine but its a good time to think about taking up some healthy habits for 2015.“Leading a healthy lifestyle cant promise that someone wont get cancer but we can stack the odds in our favor by taking positive steps.”Public Health England says a healthy lifest
39、yle can play an important role in reducing cancer risk. It says campaigns such as Smokefree, Dry January and Change4Life Sugar Swaps all aim to raise public awareness (意识). Its important that we continue to make progress in noticing cancer earlier and improving treatments, but helping people underst
40、and how they can reduce their risk of developing cancer in the first place remains important in dealing with cancer.12Which of the following is the second biggest avoidable cancer factor?A.Obesity.B.Alcohol intake.C.Unhealthy diets.D.Physical inactivity.13According to Professor Max Parkin, .A.its OK
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560705.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省常熟市2020_2021学年高二政治下学期期中试题PDF.pdf
