江苏省扬州市2021届高三第一次模拟测试英语试卷(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州市2021届高三第一次模拟测试英语试卷一 WORD版含解析 江苏省 扬州市 2021 届高三 第一次 模拟 测试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届江苏省扬州市高三第一次模拟测试英语试卷(一)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
2、出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。1. Why did the woman go to Mallorca?A. To teach Spanish. B. To look for a job. C. To see a friend.2. What does the man ask the woman to do?A. Take him to hospital. B. Go to a class with him. C.
3、Submit a report for him.3. Who will look after the children?A. Jennifer. B. Suzy. C. Marie.4. What are the speakers going to do?A. Drive home. B. Go shopping. C. Eat out.5. What are the speakers talking about?A. How to fry fish. B. How to make coffee. C. How to remove a bad smell.第二节(共15小题:每小题1.5分,满
4、分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When does Gomez watch a football game on TV?A. When he fails to get a ticket.B. When the stadium is crowded.C. When his friends are too busy.7. How much did Gomez pay f
5、or the football game last time?A. $20. B. $25. C. $50.听第7段材料,回答第8至10题。8. What did Alex do in the afternoon?A. He had a walk. B. He went hunting. C. He planted trees.9. What did Alex bring back?A. Flowers. B. Leaves. C. Books.10 What was Bob doing when Alex saw him?A. Fishing. B. Taking pictures. C.
6、Swimming.听第8段材料,回答第11至13题。11. What did David do on his most recent holiday?A. He had a boat trip. B. He took a balloon flight. C. He climbed a mountain.12. What is on Davids list?A. Gifts he needed to buy. B. Things he wished to do. C. Dates he had to remember.13. Where does the woman suggest David
7、go for his next holiday?A. Australia. B. California. C. The Amazon.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why did Sarah make the phone call?A. To ask a favor. B. To pass on a message. C. To make an appointment.15. Where is Sarah now?A. In Brighton. B. At her home. C. At the Shelton Hotel.16. What time is Michael leav
8、ing his place tomorrow morning?A. At 7:40. B. At 8:00. C. At 8:20.17. What is the probable relationship between John and Sarah?A. Neighbors. B. Fellow workers. C. Husband and wife.听第10段材料,回答第18至20题。18. What do most people think is very important in spoken communication?A. Pronunciation. B. Vocabular
9、y. C. Grammar.19. Why should you listen to experts according to the speaker?A. To develop your reading fluency.B. To improve your note-taking skills.C. To find out your mispronunciations.20. What is the speakers last suggestion?A Spell out the difficult words.B. Check the words in a dictionary.C. Pr
10、actice reading the words aloud.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABuzzwords (流行词汇)SplinternetEurope is floating regulation that could impose temporary bans on US tech companies that violate its laws. If such territorial agreements become more common, the glo
11、bally-connected Internet we know will more like what some have called the “splinternet”, or a collection of different Internets whose limits are determined by national or regional borders.CyberpunkDo you think we are already in a cyberpunk age?I think we are. Just look around us, we are enjoying the
12、 fruit of high technology when we order almost everything at our fingertips. But the people delivering the products cant even have a decent meal. Thats a typical “high tech, low life” contrast.MansplainingYou must follow my instructions to complete the project. Dont you ever screw up.Stop mansplaini
13、ng, OK? Im far more experienced than you.Digital nativesIf you are wondering why “Phone” app icon is designed like that and looks almost the same on every smartphone, you are definitely one of the digital natives who dont know what a telephone is.Social bankruptcyHave you ever found it extremely exh
14、austing trying to maintain a balanced relationship with all your social media friends and followers? Perhaps its time that you go social bankruptcy. Just close all your accounts and go out and enjoy the sunshine.1. The social media platform Facebook briefly decided to prevent Australian users from s
15、haring new links. Which word is most relevant to this affair?A. SplinternetB. MansplainingC. Digital nativesD. Social bankruptcy2. Mencius (孟子) once said: “Disgust for someone by others does focus on his/her pretending to be others master.” Which word means the same thing?A. SplinternetB. CyberpunkC
16、. MansplainingD. Digital natives3. Which column in Teen Space Magazine is the text probably from?A. PrefaceB. OutlookC. StoryD. Witticism【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些如今流行的流行词汇的含义。【1题详解】细节理解题。根据第一段“Europe is floating regulation that could impose temporary bans on US tech companies that
17、violate its laws. If such territorial agreements become more common, the globally-connected Internet we know will more like what some have called the “splinternet”, or a collection of different Internets whose limits are determined by national or regional borders.(欧洲正在实施一项浮动法规,可能对违反欧洲法律的美国科技公司实施临时禁令
18、。 如果这样的领土协议变得更加普遍,我们所知道的全球互联互联网将更像一些人所说的“分裂互联网”,或不同互联网的集合,其界限由国家或地区边界决定)”可知,社交媒体平台Facebook暂时决定阻止澳大利亚用户分享新的链接,Splinternet与之相关。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Mansplaining部分中“You must follow my instructions to complete the project. Dont you ever screw up. Stop mansplaining, OK? Im far more experienced than you.(你必须
19、按照我的指示完成这个项目。 千万别搞砸了。停止好为人师好吗?我比你经验丰富多了)”可知,孟子说过“人之患在好为人师”与C选项“Mansplaining”意思是一样的。故选C。【3题详解】推理判断题。根据文章标题“Buzzwords (流行词汇)”以及文章主要介绍了一些如今流行流行词汇的含义,可推知,文章可能来自青少年空间杂志的“前景”专栏。故选B。BOn her third Christmas, my daughter Jillian didnt have the energy for opening presents. At 23-months, she had been diagnosed
20、 with neuroblastoma, an aggressive tumor. I didnt know how challenging the holidays could become until Jillian died. Being sorrowful became my full-time job in the following days. The pain was a wildfire in my chest and nothing could put it out.A week before the fourth Christmas, Tom and I bought a
21、three-foot plant that slightly resembled a Christmas tree. My adult nephew Frankie came along. We were busy decorating the tree and Frankie reached into a Christmas decoration box and pulled out a toy angel with a white gown that my aunt had crafted years before. As he lifted the angel, her hair fel
22、l out in one big bunch, just like Jillians.We burst into laughter. In between gasps, Frankie looked up with the angel in hand and said, “Hi, Jillian.” Tom emerged from the bedroom and saw our tree, “Its small, bald and beautiful! Just like Jilly-boo. I like it.”I moved closer to Tom and he put his a
23、rm around my shoulder. Looking at the angel, I knew it would help us through the holidays. Like us, it was sad and pitiful, but full of beautiful memories of Jillian.“Do something new.” said a minister who ran a support group I went to. Its as if you must create a new space in your heart to keep it
24、beating, despite the bleeding hole.Tom and I were eventually able to experience the wonder of a four-year-old at Christmas. On the one-year anniversary of Jillians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa
25、 will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.4. What does the author say about herself after Jillians death?A. She went on her life as usual.B. She was drowned in tears.C. She decided to start a new life.D. She quit her full-time job.5. What
26、 can we infer about the toy angel?A. It was a beautiful decoration.B. It was a gift from Jillian.C. It was a relief to the author.D. It was a symbol of strength.6. What does the author mean by “Christmas is almost Christmas again”?A. Her family can reunite again.B. She has been out of sadness.C. San
27、ta will bring them gifts.D. She has another daughter.7. What can we learn from the passage?A. Mothers love is forever strong.B. One should depend on himself.C. Family is everything for people.D. Life goes on despite misfortunes.【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的女儿Jillian去世后,作者每天沉浸在悲伤中,圣
28、诞节也变得非常难熬,在丈夫的陪伴和他人的支持下,作者开始做一些新的事情,直到一年后作者怀上了二女儿,逐渐从悲痛中走出来的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“I didnt know how challenging the holidays could become until Jillian died. Being sorrowful became my full-time job in the following days. The pain was a wildfire in my chest and nothing could put it out.(直到Jillian去世,我才
29、知道这个节日会变得多么具有挑战性。在接下来的日子里,悲伤成了我的全职工作。疼痛像野火一样在我的胸口燃烧,没有什么能把它扑灭)”可知,作者每天被失去女儿的痛苦包围和折磨,沉浸在悲伤中。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第四段中“Looking at the angel, I knew it would help us through the holidays. Like us, it was sad and pitiful, but full of beautiful memories of Jillian.(看着这个天使,我知道它能帮我们度过假期。和我们一样,悲伤和可怜,但却充满了对吉莉安美
30、好的回忆)”可推断,玩具小天使给作者带来了安慰。故选C。【6题详解】句意猜测题。根据最后一段中“On the one-year anniversary of Jillians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christma
31、s is almost Christmas again.(在Jillian去世一周年的时候,我发现自己怀孕了。我们的二女儿Cadence,给我们带来了欢乐和希望。Cadence现在九岁了,希望圣诞老人今年能送她一只狗。Jillian去世11年后,圣诞节又快到了)”可推知,作者再次怀孕有了第二个女儿Cadence,重新获得了快乐和希望,所以“Christmas is almost Christmas again”这句话的意思是作者已经走出了悲伤,圣诞节在他们心中又恢复了往日的涵义。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“On the one-year anniversary of Jill
32、ians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.(在Jillian去世一周年的时候,我发现自己怀孕了。我们的二女儿Cadence,给我们带来了欢乐和希望。Ca
33、dence现在九岁了,希望圣诞老人今年能送她一只狗。Jillian去世11年后,圣诞节又快到了)”结合文章讲述了作者的女儿Jillian去世后,作者每天沉浸在悲伤中,圣诞节也变得非常难熬,在丈夫的陪伴和他人的支持下,作者开始做一些新的事情,直到一年后作者怀上了二女儿,逐渐从悲痛中走出来的故事。由此可知,这故事告诉我们:生活中虽然会遇到不幸,但是生活依然还要继续,必须从悲痛中走出来。故选D。CMagic is a form of entertainment that is based on pretending to do things that are impossible. The magi
34、cian is a specially trained actor. He tries to make the audience believe that he has the power to do things which are against the laws of nature.Magic shows are entertaining as long as the audience does not discover how the tricks are done. The magician usually depends on his skill with his hands, o
35、n his knowledge of psychology, and, sometimes, on mechanical devices(机械装置). Since magic performance is meant to trick people, the use of psychology is important. The magician must keep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment. He m
36、ust also lead the audience to draw false conclusions. The magicians success depends on the fact that many things seen by the eye are not the things that matter.Two basic magic tricks are making objects seem to appear and making objects seem to disappear. A combination of these two tricks makes for s
37、ome interesting effects. For example, the magician puts a small ball under one of several cups. The ball then seems to jump from one cup to another or to change colour. What actually happens is that the magician, employing quick hand movements or a mechanical device, hides one ball. While doing this
38、 he talks to the audience and waves a brightly coloured cloth with one hand. The audience is too busy watching the cloth and listening to the magicians words to notice that his other hand is hiding the ball.Another favourite trick is to cut or burn something, and then make it appear whole again. Wha
39、t actually happens is that the magician makes the cut or burned object disappear by quickly hiding it while the audience watches something else. Then he “magically” makes it appear whole again by displaying(展示)another object that has not been cut or burned.8. What is the authors main purpose in writ
40、ing the text?A. To promote a magic show.B. To teach people to be magicians.C. To explain the art of magic.D. To praise the talents of magicians.9. Which of the following is important for a successful magic trick?A. Moving stage equipment.B. Directing the audiences attention.C Applying high technolog
41、y.D. Keeping the performance in secret.10. What does the author focus on in the last two paragraphs?A. Providing examples.B. Making a summary.C. Drawing comparisons.D. Explaining a concept.11. What can we infer from the text?A. Mechanical devices are expensive.B. Most magicians employ assistants.C.
42、It takes practice to perform magic.D. Small objects are magicians favourite.【答案】8. C 9. B 10. A 11. C【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一些魔术师表演的细节以及有关魔术的小技巧。【8题详解】目的意图题。通过对文章主旨大意的理解以及文章最后两端讲述的魔术技巧,可知作者写这篇文章的主要目的是解释魔法的艺术。故选C项。【9题详解】细节理解题。通过第二段“ the use of psychology is important.(心理学的应用是很重要的)”以及“The magician must k
43、eep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment.(魔术师必须防止人们注意到他的手的所有动作和思考他的设备的秘密部分。)”可知,作者强调对于观众注意力的引导是很重要。故选B项。【10题详解】推理判断题。通过倒数第二段“For example the magician puts a small ball under one of several cups. The ball then seems to jump from
44、 one cup to another or to change colour.(例如,魔术师把一个小球放在几个杯子中的一个下面。然后球似乎从一个杯子跳到另一个杯子或改变颜色)”以及最后一段“What actually happens is that the magician makes the cut or burned object disappear by quickly hiding it while the audience watches something else.(实际发生的是,魔术师通过在观众观看其他东西时迅速隐藏它,使被切割或烧毁的物体消失)”可以推知,在文章最后两段中,
45、作者举了两个例子。故选A项。【11题详解】推理判断题。通过文章第一段“The magician is a specially trained actor.( 魔术师是受过专门训练的演员)”可推知,表演魔术需要练习。故选C项。D Popularization has in some cases changed the original meaning of emotional (情感的) intelligence. Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a pe
46、rsons makeup that cannot be measured by an IQ test, such as character, motivation, confidence, mental stability, optimism and “people skills.” Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities, but most of them move far beyond skill-based emotional intelligence.We pr
47、efer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can be used for either good or bad purposes. The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients, while a cheater might use it to control potential victims.
48、Being emotionally intelligent does not necessarily make one a moral person.Although popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support, the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful. The most positive aspect of this po
49、pularization is a new and much needed emphasis (重视) on emotion by employers, educators and others interested in promoting social well-being. The popularization of emotional intelligence has helped both the public and researchers re-evaluate the functionality of emotions and how they serve people ada
50、ptively in everyday life.Although the continuing popular appeal of emotional intelligence is desirable, we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion. It is our hope that in coming decades, advances in science will offer new perspectives
51、(视角) from which to study how people manage their lives. Emotional intelligence, with its focus on both head and heart, may serve to point us in the right direction.12. What is a common misunderstanding of emotional intelligence?A. It can be measured by an IQ test.B. It helps to exercise a persons mi
52、nd.C. It includes a set of emotional skills.D. It refers to a persons positive qualities.13. Why does the author mention “doctor” and “cheater” in paragraph 2?A. To explain a rule.B. To clarify a concept.C. To present a fact.D. To make a prediction.14. What is the authors attitude to the popularizat
53、ion of emotional intelligence?A. Favorable.B. Intolerant.C. Doubtful.D. Unclear.15. What does the last paragraph mainly talk about concerning emotional intelligence?A. Its appeal to the public.B. Expectations for future studies.C. Its practical application.D. Scientists with new perspectives.【答案】12.
54、 D 13. B 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了情商的定义以及对有关于情商未来研究的期望。【12题详解】细节理解题。通过文章第一段“Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities (研究表明,情商技巧可能有助于这些品质的形成)”可知,情商指的并不是一个人的积极品质。故选D项。【13题详解】推理判断题。通过文章第二段“The ability to accurately understand how others are feeling may
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
