《解析》陕西省榆林二中2018-2019学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析陕西省榆林二中2018-2019学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 陕西省 榆林 2018 2019 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家陕西省榆林二中2018-2019学年高二下学期英语期末考试试卷一、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)1.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 AA famous magazine, Amusement Today, does a survey among park lovers every year both in the US and overseas, based on which, Top 5 List of the Best Amusement Parks in the World has come out as
2、 follows: Disneyland, California Disneyland is a theme park in Anaheim, California, the US. More than 515 million guests have traveled to this American landmark from around the world since the park first opened to guests on July 17, 1955. The park consists of many world- famous sections, such as Mai
3、n Street, Adventure land, New Orleans Square, and so on. Magic Kingdom, Disney World, Florida Magic Kingdom is a theme park within the Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida, near Orlando opened on October 1, 1971. It is the most famous theme park in Florida. The parks design and attr
4、actions dont make much difference from Disneyland Park in Anaheim. EPCOT, Disney World, Florida EPCOT is the second theme park built at the Walt Disney World Resort near Orlando, Florida. The park opened on October 1, 1982, and was named EPCOT Center from1982 to 1993. It was the largest Disney theme
5、 park in the world until 1998, when Disneys Animal Kingdom opened. Disney-MGM Studios, Florida MGMs streets are the home for some great movie-themed attractions with a history of less than 30 years. With the addition of the Twilight Zone Tower of Terror and the Rock and Roller Coaster, the park is n
6、ow home to Disney Worlds most thrilling rides. Universal Studios, Florida Go behind the scenes, beyond the screen and jump right into the action of your favorite movies at Universal Studios, the number one movie and TV theme park in the world.(1)Whats the purpose of the passage? A.To attract tourist
7、s to these theme parks.B.To introduce worlds best amusement parks.C.To increase the sales of Amusement Today.D.To compare attractions in different theme parks.(2)Which of the following theme parks have similar attractions? A.Disneyland & Universal Studios. B.EPCOT Disney-MGM.C.Disneyland & Magic Kin
8、gdom. D.Magic Kingdom &Universal Studios.(3)Which park has the longest history? A.Disneyland, CaliforniaB.Magic Kingdom, Disney World, Florida.C.EPCOT, Disney World, FloridaD.Disney-MGM Studios, Florida.【答案】 (1)B(2)C(3)A 【考点】细节理解题,时文广告类 【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了由一本著名杂志经过调查推选出来的位居世界前五位的游乐园。 (1)考查写作意图。根据第一
9、段中的“Top 5List of the Best Amusement Parks in the Worldhas come outasfollows:Disneyland”和下文对5个公园的介绍可知,本文旨在介绍世界上最好的娱乐公园。故选B。 (2)考查细节理解。根据Magic Kingdom, Disney World, Florida部分中的“The parks design andattractionsdont make muchdifference from DisneylandPark inAnaheim”并结合其所在段落的标题Magic Kingdom,Disney World,
10、Florida可知,应选C。 (3)考查细节理解。根据Disneyland, California中的“More than 515 million guests have traveled to this American landmark from around the world since the park first opened to guests on July 17, 1955.”,Disneyland,California是1955年开放的;根据Magic Kingdom, Disney World, Florida部分中的“Magic Kingdom is a theme p
11、ark within the Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida, near Orlando opened on October 1, 1971.”可知,Magic Kingdom,Disney World,Florida是1971年开放的;根据 EPCOT, Disney World, Florida中的“The park opened on October 1, 1982, and was named EPCOT Center from1982 to 1993.”可知,EPCOT,Disney World,Florid
12、a是1982年开放的;根据Disney-MGM Studios, Florida中的“MGMs streets are the home for some great movie-themed attractions with a history of less than 30 years.”句可知,DisneyMGM Studios,Florida的历史不到30年由此可知,Disneyland,California是历史最悠久的。故选A。 【点评】本题考点涉及细节理解和写作意图两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行推理,归纳,从而选出正确答案。2.阅读理
13、解 Did anyone find the names of Great Britain, the United Kingdom, England and the British commonwealth which have the same meaning? Strictly speaking, these names all refer to something different. None of them are exactly the same as any of the others. The British isles refer to the main islands and
14、 several thousand small ones as well, which you can see on the map. Great Britain, or Britain, refers to the larger of the two main islands. But the word Britain is often used as a short form for the United Kingdom or you call it the UK. Now as for England, it refers simply to the largest of the thr
15、ee countries on the island of Great Britain. The United Kingdom is the name of the state and the official name of the country, which many people popularly refer to England. Finally, the Britain commonwealth is the usual name for what is left of the British Empire. This change shows the weakening of
16、British Empire and the rising of the national liberation movements throughout the world today.(1)According to the passage, we know that _. A.Great Britain has the same meaning as BritainB.the United Kingdom has the same meaning as Britain or EnglandC.all the names in the first paragraph have the sam
17、e meaningD.all the names refer to England(2)It is clear that the British isles refer to _. A.Britain, England and the UK. B.the two main islands and thousands of small onesC.three countries and several islandsD.Great Britain or the United Kingdom(3)Which of the following shows the right relationship
18、 (关系) between the British isles (BI), Britain (B) and England (E)? A.BBIEB.BIEBC.EBBID.BIBE(4)If you want to write to someone in Edinburgh that lies in Scotland, you should write the address as _. A.Edinburgh, EnglandB.Edinburgh, Great BritainC.Scotland, Edinburgh, EnglandD.Great Britain, Scotland,
19、Edinburgh【答案】 (1)A(2)B(3)D(4)B 【考点】推理判断题,细节理解题,社会文化类,说明文 【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍英国的不同的名字,和它们具体所指的地方,虽然这些名字可以被用来代表这个国家,但是含义还是有差别的。 (1)考查细节理解。根据第一段中的“Did anyone find the names ofGreat Britain,the United Kingdom,Englandandthe British commonwealthwhich have the same meaning?可知Great Britain 和Britain 都是英国的意思,
20、选A。 (2)考查细节理解。根据第二段中的“The British isles refer to the main islands and several thousand small ones as well,which you can see on the map”可知British isles是指两个主岛和成千上万的小岛,选 B。 (3)考查推理判断。根据第二段中的 “The British isles refer to the main islands and several thousand small ones as well ” 可知,the British isles 指的是两
21、座主要岛屿和其他一些小岛;根据第二段中的 “Great Britain, or Britain, refers to the larger of the two main islands” 可知,Britain 指的是两座主要岛屿中较大的一座;根据第三段中的 “Now as for England, it refers simply to the largest of the three countries on the island of Great Britain” 可知,England 指的是 Britain(Great Britain)岛屿上三个国家中最大的一个。由此可推知,the B
22、ritish islesBritainEngland。故选D。 (4)考查推理判断。纵观全文可知,Great Britain是整个大不列颠,Scotland 是苏格兰,Edinburgh,是一个城市所以依据写信的地址格式,小的地址在前面,可知如果你想写信给在苏格兰的Edinburgh 的人,地址应该写成Edinburgh,Scotland,Great Britain,选B。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。3.阅读理解 The Winter Olympics is also calle
23、d the White Olympics. At this time, many colorful stamps are published to mark the great Games. The first stamps marking the opening came out on January 25, 1932 in the United States for the 3rd White Olympics. From then on, publishing stamps during the White Olympics became a rule. During the 4th W
24、inter Olympic Games a group of stamps were published in Germany in November 1936. The five rings of Olympics were drawn on the front of the sportswear. It was the first time that the rings appeared on the stamps of the White Olympics. In the 1950s, the stamps of this kind became more colorful. When
25、the White Olympics came, the host countries(东道国)as well as the non-host countries published stamps to mark those Games. China also published four stamps in February 1980, when the Chinese sports men began to take part in the White Olympics. Japan is the only Asian country that has ever held the Whit
26、e Olympics. Altogether 14,500 million stamps were sold to raise money for this sports meet. Different kinds of sports were drawn on these small stamps. People can enjoy the beauty of the wonderful movements of some sportsmen.(1)The White Olympics and the Winter Olympics . A.are the same thingB.are d
27、ifferent gamesC.are not held in winterD.are held in summer(2)The world made it a rule to publish stamps to mark the great world games . A.after the year 1936B.after the 3rd White OlympicsC.before the 3rd White OlympicsD.before the year 1932(3)The Winter Olympics is held once . A.every two yearsB.eve
28、ry three yearsC.every four yearsD.every five years(4)Which of the following is TRUE ? A.Only the host countries can publish stamps to mark those Games.B.Only the non-host countries can publish stamps to mark those Games.C.All the countries can publish stamps to mark those Games.D.Japan cant publish
29、stamps to mark those Games.(5)What may appear on the stamps of the White Olympics ? A.Basketball. B.Table tennis. C.Football. D.Skating.【答案】 (1)A(2)B(3)C(4)C(5)D 【考点】推理判断题,细节理解题,社会文化类,说明文 【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了冬季奥运会的历史,以及奥运邮票的发行。 (1)考查细节理解。根据第一段中的“The Winter Olympics is also called the White Olympics”
30、,可知白色奥运会与冬季奥运会是一样的,故选A。 (2)考查细节理解。根据第一段中的“The first stamps marking the opening came out on January 25,1932 in the United States for the 3rd White Olympics”可知奥运邮票是从第三届的奥运会的时候开始有的,故选B。 (3)考查细节理解。根据第一段中的“The first stamps marking the opening came out on January 25,1932 ”;以及第二段中的“During the 4th Winter Ol
31、ympic Games a group of stamps were published in Germany in November 1936”可知第三届奥运会在1932年举行,而下一届在1936年,因此是每四年举办一次,故选C。 (4)考查细节理解。根据第三段中的“the host countries as well as the non-host countries published stamps to mark those Games,”可知主办国以及非主办国都可以发行邮票以纪念这些游戏,故选C。 (5)考查推理判断。冬奥会的邮票应该是印上冬奥会的运动项目,选项中D项滑冰是冬季的运动
32、项目,故D。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。4.阅读理解 Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2:30 a.m. When I arrived to collect, I found the building was dark except for a single light in a ground floor window. I walk
33、ed to the door and knocked, Just a minute, answered a weak, elderly voice. After a long pause, the door opened. A small woman in her eighties stood before me. By her side was a small suitcase. I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly t
34、oward the car. She kept thanking me for my kindness. Its nothing, I told her. I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated. Oh, youre such a good man. She said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, Could you drive through downtown? Its not th
35、e shortest way, I answered quickly. Oh, Im in no hurry, she said. Im on my way to a hospice(临终医院). I dont have any family left. The doctor says I dont have very long. I quietly reached over and shut off the meter(计价器). For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building whe
36、re she had once worked, the neighborhood where she had lived, and the furniture shop that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl. Sometimes shed ask me to slow down in front of a particular building and would sit staring into the darkness, saying nothing. At dawn, she suddenly
37、 said, Im tired. Lets go now. We drove in silence to the address she had given me. How much do I owe you? she asked. Nothing. I said. You have to make a living, she answered. Oh, there are other passengers, I answered. Almost without thinking, I bent and gave her a hug. She held onto e tightly. Our
38、hug ended with her remark, You gave an old woman a little moment of joy.(1)The old woman chose to ride through downtown in order to _. A.show she was familiar with downtownB.see some places for the last timeC.let the driver earn more moneyD.reach the destination on time(2)The taxi driver did not cha
39、rge the old woman because he _. A.wanted to do her a favorB.shut off the meter by mistakeC.had received her payment in advanceD.was in a hurry to take other passengers(3)What can we learn from the story? A.Giving is always a pleasure.B.People should respect each other.C.An act of kindness can bring
40、people great joy.D.People should learn to appreciate others concern.【答案】 (1)B(2)A(3)C 【考点】主旨大意题,推理判断题,人物故事类,记叙文 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,一个快要走到生命尽头的老人在司机的耐心帮助下,又最后看了看她曾经生活和工作的地方,在到达目的地之后,司机没有收钱而且和她紧紧拥抱,让她感受到浓浓爱意。 (1)考查推理判断。根据第七段Im on my way to a hospice (临终医院)I dont have any family leftThe doctor says I don
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560748.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
