分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型江苏省常熟市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(5).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:560816
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:53.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省常熟市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题5 江苏省 常熟市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、常熟市2014高考英阅读理解语一轮(暑假)训练题(5)及答案Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in th

    2、e seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the

    3、 late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.During the 1970s, people star

    4、ted becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and

    5、 more of our electricity through the use of wind.【文章大意】本文介绍了风能及风能运用的情况。在能源短缺的今天,作为最为洁净、丰富的风能,一定会对我们的生活作出极大的贡献。60. From the text we know that windmills .A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2800 yearsC. used to supply power to radio in remote areasD. have rarely been used

    6、 since electricity was discovered【解析】选C。细节理解题。根据第二段句子可知,十九世纪末有了电之后,偏僻地区的人们就利用风车发电,于是人们就有了电灯和收音机,因此选择C项。根据windmills began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC可知,A项错误,B项错在more than;根据末段句子可知,尽管成本较高,人们依然使用风能提供电力,因此D项错误。61. What was a new use for wind power in the late l9th century?A

    7、. Sailing a boat. B. Producing electricity.C. Grinding wheat into flour.D. Pumping water from underground.【解析】选B。细节理解题。根据第二段句子可知,人们最初利用风车磨面或抽水,十九世纪末有了电之后,人们又用其发电,因此选择B项。62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sources

    8、C. it was cheaper to create energy from wind D. the supply of coal and gas failed to meet needs【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,二十世纪七十年代,人们注重环保,而且认识到煤和气的短缺;而风能的特点是洁净、丰富和历史悠久,但是成本较高。综合选择A项最佳。63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A. The advantage of wind power.B. The design of

    9、wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power from wind.【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。*结束w.w.w.k.s.5.u.c“Who made your T-shir

    10、t?” A Geoetown University student raised that question. Pietra Rivoli, a professor of business, wanted to find the answer. A few weeks later, she bought a T-shirt and began to follow its path from Texas cotton form to Chinese factory to charity bin (慈善捐赠箱). The result is an interesting new book , Th

    11、e Tra s of a T-shirt in the Global Economy(经济). w.w.w.k.s.5.u.c.o.mFollowing a T-shirt around the world in a way to make her point more interesting, but it also frees Rivoli from the usual arguments over global trade. She goes wherever the T-shirt goes, and there are surprises around every corner. I

    12、n China, Rivoli shows why a clothing factory , even with its poor conditions, means a step toward a better e for the people who work there. In the colorful used-clothing markets of Tanzania, she realizes, the “it is only in this final stage of life that the T-shirt will meet a real market,” where th

    13、e price of a shirt changes by the hour and is different by its size and even color .Rivolis book is full of men able people and scenes, like the noise, the bad air and the “muddy-sweet smell (泥土香味) of the cotton. ”She says, “Here in the factory, Shanghai smells like Shallowater Texas.”Rivoli is at h

    14、er best when making those sorts of unexpected connections. She even finds one between the free traders and those who are against globalization. The chances opened up by trade are vast, she argues, but free markets need the correcting force of politics to keep them in check . True economic progress n

    15、eeds them both.17. What do we learn about Professor Rivoli?A. She used to work on a cotton farm. B. She wrote a book about world trade.C. She wants to give up her teaching job. D. She wears a T-shirt wherever she goes.18.By saying T-shirt “meet a real market”, Rivoli means in Tanzania .A. cheaper T-

    16、shirt are needed. B. used T-shirt are hard to sellC. prices of T-shirt rise and fall frequently D. prices of T-shirt are usually reasonable 19.What does the word “them” underlined in the last paragraph refer to ?A. Free-markets. B. Price changes.C. Unexpected connection . D. chances opened up by tra

    17、de.20.What would be the best title for the text?A. What T-shirt Can Do to Help Cotton FarmsB. How T-shirt Are Made in ShanghaiC. How T-shirt Are Sold in TanzaniaD What T-shirt Can Teach Us1720、BCAD*结束Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasnt easy getting

    18、hired. But once you were there, I found, you were in.Globe jobs were for life-guaranteed(终身聘用)until retirement. For 15 years I had prospered theremoving from an ordinary reporter to senior editor. I would have a lifetime of security if I stuck with it. Instead, I had made a decision to leave. I ente

    19、red my bosss office. Would he be angry? I wondered. He had a famous temper. “Matt, we have to have a talk,” I began. “I came to the Globe when I was twenty-four. Now I m forty. There s a lot I want to do in life. Im resigning. (辞职)” “To another paper?” he asked. I reached into my coat pocket, but di

    20、dnt say anything. I handed him a letter that explained everything. It said that I was leaving to start a new media company. We were at a rare turning point in history. I wanted to be directly engaged in the change. I m glad for you, he said, quite out of my expectation. I just came from a board of d

    21、irectors meeting and it was seventy-five percent discouraging news. Some of that we can deal with. But much of it we can t, he went on. I wish you all the luck in the world, he concluded. And if it doesnt work out, remember, there is always a place here for you. Then I went out of his office, walkin

    22、g through the newsroom for more good-byes. Everybody was saying congratulations. Everybody-even though Id be risking all the financial security I had carefully built up. Later, I had a final talk with Bill Taylor, chairman and publisher of the Boston Globe. He had turned the Globe into a billion-dol

    23、lar property. I m resigning, Bill, I said. He listened while I gave him the story. He wasnt looking angry either. After a pause, he said, Golly, I wish I were in your shoes. 12From the passage we know that the Globe is a famous 。Anewspaper Bmagazine Ctemple Dperson 13If the writer stayed with the Gl

    24、obe 。Ahe would be able to realize his lifetime dreams.Bhe would set up a new media companyChe would never be allowed to develop his ambitionsDhe would never have to worry about his future life14The writer wanted to resign because .Ahe had serous trouble with his boss.Bhe wanted to be engaged in the

    25、new media industry.Che got underpaid at his job for the Globe.Dhe had found a better paid job in a publishing house.15When the writer decided to resign, the Globe was faced with .Aa trouble with its staff members Ba shortage of qualified reporters Can unfavorable business situation Da good business

    26、situation 16What did Bill Taylor mean by saying “I wish I were in your shoes.”?AThe writer was to fail.BHe would do the same if possible.CThe writer was stupidDHe would refuse the writers request1216、ADBCB*结束Youre in a department store and you see a couple of attractive young women looking at a swea

    27、ter. You listen to their conversation:“I cant believe ita Lorenzo Betrolla! They are almost impossible to find. Isnt it beautiful?And its a lot cheaper than the one Sara bought in Rome”.They leave and you go over to see this incredible sweater. Its nice and the price is right. Youve never heard of L

    28、orenzo Bertolla, but those girls looked really stylish. They must know. So,you buy it. You never realize that those young women are employees of an advertising agency. They are actually paid to go from store to store, talking loudly about Lorenzo Bertolla clothes.Every day we notice what people are

    29、wearing, driving and eating. If the person looks cool,the product seems cool,too. This is the secret of undercover marketing. Companies from Ford to Nike are starting to use it.Undercover marketing is important because it reaches people that dont pay attention to traditional advertising. This is par

    30、ticularly true of the MTV generationconsumers between the age of 18 and 34. It is a golden group. They have a lot of money to spend, but they dont trust ads.So advertising agencies hire young actors to “perform” in bars and other places where young adults go. Some people might call this practice mis

    31、leading, but marketing executive Jonathan Ressler calls it creative.“Look at traditional advertising. Its effectiveness is decreasing”.However,one might ask what exactly is “real” about the young women pretending to be enthusiastic about a sweater. Advertising executives (主管) would say its no less r

    32、eal than flu ad. The difference is that you know an ad is trying to persuade you to buy something. You don t know a conversation you overhear is just a performance.13. The two attractive young women were talking so that they could _.A. get the sweater at a lower price B. be heard by people aroundC.

    33、be admired by other shoppers D. decide on buying the sweater 14. Lorenzo Bertolla is _.A. a very popular male singer B. an advertising agencyC. a clothing company in Rome D. the brand name of a sweater 15. Which of the following can be inferred from the passage?A. The two girls are in fact employed

    34、by the Lorenzo Bertolla Company.B. The MTV generation tends to be more easily influenced by ads.C. Traditional advertising is becoming less effective because its too direct.D. Undercover marketing will surely be banned soon by the government. 16. Which of the following would be the best title for the text?A. Two Attractive Shoppers B. Lorenzo Bertolla Sweatersk.&s5*uC. Ways of Advertising D. Undercover Marketing 1316 BDCD*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省常熟市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(5).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560816.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1