江苏省常熟市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(5).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省常熟市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题5 江苏省 常熟市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
- 资源描述:
-
1、常熟市2014高考英阅读理解语一轮(暑假)训练题(5)及答案Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in th
2、e seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the
3、 late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.During the 1970s, people star
4、ted becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and
5、 more of our electricity through the use of wind.【文章大意】本文介绍了风能及风能运用的情况。在能源短缺的今天,作为最为洁净、丰富的风能,一定会对我们的生活作出极大的贡献。60. From the text we know that windmills .A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2800 yearsC. used to supply power to radio in remote areasD. have rarely been used
6、 since electricity was discovered【解析】选C。细节理解题。根据第二段句子可知,十九世纪末有了电之后,偏僻地区的人们就利用风车发电,于是人们就有了电灯和收音机,因此选择C项。根据windmills began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC可知,A项错误,B项错在more than;根据末段句子可知,尽管成本较高,人们依然使用风能提供电力,因此D项错误。61. What was a new use for wind power in the late l9th century?A
7、. Sailing a boat. B. Producing electricity.C. Grinding wheat into flour.D. Pumping water from underground.【解析】选B。细节理解题。根据第二段句子可知,人们最初利用风车磨面或抽水,十九世纪末有了电之后,人们又用其发电,因此选择B项。62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sources
8、C. it was cheaper to create energy from wind D. the supply of coal and gas failed to meet needs【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,二十世纪七十年代,人们注重环保,而且认识到煤和气的短缺;而风能的特点是洁净、丰富和历史悠久,但是成本较高。综合选择A项最佳。63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A. The advantage of wind power.B. The design of
9、wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power from wind.【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。*结束w.w.w.k.s.5.u.c“Who made your T-shir
10、t?” A Geoetown University student raised that question. Pietra Rivoli, a professor of business, wanted to find the answer. A few weeks later, she bought a T-shirt and began to follow its path from Texas cotton form to Chinese factory to charity bin (慈善捐赠箱). The result is an interesting new book , Th
11、e Tra s of a T-shirt in the Global Economy(经济). w.w.w.k.s.5.u.c.o.mFollowing a T-shirt around the world in a way to make her point more interesting, but it also frees Rivoli from the usual arguments over global trade. She goes wherever the T-shirt goes, and there are surprises around every corner. I
12、n China, Rivoli shows why a clothing factory , even with its poor conditions, means a step toward a better e for the people who work there. In the colorful used-clothing markets of Tanzania, she realizes, the “it is only in this final stage of life that the T-shirt will meet a real market,” where th
13、e price of a shirt changes by the hour and is different by its size and even color .Rivolis book is full of men able people and scenes, like the noise, the bad air and the “muddy-sweet smell (泥土香味) of the cotton. ”She says, “Here in the factory, Shanghai smells like Shallowater Texas.”Rivoli is at h
14、er best when making those sorts of unexpected connections. She even finds one between the free traders and those who are against globalization. The chances opened up by trade are vast, she argues, but free markets need the correcting force of politics to keep them in check . True economic progress n
15、eeds them both.17. What do we learn about Professor Rivoli?A. She used to work on a cotton farm. B. She wrote a book about world trade.C. She wants to give up her teaching job. D. She wears a T-shirt wherever she goes.18.By saying T-shirt “meet a real market”, Rivoli means in Tanzania .A. cheaper T-
16、shirt are needed. B. used T-shirt are hard to sellC. prices of T-shirt rise and fall frequently D. prices of T-shirt are usually reasonable 19.What does the word “them” underlined in the last paragraph refer to ?A. Free-markets. B. Price changes.C. Unexpected connection . D. chances opened up by tra
17、de.20.What would be the best title for the text?A. What T-shirt Can Do to Help Cotton FarmsB. How T-shirt Are Made in ShanghaiC. How T-shirt Are Sold in TanzaniaD What T-shirt Can Teach Us1720、BCAD*结束Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasnt easy getting
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省深圳市2018-2022年近五年中考数学试卷及答案.pptx
