河南省鹤壁市淇县第一中学2015-2016学年高一下学期分班考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省鹤壁市淇县第一中学2015-2016学年高一下学期分班考试英语试卷 WORD版含解析 河南省 鹤壁市 淇县 第一 中学 2015 2016 学年 一下 学期 考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、淇县一中2018届下学期开学测试英语试卷命题:淇县第一中学教科处 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共120分,考试时间110分钟。 注意事项: 1答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目涂写在答题卡上。2每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,不能答在试题卷上。3. 考试结束,将答题卷和答题卡一并上交,试卷自己留存。 第I卷(选择题 共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四
2、个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ATwo men were sitting together on a ship. They were on a long travel. One of them was a professor. The other was a farmer. They sat without talking for a while, and then the farmer said, “Lets do something to pass the time.”“What do you want to do?” the professor asked. “We can
3、ask each other riddles.” The farmer said, “You start.” “Lets make the rules first,” the professor said. “Thats not fair. You are a professor with much knowledge. You know more things than I do. I am just a farmer.”“Thats true.” The professor said. “What do you want we should do?” “If you dont know t
4、he answer to a riddle, you pay me $100. And if I dont know the answer, Ill pay you $50.” The farmer said. The professor thought about this, then he said, “OK. Thats fair. Who will go first?”“I will,” The farmer said. “Here is my riddle. What has three legs when it walks, but only two legs when it fl
5、ies?” The professor man repeated the riddle, “What has three legs when it walks, but only two legs when it flies? Mm, thats a good one. Im afraid I dont know the answer.” He gave the farmer $100, then said, “Tell me the answer. What has three legs when it walks, but only two legs when it flies?” “I
6、dont know.” The farmer said and gave him $50.21.The story took place _.A. on a farm B. between two passengersC. before a long plane journey D. in a shop22.What does the word “riddle” mean in this story?A. something to win money.B. something to help to make rules.C. a difficult question to find the a
7、nswer to.D. a kind of game in doing business.23.Why did the professor agree to give more money if he lost?A. He made much more money than the farmer.B. He was better at playing riddle games.C. He was interested in making riddles.D. He thought he knew more than the farmer.24.Which of the following is
8、 NOT true?A. The two men made rules for their riddle.B. The farmer was much cleverer than the professor.C. The two men made their riddle game more interesting by paying it for money.D. The professor knew the answer to his riddle. 22.C细节理解题。通读全文可知riddle“谜语”。C选项意为“一种难找到答案的问题”。故C项最合题意。23.D 推理判断题。根据第二段“
9、You are a professor with much knowledge. You know more things than I do. I am just a farmer.”以及第三段“Thats true.” The professor said.可知农夫说商人比自己知道得多,商人同意这种说法,故D项正确。24.D 判断对错题。由倒数第二段中的The businessman thought for a long time and said,“Mm, thats a good one. Im afraid I dont know the answer.。”可知,商人不知道谜语的答案
10、。故选D。考点:考查故事类短文阅读。 BTwo teachers are greatly needed in Zejiang Province!8000-9000 RMB / month (25 lessons / week) plus benefits!The school is located in Yuhang Town, which is only two hours away from Hangzhou City by bus.Requirements:Native English speakers from Australia, Canada, UK, etc. Bachelor
11、s degree and teaching experienceWe offer:Airfare reimbursement & Travel bonusA spacious, private and on-campus apartment with the following items included:Computer with free Internet access; Telephone; Color TV; Heater; Washing machine; Refrigerator; Microwave; Cooking facilities (plates, glasses, c
12、ups, pots and pans, etc.)Water dispenser; Western-style toilet; Bath-tub; Non-stop hot waterTo apply for the job, please send your resume to zlO120.Application:To apply for the job, please dont forget to include the following information:Personal data (age, place of birth, etc.)Description of your a
13、cademic history and teaching experienceA recent pictureScanned documents, such as diploma(s), passport and current visa (if already in China)A phone number where we can reach youFor inquiries, call +86 (871)3803085; 1370064181325.This advertisement is planned to _.A. take on English teachers B. intr
14、oduce a school C. attract foreign students D. arrange the subjects26.What is Not needed for you to apply for the job?A. your resume B. your personal dataC. your academic history D. a recommendation letter27. If you are employed, you may_.A. live far away from the campus B. share a room with another
15、teacherC. surf the Internet for free D. enjoy three free meals every day28.Where are you likely to read the advertisement?A. In a telephone book. B. In a newspaper.C. In a travel guide. D. In a textbook.【答案】 25.A26.D27.C28.B【解析】试题分析::本文是一则招聘英语外教的广告。25.A 细节理解题。根据第一段“Two teachers are greatly needed in
16、 Zejiang Province!”可知这是一个招聘教师的广告, take on English teachers雇用英语教师,符合题意。故选A。26. D推理判断题。根据文中信息可知,申请这份工作需要简历,个人信息,学术史和教学经历等,没有提到推荐信。故选D。27. C 细节理解题。根据文中如果被雇用了,单位可以提供Computer with free Internet access,免费无线网接入的电脑。故选C。28.B 推理判断题。通读全文可知,这是一则招聘广告,所以最可能出现在报纸上。故选B。考点:考查广告类短文阅读。 CSatellites(卫星) are an important
17、 part of our ordinary livesFor example, the information for weather forecasts is sent by satelliteSome satellites have cameras which take photographs of the Earth to show how clouds are movingSatellites are also used to connect our international phone callsComputer connections of the World Wide Web
18、and Internet also use satellites. Many of our TV programs come to us through satellitesAirplane pilots also sometimes use a satellite to help them find their exact locationWe use satellites to send television pictures from one part of the world to anotherThey are usually 35,880 kilometers above the
19、equator(赤道)Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same placeThis is because it is moving around the world at 11,000 kilometers an hourexactly the same speed that the earth rotatesA satellite must orbit the Earth with its antennae(天线)facing the earthSometimes, it move
20、s away from its orbit(轨道),So there are little rockets on it which are used to put the satellite back in the right positionThis usually happens about every five or six daysSpace is not empty! Every week, more and more satellites are sent into space to orbit the EarthA satellite usually works for abou
21、t 10-12 yearsSatellites which are broken are sometimes repaired by astronauts or sometimes brought back to Earth to be repairedOften,very old or broken satellites are left in space to orbit the Earth for a very long timeThis is very serious because some satellites use nuclear power and they can cras
22、h(撞)into each other29.Which of the following is NOT done by satellites according to the passage?ASending information for weather forecastBTaking photographs of the EarthCSending TV picturesDProviding food for airplane pilots30.Whats the speed the earth rotates at?A35,880 kilometers per hour B335,880
23、 kilometers per hourC11,000 kilometers per hour D110,000 kilometers per hour31.Why does the satellite move around the world at the same speed as the Earth rotates?AIn order to take photographsBIn order to stay in a certain position in the orbitCIn order to move away from its orbitDIn order to send t
24、elevision pictures32.What does the underlined word “This” in the 3rd paragraph refer to?AA satellite BA little rocketCA satellite seems to stay in the same place in the skyDThe satellite puts the rockets in the right position【答案】 29.D30.C31.B32.C【解析】试题分析: 本文介绍了卫星在我们日常生活中的作用,让我们对卫星有了更好的认识。29.D 细节理解题。
25、根据第一段和第二段可知,卫星可以发送天气预报的信息,拍摄地球的卫星图,发送电视图片,而给飞行员提供食物是卫星做不了的。故选D。30.C 细节理解题。本文第三段it is moving around the world at 11,000 kilometers an hourexactly the same speed that the earth rotates可知卫星环绕地球的速度是 11,000 千米每小时,和地球自转速度相同。故选C.31.B细节理解题。根据第三段可知卫星旋转速度和地球自转速度相同,是为了在轨道上保持在固定的位置。故选B。32.C 词义猜测题。This前一句句意:有时我们
26、看到天空中有一颗卫星,它似乎不动呆在一个位置。This后一句句意:这是因为.卫星环绕地球的速度是 11,000 千米每小时,和地球自转速度相同。故C(卫星在天空中似乎在一个不动的位置)选项正确。考点:考查日常生活类短文阅读。 DIn our daily life,friends are needed. Everyone likes feeling close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with. Surely, there are times when we need to be
27、alone. We dont always want people around. But we will feel lonely if we never have a friend.No two people are just the same. Sometimes friends dont get along well. That doesnt mean that they no longer like each other. Most of the time they will make up and go on being friends. Sometimes friends move
28、 away. Then we feel very sad. We miss them very much. But we call them and write to them. It could be that we would even see them again. And we can make new friends. It is surprising to find out how much we like new people when we get to know them.Families sometimes name their children after a close
29、 friend. Many places are named after men or women who have been friendly to people in a town. Some libraries are named this way. So are some schools. We think of these people when we go to these places.Theres more good news for people who have friends. They live longer than people who dont. Why? It
30、could be that they are happier. Being happy helps you stay well. If someone cares about you, you will feel good.33.The first paragraph tells us .A. making friends is a need in peoples lifeB. we always need friends around usC. what the feeling of having no friends isD. we need to be alone in our life
31、34.Which of the following places people name after their friendly people is NOT mentioned (提到) in the passage?A. A town. B. A room. C. A school. D. A library.35.Why do people who have friends live longer?A. They feel happier and healthier.B. They know more about friendship.C. They take less care of
32、themselves.D. They care more about their friends.【答案】 33.A34.B35.A【解析】试题分析: 文章讲述在我们的生活中,尽管偶尔我们也需要孤单,但是朋友对我们是很重要的,它教会我们互相关心,互相想念;它会让我们更快乐,更长寿。33. A 主旨大意题。根据第一段“In our daily life,friends are needed.。”可知,第一段主要告诉我们在生活中需要交朋友。故选A。34.B 细节理解题。第三段Many places are named after men or women who have been friendl
33、y to people in a town. Some libraries are named this way. So are some schools.可知,文中提到用友好的人命名的地方有城镇,图书馆,学校。没有提到room.,故选B。35.A推理判断题。根据最后一段“They live longer than people who dont. Why? It could be that they are happier. Being happy helps you stay well.”可知有朋友的人更长寿是因为他们感到更快乐更健康,故选A。考点:考察日常生活类阅读。 第二节 (共5小题
34、;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项It is necessary for each student to take notes in class.Taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways. 36 . Second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561071.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
