分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型河南罗山县2017高考英语一轮阅读理解训练题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:561476
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:53KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南罗山县2017高考英语一轮阅读理解训练题 WORD版含解析 河南 罗山县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 训练 WORD 解析
    资源描述:

    1、河南罗山县2017高考英语一轮阅读理解训练题含答案2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。When it comes to success in business and success in life, there are few qualities as important as confidencePeople naturally have different levels of confidenceSome have a higher level of confidence than others do, but even t

    2、hose whose confidence is lacking can learn to build their level of confidence and reach their most important goalsIncreasing self confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionalsOne of the many places where a greater level of conf

    3、idence is useful is in the workplace We all know how difficult it can be, for instance, to ask the boss for a raiseThis process can be extremely difficult for those who lack confidence in their own abilitiesAfter all, if you are unsure about your own abilities, how will you ever convince your boss t

    4、hat you deserve more money for the work you do?Even if you are not asking for that big raise, having plenty of confidence in your abilities is important to successIf you are certain of your abilities, chances are that those around you, whether they are your coworkers, your colleagues or your superio

    5、rs, will see that confidence, and that will help to assure them that you aree the best at what you doHaving a high level of confidence, after all, does not mean overlooking the places where you could improveKnowing what you do well and where you need help will help you enjoy increased success and co

    6、nfidence33What is the passage mainly about?AThe influence of confidence on ones lifeBThe difference of peoples confidenceCThe importance of confidence to success DThe judgment on ones confidence34Psychologists and other professionals can offer help to those _Awho dream to be recognized expertsBwho e

    7、xpect to give guidance to othersCwho want to ask the boss for a raiseDwho think their goals are hard to reach 35What does the underlined word indispensable in Paragraph 5 probably mean?Aoutgoing Battractive Cimportant Denergetic36What message does the author want to convey(传递) in the last paragraph?

    8、ATo overlook ones disadvantagesBTo make full use of ones advantagesCTo have great confidence in ones abilitiesDTo make objective evaluations of ones abilities参考答案32-35BAAD阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 The writer Margaret Mitchell is best known for writing Gone with the Wind, first published in 1936

    9、. Her book and the movie based on it, tell a story of love and survival during the American Civil War. Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can go where she lived when she started composing the story and learn more about her life.Our first stop at the Margaret Mitchell House

    10、is an exhibit area telling about the writers life. She was born in Atlanta in 1900. She started writing stories when she was a child. She started working as a reporter for the Atlanta Journal newspaper in 1922. One photograph of Ms. Mitchell, called Peggy, shows her talking to a group of young colle

    11、ge boys. She was only about one and a half meters tall. The young men tower over her, but she seems very happy and sure of herself. The tour guide explains: “Now in this picture Peggy is interviewing some boys from Georgia Tech, asking them such questions as Would you really marry a woman who works?

    12、 And today itd be Would you marry one who doesnt? ”The Margaret Mitchell House is a building that once contained several apartments. Now we enter the first floor apartment where Ms. Mitchell lived with her husband, John Marsh. They made fun of the small apartment by calling it “The Dump ” .Around 19

    13、26, Margaret Mitchell had stopped working as a reporter and was at home healing after an injury. Her husband brought her books to read from the library. She read so many books that he bought her a typewriter and said it was time for her to write her own book. Our guide says Gone with the Wind became

    14、 a huge success. Margaret Mitchell received the Pulitzer Prize for the book. In 1939 the film version was released. It won ten Academy Awards, including Best Picture.【文章大意】本文叙述的是去玛格丽特米切尔写小说时住的房子参观,可以更多了解她的生活。玛格丽特米切尔出生在亚特兰大,小时候就开始写小说,后来在亚特兰大日报社做记者。她和丈夫住在一说小公寓里。因为受伤,她不上班了,呆在家里读书写作。她写的小说飘获得了普利策奖,并被拍摄成电

    15、影。26. The book Gone with the Wind was _.A. first published on a newspaper B. awarded ten Academy Awards C. written in “The Dump” D. adapted from a movie【答案】C【 解析】推理判断题。根据Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can go where she lived when she started composing the story和They made

    16、 fun of the small apartment by calling it “The Dump ” .可知玛格丽特米切尔在自己家写的飘,她和她的丈夫戏称他们的小公寓为垃圾站,故选C。27. The underlined phrase “tower over” in Paragraph 2 is closest in meaning to_.A. be very pleased with B. show great respect forC. be much taller than D. show little interest in【答案】C【 解析】词义猜测题。根据her talki

    17、ng to a group of young college boys. She was only about one and a half meters tall.可知她的身高只有1.5米,而那些大学男孩的身高应是比她高。故选C。28. Why did Ms. Mitchell stop working as a reporter according to the passage?A. Because she was rich enough. B. Because she was injured then.C. Because her husband didnt like it. D. Be

    18、cause she wanted to write books.【答案】B【 解析】细节理解题。根据Around 1926, Margaret Mitchell had stopped working as a reporter and was at home healing after an injury.可知玛格丽特米切尔因为受伤停止了作为记者的工作。故选B。29. We can know about Margaret Mitchell from the passage that _.A. her height made her marriage unhappy B. her intere

    19、st in writing continued as an adultC. writing stopped her working as a reporter D. her life was full of hardship and sadness【答案】B【 解析】推理判断题。根据She started writing stories when she was a child.和She read so many books that he bought her a typewriter and said it was time for her to write her own book.可知

    20、她小时候开始写小说,当她结婚后,她继续写小说。故选B。30. Which is the best title for the passage?A. A Trip to Know Margaret Mitchell. B. Gone with the Wind: A Huge Success.C. An Introduction of the Margaret Mitchell House.D. Margaret Mitchell: A Great Female Writer. 【答案】A【 解析】标题归纳题。根据Visitors to the Margaret Mitchell House i

    21、n Atlanta, Georgia, can go where she lived when she started composing the story and learn more about her life.可知本文叙述的是去玛格丽特米切尔写小说时住的房子参观,可以更多了解她的生活。故选A。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。In 1995, Susan Boyle went to Glasgow to audition(试演) for My Kind of People, a televised talent show popular in

    22、the UK. She was immediately rejected. She was nervous during the audition, and felt she didnt perform well, but her brother said that she was rejected because of her plain looks. Boyle was not discouraged and continued to sing at church and at the karaoke nights in a local pub. Boyle suffered a pers

    23、onal loss in 1997, when her father passed away. After his death, Boyle put her big dreams on hold to care for her sick mother Bridget Boyle. The mother and daughter often talked of Susans possible fame. Bridget Boyle encouraged her daughter to take part in singing competitions. “She was the one who

    24、said I should enter Britains Got Talent. We used to watch it together.” susan later told reporters. “She thought I would win.”In 1999, Boyle used all of her savings to pay for a professional demo (样本唱片) tape, which she sent to record companies. In 2002, Boyle began taking singing lessons from voice

    25、coach Fred ONeil. In 2007, Boyles mother passed away at the age of 91. A neighbor reported that when Bridget Boyle died, her daughter “wouldnt come out for three or four days or answer the door or phone.” she lived alone with her cat, Pebbles. For over a year, she refused to sing. But in August of 2

    26、008, ONeil urged her to try out for Britains Got Talent. Convinced that the performance would be an honor to her mother, Boyle auditioned in Glasgow, Scotland. She sang I Dreamed A Dream in the first round of the show, which was aired on 11 April 2009. The 47-year-old Scottish womans plain looks pro

    27、vided a sharp contrast (对比) to her powerfully beautiful voice. The performance astonished the audience and the judges. Online videos of her performance totaled over 40 million views within a week. Although she failed to win the final of Britains Got Talent, Susan Boyle became globally popular. Her f

    28、irst album I Dreamed A Dream has sold over five million copies. 1. Bridget Boyles attitude towards her daughters musical talent can be described as_.A. critical B. doubtfulC. indifferent D. optimistic2. From Para. 4 we learn that Boyle_.A. was slightly discouraged by her voice coachB. entered Britai

    29、ns Got Talent to prove her abilityC. decided to give up her singing careerD. was deeply affected by her mothers death3. Which of the following is TRUE about Susan Boyle? A. Her international fame grew rapidly in 2008. B. Her audition for My Kind of People failed. C. She has never stopped singing sin

    30、ce 1995. D. She was the winner of Britains Got Talent. 4. In writing this passage, the author mainly intends to_.A. tell us how Boyles dream came trueB. let us know more about Boyles personal lifeC. show how Boyle was influenced by her familyD. explain how to enter and win a talent show【参考答案】14、DDBA

    31、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。You are given many opportunities in life to choose to be a victim or a creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “They” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is

    32、 terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, thus internalizing(内化) your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others. Those who choose to be creators look at life quite differentl

    33、y. They know there are individuals who might like to control their lives, but they dont let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they dont blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的) momen

    34、t of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth. Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same physical realities, yet their experience of life is worlds apart. Victims relish (沉溺)

    35、 in anger, guilt, and other emotions that cause othersand even themselvesto feel like victims, too. Creators consciously choose love, inspiration, and other qualities which inspire not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to determine the direction of th

    36、eir lives. In reality, all of us play the victim or the creator at various points in our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience ma

    37、y choose to first experience the grief, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative force in his life. In every moment and every circumstance, you can choose to have a fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life

    38、the powerful creator that you are. 【文章大意】本文叙述了创造者和受害者的两种出事状态,以及如何把受害者转变成创造者的方法。受害者和创造者都能决定自己的生活方向,都是生活的主人。受害者是因为太沉浸在痛苦中而创造者选择那些激励自己的事物。在每种情况和环境下,你可以通过设置明确的目的充实丰富的生活选择来改变受害者的那种思想。31. What does the word “they” in Paragraph 1 probably refer to?A. People and things around you. B. Opportunities and probl

    39、ems. C. Creators and their choices. D. Victims and their sufferings. 【答案】A【 解析】词义猜测题。根据“they” are around.可知“they”在我们周围,因此是我们周围的人或事。故选A。32. According to Paragraph 2, creators _. A. seem willing to experience failures in life B. possess the ability to predict future lifeC. handle ups and downs of life

    40、 wisely D. have potential to create something new【答案】C【 解析】推理判断题。根据Whatever happens, they have choice in the matter.可知创造者无论什么事情发生,他们都能做出抉择,说明他们能够处理生活的挫折。故选C。33. What can we learn from Paragraph 3?A. Creators and victims face quite different things in life. B. Creators and victims are masters of thei

    41、r lives. C. Victims can influence more people than creators. D. Compared with victims, creators are more emotional. 【答案】B【 解析】推理判断题。根据Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives. 可知受害者和创造者都能决定自己的生活方向。因此,他们都是生活的主人。故选B34. The examples mentioned in Paragraph 4

    42、 show that _. A. strong attachment to (沉浸在)sufferings in life pulls people into victims B. people need family support to deal with challengers in life C. it takes creators quite a long time to get rid of their pains D. ones experiences determine his attitude toward life 【答案】A【 解析】推理判断题。根据One person,

    43、 on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime.可知一个人太沉浸在痛苦中,他就会成为受害者。故选A。35. What is the authors purpose in writing this passage?A. To define victims and creators. B. To evaluate victims aga

    44、inst creators. C. To explain the relationship between victims and creators. D. To suggest the transformation from victims to creators. 【答案】D【 解析】推理判断题。根据In every moment and every circumstance, you can choose to have a fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are. 可知在每种情况和环境下,你可以通过设置明确的目的充实丰富的生活选择来改变受害者的那种思想。因此本文的目的是告诉我们如何从受害者转变成创造者。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南罗山县2017高考英语一轮阅读理解训练题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561476.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1