分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题(二)及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:561481
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:52.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题二及答案 WORD版含解析 河南 罗山县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 精编 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题(二)及答案【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy. “Our most important finding was the difference between Canadians and the other

    2、s,” said Professor Michel Claes,the lead author of the study.“Canadians focus on independence and negotiation. On the other hand,Italians,for example,exercise more control. We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.” Claes said Canada,France and Italy were selected for th

    3、e study because they share important cultural and social factors.“We chose FrenchCanadians because they share the same language as France,and originally came from France and share certain values. Italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he exp

    4、lained. The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old. Canadian students reported less control and more free actions,according to the study. Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the m

    5、iddle.Claes explains that the differences lie in education in Canada,France and Italy. “North America has its own educational values,which promote individualization. Tolerance and comprehension are encouraged. Italy,on the other hand,promotes respect of authority,control,and the need for permission.

    6、” he said.Children from all three countries described their mothers as warm and communicative. Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers,and reported high levels of emotional ties. But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold. “

    7、We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time,while fathers maintain a form of distance and coldness,which is more of a source of conflict in France than in the other countries.”8Professor Mic

    8、hel Claes believes that Canada,France and Italy _. Ahave the same family spirit Bhave some similar cultural traditions Chave experienced some similar social changes Dhave experienced similar cultural developments9How did the researchers carry out the study ? ABy collecting answers of parents from Ca

    9、nada,France and Italy. BBy collecting answers of children from Canada,France and Italy. CBy questioning parents and their children from Italian Canadian families. DBy questioning children from FrenchCanadian families.10. According to Michel Claes,what mainly leads to the differences in parentchildre

    10、n relationships among Canada,France and Italy? AEducational opportunities. BTraditional ideas. CEducational values. DHistorical events.11Which of the following is NOT a finding of the study? AFrench children have troubled relationships with their parents. BCanadian children have close relationships

    11、with their parents. CItalian children have good relationships with their parents. DKids from Canada,France and Italy have closer ties with their moms.【参考答案】811、BBCA 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by h

    12、uman beings. The noise that affects sea creatures comes from a number of human activities. It is caused mainly by industrial underwater explosions, ocean drilling, and ship engines. Such noises are added to natural sounds. These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and

    13、sounds made by animals themselves. Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to human ears. In water, a decibel level of one hundred and ninetyfive would have the same effect. Some scientists have suggest

    14、ed setting a noise limit of one hundred and twenty decibels in the oceans. They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales(鲸鱼). A team of American and Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals. The research team found that powerf

    15、ul underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales ability to exchange information and find their way. Some of the whales even died. The explosions had caused their ears to bleed and become infected(被感染的). Many researchers whose work de

    16、pends on ocean sounds are against a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important industrial and scientific research. Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists dont think that noise

    17、 is a greater danger than they believed. They want to prevent noises from harming creatures in the ocean. 【文章大意】本文叙述了研究表明噪音污染引起了海洋生物的危险,科学家将来要采取措施拯救海洋生物,阻止噪音对海洋生物的伤害,提醒我们也要意识到保护海洋生物的重要性。26. According to the passage, which of the following is increasingly dangerous to sea creatures?A. The sound of ca

    18、rs.B. The sound of voices.C. Man-made noise pollution.D. The sound of steps.【答案】C 【 解析】细节理解题。由第一段Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human beings. 可知噪音污染引起了海洋生物的危险,故选C。27. According to the passage, natural sounds include all of the

    19、following EXCEPT_.A. sounds made by animals themselvesB. ocean drillingC. underwater earthquakesD. the breaking of ice fields【答案】B【 解析】细节理解题。由第二段These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves. 可知ocean drilling不是自然的声音,故选B。28. Which of th

    20、e following is discussed in the third paragraph?A. The same noise level produces a different effect on land and in the ocean.B. Different places may have different types of noises.C. The decibel is not a right unit (单位) for measuring underwater noise.D. Different ocean animals may have different rea

    21、ctions to noises.【答案】A【 解析】段落大意题,根据Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. 这是中心句可知同一种噪音在陆地和水面产生的效果是不一样,故选A。29. Which of the following is true of whales?A. They wont be confused by noises.B. They are deaf to noises.C. Their ability to reproduce will be lowered by hi

    22、gh-level noises.D. Their hearing will be damaged by high-level noises.【答案】D【 解析】推理判断题。根据第六段The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing.可知水下巨大的爆炸声会使鲸失去听力,故选D。30. According to the passage, what will scientists most probably do in th

    23、e future?A. They will work hard to reduce ocean noise pollution.B. They will protect animals from harmful noises.C. They will try to set a limit of 120 decibels.D. They will study the effect of ocean noise pollution.【答案】B【 解析】推理判断题。由文章的最后一句话They want to prevent noises from harming creatures in the o

    24、cean. 可知科学家将来要采取措施阻止噪音对海洋生物的伤害,故选B。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。In Western culture, 21 was the age at which young people traditionally received a key to their parents door, as a symbol of entering adulthood. Now, the age of 21 is a time when people ask themselves: where do I go from here?Jia

    25、ng Fangzhous 21 years have been filled with the kind of success most young people wouldnt dare hope for in a lifetime. She published her first book at the age of nine and has written many more since then. She is regarded as a spokesperson for her generation. However, her hopes and concerns for the f

    26、uture appear decidedly normal.She explains that while her fellow students are chiefly concerned with getting a job or buying an apartment, shefrets over how she can excel in her work when having limited experience of the world.However, Jiang, now a senior at the School of Journalism and Communicatio

    27、n of Tsinghua University, notes that her peers face intense pressure and competition at school. They are expected to excel in their field of study despite limited experience, just as Jiang is expected to shine in the literary world.Young people, she says, have been forced to open their eyes to the w

    28、orld around them. Jiangs world has opened up, too. Shes more at ease with herself at 21, compared with when she began college.“My horizon has broadened and Im more tolerant,” she says. “As a freshman, I was desperate. I stopped people around me and asked: Is there anything in the world still worth h

    29、oping for? But now I dont do that.”Jiang says that she may not pursue writing as her main future career because she wants to try“other lifestyles”overseas travel and study touring sound particularly inviting to her. But she is concerned that many foreigners have skewed (歪曲的,倾斜的) perceptions about Ch

    30、ina.“A few days ago I overheard a conversation between two foreigners sitting next to me on a flight,” says Jiang. “They were having a heated discussion about the number of beggars in China. And how Chinese always go for petty profits. In fact, they had been in China for only a week.”Jiang believes

    31、prejudice is unavoidable, but she also maintains that Chinese and Westerners, for example, share much common ground.“We share the same principles, such as honesty and a willingness to help others,” says Jiang. “The differences between peoples are not that huge.”1. What does the passage mainly talk a

    32、bout?A. Jiang Fangzhous novels. B. Embracing new challenges.C. Jiang Fangzhous university life. D. Jiang Fangzhous success.2. What does the underlined phrase mean?A. be patient withB. be worried aboutC. be content with D. be indifferent about3. Which of the following sentences is true?A. Jiang doesn

    33、t have any pressure and competition as the others do.B. Jiangs peers face intense pressure and competition at school.C. Jiang wants to be a professional writer in future.D. Jiang often asks her friends some questions now.4. We can infer from the text that_.A. there is nothing but prejudice between C

    34、hinese and WesternersB. Jiang accepts the fact that there are huge differences between peoplesC. one week is enough to know about a true China.D. Jiang disagrees with what the two foreigners said about Chinese【参考答案】14、BBBD阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The USA is a land of immigrants. Betwe

    35、en 1815 and 1914, the world witnessed the greatest peaceful migration in its history: 35 million people, mostly Europeans, left their homelands to start new lives in America. Why did these people risk everything by leaving their homes and families?First, what forced emigrants to make the decision to

    36、 leave? One major cause for European farmers to leave was the rise in population which in turn led to land hunger. Another was politics. There was an increased taxation(税收) and the growth of armies, and many young men fled eastern Europe to avoid being forced to join the army.Physical hunger provide

    37、d another pressing reason. Following the collapse (衰退)of the economy of southern Italy in the 1860s, hundreds of thousands decided to start a new life in America. Religion also encouraged millions to leave the Old World.In short, people chose to leave their homes for social, economic and religious r

    38、easons. As a result, by 1890 among a total population of 63 million, there were more than nine million foreign-born Americans.But what were the attractions? First of all, there was the promise of land which was so scarce in Europe. Next, factories were calling for workers, and pay conditions were mu

    39、ch better than back home. Men were needed to open up the West and build the long railroads, and new towns needed settlers to live in and to develop business. There was the space for religious people to practice their faith in peace.This immigration meant that by around the 1850s Americans of non-Eng

    40、lish had started to be more than those of English. As we know, there were losers. To start with, there were those unwilling immigrants, the slaves who had been used as a source of cheap labour. Nor should we forget the equally unlucky American Indians. By 1860 there were 27 million free whites, four

    41、 million slaves and a mere 488,000 free blacks.Nowadays, the USA is still seen by millions as the Promised Land. As always, it remains an attractive place to those who think it will offer them a second chance.【文章大意】本文叙述了在 1815 和 1914之间,美国成了移民最好的去处,由于政治,经济、宗教信仰等的原因,欧洲的一些人开始向美国迁移,因为在这里人们有更多的就业机会、有商机有宗

    42、教自由,现在美国仍然是许多人的想去的乐土。31. What is not the cause for people to leave their homeland? A. The search for religious freedom. B. The search for adventure. C. Unwillingness to join the army. D. Economics.【答案】B 【 解析】细节理解题。根据many young men fled eastern Europe to avoid being forced to join the army.In short,

    43、people chose to leave their homes for social, economic and religious reasons. 他们由于社会经济,宗教自由,不愿入伍等原因离开了自己的家乡,不是为了冒险,故选B。32. Why was life of the 19th Century European farmers difficult?A. There was no land.B. There was no peace.C. The population had gone down.D. There were too many of them.【答案】D【 解析】细

    44、节理解题。根据One major cause for European farmers to leave was the rise in population which in turn led to land hunger. 农民人数的增加,而相对土地的平均少了,故选D。33. Which of the following was not an attraction of the USA?A. Employment B. A healthy life C. freedom of religion D. Business opportunities【答案】B【 解析】细节理解题。根据First

    45、 of all, there was the promise of land which was so scarce in Europe. Next, factories were calling for workers, and pay conditions were much better than back home. Men were needed to open up the West and build the long railroads, and new towns needed settlers to live in and to develop business. Ther

    46、e was the space for religious people to practice their faith in peace.在美国有就业机会,有商机还有宗教自由吸引了外国的移民,没有提到健康的生活,故选B。34. What is the topic of this passage? A. The USA is still seen by millions as the Promised Land. B. The USA is a land of immigrants. C. Religion encouraged millions to leave the Old World.

    47、 D. About one-eighth of non-native born Americans live in the USA in 1890. 【答案】B【 解析】主旨大意题。根据The USA is a land of immigrants.文章开始点题,短文主要论述了美国为什么会成为外国移民的主要去向,故选B。35. The American Indians _.A. were as fortunate as the slavesB. were more unfortunate than the slavesC. were the most unfortunateD. were as unfortunate as the slaves【答案】D【 解析】细节理解题。根据Nor should we forget the equally unlucky American Indians.美洲的印第安人与奴隶一样地不幸,故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题(二)及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561481.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1