河南鄢陵2017高考英语十月阅读理解语法填空训练(6)WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 鄢陵 2017 高考 英语 十月 阅读 理解 语法 填空 训练 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南鄢陵2017高考英语十月阅读理解语法填空训练(6)及答案【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015江苏)In the United States alone,over 100 million cellphones are thrown away each year.Cellphones are part of a growing mountain of electronic waste like computers and personal digital assistants.The electronic waste stream
2、 is increasing three times faster than traditional garbage as a whole.Electronic devices contain valuable metals such as gold and silver.A Swiss study reported that while the weight of electronic goods represented by precious metals was relatively small in comparison to total waste,the concentration
3、(含量)of gold and other precious metals was higher in socalled ewaste than in naturally occurring minerals.Electronic wastes also contain many poisonous metals.Even when the machines are recycled and the harmful metals removed,the recycling process often is carried out in poor countries,in practically
4、 uncontrolled ways which allow many poisonous substances to escape into the environment.Creating products out of raw materials creates much more waste material,up to 100 times more,than the material contained in the finished products.Consider again the cellphone,and imagine the mines that produced t
5、hose metals,the factories needed to make the box and packaging(包装)it came in.Many wastes produced in the producing process are harmful as well.The US. Environmental Protection Agency notes that most waste is dangerous in that“the production,distribution,and use of productsas well as management of th
6、e resulting wasteall result in greenhouse gas release.”Individuals can reduce their contribution by creating less waste at the startfor instance,buying reusable products and recycling.In many countries the concept of extended producer responsibility is being considered or has been put in place as an
7、 incentive(动机)for reducing waste.If producers are required to take back packaging they use to sell their products,would they reduce the packaging in the first place?Governments incentive to require producers to take responsibility for the packaging they produce is usually based on money.Why,they ask
8、,should cities or towns be responsible for paying to deal with the bubble wrap(气泡垫)that encased your television?From the governments point of view,a primary goal of laws requiring extended producer responsibility is to transfer both the costs and the physical responsibility of waste management from
9、the government and taxpayers back to the producers.文章大意:文章主要讲述了电子垃圾的产生、危害以及相关解决措施。1By mentioning the Swiss study,the author intends to tell us that_.Athe weight of egoods is rather smallBewaste deserves to be made good use ofCnatural minerals contain more precious metalsDthe percentage of precious m
10、etals is heavy in ewaste答案:B推断判断题。结合第二段第一句“Electronic devices contain valuable metals such as gold and silver.”可知,该段主要讲述电子设备中包含有很多贵重的金属;下文引用瑞士的研究进一步论证电子垃圾中的贵重金属含量比自然矿产中的高。由此可知,作者提及瑞士的研究旨在告诉我们电子垃圾应该得到很好的利用。故正确答案为B。2The responsibility of ewaste treatment should be extended_. Afrom producers to governm
11、entsBfrom governments to producersCfrom individuals to distributorsDfrom distributors to governments答案:B细节理解题。结合文章最后一句“.a primary goal of laws requiring extended producer responsibility is to transfer both the costs and the physical responsibility of waste management from the government and taxpayer
12、s back to the producers.”可知,电子垃圾的责任应该从政府延伸到生产者。故正确答案为B。3What does the passage mainly talk about?AThe increase in ewaste.BThe creation of ewaste.CThe seriousness of ewaste.DThe management of ewaste.答案:D主旨大意题。本文从电子垃圾与日俱增这一现象出发,分析了电子垃圾治理的必要性,并对一些国家政府将电子垃圾治理的责任延伸到生产者这一考虑进行评述。由此可知,本文通篇是围绕着电子垃圾治理这一话题展开的。故
13、正确答案为D。 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2014北京市朝阳区第一学期期末统一考试)Mr Peter Johnson,aged twentythree,battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water.He took the only escape routethrough the boot.Mr Johnsons car had ended up in
14、a ditch (沟渠) at Romney Marsin,Kent after he lost proper control on ice and hit a bank.“Fortunately,the water began to come in only slowly,” Mr Johnson said.“I couldnt force the doors open because they were jammed against the wails of the ditch and dared not open the windows because I knew water woul
15、d come flooding in.”Mr Johnson,a sweet salesman of Sitting Home,Kent,first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn (笛) and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle to escape.Later he said,“It was really a half penny that saved my life.It was the only
16、coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot.I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear,but no help came.”It took ten minutes to unscrew the seat,and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot.Then Mr Johnson found a w
17、rench (扳手) and began to work on the boot lock.Fifteen minutes passed by.“It was the only chance I had.Finally_it_gave,but as soon as I moved the boot lid,the water and mud poured in.I forced the lid down into the mud and climbed up clear as the car filled up.”His hands and arms cut and bruised,Mr Jo
18、hnson got to Beckett Farm nearby.Huddled in a blanket,he said,“That thirty minutes seemed like hours.” Only the tips of the car wheels were visible,police said last night.The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch.1Which of the following objects is the most important to Mr
19、Johnson?AThe hammer.BThe coin.CThe seat.DThe horn.2We know from the passage that_.AMr Johnsons car stood on its boot as it fell downBMr Johnsons car accident was partly due to the slippery roadCMr Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seatDMr Johnson could not escape from the
20、 door because it was full of sweet jam3“Finally it gave” in Paragraph 5 means that_.Aat last the wrench went brokenBthe chance was lost at the last minuteCthe lock came open after all his effortsDluckily the door was torn away in the end4What is the best title for this newspaper article?ADriver Esca
21、pes through Car BootBThe Story of Mr Johnson,a Sweet SalesmanCThe Driver Survived a Terrible Car AccidentDCar Boot Can Serve as the Best Escape Route【参考答案】阅读理解语篇解读本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了Mr Johnson在自己的车意外坠入三英尺深的沟渠后如何自救逃生的故事。1解析:细节理解题。根据第四段Mr Johnson所说的话“It was really a half penny that saved my life.It was
22、the only coin I had in my pocket”可知,是一枚硬币(coin)救了他的命,硬币对他极其重要。答案:B2解析:推理判断题。根据第二段第一句“Mr Johnsons car had ended up in a ditch (沟渠) at Romney Marsin,Kent after he lost proper control on ice and hit a bank.”可推知,可能是由于路滑导致了这起事故。答案:B3解析:句意理解题。根据第五段第二句“Then Mr Johnson found a wrench (扳手) and began to work
23、on the boot lock.”可知,文中画线的it指的是“the boot lock”,此处指他打开了锁。答案:C4解析:标题概括题。根据对文章的整体理解和第一段的概述可知,本文主要讲的是一位司机在意外坠入三英尺深的沟渠后如何自救逃生的故事,故选A项。答案:A【2016模拟题】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 In the late 1990s, a family visited the school where I taught deaf students. They said they would be moving here and plan
24、ned to send their deaf daughter to my school as a first grader. They were upset that their childs kindergarten teacher told them not to have high hopes for her. The teacher painted a bleak (暗淡的) picture for their little girls future. Standing behind them was Katherine, a beautiful five-year-old with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
七年级语文下册 第四单元 写作 怎样选材教学课件 新人教版.pptx
