江苏省海门中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省海门中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析 江苏省 海门 中学 2020 2021 学年 高二下 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第二学期期中试卷高二英语第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When does the conversation take place?A. In the morning.B. At noon.C. In the evening.2. What are the speakers discussing?A. The place for
2、 lunch.B. Their dinner plans.C. The womans breakfast.3. Why is the woman upset?A. She is laughed at by her neighbor.B. She is misunderstood by her neighbor.C. She is worried about her neighbor.4. Where will the speakers probably go tonight?A. To the restaurant.B. To the supermarket.C. To the cinema.
3、5. How does the woman probably feel right now?A. Panic.B. Relief.C. Excitement.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和7题。6. Where are the speakers probably?A. At home.B. At a restaur
4、ant.C. At Susans house.7. Who is Susan probably?A. Mrs. Johnsons sister.B. A babysitter.C. A waitress.听下面一段对话,回答第8和9题。8. What is the probable relationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Waiter and customer.C. Boss and employee. .9. How many people have meal together?A. Two.B. Three.
5、C. Four.听下面一-段对话,回答第10至12题。10. What is the conversation mainly about?A. What gifts to buy for families.B. How to celebrate Thanksgiving.C. What to eat at the dinner party.11. Where will the woman spend her Thanksgiving?A. At her home.B. At her mothers.C. At the mans. 12. What food is more popular in
6、 the womans family?A. Mashed potatoes.B. Fruit salads.C. Pumpkin pie.听下面一段对话,回答第13至16题。13. Who is the man?A. A reporter.B. A student.C. A teacher.14. How did the man know about the woman?A. From his chemistry teacher. B. From a popular magazine. C. From his friends.15. What does the man invite the w
7、oman to do?A. Watch a short movie.B. Have a boat trip.C. Visit his room.16. What is the similarity between the speakers?A. They are unfamiliar with the campus.B. They both know the short cuts here.C. They are good at reading maps,听下面一段独白,回答第17至20题。17. What is the speech mainly about?A. How to make g
8、ood impressions.B. How first impressions are formed.C. How to avoid bad first impressions.18. Which makes up the most percentage?A. How you look.B. How you sound.C. What you say.19. How long do people get first impressions?A. Within 7 seconds.B. Within 10 seconds.C. Within 17 seconds.20. What can we
9、 learn from the speech?A. First impressions cant be changed easily.B. What you say is more important than how you sound.C. Its not so hard to change the wrong impression.第二部分阅读 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AFrom this issue, we explore why the Search for Extra
10、terrestrial Intelligence (SETI) Institute hasnt turned up anything since its founding in the 1980s. (See page 30 for more.) We asked our Facebook followers: Do you think that astronomers will find evidence of alien life in your lifetime?Loran McCormick: 1 think they already have it. Judging by the s
11、udden industrialization, I figure they found something thats probably been here since before humans walked the Earth.Jens Avery: We may find life, but it may not want anything to do with us. We are not very advanced and cant even get along with each other.Steven Buhrow: I think the more important qu
12、estion is will any government ever publicly admit it in our lifetime? I fully believe that we could discover alien life today and the government would simply say the public is not ready for this information.Jenna Walsh: I think we already see it, but just dont realize what it is. Intelligent alien l
13、ife probably doesnt want anything to do with the disaster that is Earth at this point, so no doubt theyre playing it safe and observing from a safe distance.Christopher Harvey: By alien life, do you mean intelligent alien life? Then no. It would be extremely hard to find, short of them coming down t
14、o Earth. But if you mean unintelligent alien life, like bacteria or single cell, we might.1. Why did we ask the Facebook followers the question?A. To question the efficiency of SETI.B. To confirm the appearance of aliens on earth.C. To ensure the existence of aliens.D. To complain about the failure
15、to find aliens.2. Who doubts the ever visits of aliens to the earth?A. Loran McCormick.B. Steven Buhrow.C. Jenna Walsh.D. Christopher Harvey.3. Where does this text probably come from?A. An albumB. A science fiction.C. A magazineD. A travel guide.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要是关于外星人是否存在的讨论。
16、【1题详解】推理判断题。根据文章第一段“From this issue, we explore why the Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI) Institute hasnt turned up anything since its founding in the 1980s.(从这一期开始,我们就来探究为什么自上世纪80年代成立以来,外星智能探索研究所(SETI)一直没有发现任何东西)”可知,SETI这个项目上世纪80年代后就没有现身说法了,可推断,问Facebook的粉丝这个问题是质疑其是否取得进展。故选A。【2题详解】细节理
17、解题。根据Christopher Harvey的陈述“By alien life, do you mean intelligent alien life? Then no.(你说的外星生命,是指有智慧的外星生命吗?那么就是没有)”可知,Christopher Harvey否认了有智力的外星生物的存在。故选D。【3题详解】推理判断题。根据全文内容可知,这是一个问题和讨论,不会出现在专辑、科幻小说或者导游手册里,只可能出现在杂志上。故选C。BIn order to help discover spoilage(变质)and reduce food waste for supermarkets an
18、d consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.One in three UK consumers throw away food just because it reaches the use-by date(保存期),but 60%(4.2 million tonnes)of the 12.5 billion-worth of food we throw away each yea
19、r is safe to eat.The researchers,whose findings were published in ACS Sensors,say the sensors could also eventually replace the use-by date-a widely used indicator of being fresh and eatable.The sensors cost two US cents each to make.Known aspaper-based electrical gas sensors(PEGS),they detect spoil
20、age gases like ammonia(a poisonous gas with a strong unpleasant smell)in meat and fish products.The information provided by the electronic nose is received by a smart phone,and then you can know whether the food is fresh and safe to eat.The Imperial College London researchers who developed PEGS made
21、 the sensors by printing carbon electrodes(电极)onto a special type of paper.The materials are eco-friendly and harmless,so they dont damage the environment and are safe to use in food packaging.The sensors,combined with a tiny electronic system,then inform nearby mobile devices,which identify and und
22、erstand the data about spoilage gases.Lead author Dr Firat Guder,of Imperials Department of Bioengineering,said, Although theyre designed to keep us safe,use-by dates can lead to eatable food being thrown away.They dont always reflect its actual freshness.In fact,people often get sick from foodborne
23、 diseases due to poor storage,even when an item is within its use-by date.These sensors are cheap enough so we hope to see supermarkets using them within three years.Our goal is to use PEGS in food packaging to reduce unnecessary food waste.The authors hope that PEGS could have applications beyond f
24、ood processing,like sensing chemicals in agriculture,air quality,and detecting disease markers in breath like those involved in kidney disease.4. What is the function of PEGS according to the text?A. To improve the service of stores.B. To help supermarkets store foods.C. To improve the taste of food
25、 products.D. To help people test food freshness.5. What role does the smartphone play while PEGS are functioning?A. It acts as an electronic nose.B. It reads the data collected by PEGS.C. It discovers the spoilage gases from foods.D. It helps print the gas sensors onto paper.6. What does Dr Firat Gu
26、der say about use-by dates?A. They are not completely reliable.B. They can help reduce food waste.C. They are not accepted by consumers.D. They are based on scientific research.7. What does the author mainly talk about in the text?A. The process of researching spoilage sensors.B. A new technology in
27、 packaging to reduce food waste.C. Use-by dates influence on supermarkets and consumers.D. The application of spoilage sensors beyond food processing.【答案】4. D 5. B 6. A 7. B【解析】【分析】本文为科普类说明文。为了测定食物的新鲜度和减少食物浪费,研究人员开发了一种新的低成本智能和环保的肉类和鱼类包装变质传感器,希望它能很快地投入使用,并且应用于更广泛的领域。【4题详解】细节理解题。根据第一段In order to help
28、discover spoilage(变质)and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging(为了帮助超市和消费者发现食物变质并减少食物浪费,研究人员开发了一种新的低成本、连接智能手机、环保的肉类和鱼类包装变质传感器)可知,PEGS是用来帮助人们测试食物的新鲜度减少食物浪费的,故选D。【5题详解】细节理解题。
29、根据第四段The information provided by the electronic nose is received by a smart phone,and then you can know whether the food is fresh and safe to eat(通过电子鼻提供的信息被智能手机接收,然后你就可以知道食物是否新鲜和安全。)可知智能手机会在PEGS运行时读取由它收集的数据,故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段Although theyre designed to keep us safe,use-by dates can lead to eat
30、able food being thrown away.They dont always reflect its actual freshness(虽然它们的设计是为了保护我们的安全,但食用日期可能导致可食用的食物被扔掉。它们并不总是反映真实的新鲜度)可知,Firat Guder博士认为,使用日期并不完全可靠,故选A。【7题详解】主旨大意题。通读全文,尤其第一段In order to help discover spoilage(变质)and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed
31、new low-cost,smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.(为了帮助发现变质和减少超市和消费者的食品浪费,研究人员开发了新的低成本、连接智能电话、环保的肉类和鱼类包装变质传感器)可推断,本文介绍了一种新型减少食物浪费的包装变质传感新技术,有望取代靠使用日期来断定食物的新鲜度,故选B。CStarman, the dummy(仿真人) riding a cherry-red Tesla Roadster(特斯拉敞篷车) through space, has made his
32、closest approach ever to Mars. The electric roadster and its passenger were attached to the top of a Falcon Heavy rocket during the SpaceX rockets first test launch on 6 February 2018.Two years later, the Falcon Heavy rocket and the vehicle at its tip are making their second trip around the Sun. Mr.
33、 McDowell, a Harvard astrophysicist, found that Starman passed 7.4 million kilometers from Mars at 06:25 GMT 7 October, 2020.The closest recent approach between the Earth and Mars was 56 million kilometers in 2003, though the planets are often hundreds of millions of miles apart depending on where t
34、hey are in their orbits. No one can see the Falcon Heavy rocket at its current distance, but orbits over periods of a few years are fairly straightforward to predict, and Mr. McDowell used data about how the rocket was moving when it left the Earths gravity behind to locate its recent movements exac
35、tly.Last time Starman circled the Sun, McDowell said, it crossed Mars orbit while the Red Planet was quite far away. But this time the crossing lined up with a fairly close approach, though still not close enough to feel a strong tug from Mars.At this point in time, if you were able to go look at th
36、e Roadster, it would probably look pretty different. The strong solar radiation environment between the planets would probably have destroyed all the exposed organic materials.Without the Earths atmospheric and magnetic(磁场的) protection, even the plastics and carbon-fibre materials would start to bre
37、ak up. Over the course of decades or centuries, the car will end up with its aluminium(铝) frame and hard glass parts-thats assuming that none of them get destroyed in impacts with passing space rocks.8. What can we infer from the first two paragraphs?A. Starman is now circling around the Earth in it
38、s orbit.B. Starman has set out on its second trip around the Sun.C. Starman has traveled 7.4 million kilometers after launch.D. Starman still has a long way to go before getting to Mars.9. How did McDowell manage to locate Starman?A. By keeping Starman under visual observation.B. By predicting its f
39、uture orbit around the earth.C. By seeking professional help from SpaceX.D. By analyzing data about the rockets movement.10. The underlined word “tug” in Paragraph 4 is closest in meaning to _.A. pullB. driveC. resistanceD. pressure11. What will happen to Starman in decades or centuries?A. It is cir
40、cling around Mars and will finally crash onto it.B. It will finish its mission and return to SpaceX on earth.C. Starman is likely reduced to at most its frame and glass.D. SpaceX will try to recover it during its next space mission.【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】本文是新闻报道。主要讲述了Starman 和座驾特斯拉 Roadste
41、r接近了火星。【8题详解】推理判断题。根据第一段的“Starman, the dummy(仿真人) riding a cherry-red Tesla Roadster(特斯拉敞篷车) through space, has made his closest approach ever to Mars.( Starman,乘坐樱桃红的Tesla Roadster,已经离火星最近)”和第二段的“the Falcon Heavy rocket and the vehicle at its tip are making their second trip around the Sun.(猎鹰重型火箭和
42、其顶端的运载工具正在进行第二次绕太阳飞行)”可推断,Starman已经开始了它的第二次绕太阳飞行。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段的“Mr. McDowell used data about how the rocket was moving when it left the Earths gravity behind to locate its recent movements exactly.( 麦克道尔利用火箭脱离地球引力时的运动数据来准确定位它最近的运动。)”可知,麦克道尔是通过分析火箭运行的数据成功定位Starman的。故选C。【10题详解】词义猜测题。根据划线词上文“Bu
43、t this time the crossing lined up with a fairly close approach, though still not close enough to feel a strongtug from Mars”( 但这次的穿越与相当近距离的接近是一致的,尽管距离还不够近,不足以感受到来自火星的强烈拉力)可知,这一次,交叉点相当近,然而仍旧不够近,因此推断感觉不到来自火星的引力,故划线词与D项“拉;拖”意思相近。故选D。【11题详解】细节理解题。根据最后一段的“Over the course of decades or centuries, the car
44、will end up with its aluminium(铝) frame and hard glass parts-thats assuming that none of them get destroyed in impacts with passing space rocks.( 在几十年或几个世纪,这辆车最终成为铝框架和硬玻璃部件假设它们没有在通过太空岩石时被破坏)”可知,几十年或几个世纪以后,Starman很可能最多只剩下框架和玻璃了。故选A。DThe vaccine (疫苗) news continues to seem very encouraging. Britain st
45、arted its mass vaccination effort and the U.S. isnt far behind.But there is still one dark cloud hanging over the vaccines that many people dont yet understand.The vaccines will be much less effective at preventing death and illness in 2021 if they are introduced into a population where the coronavi
46、rus is still severeas is now the case in the U.S.A vaccine is like a fire hose (消防龙头). A vaccine thats 95 percent effective, as Modernas and Pfizers versions appear to be, is a powerful fire hose. But the size of a fire is still a bigger determinant of how much destruction occurs.At the current leve
47、l of infection in the U.S. (about 200,000 confirmed new infections per day), a vaccine that is 95 percent effectivedistributed at the expected pacewould still leave a terrible toll (伤亡人数) in the six months after it was introduced. Almost 10 million or so Americans would catch the virus, and more tha
48、n 160,000 would die.This is far worse than the toll in a different situation where the vaccine was only 50 percent effective but the U.S. had reduced the infection rate to its level in early September (about 35,000 new daily cases). In that case, the death toll in the next six months would be kept t
49、o about 60,000.Its worth pausing for a moment on this comparison. If the U.S. had maintained its infection rate from September and Moderna and Pfizer had announced this fall that their vaccines were only 50 percent effective, a lot of people would have panicked.But the reality we have is actually wo
50、rse.How could this be? No vaccine can get rid of a pandemic immediately, just as .no fire hose can put out a forest fire. While the vaccine is being distributed, the virus continues to do damage.There is one positive way to look at this: Measures that reduce the viruss spreadlike mask-wearing, socia
51、l distancing and rapid-result testingcan still have great consequences. They can save more than 100,000 lives in coming months.12. How does the author mainly present his argument?A. By giving definitions.B. By categorizing facts.C. By drawing comparisons.D. By appealing to emotions.13. Which does th
52、e author think is a better way to save lives?A. Improving the effectiveness of the vaccines.B. Producing a greater variety of vaccines.C. Looking at the situation in a positive way.D. Wearing masks and practicing social distancing.14. What does paragraph 6 tell us?A. The vaccines are less effective
53、than expected.B. The US have controlled the spread of the coronavirus.C. The death toll in the next six months will be about 60,000.D. Fewer people will die if the infection rate is lower.15. What can we infer from the text?A. The vaccine is the hope of wiping out the pandemic.B. The public are opti
54、mistic about the effects of the vaccine.C. The public are concerned about the high infection rate.D. The distribution of vaccine will end the pandemic quickly.【答案】12. C 13. D 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,讲述了在疫情下,疫苗并不能有效地阻止新冠传播,最有效的方法还是戴上口罩,保持适当的距离。【12题详解】推理判断题。根据文章第四段“A vaccine is like a fire hose .
55、A vaccine thats 95 percent effective, as Modernas and Pfizers versions appear to be, is a powerful fire hose. But the size of a fire is still a bigger determinant of how much destruction occurs.(疫苗就像消防水带。就像Moderna和Pfizer的版本一样,这种具有95效力的疫苗是一种强大的消防水带。但是,火的大小仍是更大程度地决定发生多少破坏的决定因素)”可知,作者将新冠疫苗比作消防水带,引出疫情的影
56、响并不是由疫苗所控制的。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章最后一段“There is one positive way to look at this: Measures that reduce the viruss spreadlike mask-wearing, social distancing and rapid-result testingcan still have great consequences. They can save more than 100,000 lives in coming months.(有一个积极的方法可以解决这一问题:减少病毒传播的措施(例如
57、戴口罩,远离社会和进行快速结果检测)会产生重大后果。在未来几个月中,他们可以挽救100,000多条生命)”可知,作者认为戴口罩,保持社交距离是最有效预防新冠的措施。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章第六段“This is far worse than the toll in a different situation where the vaccine was only 50 percent effective but the U.S. had reduced the infection rate to its level in early September (about 35,00
58、0 new daily cases). In that case, the death toll in the next six months would be kept to about 60,000.(这远比在另一种情况下造成的损失要糟糕得多,在这种情况下,疫苗的有效率仅为50,但美国已将感染率降低到9月初的水平(每天约有35,000例新病例)。在这种情况下,未来六个月的死亡人数将保持在60,000人左右)”可知,美国的感染率下降到9月初的水平,死亡人数也相应减少。由此推知,感染率降低死亡人数也会减少。故选D。【15题详解】推理判断题。根据文章第一段“The vaccine news co
59、ntinues to seem very encouraging. Britain started its mass vaccination effort and the U.S. isnt far behind. (疫苗新闻似乎仍然令人鼓舞。英国开始大规模疫苗接种工作,而美国也紧随其后)”可知,人们非常乐于接种新冠疫苗。再结合倒数第四段“If the U.S. had maintained its infection rate from September and Moderna and Pfizer had announced this fall that their vaccines w
60、ere only 50 percent effective, a lot of people would have panicked. 如果美国从9月开始保持感染率,并且如果Moderna和Pfizer今年秋天宣布其疫苗的有效率仅为50,那么很多人就会感到恐慌)”可知,如果宣布疫苗有效率仅为50%的话,人们就会感到恐慌。由此推断出,大众乐于接受疫苗,是因为大众认为疫苗有效率高可以防御新冠,所以公众对疫苗的效果持乐观态度。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you think your
61、e a pessimist and theres no hope of ever turning it around, then think again! According to mental health experts, it is actually very possible to turn into a glass-half-full kind of person, and heres what you can do to see things in a brighter light._16_ Writing down your ideas of an optimistic tomo
62、rrow will make a huge difference when it comes to your overall attitude to life. You may also want to consider a serious challenge you have in life right now, and simply sit back and think about all of the possible positive outcomes.Choose to be optimistic. Life is all about choices. You can choose
63、to spend the entire day reading or cleaning. You can make the call youve been thinking about for a while or you can put it off for another day. Whats more, you can also choose to be positive or you can choose to simply carry on living as you are. _17_ And then carry on that way for the rest of your
64、life.Extend positiveness to others. Making others feel good about themselves can have lasting positive effects on your own life. Never forget to admire your family, friends, and colleagues for the good things which they are doing in their lives, even if they dont directly affect you. _18_Recognize y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562532.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022六年级数学下册 总复习 1 数与代数第7课时 估算习题课件 北师大版.ppt
