江苏省扬州中学2019-2020学年高二英语下学期6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 扬州 中学 2019 2020 学年 英语 下学 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省扬州中学2019-2020学年高二英语下学期6月月考试题(含解析)选择题部分(满分95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题; 每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think of Sue?A. She is a compe
2、titive coworker.B. She is too young to be promoted.C. She is an experienced employee.【答案】B【解析】【原文】W: Have you heard Sues got a promotion?M: Really? She is too young, and has only worked here for no more than half a year.W: Yes, but she is really very capable and outstanding.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What
3、does the doctor advise the woman to do?A. Do the first test only.B. Give up the two tests.C. Do the tests tomorrow.【答案】C【解析】【原文】W: Good afternoon, Doctor. Ive come here for some blood tests.M: Let me have a look. The first test is no problem, but the second one has to be done on an empty stomach. So
4、 I suggest you come back tomorrow morning.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the relationship between the two speakers?A. Waiter and guest.B. Colleagues.C. Neighbors.【答案】B【解析】【原文】W: The service at our companys staff canteen is just excellent! Dont you think so, Jim?M: Are you kidding me, Cathy? I waited fo
5、r 20 minutes before I got a coffee.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. Wedding dress.B. Wedding hotel.C. Wedding preparation.【答案】C【解析】【原文】M: How are your wedding plans going?W: Ive prepared the church, transport, hotel, honeymoon everything. The only thing that isnt ready yet
6、is my wedding dress.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How far is the shop?A. Two blocks away.B. Three blocks away.C. Four blocks away.【答案】B【解析】【原文】W: I know a place on the Fifth Street where you can get your camera repaired.M: How far is it?W: Keep on walking ahead about two blocks, and youll see a bank. Go ahead
7、 and continue for another block. The shop is right there at the corner.第二节(共15小题; 每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why has the flight been canceled?A. The weathe
8、r of the day is awful.B. Something is wrong with the plane.C. The airport is closed for emergency.7. What does the man think of the womans second option?A. Acceptable.B. Ambiguous.C. Unreasonable.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: Im sorry, sir. This flight has been canceled due to some mechanical problems.M:
9、Canceled? Oh, what a day! What should I do then?W: We apologize for any inconvenience that may be caused by this. If your flight is urgent, I can put you on a waiting list for another flight this evening, but its on a first come first served basis, so there is no guarantee that you will be able to t
10、ake that flight.M: Can I have some other options?W: You can. If you are willing to wait until tomorrow, we will put you up in a hotel for today and you can take scheduled flight for tomorrow morning.M: Thats fine. Ill do that then.W: Thank you for your understanding, sir. I will book your flight now
11、.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does the conversation probably take place?A. In a library.B. In a bookshop.C. In a supermarket.9. How can people find the books they want?A. By checking the online catalogue.B. By searching books on the phone.C. By putting in author names online.10. In wh
12、at situation will the man get charged?A. When he borrows the books without his ID card.B. When he doesnt have the membership card.C. When he keeps the books without renewing them.【答案】8. A 9. A 10. C【解析】【原文】M: Wow! Look! So many books! I bet I can definitely find my book here!W: Shhh! Please keep you
13、r voice down. There are people reading and studying here.M: Oh, Im sorry. Are you the librarian? Maybe you can help me. I am looking for some books.W: No problem. You can check our online catalogue to search the book you want based on the title. If you know the author, I can point you towards the ri
14、ght direction.M: I am looking for books written by Charles Dickens.W: That would be in our literature section. The bookshelf there on the right.M: OK, found them finally. Id like to check out these books.W: Do you have a library card?M: Oh, no. How can I get one?W: Just show me your ID card or drivi
15、ng license.M: Wait a minute. Here you go.W: So you are all set. You can have these books for two weeks. If you need to have them longer, you can bring them here to renew them. If you dont, you will get charged ten cents a day for each book.M: OK, I see. Thank you!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】1
16、1. What does the man want to do?A. Open a credit card account.B. Check his credit report.C. Pay off credit card debt.12. How many valid credit cards does the man have now?A. None.B. OneC. Five.13. What caused the mans problem?A. He had unpaid debts.B. He was unable to pay.C. He failed to pay on time
17、.【答案】11. A 12. A 13. C【解析】【原文】M: This is the second time Ive been turned down for a credit card in a month. I dont know what Im doing wrong.W: Have you checked your credit report recently? Maybe you have a bad credit record.M: I have a full-time job with a good income; they can easily confirm it. An
18、d I dont have any unpaid debt. So what could be the problem?W: Have you ever had a credit card?M: Yeah.W: Did you always make your payments on time?M: Well, no.W: Then that may be the problem. It makes a big difference if you miss payments or are late.M: You mean if I were late a few times, I wouldn
19、t be able to get another credit card?W: A few times? How many times?M: Well, five actually.W: Why do you need another credit card now that youve already had one?M: I had one, but it was canceled by the bank.W: Ah ha! I think weve just found the answer to the problem.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查
20、看】14. What might be responsible for Alices headache?A. Lack of sleep.B. Tiredness.C. Stress.15. What does Alice probably do?A. Shes a student.B. Shes a housewife.C. Shes an employee.16. Whats the mans suggestion to the woman?A. Changing her job.B. Forgetting her to-do-list.C. Relaxing herself with w
21、hat she likes.【答案】14. C 15. C 16. C【解析】原文】M: Alice, whats wrong? You dont look so good today. Are you alright?W: No. Ive had a headache for three days. It just wont go away!M: Sorry to hear that. But have you tried any medicine for it?W: I visited the doctor and he gave me some painkillers. But thos
22、e pills make me really sick and I even have a stomachache now.M: Are you feeling tired?W: Not really. Ive been getting seven or eight hours of sleep every night, so I dont think its sleep-related.M: Are you feeling stressed? Stress can also cause headaches.W: Maybe a little bit. You know Im in an on
23、line education program. Im working full time. I live away from my family. Ive been sick most of the year. So yes, stressed! But what can I do about that?M: Basically, when I feel stressed, I review my to-do-list. I only focus on the things that need to be done first, rather than move blindly from on
24、e task to another. And I only do things I enjoy, say walking, reading or listening to music.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What has happened to South Howe Broch?A. It has completely disappeared.B. It has been falling into the sea.C. It has been protected by a sea wall.18. Which of the followin
25、g sites has been badly affected by severe weather events?A. Midhowe Broch.B. The Orkney Islands.C. The University of the Highlands and Islands.19. Which period does the Midhowe Broch belong to?A. The Iron Age.B. Viking rule.C. The Middle Ages.20. What does the passage mainly talk about?A. Climate ha
26、s greatly changed in Scotland.B. Climate change threatens Scottish historical structures.C. Ancient British structures remain after severe climate change.【答案】17. B 18. B 19. A 20. B【解析】【原文】Historians are warning that some ancient British structures are being threatened by climate change.One of the m
27、ost affected places is around the Orkney Islands, which are off the northern coast of Scotland. The area is home to more than 3,000 historical places. But, the islands have been seriously affected by severe weather events in recent years. Some structures on the islands were built during the Iron Age
28、, Viking rule and the Middle Ages.Experts say that about 1,000 historical sites are under threat. One of them is the Iron Age building South Howe Broch on the island of Rousay. Now, its main wall has started falling into the sea. Julie Gibson is with the University of the Highlands and Islands. She
29、fears the whole structure will one day completely disappear.A few hundred meters away from South Howe Broch is Midhowe Broch. This Iron Age building is still in good condition because it has been protected by a sea wall built in the 1930s. But experts say even this site faces risks if climate condit
30、ions continue to worsen.It is reported that the average rainfall has risen 27 percent in Scotland since the early 1960s. This increases the chances of water entering deeply into structures and causing damage. Over time, such damage can cause structural collapse.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,
31、满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AWhen you throw something in the trash, soon a garbage truck will come to take it away. Then where does it go? That depends on where you live. Different towns deal with trash in different ways.RecyclingA recycling truck picks up paper, cardboard, me
32、tal, plastic and glass. These go to the recycling plant to be sorted and made into new things.IncineratorAn incinerator is a huge stove that burns trash to make heat and electricity. The ash thats left gets buried in a landfill. Trash ash can be poisonous, so it has to be stored carefully. But is ta
33、kes up a lot less room than just plain trash.CompostFood waste might go to a composter. In a compost heap (堆肥堆), bacteria and worms break down dead plants and old food. They turn it in into good, rich oil. Some people keep compost heaps in their gardens. Big commercial composters handle waste from r
34、estaurants and farms.LandfillsSome trash gets buried in landfills. A landfill starts as a big hole. Trucks dump trash. Big earth movers push it into place and crush it down. They cover the trash with dirt to keep scavengers (食腐动物) away. The bottom of a landfills is lined with a barrier to keep bad t
35、hings from leaking into the ground. Pipes drain away liquid. When the landfill is full, its covered with earth. It might become a park or lawn.21. What can we learn from the passage?A. Recycling helps to generate energy.B. Bacteria and worms helps handle food waste.C. The landfill is used to drive s
36、cavengers away.D. Trash ash is carefully handled to save room.22. Whats the purpose of the passage?A. To inform us of trash treatment.B. To appeal for trash classification.C. To discuss solutions to trash pollution.D. To raise awareness of the harm of trash.【答案】21. B 22. A【解析】这是一篇应用文。文章给读者介绍了四种处理垃圾的
37、方式:回收利用,焚烧,堆肥和填埋。【21题详解】细节理解题。根据Compost部分下的In a compost heap (堆肥堆), bacteria and worms break down dead plants and old food. They turn it in into good, rich oil.可知,在一个堆肥堆里,细菌和蠕虫可以降解死去的植物和腐烂的食物,把他们变成富含营养的泥土。即,细菌和蠕虫可以处理腐烂的食物。B. Bacteria and worms helps handle food waste.(细菌和蠕虫帮助处理食物垃圾)符合以上说法,故选B项。【22题详
38、解】推理判断题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的Then where does it go? That depends on where you live. Different towns deal with trash in different ways.(那,它去了哪儿呢?这取决于你居住在什么地方,不同的城市用不同的方式处理垃圾)可推测,本文主要给读者介绍垃圾被处理的方式。A. To inform us of trash treatment.(告诉我们垃圾的处理)符合以上说法,故选A项。BIn the famous musical My Fair Lady, Eliza Doolittl
39、e, the poor daughter of a dustman who speaks with a thick Cockney accent, becomes the unwitting (不知晓的) target for a bet between two phonetics scholars. By the end of the musical, Doolittle is able to pronounce all of her words like a member of the British elite, fooling everyone at an embassy ball a
40、bout her true origins.Its hard to imagine a version of My Fair Lady set in the U.S. because, unlike the British, Americans seem either unwilling or unable to honestly acknowledge their own social class. But a new set of scientific studies conducted by Michael Krauss and his colleagues at Yale Univer
41、sity show that Americans find it easy to make distinctions about other peoples social class just by listening to them speak.In one study, the researchers asked 229 people to listen to 27 different speakers who varied in terms of their age, race, gender and social class. The participants heard each s
42、peaker say a total of seven different words. Based on just this short audio, participants were able to correctly identify which speakers were college-educated 55 percent of the time-more than what would be expected by chance. A major limitation of this study, however, was that it used college educat
43、ion as a criterion for social class.Then in another experiment, 302 participants were asked to either listen to or read transcripts (文本) from 90 seconds of recorded speech in which the speakers talked about themselves without explicitly mentioning anything about their social class. Participants were
44、 asked to judge what they thought the social classes of the speakers were by using a 10-rung ascending (上升的) ladder of increasing income, education and occupation. They found that participants who heard the audio recordings were more accurate in judging where the speakers fell in terms of their soci
45、al status. To show whether these inferences have real-world consequences, Kraus and his colleagues ran another experiment. They recruited 274 participants, all of whom had past hiring experience, to either listen to the audio or read a transcript of the content. The findings showed that participants
46、 were able to accurately judge the social class of the candidates and that this effect was stronger for participants who had heard the audio recordings. In addition, participants judged the higher-class candidates as more competent, a better fit for the job and more likely to be hired. Taken togethe
47、r, this research suggests that despite our discomfort about the topic, Americans are able to easily detect one anothers social class from small snippets of speech. Moreover, we use this information to discriminate against people who seem to be of a lower social class. This research identifies social
48、 class as another potential way that employers may discriminate against candidates, perhaps without even realizing it.23. The author introduces his topic by_.A making a comparisonB. justifying an assumptionC. explaining a phenomenonD. relating the plot of a musical24. What do the experiments suggest
49、?A. Participants tend to make objective judgments.B. The content rather than the speaking style is reliable.C. Ones social class can be inferred from how they speak.D. Education and income are the main criteria for social status.25. According to the passage, judgments about the way people talk_.A. d
50、isagree with the factsB. affect hiring decisionsC. favour competent peopleD. hardly provide reference26. What can be learned from the last paragraph?A. Americans are slow to judge social classes.B. People in a low social class lose jobs easily.C. Social-class discrimination is hard to address.D. Spe
51、ech can create social-class discrimination.【答案】23. D 24. C 25. B 26. D【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了一项研究,研究发现美国人能够很容易地从讲话的小片段中发现彼此的社会阶层。此外,人们利用这些信息来歧视社会地位较低的人。这项研究还发现,社会阶层可能是雇主歧视求职者的另一种潜在方式,而雇主甚至没有意识到这一点。【23题详解】推理判断题。根据第一段In the famous musical My Fair Lady, Eliza Doolittle, the poor daughter of a dustman who sp
52、eaks with a thick Cockney accent, becomes the unwitting (不知晓的) target for a bet between two phonetics scholars. By the end of the musical, Doolittle is able to pronounce all of her words like a member of the British elite, fooling everyone at an embassy ball about her true origins.(在著名的音乐剧窈窕淑女中,清洁工的
53、可怜女儿伊莉莎杜利特尔操着浓重的伦敦口音,无意间成为两个语音学者打赌的目标。在音乐剧的最后,杜利特尔能够像英国精英一样发音,在大使馆舞会上骗过所有人她的真实出身)可推知,作者是通过一个音乐剧的情节来介绍他的主题的。故选D。【24题详解】细节理解题。根据第三段中的Based on just this short audio, participants were able to correctly identify which speakers were college-educated 55 percent of the time-more than what would be expected
54、 by chance.(仅仅根据这段简短的音频,参与者就能正确识别出55%的发言者是受过大学教育的这比随机预期的要高)及第四段中的They found that participants who heard the audio recordings were more accurate in judging where the speakers fell in terms of their social status. (他们发现,听过录音的参与者在判断说话者的社会地位方面更准确)可知,这些实验表明,一个人的社会阶层可以从他们的说话方式中推断出来。故选C。【25题详解】推理判断题。根据倒数第二
55、段中的In addition, participants judged the higher-class candidates as more competent, a better fit for the job and more likely to be hired.(此外,参与者认为高水平的候选人更有能力,更适合这份工作,更有可能被聘用)可推知,根据文章,对人们说话方式的判断会影响雇佣决定。故选B。【26题详解】推理判断题。根据最后一段中的This research identifies social class as another potential way that employe
56、rs may discriminate against candidates, perhaps without even realizing it. (这项研究发现,社会阶层可能是雇主歧视求职者的另一种潜在方式,而雇主甚至没有意识到这一点)可知,说话会造成社会阶层的歧视。故选D。CMonday dawned warm and rainless. Aurelio Escovar, a dentist without a degree, opened his office at six. When he had a handful of is instruments arranged on the
57、 table, he sat down to polish the false teeth. He seemed not to be thinking about what he was doing, but worked steadily.The sharp voice of his eleven-year-old son interrupted his concentration.“Papa.”“What?“The Mayor wants to know if youll pull his tooth.”“ Tell him Im not here.”He was polishing a
58、gold tooth. He held it at arms length, and examined it with his eyes half closed. His son shouted again from the little waiting room.“He says you are, too, because he can hear you.”The dentist kept examining the tooth. Only when he had put it on the table with the finished work did he say, “So much
59、the better.” He took several pieces of a bridge out of a cardboard box where he kept the things he still had to do and began to polish the gold.“Papa.”“What? He still hadnt changed his expression.“He says if you dont take out his tooth, hell shoot you.”Without hurrying, with an extremely calm moveme
60、nt, he stopped his work and pulled the lower drawer of the table all the way out. There was a revolver (左轮手枪). “OK,” he said. “Tell him to come and shoot me.” He rolled the chair over opposite the door, his hand resting on the edge of the drawer.The Mayor appeared at the door. He had shaved the left
61、 side of his face, but the other side, swollen and in pain, had a five-day-old beard.The dentist saw many nights of desperation in his dull eyes. He closed the drawer with his fingertips and said softy, “Sit down.”“Good morning,” said the Mayor.“Morning,” said the dentist.While the instruments were
62、boiling, the Mayor leaned his head on the headrest of the chair and felt better. His breath was icy. When he felt the dentist approach, the Mayor held his breath and opened his mouth.Aurelio Escovar turned his bead toward the light. After inspecting the infected tooth, he closed the Mayors jaw with
63、a cautious pressure of his fingers. “It has to be without anesthesia (麻醉),” he said.“Why?”“Because you have an abscess (脓肿).”The Mayor looked him in the eye. “All right,” he said, and tried to smile.The dentist did not return the smile. He did all the preparation work without looking at the Mayor.It
64、 was a lower wisdom tooth. The dentist spread his feet and grasped the tooth with the hot forceps (钳子). The Mayor seized the arms of the chair with all his strength. The dentist moved only his wrist. Without rancor (怨恨) rather with a bitter tenderness he said, “Now youll pay for our twenty dead men.
65、”The Mayor felt the great pain in his jaw, and his eyes filled with tears. But he didnt breathe until he felt the tooth come out. Then he saw it through his tears. It seemed so foreign to his pain that he filed to understand his torture of the five previous nights.The dentist gave him a clean cloth.
66、 “Dry your tears,” he said.The Mayor did. He was trembling. While the dentist washed his hands, he saw the shabby ceiling and a dusty spider web with spiders eggs and dead insects.The dentist returned, drying his hands. “Go to bed,” he said, “and gargle (漱口) with salt water.”The Mayor stood up, said
67、 goodbye with a casual military solute, and walked toward the door, stretching his legs.“Send the bill, he said.“To you or the town?”The Mayor didnt look at him. He closed the door.27. Why did the dentist say he was not there (Para 6) when the Mayor wanted to have his tooth pulled?A. Because he was
68、only a dentist without a degree.B. Because he was unwilling to treat the Mayor.C. Because he was too busy to attend to the Mayor.D. Because he was still polishing the Mayors gold tooth.28. What does the underlined sentence “He says if you dont take out his tooth, hell shoot you.” imply?A. The Mayor
69、had a gun in secret.B. The Mayor was scaring the dentists son.C. The Mayor used to hate the dentist.D. The Mayor had absolute power in this town.29. Which of the following statements is actually a lie?A. There was a real revolver in the lower drawer of the dentists table.B. The Mayor didnt shave the
70、 right side of his face because of the toothache.C. A lower wisdom tooth on the right side had given the Mayor a lot of pain for several days.D. The dentist couldnt but pull the Mayors tooth without anesthesia because of an abscess.30. What kind of person is Aurelio Eascover according to the passage
71、?A. A humorous dentist in a small town.B. A skilled murderer in a dentists clothing.C. An ordinary citizen with a strong sense of justice.D. A brave hero in support of the government.【答案】27. B 28. D 29. D 30. C【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述了一个正义的牙医因为镇长害死了他们镇上二十条人命而不愿给他治疗,表现了他的正义,后因为作为医生的职责而给他治疗,借口有脓肿没给他打麻药,整治了他一
72、顿。【27题详解】推理判断题。根据第十三段中“OK,” he said. “Tell him to come and shoot me.” He rolled the chair over opposite the door, his hand resting on the edge of the drawer.可知“好吧,”他说。“叫他来枪毙我。”他把椅子转到门对面,一只手放在抽屉的边缘。由此可推知,当镇长想拔他的牙时,医生明明在店里却说不在,而且镇长甚至威胁要枪毙他,他也不怕,说明牙医说他不在那里是因为牙医不想给镇长治疗。故选B。【28题详解】推理判断题。根据文中第十三段中“Tell hi
73、m to come and shoot me.”(叫他来枪毙我)以及来拔牙的是镇长,镇长可以仅凭牙医不给自己拔牙就开枪打人,随便伤害人,说明镇长在这个镇子里权利很大,划线句子暗示出“镇长在这个镇上有绝对的权力”。故选D。【29题详解】推理判断题。根据倒数第九段It was a lower wisdom tooth. The dentist spread his feet and grasped the tooth with the hot forceps (钳子). The Mayor seized the arms of the chair with all his strength. Th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
语文课件《宽容》序言.ppt
