江苏省扬州中学2020-2021学年高一下学期开学检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州中学2020-2021学年高一下学期开学检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 扬州 中学 2020 2021 学年 一下 学期 开学 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省扬州中学2020-2021学年第二学期质量检测高一英语(本试卷满分150分,考试时间120分钟)选择题部分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How long has the man run in his old running shoes?A. 300 miles. B. 400 miles. C. 500 miles.2. Why does the man thi
2、nk the woman should join him?A. He thinks she will have more fun.B. He wants to meet her roommate.C. He thinks its safer to go in a large group.3. Who are the speakers?A. Teacher and student. B. Boss and employee. C. Salesperson and client.4. What does the man say about his neighbor?A. He is humorou
3、s. B. He is not handsome. C. He is very successful.5. What makes the man appreciate his dog?A. The dog protects his house.B. The dog is easy to take care of.C. The dog helps him get exercise.第二节(共15小题:每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟
4、;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly discussing?A. Smoking. B. Building styles. C. The use of balconies.7. What will the speakers do tonight?A. Cook together. B. Go out. C. Dance on the balcony.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why do colleges require the SAT?A. To compare s
5、tudents easily.B. To see if their schools are good.C. To see if students are fluent in English.9. What does the woman recommend?A. Taking several classes.B. Taking each test once for practice.C. Buying some books to prepare for the tests.听第8段材料,回答第10至12题。10 How did the man lose weight?A. By avoiding
6、 meat.B. By eating big salads for dinner.C. By eating enough vegetables at each meal.11. For which meal does the man have mushrooms?A. Breakfast. B. Lunch. C. Dinner.12. What does the woman think about the mans diet?A. It sounds difficult to stick to.B. He should give up junk food.C. He eats an unhe
7、althy amount of vegetables.听第9段材料,回答第13至16题。13. How many children do the speakers have?A. Two. B. Three. C. Four.14. What does the woman like about the kitchen?A. Its bright. B. Its big. C. It looks modern.15. What is the woman concerned about?A. The size of the house.B. The price of the house.C. Th
8、e location of the house.16. What did the man suggest at last?A. Buying this house.B. Living in another community.C. Keeping the old job.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which is among “The Big Three” sports in America?A. Volleyball. B. Soccer. C. Baseball.18. How many people play soccer in the United States, a
9、ccording to the speaker?A. Over 100 million people.B. About 25 million people.C. About 20% of the total population.19. Why do most parents want their children to play soccer?A. It is very safe.B It starts at an older age.C. It is easier to learn than football.20. What can we learn about the culture
10、of youth soccer?A. It is getting very competitive.B. It is being changed by money.C. It puts more importance on teamwork.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AMy Favourite BooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book
11、 Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words. Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress, M
12、iss Trunchbull, are equally funny and frightening, but theyre also aspirational.After DarkHaruki MurakamiIts about two sistersEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student. In trying to connect to her sister, Mari starts changing her life and discovers a world of dive
13、rse “night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian FynnThere was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did, but the horror story is brilliant. Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the
14、frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.The StandStephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those left. Randall
15、Flagg is one of the scariest characters ever.1. Who does “I” refer to in the text?A. Stephen King.B. Gillian Flynn.C. Jo Usmar.D. Roald Dahl.2. Which of the following tells about Mari and Eri?A. Cosmopolitan.B. Matilda.C. After Dark.D. The Stand.3. What kind of book is Gone Girl?A. A folk tale.B. A
16、biography.C. A love story.D. A horror story.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了作家Jo Usmar选出的四本好书。【1题详解】推理判断题。根据第一段Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.可知,下文介绍作家Jo Usmar选出的最好的读物,所以下文中的“I”指的是Jo Usmar。故C选项正
17、确。【2题详解】细节理解题。根据After Dark中Its about two sisterEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student.可知,故事讲的是两个姐妹Eri是一个要么不睡,要么一觉不醒的模特,玛丽,是一个年轻学生。所以After Dark中讲述了Eri和Mari的故事。故C选项正确。【3题详解】细节理解题。由Gone Girl中的.but the horror story is brilliant.可知,这是一个恐怖故事。故D选项正确。B“You can use me a
18、s a last resort(选择), and if nobody else volunteers, then I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers for my kids lacrosse(长曲棍球) club.I guess that theres probably some demanding work schedule, or social anxiety around stepping up to help for an unkno
19、wn sport. She may just need a little persuading. So I try again and tug at the heartstrings. I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids arent even on At this point the unwilling parent speaks up, “Alright. Yes, Ill do it.”Im sec
20、retly relieved because I know theres real power in sharing volunteer responsibilities among many. The unwilling parent organizes the meal schedule, sends out emails, and collects money for end-of-season gifts. Somewhere along the way, the same parent ends up becoming an invaluable member of the team
21、. The coach is able to focus on the kids while the other parents are relieved to be off the hook for another season. Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching your own kid score a goal.Still, most of us volunteers breathe a sigh of relief when the season comes to
22、 a close. That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community(社区) as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteering just feels so good.In that sense, Im pretty sure volunteering is mor
23、e of a selfish act than Id freely like to admit. However, if others benefit in the process, and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies?4. What can we infer about the parent from her reply in paragraph l?A. She knows little about the club.B. She isnt good at sports.C. S
24、he just doesnt want to volunteer.D. Shes unable to meet her schedule.5. What does the underlined phrase “tug at the heartstrings” in paragraph 2 mean?A. Encourage teamwork.B. Appeal to feelings.C. Promote good deeds.D. Provide advice.6. What can we learn about the parent from paragraph 3?A. She gets
25、 interested in lacrosse.B. She is proud of her kids.C. Shell work for another season.D. She becomes a good helper.7. Why does the author like doing volunteer work?A. It gives her a sense of duty.B. It makes her very happy.C. It enables her to work hard.D. It brings her material rewards.【答案】4. C 5. B
26、 6. D 7. B【解析】本文是一篇夹叙夹议文。文中讲述了作者成功说服了一个家长参加志愿者团队,并且这位家长后来成为这个团队中有力的帮手,同时作者在参与志愿者活动过程中也获得了很多快乐。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段中的You can use me as a last resort(选择), and if nobody else volunteers, then I will do it.可知,这位家长说如果其他人都不愿意做志愿者的工作,她会做这份工作,作者可以把她当作最后的备选,也就是她不愿意做志愿者的工作。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据划线前句she may just ne
27、ed a little persuading.和下面的一句话I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids arent even on .可知,作者为了劝服这位家长,举了两个例子。故可知,划线句此处应是“煽情”之意。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中这位家长作出的贡献及the same parent ends up becoming an invaluable member of the team.可知,
28、她最终成为了志愿者队伍中的重要的一员,也即是说,她成了一个好帮手。故选D。【7题详解】细节理解题。题干问作者为什么喜欢做志愿者工作。根据第四段最后两句Connecting to the community(社区) as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteering just feels so good.可知,为社区做贡献可以带来真正的快乐,参加志愿者活动活动能让人感觉快乐。故选B。CMarian Bechtel sits at West Palm Beachs Ba
29、r Louie counter by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtels “me” time. And like more Americans, shes not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half(53 percent) have break
30、fast alone and nearly half(46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the report.“I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know?” Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downto
31、wn West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. “Today, I just wanted some time to myself,” she said.Just two
32、seats over, Andrew Mazoleny, a local videographer, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect on how my days gone and think about the re
33、st of the week,” he said. “Its a chance for self-reflection. You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have ou
34、r smartphones to keep us company at the table. “It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt, whose company provided the statistics for the report.8. What are the statistics in paragraph 2 about?A. Food variety.B. Eating habits.C. Table manners.
35、D. Restaurant service.9. Why does Bechtel prefer to go out for lunch?A. To meet with her coworkers.B. To catch up with her work.C. To have some time on her own.D. To collect data for her report.10. What do we know about Mazoleny?A. He makes videos for the bar.B. Hes fond of the food at the bar.C. He
36、 interviews customers at the bar.D. Hes familiar with the barkeeper.11. What is the text mainly about?A. The trend of having meals alone.B. The importance of self-reflection.C. The stress from working overtime.D. The advantage of wireless technology.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。据一份报告显示,越来越多
37、的美国人喜欢独自用餐,并通过两个实例加以说明,文章总结了人们喜欢独自用餐的原因。【8题详解】推理判断题。根据第二段可知,在美国,约有46%的人们独自用餐,53%的人们独自吃早餐,46%的人们独自吃午餐,只有74%的人们晚餐不是独自享用,故可知本段的数据是关于用餐习惯,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. Today, I just wanted some time to myself.可知,Bechtel一个人吃午饭可以让她逃离老板的
38、关注,给自己留一些自由时间,故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段he likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interaction.可知,Mazoleny喜欢这样的气氛,因为可以坐在那里安静查看手机信息,或者想聊天了,可以直呼吧台服务员名字和他聊天,故可知,他与服务员很熟悉,可以直呼对方名字,故选D。【11题详解】主旨大意题。本文通过一份调查结果
39、显示美国人喜欢独自用餐的趋势,并总结了人们选择独自用餐的原因,故选A。DYouve probably seen ads for apps promising to make you smarter in just a few minutes a day. Hundreds of so-called “brain training” programs can be bought for download.These simple games are designed to challenge mental abilities, with the ultimate goal of improvin
40、g the performance of important everyday tasks.But can just clicking away at animations of swimming fish or flashed streets signs on your phone really help you improve the way your brain functions?Two large groups of scientists and mental health practitioners published consensus statements, months ap
41、art in 2014, on the effectiveness of these kinds of brain games.Both included people with years of research experience and expertise in cognition (认知), learning, skill acquisition, neuroscience and dementia (痴呆). Both groups carefully considered the same body of evidence available at the time.Howeve
42、r, they issued exactly opposite statements.One concluded that “there is little evidence that playing brain games improves potential broad cognitive abilities, or that it enables one to better handle a complex condition of everyday life.”The other argued that “a large and growing body of evidence sho
43、ws that certain cognitive training methods can significantly improve cognitive function, including in ways that generalize to everyday life.”Brain training programs are an attractive shortcut, a “get smart quick” scheme. But improving or maintaining cognition is likely not going to be quick and easy
44、. Instead, it may require a lifetime or at least an extended period of cognitive challenge and learning.If youre worried about your cognition, what should you do?First, if you do engage in brain games, and you enjoy them, please continue to play. But keep your expectations realistic. If youre playin
45、g only to obtain cognitive benefits, instead consider other activities that might be as cognitively inspiring, or at least more rewarding like learning a new language, for instance, or learning to play a musical instrument.12. How did the scientists make their findings?A. By collecting statistics fr
46、om research.B. By observing available evidence.C. By recording cognitive changes.D. By comparing the differences.13. The second study could possibly lead to _.A. solutions to cognitive difficultyB. promotion of puzzle gamesC. new ways to improve cognitive functionD. further research into brain train
47、ing14. What does the author think of puzzle games?A. It is completely illegal.B. It is of much practice.C. It is hardly acceptable.D. It is of little value.15. What could most probably be discussed in the following paragraph?A. The examples of cognitive activities.B. The tips on playing cognitive ga
48、mes.C. The disadvantages of puzzle games.D. The affection for puzzle games.【答案】12. B 13. B 14. D 15. A【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章论述了两大组科学家和心理健康从业人员就这类益智游戏的有效性发表了截然相反的声明。【12题详解】细节理解题。根据第四段“Both groups carefully considered the same body of evidence available at the time. (两组人都仔细考虑了当时可用的同一组证据)”可知,科学家们是通过观察现有的证
49、据得出他们的发现的。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据倒数第四段“a large and growing body of evidence shows that certain cognitive training methods can significantly improve cognitive function, including in ways that generalize to everyday life. (大量且越来越多的证据表明,某些认知训练方法可以显著改善认知功能,包括可以推广到日常生活的方式)”可知,第二项研究可能会导致益智游戏推广。故选B项。【14题详解】推理
50、判断题。根据最后一段“If youre playing only to obtain cognitive benefits, instead consider other activities that might be as cognitively inspiring, or at least more rewarding like learning a new language, for instance, or learning to play a musical instrument. (如果你演奏乐器只是为了获得认知上的好处,那么你可以考虑其他可能同样能激发认知的活动,或者至少是更有
51、意义的活动比如学习一门新的语言,或者学习演奏一种乐器)”可推知,作者觉得益智游戏没有太大的价值。故选D项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“If youre playing only to obtain cognitive benefits, instead consider other activities that might be as cognitively inspiring, or at least more rewarding like learning a new language, for instance, or learning to play a musical
52、instrument. (如果你演奏乐器只是为了获得认知上的好处,那么你可以考虑其他可能同样能激发认知的活动,或者至少是更有意义的活动比如学习一门新的语言,或者学习演奏一种乐器)”可推知,作者接下来一段会举一些认知活动的例子。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Some people are so rude. Who sends an e-mail or a text message that just says “Thank you”? Who leaves a voice mail m
53、essage rather than texts you? _16_ Dont these people realize that theyre wasting your time?Maybe Im the rude one for not appreciating lifes little courtesies (礼节). But many social norms (规范) just dont make sense to people drowning in digital communication.Take the thank-you note. Daniel Post Senning
54、, a coauthor of Emily Posts Etiquette, asked, “At what point does showing appreciation outweigh the cost?”_17_ Think of how long it takes to listen to one of those messages. In texts, you dont have to declare who you are or even say hello. E-mail, too, is slower than a text. The worst are those who
55、leave a voice mail and then send an e-mail message to tell you they left a voice mail.This isnt the first time technology has changed our manners. _18_ Alexander Graham Bell, the inventor, suggested that people say, “Ahoy!” Finally, hello won out, and the victory sped up the greetings use in face-to
56、-face communications.In the age of the smart phone, there is no reason to ask once-acceptable questions about: the weather forecast, a businesss phone number, or directions to a house, a restaurant, or an office, which can be easily found on a digital map. But people still ask these things. _19_How
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562903.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
