分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 36

类型江苏省扬州中学2020届高三英语6月模拟考试试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:562971
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:36
  • 大小:363KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 扬州 中学 2020 届高三 英语 模拟考试 试题 解析
    资源描述:

    1、江苏省扬州中学2020届高三英语6月模拟考试试题(含解析)第I卷(选择题,三部分,共75分)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选项,并标在试卷的相应位置。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man suggest the woman do?A. Put up a notice.B. Search the canteen.C. Buy a new textbook.【答案】A【解析】【原文】W: Oh, its terrible that I l

    2、eft my textbook in the canteen. Im afraid it was taken by others.M: If so, why not try to put up a notice? Textbook is hard to get in the bookstore.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the man want to go?A. Beech St.B. East Main.C. Linden Ave.【答案】A【解析】【原文】M: Will this road take me to Beech St?W: No, this

    3、road leads to East Main. Youll have to turn left on Linden Ave.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much time does the womans watch gain?A. Ten minutes.B. Five minutesC. Fifteen minutes.【答案】B【解析】【原文】M: Now its 8:45 sharp. I set my watch by the radio this morning.W: Guess mines fast. It is already 8:50.4.【此处可播放相关

    4、音频,请去附件查看】Who is the man probably?A. A policeman.B. A gas station clerk.C. A driving coach.【答案】C【解析】【原文】M: Are you ready for your first driving lesson?W: Yes. Which one is the brake again?M: The one on your left is the brake and the one on your right is the gas.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speak

    5、ers mainly talking about?A. The nice weather.B. The strong wind.C. The beautiful leaves.【答案】A【解析】【原文】W: It is so beautiful today, dont you think?M: Yeah, its amazing. The wind blew away all the old leaves and everything smells so fresh.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选

    6、出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the womans brother work?A. At the police station.B. In a small store.C. In a college.7. How is the womans relationship with her parents?A. Terrible.B. Just so-so.C. Good.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: Hi, Susan, I heard you are from Mexico.

    7、Can you introduce your family?W: Yes, there are my parents, my elder brother, my twin sister and me. My parents have both retired from the police station. My brother owns a small store and my sister is a college teacher.M: Do you spend much time talking with your parents?W: Yes. Its said that there

    8、is a generation gap between parents and children in the world today, but I dont think this is the case at our house. We often share interesting things together.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8 Which team does the man support?A. The Reds.B. The Cubs.C. The Mets.9. What does the woman say about th

    9、e Cubs?A. They have a new base runner.B. They have a great record this year.C. They won every game this season.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Hey, Matt. Are you going down to watch the game this afternoon?M: Uh-huh. You know the Reds will take it, dont you? The Cubs dont stand a chance. W: Come on! How can

    10、 you say that?M: Well, commitment for one thing. The Reds practice a lot harder. W: Yeah, but the Cubs have a great record this year.M: But not better than the Reds. The Reds have won every game this season.W: Okay, but I still think the Cubs will win. They have a new manager, five new players, and

    11、the fastest base runners in the league!M:Yeah, but dont forget their batters. Its no good having fast runners if you cant hit. W: Well see!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How old is the woman?A. 25 years old.B. 60 years old.C. 70 years old.11. What kind of shops does the woman never visit?A.

    12、Big chain stores.B. Small shops.C. Independent shops.12. What is the womans opinion about fashions?A. They never repeat.B. Jeans are the most fashionable.C. Some of them may return years later.【答案】10. A 11. A 12. C【解析】【原文】M: OK. Thats all for this topic. Thank you for your answering my questions abo

    13、ut that. Now Id like to move on to talk about fashions. So Kate Winslet, would you please tell us about the popular clothes and fashions in your country?W: Well, thats quite difficult because people have different tastes, but younger people, like me a 25-year-old, tend to wear a lot of jeans, which

    14、you wouldnt see on somebody who, say, is 60 or 70 years old. Some of them do not like fashions any more.M: What sort of fashion shops do you have in your country?W: Quite a lot. Some big chain stores. There is a big one near my house, but I never visit it. And therere also smaller and more independe

    15、nt shops, where I go quite often.M: Have fashions changed very much since you were younger?W: I think they have changed quite a lot, but it is interesting to see that some fashions reappear maybe 20 years later. M: Is it important for you to be in fashion?W: Yes, not desperately so, but I do like to

    16、 be quite fashionable.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What will the presentation start with?A. The different types of clouds.B. The formation of clouds.C. The functions of clouds.14. Why does the man suggest having small cards?A. To make the presentation interesting.B. To remind him of what t

    17、o say.C. To organize all the research.15. What will the man do?A. Prepare the cards.B. Make the presentation slides.C. Look for pictures of clouds online.16. What section will the woman talk about?A. The introduction.B. The low-level clouds.C. The medium-level clouds.【答案】13. B 14. B 15. C 16. C【解析】【

    18、原文】W: OK, weve got all our cloud research so lets decide how to organize it.M: We should probably start by saying how clouds are formed, and then move on to the different types of clouds. We can separate them into low-level, medium-level and high clouds.W: Great, and we should also make a PowerPoint

    19、 to make the presentation more interesting.M: Right. We should have small cards, too. Im useless at remembering what to say without them. W: Me too. Well, Im quite happy to organize everything weve found out about clouds and make sure it fits into our presentation times. M:Actually, Id better do tha

    20、t. How about if you make the presentation slides(幻灯片)?W: OK.M: Then Ill also look on the Internet for pictures of different types of clouds. W: Thatll be great. Ill prepare the cards so we dont forget what were saying. M: Sounds great. What section do you want to talk about?W: I hate speaking in fro

    21、nt of people so Id prefer not to do the introduction.M: Ill do that. If you dont want to talk much, then why dont you just do the middle bit about the medium-level clouds?W: Thats OK.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What do we know about the Climbing Center?A. It was started in 1952 by a mountai

    22、neer.B. It runs courses from March to November.C. It doesnt provide accommodation in winter.18. What does the speaker think of the price of the four-day course?A. Low.B. Reasonable.C. High.19. What did the speaker learn to do on the second day?A. Predict the weather.B. Read a map.C. Set up a tent.20

    23、. What can people enjoy in the evenings at the Center?A. Seeing films.B. Reading books.C. Playing table tennis.【答案】17. A 18. B 19. A 20. C【解析】【原文】M: Today, I want to tell you about the Climbing Center in the heart of North Wales. Its a good place to go, whether youre a beginner or more advanced. The

    24、 Center was started in 1952 by Peter Evans, the mountaineer. The Climbing Center shares the site with a management training college. This is open from March to November, but the Climbing Center itself only runs courses from March until September, although accommodation for climbers is available in t

    25、he winter months. The Climbing Center has thirty twin-bedded rooms and ten single rooms providing accommodation for up to 70 people.I tried a four-day course which I believe was good value at 280 pounds. The price includes all food and accommodation, equipment and instruction. However, you do need t

    26、o take your own walking shoes. We spent most of our time on the mountainside learning different things. On the first day we learned how to read a map and went out to practise our skills. The next day we learned how to predict the weather. On the third day, we set off for two days climbing. We had to

    27、 sleep in a tent so we needed to carry all our food and camping equipment with us.There arent many things to do in the evenings at the Center, apart from playing table tennis. There are cinemas and bookstores in the nearest town, but its too far to go. People are usually too tired anyway after all t

    28、he hard work during the day.第二部分英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空(共15小题; 每小题1分,满分35分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.21.In 2016, I wrote a book, After 9/11,about my experiences and _of over a dozen of my former classmates.A. thatB. thoseC. the oneD. ones【答案】B【解析】【详解】考查代词辨析。根据句意,2016年,我写了一本书9.

    29、11之后,讲述了我和十几位前同学们的经历。选项A.that特指,指代上文提到的某个单数可数名词,相当于the one。选项B. those为that的复数形式,特指上文讲到的可数名词复数。选项C. the one 特指,指代单数可数名词。选项D.ones 泛指复数可数名词;空格处指代的是the experiences,故用those,表特指。故选B。22._ in a tiny cabinet were four Mothers Day poems Id written for her in the 1960s.A. HiddenB. HidingC. Being hiddenD. To be

    30、 hidden【答案】A【解析】【详解】考查被动语态及倒装句。句意为:在一个小柜子里,藏着四首我在20世纪60年代为她写的母亲节诗。分析句子可知,本句是一个表语提前的全部倒装句,诗被藏在小柜子里,所以要用被动语态。故选A。23.The 1919 Addison Act was a revolution, which required that a survey of housing needs _ by all local authorities.A. would conductB. conductC. must be conductedD. be conducted【答案】D【解析】【详解】

    31、考查情态动词与虚拟语气。句意: The 1919 Addison Act 法案是一场革命,它要求所有的地方当局,对住房需求进行调查。分析句子可知, require引导宾语从句,谓语动词用(should )+v.,根据句意,本句谓语动词应为被动结构,故答案为D。24.Our head teacher decides to put _ he thinks is fat and strong in the front of the queue in tugofwar(拔河).A. whoeverB. anyoneC. whomeverD. those【答案】A【解析】【详解】考查名词性从句的用法。句

    32、意: 我们的班主任决定让他认为的又胖又壮的任何人排在拔河比赛的队伍前面。分析句子可知,本句为含有宾语从句的复合句。whoever引导宾语从句,且在从句中作主语。选项A符合题意。故选A。25.The article is ready to publish, _ to your approval.A. entitledB. similarC. attachedD. subject【答案】D【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:那篇文章准备好发表了,就等你批准了。选项A.be entitled to有资格做;选项B. be similar to类似于;选项C. be attached to依附于

    33、;依恋。选项D. be subject to取决于;视而定,符合语境。故选D。26.The tax only affects people on incomes of over $200,000 - _, the very rich.A. in additionB. for instanceC. in other wordsD. on the contrary【答案】C【解析】【详解】考查短语辨析。句意:这项税收只影响收入在20万美元以上的人-也就是说,很有钱的人。选项A. in addition除此之外;选项B. for instance比如,例如;选项C. in other words换句

    34、话说,也就是说,换言之; 选项D.on the contrary正相反。根据句意可知,选项C符合语境。故选C。27.Travel agencies claim they work in close_ with the local authorities to bring tourism back to its former glory.A. referenceB. companyC. sympathyD. cooperation【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:旅行社声称,他们与当地政府密切合作,使旅游业恢复往日的辉煌。A. reference参考;B. company陪伴;C

    35、. sympathy同情;D. cooperation合作。结合后文with the local authorities,可知此处为短语in close cooperation with表示“与密切合作”。故选D。28.A growing number of family doctors are working fewer hours to avoid huge pension taxes, _ already overworked surgeries are making fewer appointments for patients.A. to meanB. meantC. meaning

    36、D. having meant【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:越来越多的家庭医生正在减少工作时间,以避免缴纳巨额养老金税,这意味着已经超负荷运转的外科医生为病人提供的预约服务减少了。这句话中已经有谓语动词are working,所以这里的mean要以非谓语形式出现。然后mean和家庭医生工作时间变短是主动关系而且是同时发生,所以是现在分词meaning作伴随状语。故此题选C。29.Conservationists _on setting aside natural reserves for the wild species they are trying to protect

    37、during the past decade.A. focusedB. focusC. have focusedD. had focused【答案】C【解析】【详解】考查时态辨析。句意:自然保护主义者在过去几十年里一直在致力于为他们尽力保护的野生动物物种留出自然保护区。根据during the past decade,此处应该用现在完成时。故选C。30.Chinas maternal and infant goods ecommerce platforms _ heavily and speeding up their steps to expand offline channels.A. i

    38、nvestB. are investingC. are investedD. have invested【答案】B【解析】【详解】考查动词时态辨析。句意:中国的母婴用品电子商务平台正在加大投资并加快它们扩大线下渠道的步伐。注意空格后面的speeding up,由并列连词连接的平行谓语应保持一致,根据主语的内容platforms为复数含义,所以空格处应该填的是are doing。选项B符合题意。故选B。31.Some institutions have established reading clubs to promote reading, but the effort, though _,

    39、is far from enough.A. appreciatedB. appreciatingC. having appreciatedD. to appreciate【答案】A【解析】【详解】考查状语从句的省略。句意:一些机构已经建立了阅读俱乐部来促进阅读,但这种努力虽然受到赞赏,但还远远不够。这句话是由though引导的让步状语从句,努力和赞赏的关系是被动关系,所以这句状语从句的完整形式是though the effort is appreciated。在状语从句中,如果从句的主语和主句主语一致,且有be动词时,则省略主语和be动词,那么这句话就变成though appreciated。

    40、故此题选A。32.Robert speaking. Could you get me through to Mr. Smith in Room 501?Im sorry, he isnt here. He _ this morning.A. checked inB. dropped inC. checked outD. dropped out【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:-我是Robert ,你能帮我接通501房间的Smith先生吗?抱歉。他不在这里。今天早上他结账离开了。 选项A.check in(在旅馆)登记入住, (在机场)检票登机; 选项B. drop in 顺道拜

    41、访;选项C. check out 结账退房,结账离开(诊所);选项D. drop out 退学;退出(比赛等)。根据上文,他不在这里可知,他结账离开了。选项C符合题意。故选C。33. Were all the villagers inspected for the suspected disease? No. _ only 10 people who were exposed to the animals infected by the virus.A. There wereB. There areC. It wereD. It was【答案】D【解析】【详解】考查强调句的用法。句意:- 所有

    42、村民都检查过疑似疾病了吗?-不,只有10个人接触过被病毒感染的动物。分析句子结构可知,本句为强调句型的省略形式。强调句的句式结构为:It was /is + 被强调部分+ that/who+ 其他。当被强调部分是人时,用who; 被强调部分为其他内容时,用that。结合上句的提问内容,本句的回答应该是It was only 10 people who were exposed to the animals infected by the virus that/who were inspected for the suspected disease.本句中,强调句结构中that/who were

    43、 inspected for the suspected disease省略了。who were exposed to the animals infected by virus为定语从句,修饰先行词people。34.Allen is good at seizing every opportunity _ he thinks he can show his best self to others.A. whenB. thatC. whereD. which【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:Allen善于抓住每一个他认为能够向别人展现最好的自己的机会。分析句子结构可知,空处在句中引

    44、导定语从句,修饰先行词”every opportunity”,且空处在从句中作抽象的地点状语,他能在这个机会中展现最好的自己。故应用where引导该定语从句。故此题选C。35.Hello, would you please put me through to Mr. Smith?OK, _ a minute, and Ill check if hes in his office.A. excuse meB. bear with meC. forget itD. get it【答案】B【解析】【详解】考查交际用语。句意:-你好,请帮我接通史密斯先生,好吗?-好的,请等我一会儿,我看看他是否在办公

    45、室里。选项A. excuse me打扰一下;选项B. bear with sb.耐心等候(某人);选项C. forget it算了吧;选项D. get it明白。结合句意可知,选项B 符合语境。故选B。第二节 完形填空 (共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I landed at the Toronto airport a day late. To my surprise and _36_, the rental car service I found on the internet was

    46、_37_! With the help of other travelers and airport workers who clearly _38_ the “lost puppy” look on my face, I found the area with several rental car companies. I started at the end of the _39_ and walked my way down as each employee said “sorry, we are _40_ “. All I could do was to fight back the

    47、_41_. The lovely young woman at the last counter, _42_, really took pity on me and went around to the back office and _43_with a set of car keys and a smile!Things got tricky on the way. The GPS on my phone would not _44_, and there was no highway lighting and no overhead _45_for miles and miles. Fi

    48、nally, I found an exit and saw the first signs of _46_-a neighborhood! Just about a mile down the road, I found hope-McDonalds! Not my usual dining _47_, but at the time I would have eaten _48_! So, its about 8:30 p.m and I should have happily arrived at my final destination by now. I walk in to get

    49、 food and more directions; and its full of teenagers.Ironically, I am a Life Coach for Teenagers, but wasnt “feeling the love” at this moment. My hopes for anyone taking sympathy on me was _49_ fast, until I saw Mary. She was standing next to me waiting for her _50_. I asked for help. “Dont worry. I

    50、ll drive you to the _51_ that will take you to your destination. Just follow me” she said. I felt _52_in my heart because she drove _53_ her way for many miles to help me find my way.I will never forget her _54_ and determination to make sure I was going to be OK. My forever McDonalds _55_ , Mary.36

    51、. A. pleasureB. excitementC. terrorD. sorrow37. A. extendedB. closedC. improvedD. guaranteed38. A. exchangedB. likedC. sharedD. recognized39. A. rowB. roomC. officeD. airport40. A. given outB. made outC. sold outD. left out41. A. tearsB. fearC. troubleD. campaign42. A. thereforeB. howeverC. thusD. b

    52、esides43. A. recalledB. negotiatedC. withdrewD. returned44. A. lastB. stopC. workD. fail45. A. signsB. lightsC. wiresD. clouds46. A. friendshipB. lifeC. migrationD. nature47. A. habitB. areaC. optionD. experience48. A. someB. thatC. nothingD. anything49. A. abandonedB. raisedC. growingD. fading50. A

    53、. tableB. orderC. turnD. offer51. A. highwayB. subwayC. stationD. company52. A. comfortB. painC. warmthD. cold53. A. beyondB. viaC. offD. on54. A. motivationB. kindnessC. patienceD. responsibility55. A. restaurantB. foodC. figureD. angel【答案】36. C 37. B 38. D 39. A 40. C 41. A 42. B 43. D 44. C 45. A

    54、 46. B 47. C 48. D 49. D 50. B 51. A 52. C 53. C 54. B 55. D【解析】本文是一篇记叙文,讲述了作者一次出差的经历。飞机晚点,原先网上找到的租车服务关停。在众人的帮助下,找到了新的出租车。在高速公路上导航失灵,下高速后在一家麦当劳里得到了Mary的帮助。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:让我吃惊和害怕的是,租车服务已经关闭了。A. pleasure高兴;B. excitement激动;C. terror害怕;D. sorrow悲伤。根据下文 the rental car service I found on the internet

    55、was 2!可知,作者在网上预订的租车服务被关闭了,因此感到害怕。故此题选C。【37题详解】考查动词词义辨析。句意见上一题。A. extended延伸;B. closed关闭;C. improved提高;D. guaranteed保证。通过下文With the help of other travelers and airport workers我们可知其他游客帮助了作者,也就是作者遇到了麻烦,所以推断出租车服务关闭了。故此题选B。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:他们看出了我脸上失魂落魄的表情。A. exchanged交换;B. liked喜欢;C. shared分享;D. recogn

    56、ized认出。通过上文他们帮助了我,可知其他游客和工作服务人员看出我需要帮助。故此题选D。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:我排在队末缓缓向前,每一个员工都告诉我他们卖完了。A. row排;B. room房屋;C. office办公室;D. airport机场。通过walked my way down可知作者缓慢向前,所以推断出是在排在队末。故此题选A。【40题详解】考查动词短语词义辨析。句意见上一题。A. given out用完;B. made out理解;C. sold out 售完;D. left out留下。根据sorry可知,没车可以租了,他们的车都租出去了。故此题选C。【41题

    57、详解】考查名词词义辨析。句意:我能做的就是不让眼泪流出来。A. tears眼泪;B. fear害怕;C. trouble麻烦;D. campaign战役。租不到车,接下来的行程会很麻烦,所以只好强忍泪水。故此题选A。【42题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,在最后一个柜台的那位可爱的年轻女子真的很可怜我,她走到后台,带着一套车钥匙和微笑回来了!A. therefore因此;B. however然而;C. thus 因此;D. besides此外。通过女子的smile和我前文的tear可知,这里是转折关系。故此题选B。【43题详解】考查动词词义辨析。句意见上一题。A. recalled回忆;B

    58、. negotiated谈判;C. withdrew撤回;D. returned回来。上文说到女子went around to the back office,所以她应该是从办公室带回来时,还带了车钥匙。故此题选D。44题详解】考查动词词义辨析。句意:我手机导航不工作了,一路上没有路灯也没有指示牌。A. last持续;B. stop停止;C. work工作;D. fail失败。通过下文 there was no highway lighting and no overhead 10for miles and miles可知,作者的导航不起作用了。故此题选C。【45题详解】考查名词词义辨析。句意

    59、见上一题。A. signs指示牌;B. lights灯光;C. wires轮胎;D. clouds云朵。根据下文作者找到the first signs可知。路上没有指示牌,此题选A。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:下了高速,终于看到了有人类生活的迹象。A. friendship友谊;B. life生活;C. migration移民;D. nature自然。通过下文的麦当劳可知,作者看到了人们生活的痕迹。故此题选B。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:快餐不是我晚饭的选择,但那时我什么都可以吃下去。A. habit习惯;B. area地区;C. option选择;D. experienc

    60、e经验。根据上文所出现的麦当劳可知,这里作者在讲吃饭的选择。故此题选C。【48题详解】考查代词词义辨析。句意见上一题。A. some一些;B. that那些;C. nothing没有;D. anything任何事物。通过下文I walk in to get food可知,作者很饿了,什么都可以吃。故此题选D。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:我希望有人能同情我想法逐渐淡了。A. abandoned抛弃;B. raised上升;C. growing成长;D. fading淡化。通过上文wasnt “feeling the love”可知作者感觉不到爱,也就是没人愿意帮助她。所以希望有人能同情

    61、我想法逐渐淡了。故此题选D。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:她站在我旁边等待着点单。A. table桌子;B. order点菜;C. turn转向;D. offer提供。前文说到现在作者在麦当劳,所以我们推断出是在点菜。故此题选B。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:我将带你前往可以带你回家的高速路。A. highway高速路;B. subway地铁;C. station车站;D. company公司。通过前文there was no highway lighting可知,她说将带作者前往可以带你回家的高速路。故此题选A。【52题详解】考查名词词义辨析。句意:我感到心中的温暖,因为她开

    62、车走了很远的路来帮我找到路。A. comfort安慰;B. pain疼痛;C. warmth温暖;D. cold寒冷。因为Mary帮了作者,所以作者感到温暖。故此题选C。【53题详解】考查介词词义辨析。句意见上一题。A. beyond超过;B. via通过;C. off远离;D. on上面。通过her way for many miles可知,Mary为了给我带路,车走了很远的路来帮作者找路。故此题选C,【54题详解】考查名词词义辨析。句意:我永远不会忘记她的善良。A. motivation动机;B. kindness善行;C. patience耐心;D. responsibility责任。上

    63、文to help me find my way,所以这是一个善行。故此题选B。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:Mary我永远的麦当劳天使。A. restaurant餐厅;B. food食物;C. figure身材;D. angel天使。在困难的时候帮助了作者,所以作者把Mary视为自己的天使。故此题选D。第四部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项并在答题纸上将该项涂黑。AEnjoy an amazing time in Lake Tahoe, CA with the fantastic show, Magic Fusi

    64、on! This fantastic display features a variety of talented magicians who each take to the stage with their own flare, tricks, and illusions(视觉幻想) that will have the audiences who witness the show on the edge of their seats.Presented by the amazing Loft Theatre, this show has seen the likes of famous

    65、magicians such as Robert Hall and Chipper Lowell. Each evening stars a different magician as well, so you can enjoy a variety of talented performers all on the same stage. It is great for all ages, so you can bring the entire family along to be excited and entertained during this 75-minute performan

    66、ce. You never know what you may see, so do not miss out!The Loft Theatre is Lake Tahoes premier place for entertainment and delicious food. Not only is it home to amazing shows that will entertain and thrill, but it is also home to a dining experience that serves up some mouthwatering meals. Before

    67、your show, be sure to grab a bite to eat before heading over to enjoy the Loft. It is located in the extremely popular Heavenly Village area of Lake Tahoe next to sparkling fountains and the famous Heavenly Toy Shop. It also features a lounge(休息室) and guests who arrive early can enjoy food, fun, and

    68、 magicians who will wow you with tricks for that extra dose(量) of entertainment!For an amazing experience that you will not soon forget, be sure to enjoy this fantastic performance at the Loft Theatre!Enjoy this amazing show that will keep you guessing with tons of great tricks and illusions to keep

    69、 you and your whole family entertained. You can be on the edge of your seat with this option of regular seating to witness this fantastic show, or experience the Magic Fusion show in the best seats possible. Order your tickets today!56. What can we learn about Magic Fusion?A. It is intended for all

    70、the family members.B. The display will last for one and half hours.C. Different performers will be performing together.D. Audiences will be invited onto the stage during the show.57. The Loft Theatre .A. lies in a famous largely populated areaB. is well-known for the surrounding sceneryC. serves foo

    71、d before and after the performanceD. provides those who come early with extra show【答案】56. A 57. D【解析】这是一篇应用文。文章对一场魔术表演进行宣传,介绍了演出时间、地点、剧场情况等。【56题详解】细节理解题。根据文章第二段倒数第二句It is great for all ages, so you can bring the entire family along to be excited and entertained during this 75-minute performance(它适合所

    72、有年龄段的人观看,所以你可以带着全家一起观看这75分钟的表演)可知,演出是面向全年龄段的,适合全家观看。故选A项。【57题详解】细节理解题。根据文章第三段最后一句It also features a lounge and guests who arrive early can enjoy food, fun, and magicians who will wow you with tricks for that extra dose of entertainment(它还设有一个休息室,提前到达的客人可以享受食物,乐趣,和魔术师,他们会用戏法给你带来额外的娱乐)可知,提前到场的观众可以观看魔术

    73、师的额外表演。故选D项。BWhen a laptop or smartphone battery starts losing its power, the only options are to buy an expensive replacement, or just keep it plugged in all the time. But a woman Mya Le Thai may have found the answer to this problem.Thai was frustrated that the batteries for her wireless devices d

    74、egraded over time, until they failed to charge fully. She did not like having to keep her laptop connected to an electrical outlet to keep it powered on. So, she decided to do something about that problem. At first, she and her team at UC Irvine thought about inventing a new battery. But as they exp

    75、erimented, Thai discovered something that might permit lithium-ion(锂离子) batteries to last forever.Lithium-ion batteries power most wireless devices. Over time, the batteries lose the ability to hold a charge. Most of these batteries have a life span of about 7,000 charging cycles before they die. On

    76、e of the reasons lithium-ion batteries degrade is their use of nanowires to carry electricity. Nanowires are extremely thin. A human hair is thousands of times thicker, for example. Nanowires are extremely efficient carriers of electricity, which makes them useful in batteries.But, Thai had a theory

    77、-the nanowires might last longer if covered with a gel(凝胶). She and her team tested this theory. “It was a long process and a lot of work,” Thai said. The team tried many coverings for the wires. PMMA, a type of plastic, was one of them. The nanowires were coated with PMMA and cycled through charges

    78、 200,000 times. The PMMA-coated nanowires showed no evidence of damage. The results suggest that batteries could last forever, without losing charging ability.Thai hopes to continue her research to understand why this gel works so well and to see if any other gel could create better results and she

    79、is enjoying the publicity about her discovery. She said she never expected her research to get media coverage. “Its kind of cool,” she said. “Im really glad people are showing interest in my work and not just in the work itself, but also in technology and energy.”58. What can we infer about nanowire

    80、s?A. They last only 7,000 charging cycles.B. They are too weak to carry electricity.C. They are not suitable to use in batteries.D. Their thinness is a cause of batteries degrade.59. What might be Thai and her teams breakthrough?A. Coating nanowires in gel.B. A new kind of battery.C. New materials f

    81、or batteries.D. A new way of charging batteries.60. What may be the best title for the passage?A. The options of batteries for wireless devicesB. A woman invents a life-long battery.C. Mya Le Thai discovered NanowiresD. The reasons for batteries degrading【答案】58. D 59. A 60. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述一位名叫M

    82、ya Le Thai女士研发出可永久循环使用电池。【58题详解】细节理解题。根据文章第三段One of the reasons lithium-ion batteries degrade is their use of nanowires to carry electricity. Nanowires are extremely thin. (锂离子电池退化的原因之一是它们使用纳米线来传输电能。纳米线非常细)可知,用来电力输送的纳米线及其的细,导致了电池的降级。故选D。59题详解】细节理解题。根据文章第四段But, Thai had a theory-the nanowires might l

    83、ast longer if covered with a gel(凝胶). She and her team tested this theory. “It was a long process and a lot of work,” Thai said.The nanowires were coated with PMMA and cycled through charges 200, 000 times. The PMMA-coated nanowires showed no evidence of damage. The results suggest that batteries co

    84、uld last forever, without losing charging ability.( 但是,Thai 有一个理论如果纳米线被凝胶覆盖,它的寿命可能会更长。她和她的团队测试了这个理论。他说:“这是一个漫长的过程,需要做很多工作。Thai和她的团队在纳米线上裹上PMMA并循环充电20万次,没有损坏的迹象,且没有失去充电能力,结果表明电池可以永久使用,而且不会失去充电能力)可知,Thai和她的团队在纳米线上裹上PMMA并循环充电20万次,没有损坏的迹象,且没有失去充电能力,说明Thai和她的团队在用凝胶包覆纳米线方面取得了突破。故选A。【60题详解】主旨大意题。根据文章第一段Whe

    85、n a laptop or smartphone battery starts losing its power, he only options are to buy an expensive replacement, or just keep it plugged in all the time. But a woman Mya Le Thai may have found the answer to this problem.当笔记本电脑或智能手机的电池开始没电时,他唯一的选择就是买一个昂贵的替代品,或者一直插着电源。但是一位名叫Mya Le Thai的妇女可能找到了这个问题的答案和全文

    86、内容可知,本文主要讲述一位名叫Mya Le Thai女士研发出可永久循环使用电池。所以短文的最佳标题为“一名女士研发出可永久循环使用电池”。故选B。CThe newspaper must provide for the reader the facts, pure, unprejudiced, objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more: it must supply interpretation, the meaning of the facts. This is a v

    87、ery important assignment facing American journalists - to make clear to the reader the problems of the day, to make international news understandable as community news, to recognize that there is no longer any such thing as local news, because any event in the international area has a local reaction

    88、 in the financial market, political circles, in terms, indeed, of our very way of life. There is in journalism a widespread view that when you start an interpretation, you are entering dangerous waters, the rushing tides of opinion. This is nonsense.The opponents of interpretation insist that the wr

    89、iter and the editor shall limit themselves to the facts. This insistence raises two questions: What are the facts? Are the bare facts enough?As for the first question consider how a so-called factual story comes about. The reporter collects, say, fifty facts; out of these fifty, his space being nece

    90、ssarily restricted, he selects the ten which he considers most important. This is Judgment Number One. Then he or his editor decides which of these ten facts shall make up the beginning of the article, which is an important decision because many readers do not proceed beyond the first paragraph. Thi

    91、s is Judgment Number Two. Then the night editor determines whether the article shall be presented on page one, where it has a large influence, or on page twenty four, where it has little. Judgment Number Three.Thus in the presentation of a so-called factual orobjective story, at least three judgment

    92、s are involved. And they are judgments not at all unlike those involved in interpretation, in which reporters and editors, calling upon their research resources, their general background, and heir news neutralism, arrive at a conclusion as to the significance of the news.The two areas of judgment, p

    93、resentation of the news and its interpretation, are both objective and subjective processes. If an editor is determined to give a prejudiced view of the news, he can do it in other ways and more effectively than by interpretation. He can do it by the selection of those facts that support his particu

    94、lar viewpoint. Or he can do it by the place he gives a story - promoting it to page one or dragging it to page thirty.61. According to the first paragraph, which of the following statements is TRUE?A. If a reporter makes clear the facts he writes, he will no doubt get into trouble.B. Journalists mus

    95、t select facts objectively to make current events clear to the readers.C. The most important task of reporters is to provide unprejudiced facts for the readers.D. For reporters, interpretation of facts is no less important than presentation of the facts.62. The beginning of the article should presen

    96、t the most important fact because_.A. it will influence the reader to continueB. many readers read only the first paragraphC. it details the general attitude of the writerD. its the best way to write according to the schools of journalism63. Where a story is presented in a newspaper shows_.A. the ed

    97、itors prejudiceB. the reporters backgroundC. the storys factual matterD. the storys effect on the readers64. Which of the following can best express the authors attitude toward objectiveness?A. Objectiveness is controlled by editors rather than writers.B. Properly choosing facts prepares a solid gro

    98、und for objectiveness.C. He doesnt think there exists complete objectiveness in news writing.D. To make clear the news is a way to be objective and responsible for the readers.【答案】61. D 62. B 63. D 64. C【解析】这是一篇议论文,作者提出了报刊提供“对新闻事实的解读”与提供“新闻事实”一样重要,并用大部分篇幅驳斥了提供解读就会有个人的观点与偏好杂糅进其中,而只提供新闻事实就可以做到绝对客观中立,因

    99、此报刊不能提供任何评论或观点这一论断。【61题详解】推理判断题。根据原文第一段的论述“The newspaper must provide for the reader the facts, pure, unprejudiced, objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more: it must supply interpretation, the meaning of the facts. This is a very important assignment facing

    100、American journalists”可知此时作者的中心思想落在报刊更应提供新闻解读这一点上,而非强调新闻记者应客观公正报道新闻事实,结合全文内容也可佐证作者表达的这一侧重点,因而本题中应排除干扰项B、C(B项还有偷换概念的问题,make current events clear应该在原文中是指新闻解读所起的作用),而D项指出新闻解读并不比提供新闻事实的重要性低,契合原文,故选D。【62题详解】细节理解题。根据原文第三段“which is an important decision because many readers do not proceed beyond the first p

    101、aragraph.”可知新闻首段的编排极其重要的原因是,很多读者除了第一段之外,就不会再读下去了,B选项最为契合原文的这一表述,故选B。【63题详解】细节理解题。根据原文第三段结尾处“whether the article shall be presented on page one, where it has a large influence, or on page twenty four, where it has little.”可知文章如果刊登在首页,影响就大,相反的如果放到二十四版去(代指放到很后的版面),那它影响就很小(很多读者看不到)。因此,一篇新闻故事放在哪,表现出来的就是对

    102、读者的影响力不同,故选D。【64题详解】推理判断题。本题要求判断作者对于“客观”(也即新闻客观中立)的态度,结合全文,作者多次强调哪怕只提供新闻事实,记者和编辑也有很多种方法来“夹带私货”表达自己的个人态度、偏好、观点等,如文章结尾处“He can do it by the selection of those facts that support his particular viewpoint. Or he can do it by the place he gives a story - promoting it to page one or dragging it to page th

    103、irty.”提到记者和编辑可以选择报道某个事实而不报道另一个,可以把一篇新闻文章放在头版头条,亦或是把它扔到第三十版去。因此作者认为在新闻写作中根本不存在绝对的客观,故选C。DId done it before, and so I had no reason to believe that this time would be any different. I was sure that when I returned home from my mission trip. As always, Id bring back nothing more some mud on my boots. A

    104、 hole or two in my jeans and, of course, a lot of great memories.The summer before my high school graduation, I went to West Virginia with others as volunteers to repair the homes of those in need. Arriving at our destination, my group was assigned the task of rebuilding sections of a home that had

    105、been damaged by fire. No sooner had we parked on the homes dirt driveway than we saw an excited little girl, no more than six years old, standing in the doorway of the familys temporary home. Shoeless and wearing dirty clothes and the biggest smile Id ever seen, she yelled, “Ma, Ma, they really came

    106、!” I didnt know it then, but her name was Dakota, and four more days would pass before shed say another word near me.Behind Dakota was a woman in a wheelchair her grandmother, wed soon learn. I also discovered that my job that week would be to help change a fire-damaged dining room into a bedroom fo

    107、r this little girl. Grabbing our tools, we went to work. Over the following days, I noticed Dakota peeking at us every now and then as we worked. A few times, I tried talking with her, but she remained shy and distant, always flying around us like a tiny butterfly but keeping to herself.By our fifth

    108、 and final day, however, this was about to change.Before I went to work on her home on that last morning, I spoke for a moment or two with the grandmother. I was especially pleased when she told me how much Dakota loved her new room so much, in fact, that shed begged to sleep in it the previous nigh

    109、t, even though it wasnt quite ready. As we talked, I noticed something I hadnt seen before Dakota was hiding behind her grandmother.Cautiously, she stepped into view, and I could see that just like her clothes, her face was still dirty. But no amount of soil could hide those bright blue eyes and big

    110、 smile. She was simply adorable. I wanted so much to hug her, but respecting her shyness, I kept my distance.Slowly, she began walking toward me. It wasnt until she was just inches away that I noticed the folded piece of paper in her tiny hand. Silently, she reached up and handed it to me. Once unfo

    111、lded, I looked at the drawing shed made with her broken crayons on the back of an old coloring book cover. It was of two girls one much taller than the other and they were holding hands. She told me it was supposed to be me and her, and on the bottom of the paper were three little words that instant

    112、ly broke my heart. Now almost in tears, I couldnt control myself anymore I bent down and hugged her. She hugged me, too. And for the longest time, neither of us could let go.By early afternoon, we finished Dakotas bedroom, and so I gladly used the rare free time to get to know my newest friend. Sitt

    113、ing under a tree away from the others, we shared a few apples while she told me about her life. As I listened to her stories about the struggles she and her family went through daily, I began to realize how boring various aspects of my own life were.I left for home early the next morning. I was retu

    114、rning with muddy boots and holes in my Jeans. But because of Dakota, I brought back something else, tooa greater appreciation for all or the blessings of my life. Ill never forget that barefoot little butterfly with the big smile and dirty face. I pray that shell never forget me either.65. What did

    115、the author expect before taking this mission trip?A. A routine result.B. An exciting experience.C. A special memory.D. A surprising change.66. The underlined part means that the little girl _.A. desired to approach meB. feared to talk with meC. resisted accepting meD. enjoyed meeting me67. From the

    116、appearance description of the little girl, we know _.A. she formed a bad living habitB. she hoped for a better educationC. she was an innocent and lovely childD. she was strong and calm in the inner world68. What were probably written on the bottom of the paper?A. Enjoy your help.B. Please dont leav

    117、e.C. Help me, please.D. Hug me close.69. How did the author feel after unfolding the piece of paper?A. She worried about the little girls future.B. She decided to keep helping the little girl.C. She felt a greater affection for the little girl.D. She got surprised at the little girls worthless gift.

    118、70. What does the passage mainly tell us?A. One must learn to share life experiences.B. One often wants to lead a meaningful life.C. One occasionally benefits from the poverty.D. One should be more grateful for the gift of life.【答案】65. A 66. B 67. C 68. B 69. C 70. D【解析】本文是记叙文。作者和其他人一起去西弗吉尼亚做志愿者,为有需

    119、要的人修理房屋。一开始作者认为这将会是一个普通的旅程,直到遇到了一个害羞的小姑娘,小姑娘最终给了作者一封让她感动的信,这让作者认识到我们要对生活有更多的感激。【65题详解】细节理解题。根据第一段中的Id done it before, and so I had no reason to believe that this time would be any different.可知,作者以前做过,所以她没有理由相信这次会有所不同,即会有一个常规的结果。BCD都指向认为这次的任务是特殊的、别致的,一个意思,排除。故选A。【66题详解】词义猜测题。根据划线部分所在的句子A few times, I

    120、 tried talking with her, but she remained shy and distant, always flying around us like a tiny butterfly but keeping to herself.(有几次,我尝试和她对话,但是她有些害羞并保持距离,只是像一只小蝴蝶一样在我们身边飞来飞去)由此可推断,划线部分说明小女孩很害羞、害怕和我们交谈。AD与原文意义相反;C项指的是小女孩抗拒接受我。此处只是在很少的情况下尝试和小女孩对话时的情况,而且全文也没有提及女孩拒绝作者。故选B。【67题详解】推理判断题。题目问从外貌描写上我们可以知道小女孩

    121、是怎样的。定位在文章第二段Shoeless and wearing dirty clothes and the biggest smile Id ever seen(穿着脏衣服,没穿鞋,脸上带着最灿烂的笑容)可以看出,尽管小女孩物质条件不是很好,但是却有着大大的微笑。A.she formed a bad living habit小女孩有一个坏的生活习惯,属于主观推断,文章并没有说。B.she hoped for a better education她希望得到更好的教育,也不符合。作者只是来帮助改建遭受火灾的房子,但从外貌描写上并看不出来。D.she was strong and calm in

    122、 the inner world.小女孩内心是平静坚强的,从文章看不出来。只是说小女孩有着无辜天真的笑容。而且在倒数第四段的倒数第二行,有adorable 这个单词,与lovely形成同义替换。故选C。【68题详解】推理判断题。题目询问在纸最下面最可能写的是什么,定位到文章第七段,作者打开小女孩的信的部分on the bottom of the paper were three little words that instantly broke my heart. Now almost in tears, I couldnt control myself anymore I bent down

    123、 and hugged her.可知,这三个字瞬间将我的心击碎,流着眼泪我失去控制,弯下腰,拥抱了小女孩,并在本段最后作者写到在之后尽可能长的时间里,我们谁都没有走。分析选项AC情感都没有那么热烈。难点在B和D的区别。D项Hug me close.(抱紧我),不能很好地解答最后一句,在之后尽可能长的时间里我们谁都没有离开。而B项Please dont leave.(请不要离开),相比较而言B项,感情更深,更打动人,也更符合情理,小女孩要的不是仅仅的抱一下,而是别离开。抱一下只是作者的自发行为。因此选B。在考试中,BD较难区分。故选B。【69题详解】推理判断题。题目询问作者在打开信的时候作者感受

    124、到什么。根据倒数第三段的on the bottom of the paper were three little words that instantly broke my heart. Now almost in tears, I couldnt control myself anymore I bent down and hugged her. She hugged me, too. And for the longest time, neither of us could let go.(报纸的底部是三个小字,瞬间击碎我的心。几乎泪流满面,我再也控制不住自己我弯下腰拥抱了她。她也拥抱了我

    125、。在最长的一段时间里,我们都没放手)因此推断C项最合适,作者对小女孩的喜爱更近了一层。故选C。【70题详解】主旨大意题。文章整个故事都在表达一个相同的观点,从一开始作者认为这将会是一个普通的旅程。到遇到了小姑娘从害羞到最终给作者一封让她感动的信的故事。文章最后一段主要是作者想表达的。文章最后说,因为这个小女孩,她也带回来了a greater appreciation for all of the blessings of my life.(更多地感谢我生命中的所有祝福。)由此可知,D. One should be more grateful for the gift of life.(一个人应

    126、该对生活拥有更多感激)是本文的主旨。文章并没有强调我们应该从生活经验中学习A排除,也并没有强调要过有意义的生活B排除,也没有说从生活中学习,C排除。故选D。第卷(非选择题, 两部分, 共35分)第五部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词,请将答案写在答题卷上相应题号的横线上。Could a Doodle (涂鸦)Replace Your Password?Nearly 80 percent of Americans own a smartphone, and a growin

    127、g proportion of them use smartphones to surf the Internet, not just when theyre on the go. This leads to people storing considerable amounts of personal and private data on their mobile devices.Often, there is just one layer of security protecting all that data-emails and text messages, social media

    128、 profiles, bank accounts and credit cards, even other passwords to online services. Its the password that unlocks the smartphones screen. Usually this involves entering a number, or just laying a fingertip a sensor.Over the past couple of years, my research group, my colleagues and I have designed,

    129、created and tested a better way. We call it “user-generated free-form gestures,” which means smartphone owners can draw their own security pattern on the screen. Its a very simple idea that is surprisingly secure.1. IMPROVING TODAYS WEAK SECURITYIt might seem that biometric (生物识别的) authentication (认

    130、证), like a fingerprint, could be stronger. But its not, because most systems that let a user allow fingerprint access also require a PIN (Personal Identification Number) or a password as a backup method. A user or thief could skip the biometric method and instead just enter (or guess) a PIN or a pas

    131、sword. Compared to other methods, our approach dramatically increases the potential length and complexity of a password. Users simply draw a pattern across an entire touchscreen, using any number of locations on the screen.2. MEASURING DRAWINGSAs users draw a shape or pattern on the screen, we track

    132、 their fingers, recording the directions and speed. We compare that track to one recorded when they set up the gesture-based login. This protection can be added just by software changes; it needs no specific hardware or other modifications to existing touchscreen devices. As touchscreens become more

    133、 common on laptop computers, this method could be used to protect them too.Our system also allows people to use more than one finger though some participants wrongly assumed that making simple gestures with multiple fingers would be more secure than the same gesture with just one finger. The key to

    134、improving security using one or more fingers is to make a design that is not easy to guess.3. EASY TO DO AND REMEMBER, HARD TO BREAKSome people who participated in our studies created gestures that could be articulated as symbols, such as digits, geometric shapes (like a cylinder) and musical notati

    135、ons which are easy for them to remember. Even a relatively simple symbol, like an eighth note, can be drawn in so many different ways that calculating the possible variations is computationally intensive and consumes plenty of time. This is unlike text passwords, for which variations are simple to t

    136、ry out.4. REPLACING MORE THAN ONE PASSWORDOur research has extended beyond just using a gesture to unlock a smartphone. We have explored the potential for people to use doodles instead of passwords on several websites. Unappeared to be easier to remember multiple gestures than it is to recall differ

    137、ent passwords for each site.In fact, it was faster. Logging in with a gesture took two to six seconds less time than doing so with a text password. Its faster to generate a gesture than a password, too. People spent 42 percent less time generating gesture credentials than people we studied who had t

    138、o make up new passwords. We also found that people could successfully enter gestures without spending as much attention on them as they had to with text passwords.Gesture-based interactions are popular and prevalent on mobile platforms, and are increasingly making their way to touchscreen-equipped l

    139、aptops and desktops. The owners of those types of devices could benefit from a quick,easy and more secure authentication methods like ours.Could a Doodle Replace Your Password?Passage outlineDetailed informationIntroductionAn increasing number of people use smartphones for Internet_71_The free-form

    140、gesture drawn with a doodle is a very simple but surprisingly secure idea.CharacteristicsImproving todays weak security.A user or thief could skip fingerprint authentication by employing an_72_like just guessing a PIN or a password.In_73_ to other methods, the passwords our approach is dramatically

    141、longer and complex than that of other methods.Measuring drawingsA shape or pattern drawn on the screen, where the users fingers go and _74_quickly they move.To make a design with one or more fingers that is difficult to guess is of great _75_to the improvement of security.Easy to do and remember, ha

    142、rd to breakEven a relatively simple symbol can be drawn in diverse ways so that the_76_ of the possible variations is intensive and time-consuming._77_ the place of more than one password It is more_78_to recall different password for each site than to remember multiple gestures.Having new passwords

    143、_79_takes 42 percent more time than generating gesture credentials with a doodle.ConclusionGesture-based interactions are gaining_80_and are widely applied to touchscreen-equipped laptops and desktops.【答案】71. access/surfing 72. alternative 73. comparison/contrast 74. how 75. importance/significance

    144、76. calculation 77. Taking 78. difficult 79. created/invented/generated/produced 80. currency/popularity【解析】这是一篇说明文。文章介绍了涂鸦作为解锁移动设备的方法的优点,这意味着智能手机所有者可以在屏幕上绘制自己的安全解锁图案,这个做法很简单而且非常安全。【71题详解】根据文章第一段的“a growing proportion of them use smartphones to surf the Internet”可知,越来越多的人使用智能手机上网。Internet access或Int

    145、ernet surfing可以表达“上网”的意思。故填access/surfing。【72题详解】根据文章第四段的“A user or thief could skip the biometric method and instead just enter (or guess) a PIN or a password. ”可知,用户或小偷可以跳过生物识别方法,而只需输入或猜测PIN或密码。即用户或小偷可以使用PIN或密码来跳过指纹识别方法,这是一种选择。alternative:选择。故填alternative。【73题详解】根据文章第四段的“Compared to other methods,

    146、 our approach dramatically increases the potential length and complexity of a password. ”可知,与其他方法相比,我们的方法大大增加了密码的潜在长度和复杂性。in comparison/contrast to:与相比,它是固定短语。故填comparison/contrast。【74题详解】根据文章第五段的“As users draw a shape or pattern on the screen, we track their fingers, recording the directions and sp

    147、eed. ”可知,当用户在屏幕上绘制形状或图案时,我们会跟踪他们的手指,记录方向和速度。speed指手指移动的速度,即“手指多快地移动”,使用how修饰quickly可以表达这样的意思。故填how。【75题详解】根据文章第六段的“The key to improving security using one or more fingers is to make a design that is not easy to guess. ”可知,使用一个或多个手指来提高安全性的关键是设计出一个不容易猜测到的图案。即使用一个或多个手指设计出一个不容易猜测到的图案对于提高安全性来说是很重要的。be of

    148、 great importance/significance to:对来说是重要的。故填importance/significance。76题详解】根据文章第七段的“Even a relatively simple symbol, like an eighth note, can be drawn in so many different ways that calculating the possible variations is computationally intensive and consumes plenty of time. ”可知,即使是相对简单的符号(如八分音符),也可以

    149、用多种不同的方式绘制,以至于计算可能的变化量会占用大量计算时间。将calculating the possible variations转换为同义表达the calculation of the possible variations。故填calculation。【77题详解】根据小标题“REPLACING MORE THAN ONE PASSWORD(替换一个以上的密码)”可知,替换replacing可以使用taking the place of。故填Taking。【78题详解】根据文章第八段的“Unappeared to be easier to remember multiple ges

    150、tures than it is to recall different passwords for each site. ”可知,与为每个站点调用不同的密码相比,记住多个手势似乎更容易。即为每个站点调用不同的密码相比记住多个手势似乎更难。故填difficult。【79题详解】根据文章第九段的“People spent 42 percent less time generating gesture credentials than people we studied who had to make up new passwords.”可知,与创建新密码的人相比,人们花在生成手势图形上的时间减少

    151、了42。即与使用生成手势图形相比,创建新密码所花的时间要多42。表示“创建”可以使用create/invent/generate/produce,用在have sth done中。故填created/invented/generated/produced【80题详解】根据文章最后一段的“Gesture-based interactions are popular and prevalent on mobile platforms, and are increasingly making their way to touchscreen-equipped laptops and desktops

    152、. ”可知,手势感应在移动平台上很流行,并且越来越多地应用于配备触摸屏的笔记本电脑和台式机。表达“popular and prevalent(受人欢迎并流行)” 可以使用短语gaining currency/popularity。故填currency/popularity。第五部分: 书面表达(满分25 分)81.阅读下面文字,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。As many as one in seven recent graduates in Britain may have cheated by using essay mils (论文工坊) during the last fo

    153、ur years, according to a recent study. Essay mills, also known as “constrict cheating”, refers to companies offering essay-writing services for a fee which is hard to-spot since the essays are written by humans or even tailored. Some British universities have seen decline in transitional plagiarism

    154、(剿窃) but this is now being replaced by constrict cheating, figures show.Experts have warned that essay mills have become more common, not only in Britain, but also across the world in recent years, with labor being outsourced to unemployed university graduates in counties like Kenya, India and Pakis

    155、tan. Dr. Irene, academician manager at Coventry University and vice president European Network for Academic Integrity, said these figures are just the tip of the iceberg since so many instances go unnoticed. She added that students are being “bombarded (轰炸)” with advertisements for essay mills on so

    156、cial media as well as on campus.The number of students using essay mills at different British universities写作内容1.以大约30词概括所给文字和图表的内容;2.简述“论文工坊”可能造成的影响(至少两点);3.就如何应对“论文工坊”,提出你的建议(至少两点)。写作要求1.写作过程中不能直接引用原文语句;2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;3.不必写标题。评分标准内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。_【答案】Essay mills have been uncovered as a new

    157、 global way of academic cheating in universities,especially in Britain, where the number of students involved have multiplied in the last four years, greatly concerning educational experts.The rise of essay mills does great harm to the development of students as well as the universities concerned. S

    158、tudents who take such a shortcut dont really acquire the knowledge and skills standardized for their graduation and future work. Therefore, the reputation of the universities will be spoiled in the long term, less able to carry out their functions of education and research.In my opinion, essay mills

    159、 must be cracked down on. First and Foremost, universities must introduce; new strategies accordingly to strengthen supervision and regulation. Meanwhile, the government is supposed to provide legal support and technological assistance. Last but not least, students should remember“no pains, no gains

    160、, trying to resist the temptation and develop their awareness of honesty and striving.【解析】【分析】这是一篇读写任务。【详解】第一步:审题。审题的目的是获取重要信息。通过审题我们可以确定几个方面的信息。第一,1.以大约30词概括所给文字和图表的内容;2.简述“论文工坊”可能造成的影响(至少两点);3.就如何应对“论文工坊”,提出你的建议(至少两点)第二,人称为第三人称。第三,时态以一般现在时主。第二步:布局段落,确定主要段落,次要段落,段落数量。这篇写作段落数量为三段。第一段以大约30词概括所给文字和图表的

    161、内容。第二段,简述“论文工坊”可能造成的影响(至少两点)。第三段,就如何应对“论文工坊”,提出你的建议(至少两点)。第三步:确定关键词汇和短语:academic cheating, do great harm to, take such a shortcut, acquire the knowledge and skills standardized for their graduation and future work, carry out, strengthen supervision and regulation, resist the temptation.第四步:确定较为高级的句子

    162、:who 引导的定语从句Students who take such a shortcut dont really acquire the knowledge and skills standardized for their graduation and future work.现在分词作状语Last but not least, students should remember “no pains, no gains, trying to resist the temptation and develop their awareness of honesty and striving.第五

    163、步:连句成文,注意使用恰当的连接词进行过渡衔接:Therefore, First and Foremost, Meanwhile, Last but not least.第六步:注意书写,保持卷面整洁,避免划线,乱擦。【点睛】文章思路清晰,语言规范,段落整齐,语篇连贯,层次清晰。使用了较为高级的句式:who 引导的定语从句Students who take such a shortcut dont really acquire the knowledge and skills standardized for their graduation and future work.现在分词作状语Last but not least, students should remember“no pains, no gains, trying to resist the temptation and develop their awareness of honesty and striving.高级句式的应用提升了写作的档次,整个短文显示出了作者高水平的英语表达能力。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省扬州中学2020届高三英语6月模拟考试试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562971.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1