分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 32

类型江苏省清江中学2019-202学年高一12月月考英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:563076
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:32
  • 大小:200.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省清江中学2019-202学年高一12月月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 清江 中学 2019 202 学年 12 月月 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、江苏省清江中学2019-2020高一年级第二次检测英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时, 先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试巻上的答案转涂到答题纸(卡)上第一节 (共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)I.What time will the speakers go to the cinema?A.At 10:00. B.At 8:30. C.At 5:00.2.How does the woman pay for college?A.She has a part-time job.B.She has received a scholarship.C.

    2、Her parents are paying for it.3.How much money will the woman lend the man?A.$2,000. B.S1,200. C.$8004.What is the probable relationship between the speakers?A.Husband and wife. B Mother and son. C.Father and son.5.Who got a fever last night?AThe woman. B.The womans sister. C.The womans mother.第二节(共

    3、15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料, 回答第6、7题。6.What are the speakers talking about?A.The weather. B .Outdoor activities. C.Plans for the weekend.7.What will the weather be like on Saturday?A. Windy. B.Rainy. C.Sunny.听第 7段材料, 回答第8、9题8.What present did Mary give the man?A.A purple sweater. B.A Japanese camera

    4、. C.A brown jacket.9.What does the man like?A.Books on Africa. B.Travel films. C.Pens.听第8段材料 回答第 10至 12题。10.What is the scarf made of?A.Wool. B.Silk. C.Nylon.11.What does the woman choose to go with the scarf?A.A jacket. B.A sweater. C.A coat.12.What does the man advise the woman to wear?A.A necklac

    5、e. B.A hairpin(发卡). C.A pair of earrings.听第9段材料,回答第13至16题.13.How long will the course run this year?A.Six weeks. B.Eight weeks. C.Seven weeks.14.What was n problem last year?A.There is nothing to do on rainy days.B.Few people wanted to attend.C.There were not enough workers.15.What will children do

    6、this y.ear?A.Learn to take care of others.B.Take part in a talent show.C.Do sports such as rock climbing.16.For which age group is the course designed?A.Children aged eight to thirteen.B. Teenagers over thirteen.C. Children under eight.听第10段材料,回答第17至20题17.What findings have been reported in the jour

    7、nal,Nature?A.Western eating habits are bad.B.Western eating habits have changed.C.Western eating habits have spread all over the world.18.Which one of the following things is NOT high in the Western diet,according to the article?A.Sugar. B.Oil. C.Salt.19.What health problem do people who are overwei

    8、ght get easily?A.Headache. B.Heart disease. C.Stomach illness.20.What is a possible solution to the problem,according to Mr.Tillman?A.Losing weight. B.Eating less meat. C.Avoiding Western eating habits.第二部分:阅读理解(共10小题:每小题2分,满分20分)请认真阅读下列短文,从短文各题所给的A、BC、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.AFood serves as a for

    9、m of communication in two fundamental ways. Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust. Food can also have a specific meaning,and play a significant role in a family or cultures celebrations or traditions. The foods we eatand when and how we eat themare

    10、 often unique to a particular culture or may even differ between rural (农村的) and urban areas within one country.Sharing bread,whether during a special occasion (时刻) or at the family dinner table, is a common symbol of togetherness.Many cultures also celebrate birthdays and marriages with cakes that

    11、are cut and shared among the guests. Early forms of cake were simply a kind of bread, so this tradition has its roots in the custom of sharing bread.Food also plays an important role in many New Year celebrations.In the southern United States,pieces of corn bread represent blocks of gold for prosper

    12、ity (兴旺) in the New Year.In Greece,people share a special cake called vasilopita. A coin is put into the cake,which signifies (预示) success in the New Year for the person who receives it.Many cultures have ceremonies to celebrate the birth of a child,and food can play a significant role.In China,when

    13、 a baby is one month old,families name and welcome their child in a celebration that includes giving redcolored eggs to guests.In many cultures,round foods such as grapes,bread,and moon cakes are eaten at welcome celebrations to represent family unity.Nutrition is necessary for life,so it is not sur

    14、prising that food is such an important part of different cultures around the world.1. According to the passage,sharing bread_A. can help to develop unityB. is a custom unique to rural areasC. indicates a lack of foodD. has its roots in birthday celebrations2. What is the passage mainly about?A. The

    15、custom of sharing food.B. The importance of food in culture.C. The role of food in ceremonies.D. The specific meaning of food.3. The author explains the role of food in celebrations byA. making comparisonsB. using examplesC. analyzing causesD. describing processes【答案】1. A 2. B 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章

    16、主要讲的是食物和文化的关系,不同的文化里包含着不同的饮食传统和庆祝方式。食物通过两种基本的方式在扮演着沟通的角色:分享面包或其他食物是人类共同的传统,可以促进团结和信任;食物也可以有特定的含义,在家庭或文化的庆祝活动以及传统中起着重要的作用。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的“Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust.(分享面包或其他食物是人类共同的传统,可以促进团结和建立信任。)”可知,分享面包可以促进团结。故选A项。【2题详解】主旨大意题。根据全文内

    17、容,尤其是最后一段中的“Nutrition is necessary for life,so it is not surprising that food is such an important part of different cultures around the world.(营养是生命所必需的,所以食物是世界各地不同文化的重要组成部分也就不足为奇了。)” 可知文章主要讲的是食物在文化中的重要作用。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据第三段中的“In the southern United States,pieces of corn bread represent blocks o

    18、f gold for prosperity in the New Year. In Greece,people share a special cake called vasilopita. A coin is put into the cake,which signifies (预示) success in the New Year for the person who receives it.(在美国南部,玉米面包代表着在新的一年里象征繁荣的黄金块。在希腊,人们分享一种叫做瓦西里皮塔的特殊蛋糕。蛋糕里放一枚硬币,这意味着收到硬币的人在新的一年里会取得成功。)”,由此判断出作者主要使用了举例

    19、的方法来解释食物在庆祝活动中的角色。故选B项。【点睛】本篇题目的设置主要考查考生对细节的理解能力和对文章大意的把握,做细节理解题,需要快速从文章中找到有用的信息。如第1小题,由问题中的关键词“sharing bread”可定位至第一段中的“Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust.”。可知,分享面包可以促进团结。故选A项。BWhen a big exam is coming up, you probably feel anxious about any wa

    20、sted time and want to begin school as soon as you probably can.But tens of thousands of British high school students will soon be getting up later. Theyre taking part in a new experiment by Oxford University to see if later classes can improve their exam results.Grades 10 students in the UK have to

    21、take the nationwide General Certificate of Secondary Education (GCSE) exams. They have to pass these exams in order to study more advanced courses, and later apply for universities.The Oxford University project means that GCSE students from more than 100 schools across England will start school at 1

    22、0 am, more than one hour later than the current start time (8:50 am).The project is based on scientific evidence that teenagers are “out of sync(同步)” with traditional school hours, the Telegraph reported. And what they need is more sleep in the morning.“We know that something funny happens when your

    23、e a teenager, in that you seem to be out of sync with the world,” said professor Colin Epsie, who is leading the study. “Your parents think its because you are lazy and opinionated(固执己见的)and everything will be OK if you could get to sleep earlier. But science is telling us that teenagers need to sle

    24、ep more in the mornings.”Everyone follows a natural cycle of sleep and wakefulness. Biology has decided that teenagers go to sleep around midnight and dont feel fully awake until 9-10 am, according to scientists. Thats two hours later than adults. And their body clocks stay like this until the age o

    25、f around 21 for males, and 19 for females.“Society provides school for learning, but the brain provides sleep. So we are exploring the possibility that if you delay the schools start time until 10 am, that will improve learning performance,” said Epsie.The results could be positive, based on previou

    26、s studies.An early study at the UKs Monkseaton High School in 2009 found that starting an hour later improved grades in core subjects by 19 percent.The Oxford project is expecting to publish the results in 2018. Its time to wait and see whether scientists will give us an excuse to get up late.4. Acc

    27、ording to the article, students who take part in the Oxford University project_.A. will start school one hour earlierB. will be guaranteed more sleeping time in the morningC. will perform better academically than those who dont participateD. will no longer have to take GCSE exams5. We can infer from

    28、 the article that _ .A. children and adults have different natural cycles of sleep and wakefulnessB. getting up late is a sign of laziness in the eyes of most British parentsC. the Oxford University project is targeted at all British high schoolsD. there is still no scientific evidence that supports

    29、 a late school start time6. What is the authors attitude toward the Oxford University project ?A. CriticalB. UninterestedC. OptimisticD. Doubtful7. Whats the best title of the article ?A. Its never too late to learnB. An excuse to get up lateC. The later you get up, the better youll learnD. Wake up

    30、late to excel【答案】4. B 5. A 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了牛津大学的一个项目,来自英国100多所学校的GCSE学生将在上午10点上学,比现在的上学时间晚一个多小时。项目结果表明这样做对于成绩的提高很有帮助,但是原因有待进一步研究。【4题详解】细节理解题。根据第四段中的“The Oxford University project means that GCSE students from more than 100 schools across England will start school at 10 am, more than

    31、one hour later than the current start time (8:50 am).(牛津大学项目意味着来自英国100多所学校的GCSE学生将在上午10点上学,比现在的上学时间,也就是上午8:50,晚一个多小时。)”可知,牛津大学项目就是让学生晚一个多小时上学,也就意味着学生在早上有更多的睡眠时间。故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第七段中的“Biology has decided that teenagers go to sleep around midnight and dont feel fully awake until 9-10 am, according

    32、to scientists. Thats two hours later than adults.(据科学家称,生物学已经决定,青少年在午夜左右入睡,直到上午9点到10点才感到完全清醒。比成年人晚两个小时。)”可以推理出,青少年和成年人的睡眠和醒来的时间循环是不同的,故选A项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段“The results could be positive, based on previous studies.(根据先前的研究,结果可能是积极的。)”中的“positive(积极的)”可以推理出,作者是对牛津大学的项目持乐观的态度。故选C项。【7题详解】主旨大意题。文章主要讲了

    33、牛津大学的项目:让孩子上学时间推迟一个多小时。结果表明对于成绩的提高很有帮助。再根据倒数第二段“An early study at the UKs Monkseaton High School in 2009 found that starting an hour later improved grades in core subjects by 19 percent.(2009年,英国蒙克塞顿高中的一项早期研究发现,推迟一小时,核心科目的成绩提高了19%。)”以及作者的积极态度都表明早上晚起一会儿去上学会提高成绩。D项Wake up late to excel(晚起会胜过平时)符合文章大意,

    34、可作最佳标题。故选D项。【点睛】主旨大意题解题技巧(1) 要在阅读原文基础上,仔细考虑选项是否与文章主题有密切联系;(2) 再看选项对文章的概括性或覆盖面如何;(3) 要注意题目是否过大或者过小;(4) 要避免下列三种错误:概括不够(多表现为部分代整体,导致范围过小)、过度概括(多表现为扩大范围)、以事实、细节代替抽象概括的大意。如第4小题,选择最佳标题,需要判断文章的主旨大意。文章主要讲了牛津大学的项目:让孩子上学时间推迟一个多小时。结果表明对于成绩的提高很有帮助。再根据倒数第二段中关于2009年英国蒙克塞顿高中的一项早期研究的结果:推迟一小时,核心科目的成绩提高了19%以及作者的积极态度都

    35、表明早上晚起一会儿去上学会提高成绩。D项Wake up late to excel(晚起会胜过平时)符合文章大意,与文章主题有密切联系,故选D项。CWeve all heard the quote, “Be Kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.”My husband and son died within two years of each other. From my personal experience, I believe that if we arent careful, grief can become a r

    36、ather self-involved process in which we can become so focused on our own suffering that we miss the opportunity to connect with, and possibly bring comfort to, someone else who may be going through a similar experience.Six months after my husband died, I was sinking in the quicksand of grief. I coul

    37、d not pull myself out of the misery. In that moment, I actually believed that my life was more difficult than anyone else around me. Life handed me a perfectly wrapped lesson that opened my eyes to the fact that through my suffering I had allowed myself to become blinded by my self-pity.The lesson p

    38、resented itself in a health crisis. I had complications(并发症) from a surgical procedure and ended up being hospitalized for four days. I was in an extreme amount of pain during this time. Between the physical pain and the emotional pain of grief, I was an absolute mess.I should also tell you that I a

    39、m a Registered Nurse. As a nurse, it is hard to be on the receiving end of medicine as the patient. The first three nights that I was in the hospital, the same nurse took care of me. She was young, maybe in her mid to late 20s, and she hardly interacted with me at all the first two nights, other tha

    40、n to give my medications as scheduled. She obviously had no idea how much emotional pain I was in. How hard is it to ask your patient how shes feeling? I wrote her off as a bad nurse who had little empathy, and remained absorbed in my own emotional and physical pain. The third night the young nurse

    41、was a little more talkative. She asked me how I was feeling (finally!). I told her that I was struggling with depression and grief because my husband had died in an airplane accident. She looked at me and told me that her husband had died too, just two months earlier. I was stunned. Speechless. Shoc

    42、ked.Never, in any of the possibilities that my mind entertained of why this nurse was so stand-offish with me, did I even consider that she might be in the same pain I was. Not only was she grieving as I was, but she was having to take care of me, instead of caring for herself and her family.We went

    43、 on to talk and share our stories about our late husbands and children. I like to think that we helped each other a bit that night. We had much more in common than I would have believed. We were both widowed single moms with young children, and nurses. But, that was where the similarities ended. Her

    44、 husband had no insurance policy. She had very little family support. She was working paycheck to paycheck to support her boys. I was humbled. I realized how much I had to be grateful for. And, frankly, I never saw life the same way after this experience.This experience was a life-changing event for

    45、 me. I had always prided myself on being an empathetic person, but I realize now that I had not really understood what being empathetic meant. To truly be empathetic, you must be able to see beyond your own pain to be witness to the pain. I never looked at another person in the same way after this e

    46、xperience. I thank death for very few things. The gift of empathy for my fellow man, and understanding that we all suffer in ways that arent always visible, are presents from death that I will always be grateful for.Always take the time to be kind. Even when youre suffering with your own pain. And d

    47、ont assume that someone else has it easier than you. You never know the battles someone else is fighting.8. What can be learned from the underlined sentence in para3?A. Self-pity always brings about selflessness.B. Self-pity always results in selfishness.C. Selflessness often brings out blindness.D.

    48、 Selfishness can prevent self-pity.9. Why did the author regard the nurse as a bad one at first?A. The nurse treated her abruptly.B. The nurse didnt offer medications on time.C. The nurse seldom communicated with her.D. The nurse was irresponsible.10. Which one is closest to the meaning of the word

    49、humbled?A. beatenB. ashamedC. defeatedD. depressed11. Which of the following can best serve as the title of the passage?A. Every bean has its black.B. Let bygones be bygones.C. Stand in others shoes.D. Misfortunes never come singly.【答案】8. B 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要介绍作者通过自己的经历感悟到每个人都可能有痛苦

    50、的时候,我们都要学会理解别人的痛苦和挣扎。作者丈夫去世后,她沉浸在悲伤中。在一次住院经历中遇到一位有相似经历的护士,作者发现这个护士比她还要不幸,作者对自己之前的自怜自艾感到很羞愧。【8题详解】词句猜测题。划线句意为“生活给了我一个极好的教训,让我看到了这样一个事实:在我的痛苦中,我被自怜蒙蔽了双眼。”,根据第二段中的“From my personal experience, I believe that if we arent careful, grief can become a rather self-involved process in which we can become so

    51、focused on our own suffering that we miss the opportunity to connect with, and possibly bring comfort to, someone else who may be going through a similar experience.(从我个人的经验来看,我相信如果我们不小心的话,悲伤会让我们变得相当自我,在这个过程中,我们变得如此专注于自己的痛苦,以至于我们错过了与可能经历类似经历的人联系的机会以及安慰他们的机会。)”可知,作者从自己的经历中接受了教训,画线句中的“我被自怜蒙蔽了双眼”意思就是我太

    52、过于沉迷自己痛苦,忽略了身边人的感受,也就是说自怜总是导致自私。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第五段“.she hardly interacted with me at all the first two nights, other than to give my medications as scheduled.(前两天晚上,除了按时给我吃药外,她几乎不跟我交流。)”及“How hard is it to ask your patient how shes feeling? I wrote her off as a bad nurse who had little empathy,

    53、and remained absorbed in my own emotional and physical pain.(问你的病人感觉如何有多难?我把她当作一个没有同情心的坏护士,我一直沉浸在自己的情感和身体上的痛苦中。)”可知,作者认为这个护士应该多跟她交流,问问她的感受,所以作者起初认为这个护士不好的原因就是这个护士除了按时给她吃药外,并没有其他交流。故选C项。【10题详解】词句猜测题。根据倒数第三段中的“Her husband had no insurance policy. She had very little family support. She was working pay

    54、check to paycheck to support her boys.”可知,她丈夫没有保险,家里经济来源很少,她就靠着一点工资养活孩子。作者发现这个护士比她还要不幸,作者有很多可以感激的事情,作者感到羞愧。可知,“humbled”意为“羞愧的”。因此B选项“ashamed羞愧的”与“humble”同义,故选B项。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一句“Weve all heard the quote, Be Kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.(我们都听过这样一句名言:“仁慈点,因为你遇到的每个人都在打一场艰难的

    55、战斗。”)”和最后一段第一句“Always take the time to be kind.(要善待他人。)”可知,文章告诉我们要善良,要多理解别人的感受。Stand in others shoes意为“站在别人的立场上”,符合文章主旨,是最合适的标题。故选C项。【点睛】社会文化类阅读理解文章属高考常选材料之一。这类文章常涉及历史、文化、法制、宗教等方面的文学艺术、发明创造、文化遗产保护、宗教与文化、风俗与习惯、道德与法制、中外文学名著节选等等。这类材料的命题点往往落在主旨大意题、事实细节题上。DYoung American adults own smartphones at a highe

    56、r rate than any other age group.Researchers from Duke University wanted to see if using the smartphone with a low-cost weight-loss App might help young adults in the US who are overweight. If youre rooting for smartphones to solve all our health problems,youre not going to like what the researchers

    57、found.The smartphone App doesnt help young adults lose any weightThe study looked at 365 young adults aged 18 to 35.A third of the young adults used an Android App created for the study,which not only tracked their calories,weight and exercise but also offered interactive features like goal setting.

    58、games and social support.Another third of the young adults received six weekly personal coaching courses,followed by monthly phone follow-ups.Plus,this personal coaching group was also encouraged to track thcir weight, calories and exercise by smartphones.The last third of young adults were put into

    59、 a control group and given three necessities on healthy eating and exercise-nothing else.Researchers tracked the young adults progress after six months,one year and two years. The personal coaching group lost more weight than the other two groups at the six-month mark, but that lead(领先)disappeared a

    60、t the one-and two-year follow-up.As for the group using the smartphone App,their average weight loss was never more than the other two groups. Lead author Laura Svetkey says that she and her colleagues were both surprised and disappointed at the results.“Given the power of cell phone apps and the po

    61、pularity of these health and fitness apps,we thought this might be good to provide an effective solution at a low cost,”says Svetkey.But Svetkey says its difficult to get the same level of intensity(强度)in an App that you might get through personal coaching,Plus,she says,people tend to stop using wei

    62、ght-loss apps after a while.There are good reasons to help young adults control their weight.Weight gain during the young adult years is associated with a variety of health problems later in life,including metabolic syndrome and cardiovascular disease.Since I am a young American adult who uses a pop

    63、ular weight-loss App on my iPhone,I wonder if there is any real harm in using one of these apps,even if they arent proven effective in research studies.So I turn to Svetkey.She says,These study results arent the reason to give up hope about the potential for weight-loss apps,but instead are the reas

    64、on to strengthen research efforts.More work is needed to understand how to use the technology and show its strengths in a way that will lead people to change their eating and exercise behaviors.”12. The underlined partrooting for”in Paragraph 2 is closest in meaning to“.A. dislikingB. supportingC. q

    65、uittingD. doubting13. From the passage we know that in the studyA. the group using the smartphone App lost the most weightB. participants in the control group failed to lose weightC. all participants surveyed gains weight two years laterD. the personal coaching group was more successful at the six-m

    66、onth mark14. Which of the following does Laura Svetkey agree with?A. Weight-loss apps in smartphones are an effective solution to over-weight people.B. Compared with weight-loss apps,personal coaching is more effective.C. Being overweight will cause serious diseases to people.D. People should have c

    67、onfidence in weight-loss apps all the time.15. From the last paragraph,we can infer thatA. there is a long way to go to help people lose weight with technologyB. people should eat less and exercise moreC. people are advised to give up using weight-loss appsD. the more advanced technology is,the more

    68、 benefits people will get【答案】12. B 13. D 14. B 15. A【解析】分析】这是一篇说明文。智能手机中的一个低成本的减肥程序或许可以帮助美国超重的年轻人。来自杜克大学研究者对此进行了研究,结果显示使用软件减肥比请私教减肥的效率低。研究人员表明用技术帮助人们减肥还有很长的路要走。12题详解】词句猜测题。根据第二段中的“If youre rooting for smartphones to solve all our health problems, youre not going to like what the researchers found. T

    69、he smartphone App doesnt help young adults lose any weight.(如果你支持用智能手机来解决我们所有的健康问题,你不会喜欢研究人员的发现。智能手机应用程序并不能帮助年轻人减肥。)”可知不喜欢研究人员的结果的论断就是“支持手机能解决我们的健康问题”。因此“rooting for”意为支持。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段“The personal coaching group lost more weight than the other two groups at the six-month mark, but that le

    70、ad disappeared at the one-and two-year follow-up.(在六个月时,私人教练组比其他两个组减重更多,但在一年和两年的随访中,这一领先优势消失了。)”可知,私人教练在六个月训练中更成功。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据第四段“Svetkey says its difficult to get the same level of intensity in an App that you might get through personal coaching. Plus, she says, people tend to stop using we

    71、ight-loss apps after a while.(Svetkey说,在一个应用程序中,很难获得与私人教练相同的强度。另外,人们往往会在一段时间后停止使用减肥应用程序。)”可知Svetkey认为使用应用程序很难获得与私人教练相同的强度,由此可推理出,Svetkey认为私人教练比减重软件更有效。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段内容,尤其是“More work is needed to understand how to use the technology and show its strengths in a way that will lead people to c

    72、hange their eating and exercise behaviors.”可知,人们需要做更多的工作来了解如何使用技术,并以一种能够引导人们改变饮食和锻炼行为的方式展示其优势。由此可推断出,用技术帮助人们减肥还有很长的一段路要走。故选A项。【点睛】本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,词义猜测题,推理判断题。做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案。一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测。第二节(共五小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 有两项为多余选项Fraser I

    73、slandFraser Island,off the east coast of Australia,is an amazing sight.Waves of clear water crash onto the white sandy beaches.The people who first lived there called it Kgari. It means paradise(天堂),and thats exactly what it is.Fraser Island is a World Heritage Site(世界遗产保护区)because of its unique nat

    74、ural surroundings. _16_It has more sand than the Sahara Desert.Huge sand dunes(沙丘) move slowly across the island with the wind.In the valleys between the sand dunes arefreshwater lakes. _17_The island has everything-over 120km of clean beaches,rainforests,and rare birds and animals. _18_You need thi

    75、s type of vehicle because you have to drive through sand.There are no roads on Fraser Island._19_Even airplanes land on the sand.Its described as one of the most beautiful drives in the world.If you plan on staying overnight,you must camp out in a tent,as there are few places to stay on the island.

    76、_20_Fraser Island is a beautiful and unique place.With everything so naturally beautiful,it will not be around forever.Everyone should see it once in their lifetime.A. It is the largest sand island in the world.B. You have to drive on the beach along the ocean.C. Today the island is a popular touris

    77、m destination.D. All hills on the island form through sand blowing.E. There are only 360 people living there,and just a few hotels.F. There are over 100 of these small,clean lakes all over the island.G. To see all the beauty on the island,you can rent a four-wheel-drive vehicle.【答案】16. A 17. F 18. G

    78、 19. B 20. E【解析】【分析】这是一篇说明文。本文介绍了位于澳大利亚东海岸的弗雷泽岛的美丽景观。它因其独特的自然环境而成为世界遗产;岛上有超过120公里的干净海滩,还有雨林、珍稀鸟类和动物;这里还有美丽的驾车路线。【16题详解】下一句提到“这里的沙比撒哈拉沙漠还多。”联系下文,A选项“它是世界上最大的沙岛。”切题。该选项中的it和下一句中的it都是指的Fraser Island。故选A项。【17题详解】上一句提到“在沙丘之间的山谷里有淡水湖。”承接上文,F选项“岛上有100多个这样干净的小湖泊。”符合语境。故选F项。【18题详解】下一句提到“你需要这种车,因为你必须在沙地上开车。”联

    79、系下文,G选项“要想看到岛上所有的美景,你可以租一辆四轮驱动的汽车。”符合上下文语境。下一句中的“this type of vehicle”指代的就是G选项中的“a four-wheel-drive vehicle”。故选G项。【19题详解】上一句提到“弗雷泽岛上没有公路。”,承接上文,B选项“你不得不沿着海边开车。”符合逻辑,两句是因果关系。故选B项。【20题详解】上一句提到“如果你打算过夜,你必须在帐篷里露营,因为岛上几乎没有地方可以住”,承接上文,E选项“只有360人住在那里,并且只有几家旅馆”用来进一步说明岛上几乎没有地方可以住的原因。故选E项。【点睛】七选五的解题技巧之一是根据上下文

    80、词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。如第1小题,所填A选项中的“it”和下一句中的it都是指的Fraser Island。第三节课外阅读(共五小题,每小题1分,满分5分)根据课外阅读内容,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项。21. What kind of dog did the gold-seekers want?They wanted_A. heavy dogsB. small dogs with furry coatsC. strong long-hair

    81、ed dogsD. fierce dogs good at fighting22. Bucks trying to be the new lead-dog proves all that all that is in his nature except_A. intelligenceB. ambitionC. hard workD. timidness23. Buck won the battle for survival because of his_A. imaginationB. strengthC. experienceD. courage24. Buck soon learned t

    82、hat Perrault and Francois_A. were as bad as the fat man who hit him with a clubB. liked him as much as Mr.Miller didC. were fair and honest manD. only knew how to make dogs work for them25. The fat man cruelly beat Buck with a club to_A. make him unconsciousB. punishC. kill him for his rageD. make h

    83、im obey【答案】21. C 22. D 23. A 24. C 25. D【解析】本文选自野性的呼唤,是美国作家杰克伦敦的代表作。这部作品主要讲述了巴克原是米勒法官家的一只爱犬,经过了文明的教化,一直生活在美国南部加州一个温暖的山谷里。后被卖到美国北部寒冷偏远、盛产黄金的阿拉斯加,成了一只拉雪橇的狗,经历了种种磨难而生存了下来。作者写这篇文章就是为了展示狗是如何像人类一样学会适应新生活的。【21题详解】细节理解题。根据野性的呼唤可知,淘金者想要强壮的长毛狗。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据野性的呼唤可知,巴克想成为新的领头羊,这证明了它的天性中有聪慧,有抱负,勤劳。D项(胆小)不

    84、是对巴克的正确描述。故选D项。【23题详解】细节理解题。根据野性的呼唤可知,巴克因为没有野外生活的经历所以不像皮茨那么有经验,但是巴克具有充分的想象力,它与其它的狗一样具有天生搏斗的才能,它凭借想象力和头脑在这个荒蛮的社会中一直战斗着。巴克因为它的想象力赢得生存之战。故选A项。【24题详解】细节理解题。根据野性的呼唤可知,见到Perrault和Francois后,巴克很快就意识他们为人不错,沉稳可靠,他们对狗的习性了如指掌。由此可知,巴克很快就意识到Perrault和Francois都是正直、诚实的人,故选C项。【25题详解】细节理解题。根据野性的呼唤可知,那个胖子用棍子狠狠地打巴克是为了驯服

    85、它,故选D项。第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面坦文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。I took my 10-year-old daughter to the Hollywood sign last week.On clear days,we can see it from our house,and weve always talked about hiking there.Weve gotten better at these sorts of _26_ . I hav

    86、e become more patient.She _27_ scares any more.And though she is brave by nature, it still _28_ practice.So,every few weeks,we plan an outing,and we _29_ourselves for bravery. We have _30_the Grand Canyon,canoed(独木丹)whitewater rapids,and snorkeled(潜水)with sharks.Playing video games together with you

    87、r_31_at home would be easier and safer but your children_32_need to get close to nature and learn to manage outside challenges.After our climbing my daughter _33_pictures to her friends.A few were wide-eyed at the _34_of the cliff(悬尾)and asked, “Arent you afraid of being injured?She said,No.Adventur

    88、es are worth the mishaps(不幸事故). Its clearly a(n)_35_ phrase,and I am not sure if she entirely understards what it means. But I am _36_that her brain is starting to work that way.She is beginning to understand the _37_these adventures can bring her._38_ our weekend activities are mostly about the phy

    89、sical,they really do much good to the change of my daughters characters.To overcome the challenges shell _39_,my daughter needs courage and perseverance(毅力) and other good characters.I want to_40_ adventures to make her well prepared for both physical and mental challenges.Though I am proud when she

    90、 climbs a high rock or surfs a big wave,_41_ compares to how I feel when she draws on bravery_42_the adventure.As a child she also gets much fun from these.Sure,_43_ bad things might happen,but the adventures are worth doing.I think that for my kid,she should learn the _44_between risks and adventur

    91、es-avoid risks and seek adventures.Going through adventures she will become _45_to the challenging life in the future.26. A. arrivalsB. performancesC. adventuresD. advantages27. A. seldomB. oftenC. usuallyD. always28. A. takesB. likesC. catchesD. carries29. A. tolerateB. exciteC. testD. value30. A.

    92、replacedB. discoveredC. hikedD. approached31. A. classmatesB. kidsC. partnersD. friends32. A. perfectlyB. mainlyC. reallyD. exactly33. A. gaveB. showedC. lentD. sent34. A. signB. sloganC. markD. sight35. A. embarrassingB. puzzledC. borrowedD. surprising36. A. afraidB. confidentC. happyD. curious37.

    93、A. rewardsB. chancesC. effortsD. goals38. A. OnceB. SinceC. AlthoughD. Unless39. A. presentB. beatC. faceD. ignore40. A. adjustB. useC. turnD. arrange41. A. nothingB. somethingC. anythingD. everything42. A. aboutB. withC. throughD. from43. A. honoredB. unexpectedC. delightedD. imagined44. A. importa

    94、nceB. differenceC. distanceD. balance45. A. accustomedB. availableC. obviousD. necessary【答案】26. C 27. A 28. A 29. C 30. C 31. B 32. C 33. B 34. D 35. C 36. C 37. A 38. C 39. C 40. B 41. A 42. D 43. B 44. B 45. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述我和我的女儿经常去冒险,我们都在这些经历中变得更好。我变得更有耐心。她变得更勇敢,性格也更好。通过冒险经历,她可以做好迎接身体和精神上

    95、的挑战的准备,习惯未来充满挑战的生活。【26题详解】考查名词辨析。句意:我们在这类冒险中变得更好。A. arrivals到达;B. performances表演;C. adventures冒险;D. advantages优势。由上一句“weve always talked about hiking there.”中的hiking意为徒步旅行,这是一种冒险。故选C项。【27题详解】考查副词辨析。句意:她很少再感到害怕了。A. seldom很少;B. often经常;C. usually通常;D. always总是。由上文“Weve gotten better.”可知我们在冒险中变得更好,此句提到

    96、女儿在冒险中的变化,“很少感到害怕”符合女儿的积极变化,因此此空填seldom符合上下文语境。故选A项。【28题详解】考查动词辨析。句意:虽然她生性勇敢,但仍需要练习。A. takes拿;B. likes喜欢;C. catches抓住;D. carries携带。由上文“.though she is brave by nature.”可知虽然她生性勇敢,though引导让步状语从句,可推测出后半句想表达的意思为“但还是需要练习”,take practice意为进行练习,故选A项。【29题详解】考查动词辨析。句意:所以,每隔几周,我们就计划一次郊游,并测试自己的勇气。A. tolerate容许;B

    97、. excite使兴奋;C. test测试;D. value珍视。由下一句中的“We have _5_the Grand Canyon, canoed whitewater rapids, and snorkeled with sharks.(我们曾去大峡谷徒步旅行过,曾泛舟激流,也曾和鲨鱼一起潜水。)”可知这些都是些冒险经历,冒险是为了测试自己的勇气,故选C项。【30题详解】考查动词辨析。句意:我们曾去大峡谷徒步旅行过,曾泛舟激流,也曾和鲨鱼一起潜水。A. replaced代替;B. discovered发现;C. hiked远足;D. approached接近。由下文的并列动词“canoe

    98、d(划独木舟)”和“snorkeled(浮潜)”可知此句介绍了一些冒险经历,hiked the Grand Canyon意为“去大峡谷徒步旅行”符合上下文语境。故选C项。【31题详解】考查名词辨析。句意:在家和孩子们一起玩电子游戏更容易、更安全,但孩子们确实需要亲近大自然,学会应对外界的挑战。A. classmates 同学;B. kids孩子;C. partners伙伴;D. friends朋友。由此句的后半句中的“your children”可知本句提到的对象是孩子们,故选B项。【32题详解】考查副词辨析。句意:在家和孩子们一起玩电子游戏更容易、更安全,但孩子们确实需要亲近大自然,学会应对

    99、外界的挑战。A. perfectly完美地;B. mainly主要地;C. really确实地;D. exactly确切地。分析句子结构可知,此处副词用于修饰动词need,应使用强调副词really表示“确实”,故选C项。【33题详解】考查动词辨析。句意:我们爬山后,我女儿给她的朋友们看了照片。A. gave给;B. showed展示;C. lent借给;D. sent发送。show sth. to sb.意为向某人展示某物,根据上下文语境可知此处是女儿给朋友们看自己去爬山的照片,故选B项。【34题详解】考查名词辨析。句意:有几个人一看到悬崖后就惊讶地问:“你不怕受伤吗?”A. sign标志;

    100、B. slogan标语;C. mark标志;D. sight视线。由“.the cliff and asked”可知是朋友中有几个人一看到悬崖就惊讶地问问题,at the sight of sth. 意为“一看见就”,符合语境,故选D项。【35题详解】考查形容词辨析。句意:这显然是借用的别人的话,我不确定她是否完全明白这句话的意思。A. embarrassing令人尴尬的;B. puzzled困惑的;C. borrowed借来的;D. surprising令人惊讶的。a borrowed phrase意为“借用的话”,由下文“and I am not sure if she entirely

    101、understands what it means.”可知我不确定孩子懂不懂这句话的真正含义,可按逻辑推理出这句话不是孩子自己的话,而是借用的别人的话。故选C项。【36题详解】考查形容词辨析。句意:但我很高兴她是这样想的。A. afraid害怕的;B. confident自信的;C. happy高兴的;D. curious好奇的。由下文“She is beginning to understand the _12_these adventures can bring her.”可知我知道孩子开始明白了冒险能给她带来很多东西,由文章的感情色彩可判断出,我是支持孩子在冒险中成长的,因此我看到孩子也

    102、认同冒险时,我应该是感到很开心的。故选C项。【37题详解】考查名词辨析。句意:她开始明白这些冒险活动能给她带来的回报。A. rewards回报;B. chances机会;C. efforts努力;D. goals目标。由上文孩子说的“Adventures are worth the mishaps.”,可推理出孩子认为冒险活动是值得去做的,因为冒险会给她带来回报。故选A项。【38题详解】考查连词辨析。句意:虽然我们周末的活动主要是身体锻炼,但对我女儿性格的改变确实有很大的帮助。A. Once一旦;B. Since自从;C. Although尽管;D. Unless除非。分析句子结构可知,此处需

    103、要填入连接词连接主句和从句,“我们周末的活动主要是身体锻炼”和“对我女儿性格的改变确实有很大的帮助”之间是让步关系,故选C项。【39题详解】考查动词辨析。句意:为了克服她将要面对的挑战,我女儿需要勇气和毅力以及其他优秀的品质。A. present呈现;B. beat跳动;C. face面对;D. ignore忽视。分析句子结构可知“shell _14_”作the challenges的定语,face challenge意为面对挑战,符合上下文语境,故选C项。【40题详解】考查动词辨析。句意:我想通过冒险让她为身体和精神上的挑战做好充分的准备。A. adjust调整;B. use使用;C. tu

    104、rn转动;D. arrange排列。由句中的“to make her well prepared for both physical and mental challenges.(让她为身体和精神上的挑战做好准备。)”可知是“利用冒险达到这样的目的”,缺少动词“利用”,故选B项。【41题详解】考查代词辨析。句意:虽然当她爬上高高的岩石或冲浪时我感到骄傲,但没有什么能比得上她从冒险中汲取勇气时的感受。A. nothing没有什么;B. something某些事物;C. anything任何事物;D. everything所有事物。根据前半句“Though I am proud when she

    105、climbs a high rock or surfs a big wave,(虽然当她爬上高高的岩石或冲浪时我感到骄傲)”可知后半句表示转折,且分析后半句缺少主语,填“没有什么”,符合文章的感情色彩,故选A项。【42题详解】考查介词辨析。句意:虽然当她爬上高高的岩石或冲浪时我感到骄傲,但没有什么能比得上她从冒险中汲取勇气时的感受。A. about关于;B. with和;C. through通过;D. from从。由空前的“bravery”和空后的“the adventure”,可知此句是从冒险中汲取勇气,draws on sth. from sth.意为“从某事中汲取什么”,故选D项。【43

    106、题详解】考查形容词辨析。句意:当然,意外的坏事可能会发生,但冒险是值得做的。A. honored尊敬的;B. unexpected意想不到的;C. delighted高兴的;D. imagined想象。由空后的“bad things might happen”可知此处应选择合适的形容词修饰bad things,用“意想不到的”最为恰当,故选B项。【44题详解】考查名词辨析。句意:我认为我的孩子应该学会危险和冒险的区别,危险要避免,冒险要探求。A. importance重要性;B. difference差异;C. distance距离;D. balance平衡。由此句中的“avoid risks

    107、 and seek adventures(危险要避免,冒险要探求)”可知这是risk和adventure之间的区别,故选B项。【45题详解】考查形容词辨析。句意:在经历冒险之后,她将习惯于未来充满挑战的生活。A. accustomed习惯的;B. available可用的;C. obvious明显的;D. necessary必要的。become accustomed to意为“习惯于”,此句的主语是she,宾语是the challenging life(充满挑战的生活),根据上下文及作者意图可知选择become accustomed to(变得习惯于)最为恰当,故选A项。【点睛】联系上下文,找

    108、突破口。完形填空每小题的正确答案的根据都是充分的,并且一定可以在短文中找到具体的突破口。这里所说的根据也叫做信息点。如第17小题,draws on sth. from sth.意为“从某事中汲取什么”,由空前的“bravery(勇气)”和空后的“the adventure(冒险)”,可知此句是从冒险中汲取勇气,此句中的信息点有“draws on”,“bravery”,“the adventure”。第二节短文填空(共10小题,每小题1分,共10分)语法填空Once you become addicted to smoking, you may find _46_ difficult for y

    109、ou to quit. Firstly, you may become _47_(physical) addicted to nicotine, one of the hundreds of harmful chemicals that consist in cigarettes. Secondly, you may develop the habit of _48_(smoke) and finally become mentally addicted to it. You may believe that you will only feel good when you smoke and

    110、 may find all kinds of negative emotions in you when you stop smoking.Smoking may have all kinds of harmful _49_ (effect) on the health of both the smokers themselves and non-smokers around them. It not only affects your physical fitness, but also does harm _50_ your heart and lungs and _51_(cause)

    111、a variety of diseases. So, Its important to quit smoking and live a _52_ (healthy) life than before.To quit smoking, you should be well-prepared and make _53_ list of all the benefits you may get after quitting. But _54_ you feel really bad, you should consult a doctor or chemist _55_(seek) some pro

    112、fessional help. Remember, if you keep trying, you will eventually succeed.【答案】46. it 47. physically 48. smoking 49. effects 50. to 51. causes 52. healthier 53. a 54. if 55. to seek【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了戒烟难的原因、吸烟的危害等,建议人们戒烟并给出了方法。【46题详解】考查it作形式宾语。句意:一旦你吸烟上瘾,你可能会发现很难戒烟。分析句子结构可知,空处应用it作形式宾语,真正的宾语是to quit。

    113、故填it。【47题详解】考查副词。句意:首先,你可能会对尼古丁生理上瘾。空处修饰短语become addicted to,故用副词physically,表示“身体上;生理上”。 故填physically。【48题详解】考查非谓语动词。句意:其次,你可能会养成吸烟的习惯,最终在精神上上瘾。空处作介词of的宾语,故用动词-ing形式smoking。故填smoking。【49题详解】考查名词的数。effect为可数名词,又根据空前的all kinds of可知,空处应用名词复数effects。故填effects。【50题详解】考查介词。句意:它不仅影响你的身体健康,还会损害你的心脏和肺。do har

    114、m to.“对有害”,为固定搭配。故填介词to。【51题详解】考查主谓一致。分析句子结构可知,句子的主语为It,和affects,does并列作谓语动词,故谓语动词用第三人称单数形式causes。故填causes。【52题详解】考查形容词的比较级。句意:因此,戒烟并过上比以前更健康的生活是很重要的。根据空后的than可知,空处应用形容词的比较级形式healthier。故填healthier。【53题详解】考查冠词。句意:为了戒烟,你应该做好充分的准备,列出戒烟后可能得到的好处。make a list“列清单”,为固定用法。故填冠词a。【54题详解】考查状语从句。根据句意“但如果你感觉很糟糕,你

    115、应该咨询医生或药剂师,寻求一些专业的帮助。”可知,空处引导条件状语从句,意为“如果”,故填if。【55题详解】考查非谓语动词。句意:但如果你感觉很糟糕,你应该咨询医生或药剂师,寻求一些专业的帮助。分析句子结构可知,空处应用不定式作目的状语。故填to seek。第三节语法知识填空56. There is no school _a students bad behaviour goes unpunished.57. Villagers here depend on the fishing industry,_there wont be much work58. I have got a heada

    116、che.No wonder.You_(work)in front of that computer too long.59. Years ago we didnt know this,but recent science _(show)that people who dont sleep well soon get ill.60. Shakespeares play Hamlet_(make)into at least ten different films over the past years.【答案】56. where 57. without which 58. have been wo

    117、rking 59. has shown 60. has been made【解析】【56题详解】考查定语从句关系词。句意:没有哪所学校能不惩罚学生的不良行为。这是一个定语从句,先行词为school,并且先行词在从句中作地点状语,所以关系词使用where。故填where。【57题详解】考查定语从句。句意:这里的村民依赖渔业,没有渔业就没有多少工作。本句为“介词+关系代词”结构的非限定性定语从句,先行词the fishing industry,指物应用关系代词which,且根据“there wont be much work(不会有太多工作)”句意可知此处为否定,即没有渔业就没有工作的含义。故填w

    118、ithout which。【58题详解】考查时态和主谓一致。句意:我头痛。难怪。你在那台电脑前工作太久了。分析句子可知,“工作”这个动作表示从过去某一时间开始一直延续到现在的动作,所以要用现在完成进行时态have been doing,且主语为you. 故填have been working。【59题详解】考查时态和主谓一致。句意:几年前我们还不知道这一点,但最近的科学研究表明,睡眠不好的人很快就会生病。分析句子可知,最近的科学研究已经是发生在过去的事情,且对现在造成了影响,故应用现在完成时。且主语为recent science,为单数。故填has shown。【60题详解】考查时态和语态。句

    119、意:莎士比亚的戏剧哈姆雷特在过去几年里至少被改编成十部不同的电影。over the past years是现在完成时的标志,且因为“戏剧哈姆雷特”与“制作”之间是被动关系,因此应用现在完成时的被动语态。且主语为Hamlet. 故填has been made。【点睛】现在完成时通常表示过去的动作对现在造成的影响,其结构是have/has done,常见的时间标志词有:already, yet, so far, up to/till now, since, in/during/over the past/last +一段时间。例如:Great changes have taken place in

    120、 our country in the past decades.在过去几十年里我们国家发生了巨大变化。I have not seen you since we last met each other.自我们上次碰面,我已近很久没看到你了。第四部分写作(共三节,满分30分)第一节课文背诵1) _61_with these physical changes,there come many psychological changes.Boys and girls _62_to be different in this _63_Many boys become risk-takers-they wa

    121、nt to find their own limits and the limits of the world around them,but may not have the _64_ to make good choices in their _65_.At the same time,girls often want someone- anyone-to talk to,as they try to deal with their strong feelings.2)Some people in Dover also say that they saw aliens that night

    122、.Its happened to me!said Mrs.Mavis Wood.The aliens took me _66_the UFO so that they could do research on me. Luckily,they returned me home without any _67_The whole experience was terrible! I havent been sleeping well since I returned home.I think Justin was taken away by them,too. When asked about

    123、the _68_that Justin was taken by aliens,Detective Sam Peterson, who has taken charge of the case,told joumnalists,Sometimes people make up such amazing stories. Theres really no hard _69_that aliens took him.So, _70_we have not dismissed the idea,we are looking into other.【答案】61. Along 62. tend 63.

    124、regard 64. wisdom 65. behaviour 66. aboard 67. injuries 68. possibility 69. evidence 70. while【解析】【61题详解】考查副词。句意:伴随着这些生理变化,心理也发生了许多变化。根据上下文语境可知,此处表示伴随,along with意为“伴随着.”,故填Along。【62题详解】考查动词。句意:男孩和女孩在这方面往往不同。下文主要讲男生和女生的不同,由此可判断出此空应为“倾向于”,tend to do意为“倾向于做”,故填tend。【63题详解】考查名词。句意:男孩和女孩在这方面往往不同。根据上文可知,伴

    125、随着这些生理变化,也有许多心理变化。可知此处是指“男孩和女孩在这方面往往是不同的”。in this regard意为“在这方面”,故填regard。64题详解】考查名词。句意:男孩成为冒险者,他们想发现自己的极限和周围世界的极限,但由于不成熟,所以在行为方面的决定还不太明智。由此可推测男孩还没有智慧去做决定。wisdom意为“智慧”,故填wisdom。【65题详解】考查名词。句意:男孩成为冒险者,他们想发现自己的极限和周围世界的极限,但由于不成熟,所以在行为方面的决定还不太明智。根据上文可知,男孩由于不成熟,所以在行为方面的决定还不太明智。behaviour意为“行为”,故填behaviour

    126、。【66题详解】考查介词。句意:外星人把我带上了不明飞行物,这样他们就可以研究我了。根据“so that they could do research on me”,可知外星人把我带上UFO,aboard the UFO意为“登上UFO”,故填aboard。【67题详解】考查名词。句意:幸运的是,他们没有伤害我,把我送回了家。without any injuries意为没有受伤,由any可知空处应填名词的复数形式,且根据上下文可知应填“伤害”,injuries意为“伤害”,是复数概念,故填injuries。【68题详解】考查名词。句意:当被问及贾斯汀被外星人带走的可能性时。由下文彼得森警探向记

    127、者解释可知,此处是记者问警探贾斯汀被外星人带走的可能性,possibility意为“可能性”,故填possibility。【69题详解】考查名词。句意:没有确凿的证据表明外星人带走了他。上文中警探说的有时候人们会编出如此惊人的故事的解释,联系上文,故此句应是没有证据。evidence意为“证据”,故填evidence。【70题详解】考查连词。句意:所以,虽然我们还没有放弃这个想法,但我们正在调查其它分析句子可知,空处应填一个连词连接主句和从句,且主句和从句之间是让步关系,while用于引导让步状语从句,意为“尽管;虽然”,符合上下文语境,故填while。【点睛】联系上下文,找出应填答案的根据。

    128、如第7小题,由空前的any可知空处应填名词的复数形式,且根据上下文可知应填“伤害”,故填injuries。第二节单词拼写71. Lions and house cats evolved from the same_(祖先).72. So far,scientists havent come up with any_(令人信服的)explanation as to why dinosaurs die out.73. You didnt seem very_(热情)about the party;dont you want to go tonight?74. We sat outside in t

    129、he_(灿烂的)sunshine,breathing the fresh country air.75. Thanks to the_(先进)technology,we live in an age of bettered communication.【答案】71. ancestor 72. convincing 73. enthusiastic 74. brilliant 75. advanced【解析】【71题详解】考查名词。句意:狮子和家猫是由同一个祖先进化而来的。the same后加名词。ancestor意为“祖先”,是名词词性,故填ancestor。【72题详解】考查形容词。句意:到

    130、目前为止,科学家还没有找到任何令人信服的解释来解释恐龙为什么会灭绝。形容词修饰名词,explanation为名词“解释”,要用形容词convincing(令人信服的)来修饰。故填convincing。【73题详解】考查形容词。句意:你似乎对聚会不太热情,今晚不想去吗?be enthusiastic about 意为“热衷于”。故填enthusiastic。【74题详解】考查形容词。句意:我们坐在外面灿烂的阳光下,呼吸着新鲜的乡村空气。sunshine为名词“阳光”,要用形容词brilliant(灿烂的)来修饰。故填brilliant。【75题详解】考查形容词。句意:多亏了先进的技术,我们生活在

    131、一个通讯更发达的时代。technology为名词“技术”,要用形容词advanced(先进的)来修饰。故填advanced。第六部分:书面表达(共1题,满分15分)76. 受某英文报的委托,你最近对高中生的英语阅读兴趣做了一次调查。请根据以下信息,用英语为该报写一篇120词左右的短文。短文的标题及首句已为你写好。调查内容:在新闻、故事、科普,学习方法四种英文文章中,学生最喜欢哪一种调查范围:江苏省淮安市的10所中学调查主题:选择各类英语文章人数百分比调查对象:高中生调查人数: 1,000调查方式: 访谈调查结果:(见下图)Reading Interests of Senior Middle S

    132、chool StudentsRecently a survey has been done to find out the reading interests of senior middle school students._【答案】Reading Interests of Senior Middle School StudentsRecently a survey has been done to find out the reading interests of senior middle school students. In this survey, one thousand sen

    133、ior middle school students from ten schools in Huaian City, Jiangsu Province were interviewed. They were asked which they like reading most among the four categories of English articles: news, stories, science articles and articles about learning methods.The survey shows that more than half of the s

    134、tudents like to read news most. Twenty-six percent of the students say that English stories are their favourites. Only seven percent of the students are most interested in reading articles about learning methods. However, the number of students who enjoy reading science articles doubles that of thos

    135、e who prefer reading articles about learning methods.【解析】【分析】本篇书面表达属于图表作文,最近对高中生的英语阅读兴趣做了一次调查,要求考生写一篇调查说明,根据给出的饼状图描述调查结果。【详解】第一步:审题时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般过去时。要求:调查主题、调查对象、调查人数、调查方式、调查结果分析图表:本篇书面表达旨在要求考生准确理解并阐述一个被分割成大小不等切片的饼状图所传达的信息。考生应清楚掌握部分与整体,部分与部分之间的相互关系,这种关系通常是以百分比的数字形式给出的。饼状图反映了江苏省淮安市的10所中学1000名高中

    136、生的关于阅读兴趣的访谈调查结果,从饼状图中我们可以看出喜欢新闻的占比53%,故事的占比26%,科普的占比14%,学习方法的占比7%,可以得出结论,超过一半的学生喜欢阅读新闻类文章,喜欢科普类的占比是学习方法类的两倍。考生需要基本描述图表的内容图表,比较数据,然后得出结论。第二步:列提纲 (重点词组及图表类作文常用表达)重点词组interview; among the four categories of English articles; science articles; articles about learning methods; more than half of; favourit

    137、es; be interested in; the number of; enjoy doing; double; prefer doing图表类作文常用表达1.数据分析常用:(1)the number of.is more than/over.(2)the amount of.increases/grows/rises/goes up to./by.(3)the number of.is similar to/almost the same as/smaller than/below.(4)the amount of.is quite different from./decreases/fa

    138、lls/drops from.to.2.结论或预测常用:From the figures/statistics above,we can conclude/draw a conclusion that.we can estimate that the population/amount of.will increase/drop steadily/gradually/rapidly.第三步:连词成句1. In this survey, one thousand senior middle school students from ten schools in Huaian City, Jian

    139、gsu Province were interviewed. 2. They were asked which they like reading most among the four categories of English articles: news, stories, science articles and articles about learning methods.3. The survey shows that more than half of the students like to read news most. 4. Twenty-six percent of t

    140、he students say that English stories are their favourites. 5. Only seven percent of the students are most interested in reading articles about learning methods. 6. The number of students who enjoy reading science articles doubles that of those who prefer reading articles about learning methods.第四步:连

    141、句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second., And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing, On t

    142、he one hand,On the other hand, Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,清楚的反映了饼状图所示的内容,结论正确,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了较多主从复合句,如:The survey shows that more than half of the students

    143、 like to read news most. 这句话运用了that引导的宾语从句;The number of students who enjoy reading science articles doubles that of those who prefer reading articles about learning methods.这句话运用了两个who引导的定语从句;使用了一些固定词组,如be interested in;the number of;enjoy doing等。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省清江中学2019-202学年高一12月月考英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-563076.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1