江苏省扬州市2020-2021学年高一下学期期末检测英语试题WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 扬州市 2020 2021 学年 一下 学期 期末 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、扬州市2020-2021学年度第二学期期末检测试题高一英语(本试卷满分150分,考试时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man doing?A. Waiting for his flight.B. Picking up the woman.C. Seeing off t
2、he woman.【答案】B【解析】【原文】M: What took you so long? I thought your flight was supposed to arrive three hours ago!W: Didnt they announce that the flight was delayed?2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How old is the man?A. 38 years old.B. 43 years old.C. 48 years old.【答案】A【解析】【原文】W: Jack, guess what! That guy we saw wo
3、rking out at the gym is 43 years old!M: Really? Five years older than I am!3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers doing?A. Riding a bike.B. Racing.C. Climbing a hill.【答案】C【解析】【原文】M: Would you like to stop for a rest now?W: Oh, lets keep going. We are almost at the top of the hill.4. 【此处可播放相关音频,请
4、去附件查看】What are the speakers talking about?A. Whether to hire him.B. When to join the team.C. His passion for work.【答案】A【解析】【原文】M: I think we should hire him. Hes well-spoken and clearly willing to work hard. Lets go for it.W: Theres still some doubt in my mind about whether he will be a good fit. He
5、s much older than the rest of the team.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. She couldnt sleep well.B. She has finished her essay.C. She has difficulty with her essay.【答案】B【解析】【原文】M: How are you getting on with your essay?W: Well, after two sleepless nights, Im finally through with it.第二节
6、 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why does the woman call Samuel Smith?A. To check the order.B. To place an order.C. To buy some office supplies.7. What i
7、s the order number?A. 2260470392.B. 2216476392.C. 2216470392.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Hello, Office Supply Company. What can I do for you?W: Hello. Im calling for Samuel Smith.M: Mr Smith is not in his office. May I take a message?W: Yes. My name is Alice Jones. I am calling to check an order I place
8、d with Mr Smith.M: Do you have your order number?W: Yes. It is 2216470392.M: What is the order?W: Five boxes of paper, one box of pens, and one box of pencils.M: Let me see. Oh, sent these goods yesterday. Maybe youll get them tomorrow.W: Thats great. Thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8.
9、What are the two speakers going to do?A. Have an exam.B. Travel.C. Buy a watch.9. What does the woman think of the man?A. He is very serious.B. He is too careless.C. He is very lazy.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Come on, Peter! Its nearly seven.M: Im almost ready.W: Well be late if you dont hurry.M: One m
10、inute, please. Im packing my things.W: The teacher wont let us in if we are late.M: OK. Im ready.W: Come on, then.M: Oh, Ill have to get my money.W: You dont need money when you are having the exam, do you?M: Of course not. OK. Lets go. Oh, my God. I forgot my watch.W: Youll forget your head if youv
11、e not careful.M: My mother says that, too.W: I hope youll be more careful in the exam听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Whats the nationality of the woman?A. Chinese.B. English.C. American.11. What will the woman do for the party?A. Bring a record to the party.B. Give out all the invitations.C.
12、Make a salad.12. When will the party probably begin?A. At 5:00 pm.B. At 10:00 am.C. At 12:00 am.【答案】10. C 11. C 12. A【解析】【原文】M: Hi, Lily. Ive been wanting to ask you if you have any plans for Chinese National Day.W: No, not really.M: Well, I was planning to have a party at my house.W: Sure. Id like
13、to come. Who are you inviting?M: Some young teachers from the department and three of you American students. That way you can practice your Chinese, too.W: Thats a great idea. What can I bring?M: Lets see. Ill prepare everything Chinese, and.W: Why dont I make a potato salad? Also, Ill be seeing Bob
14、 and Jane tomorrow. Do you want me to tell them to show up?M: Great, thanks. We should let them know about the party, so they wont plan anything else.W: Right. When would you like us to come?M: About five. Id like everybody to come early so that you can talk before dinner. Oh, one more thing, could
15、you ask Bob to bring his records?W: Sure.M: Thanks. Bye-bye.W: Bye.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Waitress and customer.C. Friends.14. Whats the cooks favorite dish of this restaurant?A. Fish.B. Egg soup.C. Beans.1
16、5. What dish does the man refuse though recommended by the woman?A. Seafood.B. Wine.C. Chicken wings.16. What do you think the man will order?A. Fish.B. The green bean.C. Vegetables.【答案】13. B 14. A 15. C 16. B【解析】【原文】W: Can I take your order now, Sir?M: Yes. What would you recommend?W: I am happy to
17、 recommend the fish. It tastes delicious and its todays special. Our chef is from the coast and loves seafood. Todays special is actually his favorite dish. So Im sure it is absolutely wonderful.M: It does sound wonderful. Maybe Ill try it. Is there anything else?W: Maybe I could interest you in our
18、 fine chicken wings.M: Not today, thanks. But Id like to know if you have any vegetarian dishes.W: Yes. Heres the menu, and what do you think youd like to order?M: Maybe I dont want the fish. I think Ill have the green bean dish instead.W: What kind of soup would you like?M: Id like the egg drop sou
19、p.W: OK.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Where does the speaker give the talk?A. On a bus.B. In a university.C. At Bridgeton Castle.18. How old is the Grange?A. 125 years old.B. 200 years old.C. 120 years old.19. How many places of interest has the speaker mentioned?A. Two.B. Three.C. Four.20. W
20、hat do we know about Sir Henry?A. He loved his young wife very much.B. He had died before the castle was finished.C He had the castle built in England.【答案】17. A 18. B 19. B 20. A【解析】【原文】Good morning, ladies and gentlemen, and welcome to our tour. Now we are on the way to some points of historical in
21、terest in the city. If you look out of the window on your right, youll see the Grange, one of the oldest buildings in the city. It was built 200 years ago, and still has most of the old furniture. Perhaps the most interesting thing is that every Saturday afternoon, you can come and watch them bake b
22、read the way it was done 200 years ago.On your left is a university building. This university building is just 125 years old. Well be stopped in a quarter of an hour at Bridgeton Castle. It was built by Sir Henry Pallet for his young wife. He brought almost all of the building materials from England
23、. Just notice the beautiful glass windows. Unfortunately, Sir Henrys young wife became ill and died before the castle was completed. Sir Henry became so unhappy that he left the castle and returned to England. No family members ever lived there.第二部分 阅读理解(共三节,满分55分)第一节 单项选择(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列
24、短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AHow to Save Money in LondonFind the free attractions Many of Londons top things to do, including the National Gallery, the British Museum and Hyde Park, are absolutely free to enjoy.Get an Oyster Card Londons subway, otherwise known as “the Tube” is the easiest way to g
25、et around the city, but can add up quickly if you buy tickets daily. Oyster Card fares are not only cheaper, but will make you feel like a local.Dine smart Restaurants like Brick Lane offer fantastic food for bargain prices; fish-and-chip shops are a cheap standby, and takeaway food costs less than
26、dine-in.Consider a London Pass This pass covers entry to many of the citys top attractions, including Westminster Abbey, St. Pauls Cathedral and the Churchill War Rooms, for one price.What You Need to KnowAccept the slang There are a few British phrases and words that can be confusing to first-time
27、American visitors. Study the slang to prevent being lost in translation.Accept the rain A rain jacket, rain boots, and an umbrella will be very useful and necessary for your trip whenever.Accept the pub scene Pubs are a big part of British culture, so its not uncommon to see them busy throughout the
28、 week. Many have been around for centuries, so stopping in for a pint doubles as a history lesson.Accept the guidance of a local There are a variety of tours around the city specializing in everything from ghosts to “Harry Potter”. There are also a variety of Stonehenge tours if youre up for a daytr
29、ip.21. If you are travelling in London, you can go to _ for free.A. the Buckingham PalaceB. Westminster AbbeyC. the Churchill War RoomsD. the National Gallery22. What can be inferred from the text?A. Having a London Pass can make you feel like local people.B. The weather of London is changeable all
30、around the year.C. Its unusual to see pubs crowded with people throughout the week.D. An American traveller can understand British English without any problem.23. In which part of a newspaper would you most probably read the passage?A. TravelB. CulturesC. EntertainmentsD. Businesses【答案】21. D 22. B 2
31、3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍伦敦的免费旅游景点、交通卡以及一些游客须知。【21题详解】细节理解题。根据Find the free attractions 部分的“Many of Londons top things to do, including the National Gallery, the British Museum and Hyde Park, are absolutely free to enjoy.(伦敦的许多顶级活动,包括国家美术馆、大英博物馆和海德公园,都是绝对免费的)”可知,the National Gallery为免费景点。故选D。【22题详解
32、】推理判断题。根据Accept the rain部分的“A rain jacket, rain boots, and an umbrella will be very useful and necessary for your trip whenever.(无论何时,雨衣、雨靴和雨伞对你的旅行都是非常有用和必要的)”可推知,伦敦全年的天气的多变。故选B。【23题详解】推理判断题。本篇主要介绍伦敦的免费旅游景点、交通卡、餐饮以及一些游客须知。由此推知文章很有可能出现在报纸的旅游板块。故选A。【点睛】BTo understand the effect of ice melting around t
33、he world we first have to understand what an ice sheet actually is. Covering 5.4 million square miles in Antarctica and 656,000 square miles in Greenland (our two remaining ice sheets today), an ice sheet is actually a huge land of ice from the Ice Age. These sheets, over thousands of years, form by
34、 snow changing into ice over the winter, which doesnt entirely melt during the summer. This ice, home to different species of animals, is now melting at a rate that cannot support the life it currently holds.Many of these creatures rely on ice sheets as land for resting, hunting and protection, yet
35、as the size decreases, they are forced out of their homeland in search of other land on which to live. Often this means journeys to search for food and an imbalanced ecosystem arises when different species are forced together onto the coast.Since the 1990s, the deer population has dropped by 56 per
36、centclimate change has caused warmer temperatures over winter setting off rainfall instead of snow, which freezes more quickly underfoot and makes it harder to walk and search for food. In the summer, frozen layers of land melts and releases trapped diseases which bring death to animals. A similar s
37、ituation has fallen on the polar bears who suffered a 40 per cent population loss between 2001-2010.Quite apart from these problems, the threat of sea levels rising if the ice caps were to disappear is approaching. If the Greenland Ice Sheet melted, the sea level would rise around six meters, and if
38、 the Antarctic Ice Sheet melted, sea levels would rise by around 20 feet. As a matter of fact, sea levels have risen about eight inches since 1880, three of which weve gained over the last 25 years. This seemingly small amount has already caused dangerous flooding, loss of farmland and more deadly s
39、torms.While were still a long way from losing the ice sheets all together, weve already lost too much for many ecosystems and humans to reasonably survive under, and if we dont take climate change seriously now, we will certainly hit the point of no return.24. What is an ice sheet according to the p
40、assage?A. It is an area where ice never melts in summer.B. It is a land of ice that covers all Greenland.C. It is a large area of ice that exists for centuries.D. It is an ice world for animals used to cold.25. How does the melting of ice sheets affect animals?A. It makes it easier to travel to othe
41、r land.B. It increases the population of sea animals.C. It makes their surroundings more comfortable.D. It causes hunger and illness among animals.26. What can we infer from Paragraph 4?A. Ice Sheet will soon disappear from the Earth.B. Sea levels are rising faster in recent years.C. Greenland will
42、be the first to lose all its ice.D. All natural disasters happen due to sea level rise.27. What could be the best title for this passage?A. Effect of Melting Ice SheetsB. Ice, Sea and AnimalsC. Greenland and AntarcticaD. Changes of Sea Levels【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了冰盖融化产生的影
43、响。【24题详解】细节理解题。根据文章第一段“Covering 5.4 million square miles in Antarctica and 656,000 square miles in Greenland (our two remaining ice sheets today), an ice sheet is actually a huge land of ice from the Ice Age. These sheets, over thousands of years, form by snow changing into ice over the winter, whic
44、h doesnt entirely melt during the summer.(覆盖南极洲540万平方英里和格陵兰岛65.6万平方英里(我们今天剩下的两个冰原)的冰盖实际上是冰河时代的一块巨大的冰陆地。这些冰原经过数千年的时间,在冬天由雪变成冰而形成,在夏天并不完全融化)”可知,冰盖是一大片存在了几个世纪的冰。故选C。【25题详解】细节理解题。根据文章第二段“Many of these creatures rely on ice sheets as land for resting, hunting and protection, yet as the size decreases, th
45、ey are forced out of their homeland in search of other land on which to live.(许多冰原生物依靠冰原作为休息、捕猎和保护的土地,但随着体积的减小,它们被迫离开家园,去寻找其他的陆地生存。)”和文章第三段“In the summer, frozen layers of land melts and releases trapped diseases which bring death to animals.(在夏天,冻土融化,释放出被困住的疾病,给动物带来死亡。)”可知,冰盖的融化导致动物饥饿和疾病。故选D。【26题详解
46、】推理判断题。根据文章第四段“As a matter of fact, sea levels have risen about eight inches since 1880, three of which weve gained over the last 25 years.(事实上,自1880年以来海平面已经上升了8英寸,在过去的25年里上升了3英寸。)”可推知,近年来,海平面上升得更快。故选B。【27题详解】主旨大意题。根据文章第一段“To understand the effect of ice melting around the world we first have to und
47、erstand what an ice sheet actually is.(要了解全球冰层融化的影响,我们首先要了解冰盖到底是什么。)”以及下文对冰盖融化产生的影响的具体描述可知,文章主要介绍了冰盖融化的影响。由此可知,A项“冰盖融化带来的影响”可以作为本文标题。故选A。CMy last foreign journey before lock down was to Shanghaia place Id visited nearly 30 years ago. This time, I spotted the hotel Id stayed in on my first trip and w
48、as shocked by how many memories came flooding back. I was astonished at just how much I recognized.Even more amazing was how much the place made me remember. Suddenly I was the “me” from 30 years ago. The design, the decoration, the smell . they were all working together to take me back in time, in
49、rich detail, and with a powerful emotional kick.Buildings often have this power to cause our recall. On a scientific level, its all about context. What you remember is linked strongly to where you were at the time. So, returning to that physical space helps to bring it back to mind, especially with
50、all the sense factors there to help. Thats why it can be so difficult to remember something youve learned in one place when youre somewhere else. In an exam hall, for example, its harder to recall information than in the room where you went over lessons.But its not all about location. Emotional cont
51、ext is equally important. When you revisit somewhere and it reminds you of how you felt in the past, those familiar feelings can bring everything else back.You dont even have to return physically. You can go there in your imagination and still enjoy reconnecting with your past (in exams, I used to “
52、imagine” myself back into my bedroom!).Try it now. Pick a building you feel nostalgic about, and imagine standing there, looking around. If a pleasant detail comes to mind, focus on it for a moment, in case it starts a chain reaction of recall. What can you hear, smell, touch or taste there, too?Mos
53、t importantly, get yourself into feelings about “being” in this space. Youll create a powerful mental circle: the physical details awaken your feelings, and those feelings bring back more and more details about your past.Start seizing every opportunity you get to revisit meaningful buildings, either
54、 for real or in your imagination. Its a great way to keep your recall alive and your confidence high. And I bet youll be surprised by just how many memories fall back into place!28. Why does the writer mention the hotel in Shanghai?A. To show his special fondness of it.B. To ask readers to revisit o
55、ld buildings.C. To introduce the topic of the article.D. To connect old buildings with memories.29. What can we learn from the power of buildings?A. It makes no sense to hold exams in exam halls.B. Emotional context is less important than physical context.C. Physical locations help to bring back one
56、s memories.D. This power can only work with all sense factors.30. What does “nostalgic” in Paragraph 6 mean?A. Remembering happy times in the past.B. Hesitating about what to do in a place.C. Looking back on ones former achievements.D. Showing worries about people and things.31. According to the aut
57、hor, which is the best way to recall memories in a building?A. Repeat your past experiences in various places.B. Set yourself there and catch any memory detail.C. Disconnect your present feelings from past senses.D. Never miss the chance to see meaningful buildings.【答案】28. C 29. C 30. A 31. B【解析】【分析
58、】本文是说明文。文章介绍了重返旧地有助于帮助人们回忆起往事这一现象。【28题详解】推理判断题。根据第一自然段“This time, I spotted the hotel Id stayed in on my first trip and was shocked by how many memories came flooding back.(这一次,我看到了我第一次旅行时住过的酒店,很多回忆像洪水一样涌了回来,这让我很震惊)”和第三自然段首句“Buildings often have this power to cause our recall.(建筑物通常有唤醒回忆的能力)”可推知,作者提
59、到上海酒店的让自己回忆涌现的目的就是为了引出下文中的话题:建筑物有唤醒回忆的能力。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据第三自然段“Buildings often have this power to cause our recall. (建筑物通常有唤醒回忆的能力)”和“What you remember is linked strongly to where you were at the time. So, returning to that physical space helps to bring it back to mind, especially with all the s
60、ense factors there to help.(你所记得的与你当时所处的位置有很大的联系。所以,回到那个物理空间有助于带回记忆,尤其是在所有感观因素参与共同作用的情况下)”可知,物理空间或物理位置,比如建筑,可以帮助我们找回记忆。故选C项。【30题详解】词义猜测题。根据第六自然段“Pick a building you feel nostalgic about, and imagine standing there, looking around. If a pleasant detail comes to mind, focus on it for a moment, in case
61、 it starts a chain reaction of recall.(选择一个让你感到nostalgic的建筑,想象自己站在那里,环顾四周。如果一个令人愉快的细节出现在脑海中,集中注意力一会儿,因为它可能引发一连串的回忆反应)”中“If a pleasant detail comes to mind”可知,你所选建筑是承载了愉快记忆的地方,所以 a building you feel nostalgic about是指能让你回忆起过去美好时光的建筑,句中nostalgic即“让你回忆起过去美好时光的”。故选A项。【31题详解】推理判断题。根据第三自然段“What you remembe
62、r is linked strongly to where you were at the time. So, returning to that physical space helps to bring it back to mind(你的记忆与你当时所处的位置有很大的联系。所以,回到那个物理空间有助于把它带回到脑海中)”和第六自然段“Pick a building you feel nostalgic about, and imagine standing there, looking around. If a pleasant detail comes to mind, focus o
63、n it for a moment, in case it starts a chain reaction of recall.(选择一个你怀旧的建筑,想象自己站在那里,环顾四周。如果一个令人愉快的细节出现在脑海中,集中注意力一会儿,因为它可能引发一连串的回忆反应)”可推知,回忆一栋建筑里的记忆最好的办法就是的回到那里,重现记忆细节。故选B项。DI got my COVID-19 vaccination (接种疫苗) last Thursday at Strong Memorial Hospital. The University emailed six messages to me, tel
64、ling me that I was able to schedule a vaccine appointment. To get rid of my needle fear, I turned to Johnson & Johnsons to avoid a second appointment and a second injection(注射).Getting the vaccine was probably the easiest medical appointment Ive ever had. Once I was inside, it took me about five min
65、utes to show someone my ID and wait in line. I was in and out of my appointment in less than 30 minutes.That night, however, the vaccine absolutely kicked my ass. Ive heard a variety of stories from different people about the strong reactions, but I was having a bad time. For the next 24 hours, I wa
66、s achy, had a slight fever, and suffered a pounding headache.I felt terrible. But Id do it again in a heartbeat.Here are some reasons, both selfish and selfless, why you should get vaccinated as soon as possible.Like everyone else, you probably preferred normal college life over what its been like f
67、or the past year. You probably enjoyed hanging out with friends, without having to worry about masks.Getting vaccinated saves lives. Even the WHO does not know what percentage of the population needs to be vaccinated in order to achieve herd immunity (群体免疫) against COVID-19. But in the case of other
68、 common viruses, we typically need around 93% to 95% of the population to be vaccinated, meaning that people who are able to get the vaccine have a duty to do so.I have every reason to believe that I dont need the vaccine. Im a healthy young adult and I dont have a job that puts me at a high risk, n
69、or do I have any duties that require my in-person presence. Despite all that, I still got the vaccine.There is no excuse. Get vaccinated.32. Why did the author choose Johnson & Johnsons?A. Because the author was informed by the university.B. Because the author was able to get the vaccine.C. Because
70、the author was so afraid of needles.D. Because the author wanted to challenge himself.33. What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?A. The authors ass ached because of the vaccine.B. The author was dying from a serious reaction.C. The author was safe and sound like many people.D. The aut
71、hor suffered a lot from the vaccination.34. What can we learn from the passage?A. It took the author quite a long time to get the vaccine.B. It is unnecessary for healthy adults to get vaccinated.C. Getting vaccination is an effective way to beat COVID-19.D. The authors job increases the possibility
72、 of catching the virus.35. What is the authors purpose of writing the passage?A. To point out the terrible situation of COVID-19 at present.B. To call on people to get vaccinated without any excuse.C. To express the authors appreciation for getting vaccinated.D. To share an unforgettable experience
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-563454.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
