江苏省盐城市2021届高三下学期第三次模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省盐城市2021届高三下学期第三次模拟英语试题 WORD版含解析 江苏省 盐城市 2021 届高三 下学 第三次 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、盐城市2021届高三年级第三次模拟考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why is the woman flying to New York?A.To change her plane.B.To do business.C.To have a vaca
2、tion.2.What will the speakers do?A. Relax on the beach.B.Go jet skiing.C.Ride horses.3.What does the man invite the woman to do?A.Go jogging.B.Have a drink.C.Have dinner.4.What does the woman mean?A. Ivy is incompetent.B. Ivy thinks highly of others.C. Ivy is brave enough to quit her job.5.What does
3、 the man ask the woman to do?A.Wake up Mary.B.Ask Mary for some news.C.Tell Mary to give him a phone call.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly ta
4、lking about?A.Watching TV.B.Reading magazines.C.Reading newspapers.7.Where does the woman usually get the news?A.On TV.B. In magazines.C.On the Internet.听第7段材料,回答第8至10题。8. What did the woman do last night?A. She watched a game.B.She attended a party.C. She travelled to Madrid.9. What does the man sa
5、y about Barcelona?A. They played well as usual.B.They have a poor goalkeeper.C.They could have played better.10.What does the man ask the woman to do?A.Make a plan on the games.B.Watch the next game together.C. Avoid getting injured in the game.听第8段材料,回答第11至13题。11.When does the conversation take pla
6、ce?A. In spring.B. In summer.C.In winter.12. What is the woman pleased about?A.Collecting stamps.B.Playing computer games.C.Doing indoor sports.13.Why wont the boy play table tennis?A.He is afraid to lose.B.He finds nobody to play with. C. He thinks it boring.听第9段材料,回答第14至16题。14.How does the woman g
7、o to work these days?A.By bus.B.By car.C.By train.15.What was the woman two years ago?A.A city planner.B.A companys boss.C.A landscape gardener.16. Why did the woman change her job last year?A. To work at home.B. To start her own business.C.To spend more time with her family.听第10段材料,回答第17至20题。17. Wh
8、om has the government promised to offer help to?A.Some farmers.B.Some pilots.C.Some children.18.Where are the transport workers going on strike?B.In Melbourne.C.In Queensland.A. In Sydney.19. How did the school children feel after the rescue?B.Angry.C.Sorry.A.Thankful.20What can we learn about the s
9、chool children?A.They attended a musical concert.B.They enjoyed themselves in the sea.C.Their plane was forced to land shortly after take-off.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A2ND DRAFT Critique and Editing ServicesCritique Services1-Page Inquiry LetterShor
10、t StoryManuscriptPicture BookCritique (评论文章)2-Page SummariesPersonal EssaysEditing ServicesLine EditDevelopmental EditProofreadingSend Your Work To 2ND Draft Critique Service!2ND Draft provides a high-level review of your writing, pointing out reasons why your work may be getting rejected, or may no
11、t meet the standards of traditional publication.After an evaluation of your submission, one of the professional 2ND Draft critiquers will provide feedback and advice. Youll not only learn whats working in your writing, but whats not, and most important is how to fix it.What Customers Are Saying Abou
12、t 2ND Draft.“I was extremely pleased with the results I got from 2ND Draft. As a new writer, I was dying for some professional advice after finishing my first novel. The critique I received was invaluable. My editor, Terri Valentine, sent me a personal letter giving me advice on everything from POV
13、(point of view) faults to grammatical mistakes to ways of making my book more of a page turner. In addition, she left comments, corrections, and suggestions throughout the pages I sent her. I will be forever grateful. Thank you, 2ND Draft!” Kim Chavez“2ND Draft offered me a professional pair of fres
14、h eyes and the shine my manuscript needed. I can now submit my first three chapters without hesitation.” Lynne Ellis MarinoFor More Information, VISIT www.2ndDraftS1. According to the passage, who might be the potential customers for 2ND Draft?A. Students who fail to come up with original ideas.B. T
15、eachers who need help in marking the papers.C. Authors who attempt to publish their own works.D. Editors who want their work less time-consuming.2. Why is Kim Chavez so grateful for the services?A. The services offered both instant and lasting benefits.B. His personal letter got wide recognition aft
16、er it was polished up.C. He met up with many new writers and learnt much from them.D. The services set patterns for different types of writing to follow.3. In which column can we probably find this passage?A. Education.B. Finance.C. Technology.D. Advertisement.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章是一
17、个关于2ND DRAFT的广告,可以给作者提供关于他们的文章作品的建议和问题。【1题详解】推理判断题。通过广告右上角第一段“2ND Draft provides a high-level review of your writing, pointing out reasons why your work may be getting rejected, or may not meet the standards of traditional publication.(2ND Draft为你的写作提供了一个高水平的检查,指出你的作品可能被拒绝的原因,或者可能不符合传统出版的标准。)”可推知,2N
18、D Draft是为写文章想发表的人服务的,潜在客户可能是试图出版自己作品的作家。故选C项。【2题详解】推理判断题。通过广告右下角第一段“I was extremely pleased with the results I got from 2ND Draft. As a new writer, I was dying for some professional advice after finishing my first novel. The critique I received was invaluable. My editor, Terri Valentine, sent me a p
19、ersonal letter giving me advice on everything from POV (point of view) faults to grammatical mistakes to ways of making my book more of a page turner. In addition, she left comments, corrections, and suggestions throughout the pages I sent her. I will be forever grateful. Thank you, 2ND Draft!” Kim
20、Chavez(“我对2ND Draft的结果非常满意。作为一个新作家,我在写完第一部小说后非常渴望得到一些专业的建议。我收到的批评是无价的。我的编辑Terri Valentine给我发了一封私人信件,从观点错误到语法错误,再到如何让我的书更引人入胜,给了我很多建议。此外,她在我发给她的网页上留下了评论、更正和建议。我将永远感激你。十分感谢,2ND Draft!Kim Chavez)”可推知,2ND Draft的服务提供了即时的和持久的好处,所以Kim Chavez十分感激。故选A项。【3题详解】文章出处题。通过文章标题“2ND DRAFT Critique and Editing Servic
21、es(2ND DRAFT评论和编辑服务)”以及文章内容可知,这是一篇关于2ND DRAFT的广告,所以在广告那一栏可以找到这篇文章。故选D项。BDuring the COVID-19 pandemic, Julia began her second year as a first grade teacher in an online classroom. One September afternoon, she received a call from and Cynthia, who was having technical difficulties with her granddaught
22、ers tools for online learning.Julia immediately knew something was wrong with Cynthia. The two women had spoken many times before, but Julia had never heard she sounded like this. Her words were so jumbled that Julia could barely understand her. Julia called her headmaster, Charlie, who convinced he
23、r that he would call and check on Cynthia himself.Just like Julia, Charlie could barely understand Cynthia. He suspected she might be having a stroke (中风) he recognized the signs from when his own father had suffered one. Charlie immediately became concerned that Cynthias two grandchildren, ages six
24、 and eight, were probably home alone with her and scared. Charlie asked his office manager to send an ambulance to the grandmothers home.The quick response from Julia and Charlie saved Cynthias life. She arrived at the hospital in time to get treatment before long-term damage occurred. Thanks to an
25、extended stay in the hospital, she has regained most of the movement throughout her body except for one hand and a region of her mouth.“Im proud of the people I work with, that they responded so quickly and that it did make a difference to Cynthia,” says Julia. “I am so pleased to be part of such a
26、caring community.” But the schools crisis response is only one piece of the communitys extraordinary efforts to help Cynthia and her granddaughters. Another family with young children took in the two girls. Virtual learning has been a challenge across the country, but its fair to say that it has hel
27、ped the community grow closer. Many teachers there gave their personal phone numbers to students and families in case they needed extra help. In this case, the exchange was literally life-altering.4. Cynthia called Julia in order to .A. complain about the poor contents of online learningB. consult a
28、bout her granddaughters academic performanceC. seek some help for lack of certain technical knowledgeD. volunteer her services as a teacher in an online classroom5. The underlined word “jumbled” in Paragraph 2 is closest in meaning to .A. briefB. unclearC. gentleD. impolite6. How did Charlie decide
29、that Cynthia might have suffered a stroke?A. By recalling his own previous sufferings from the disease.B By using his professional knowledge to form the judgment.C. By combining Julias call with the granddaughters description.D. By identifying the symptoms that a stroke patient may have.7. What does
30、 the author think of virtual leaning?A. It has caused much inconvenience to parents.B. It will bring about unavoidable leak of privacy.C. It has provided more benefits than challenges.D. It needs technical guidance to be highly effective.【答案】4. C 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了在新冠疫情期间上网课时,Cyn
31、thia通过电话帮助孙女询问关于网络技术方面的问题。老师Julia通过Cynthia的声音判断出她有些不对劲,并且及时联系了校长Charlie,校长判断出她得了中风,并及时送往了医院。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“One September afternoon, she received a call from and Cynthia, who was having technical difficulties with her granddaughters tools for online learning.(九月的一个下午,她接到了Cynthia的电话,她孙女的在线学习工具有技术
32、问题。)”可知,Cynthia打电话是因缺乏一定的技术知识而寻求帮助。故选C项。【5题详解】词义猜测题。通过画线词后面“that Julia could barely understand her(Julia几乎听不懂Cynthia说的话)”可推知,画线词jumbled意为“不清楚的、不完全明白的”。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“He suspected she might be having a stroke he recognized the signs from when his own father had suffered one.(他怀疑她可能中风了他认出了他父
33、亲遭受痛苦时的症状。)”可知,Charlie通过他父亲中风时的症状对比Cynthia的症状,推测她得了中风。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Virtual learning has been a challenge across the country, but its fair to say that it has helped the community grow closer.(虚拟学习在全国范围内都是一种挑战,但公平的说,它帮助社区变得更加紧密。)”可推知,作者认为虚拟学习带来的好处多于挑战。故选C项。CTime to load up some popular ga
34、mes: new research indicates pigs possess the mental capability to play video games. The study, published in Frontiers In Psychology, tested the ability of four pigs(Hamlet, Omelette, Ebony and Ivory)to play a simple joystick(操纵杆)game with their noses, moving a cursor(光标)to four targets on the screen
35、. Although the animals didnt demonstrate the skills to win a round any time soon, they did show an understanding of some elementary games.Performing well above chance, the pigs appeared to recognize the movement of the cursor was controlled by the joystick. The fact that they did so well despite a l
36、ack of flexible fingers is “extraordinary”, according to the researchers.“It is no small achievement for an animal, to grasp the concept that the behaviour they are performing is having an effect elsewhere. That pigs can do this to any degree should give us pause as to what else they are capable of
37、learning and how such learning may impact them,” said Purdue Universitys Dr Candace Croney, the studys lead author.Researchers also noted that while the pigs could be taught to play the game using food as positive motivation, they also responded well to social interaction. In fact, when the game was
38、 made more challenging and the pigs became unwilling to participate in, “only oral encouragement by the experimenter” would see training continue.These findings are the latest to highlight the intelligence of pigs. Not only have they been shown to use mirrors to find hidden food, but studies have al
39、so demonstrated how pigs can be taught to “come” and “sit” after oral commands.“As with any sentient(有感觉力的)beings, how we interact with pigs and what we do to them impacts and matters to them,” Croney said. “We therefore have a moral duty to understand how pigs acquire information, and what they are
40、 capable of leaning and remembering, because it ultimately offers the potential for how they understand their interactions with us and their environments.”8. What can we learn from Paragraphs 1 and 2?A. Pigs have the potential to play games well.B. Pigs have noses as flexible as human hands.C. Pigs
41、possess the mental ability we didnt know.D. Pigs know well about what they are playing.9. What does the underlined word “this” in Paragraph 3 refer to?A. Playing joystick games so well.B. Realizing the effects of their acts.C. Carrying out tasks with their noses.D. Following human oral commands.10.
42、Which of the following can improve the performance of trained pigs?A. Less challenging video games.B. A nice treat before the experiment.C. Severe punishment if necessary.D. Inspiring words from experimenters.11. What does the author think of the research findings?A. They reflect the needs to intera
43、ct more with animals.B. They offer humans ideas of how to live with animals.C. They encourage us to explore how pigs interact with us.D. They show us how pigs interact with their environments.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇科研类文章,一项新表明猪可以通过自己的鼻子来使用操纵杆完成一些游戏,并且能够意识到光标是跟随自己移动操纵杆而移动,此类的研究是一个巨大的突破,
44、让我们更有可能了解猪是如何与我们和环境互动的。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句“Time to load up some popular games: new research indicates pigs possess the mental capability to play video games.”(是时候玩一些流行的游戏了:新的研究表明猪拥有玩电子游戏的心智能力。)和第二段最后一句The fact that they did so well despite a lack of flexible fingers is “extraordinary”, according to
45、 the researchers.(研究人员称,尽管它们的手指不够灵活,但它们的表现却非常好,这一事实“非同寻常”。)可知,猪有玩游戏的潜力。故选A。【9题详解】词句猜测题。根据第三段第一句“It is no small achievement for an animal, to grasp the concept that the behaviour they are performing is having an effect elsewhere.”(对于一种动物来说,能够理解自己的行为在其他地方产生影响这一概念是一个不小的成就。)可知,this是指“认识到他们行为的影响”。故选B。【10
46、题详解】细节理解题。根据第四段最后一句In fact, when the game was made more challenging and the pigs became unwilling to participate in, “only oral encouragement by the experimenter” would see training continue.(事实上,当游戏变得更具挑战性,猪变得不愿意参与时,“只有实验员口头鼓励”才能看到训练继续进行。)可知,来自实验者的鼓舞的话语能改善被训练的猪的表现。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“We the
47、refore have a moral duty to understand how pigs acquire information, and what they are capable of leaning and remembering, because it ultimately offers the potential for how they understand their interactions with us and their environments.”(因此,我们有道德责任去了解猪是如何获取信息,以及它们能够学习和记忆什么,因为这最终提供了它们如何理解与我们以及它们的
48、环境的互动的潜力。)可知,作者认为这些研究发现鼓励我们探索猪是如何与我们互动的。故选C。DWith the social media freely available, Ive realized how easy it is to become a jealous cow. The truth is that however much I remind myself of the many wonderful things I have in my life, there are still moments when I look at those around me and feel bit
49、terly upset by their success.Its a horrible thing to admit! In an ideal world, Id never want to be jealous of another persons achievements and Id want to celebrate the successes of my friends. But sometimes its hard, even when we want to. But I dont want to live my life as a jealous cow, and I assum
50、e you dont either.Its easier to celebrate other peoples wins if you celebrate your own. How often do we take the time to enjoy our success rather than instantly move onto the next thing we want to achieve? Last year, I decided to write a book. It was the only professional goal I set for myself and,
51、while it tired me out, I got there. But as soon as it was done, I started planning my next goal-making the book a success. As I saw other people publishing books, I stopped celebrating and instead began to fear that mine wouldnt compete.When I told a friend how I was feeling, she reminded me how muc
52、h easier it is to clap for someone else when we also clap for ourselves. So, I took myself out for lunch, ordered a glass of wine and wrote myself a congratulations card. When I saw all those other books being written on my social media, I felt proud of each and every one of us who had battled to th
53、e end of the word count.The other trick for celebrating other peoples success is to realize that there is no limit on success. We can make more, which means that while it might seem as if others have everything and we have nothing, the reality is that life turns quickly and our luck could change at
54、any time. If others have achieved those things, we can too. When we celebrate others, were acknowledging their achievements but also cheering for ourselves as well as for our hopes and dreams and our belief that we can make them happen. And hopefully, when we do, those people will cheer for us too.1
55、2. What can we infer from Paragraph 1?A. Social media is the source of the authors jealousy.B. Frequent successes on social media encourage envy.C. It is a pleasure to face others successes on social media.D. People tend to be crazy about immediate success online.13. As far as the author is concerne
56、d,what should we do after achieving success?A. Appreciate whats been done.B. Show it off on social media.C. Reflect on gains and losses.D. Waite for others congratulations.14. One of the keys to removing jealousy lies in.A. pursuing those achievable goalsB. devoting yourself to the next goalC. admit
57、ting personal incompetenceD. changing your attitude to success15. What is the best title for the passage?A. Im so happy for us!B. What a considerate friend!C. I dont care about it!D. How selfless you can be!【答案】12. B 13. A 14. D 15. A【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者因为社交媒体中无处不在的成功,而变得容易嫉妒他人。因为他在日常生活中并不会这
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
日语答案(1).pdf
