分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型江苏省盐城市上冈区2022届高三上学期第一次学情检测(实验班)英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:563936
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:144.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省盐城市上冈区2022届高三上学期第一次学情检测实验班英语试题 WORD版含解析 江苏省 盐城市 上冈区 2022 届高三 上学 第一次 检测 实验 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2022届江苏省盐城市上冈区高三上学期第一次学情检测(实验班)英语试题第一部分 听力 (共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much did the man pay for the car?A. $540. B. $590. C. $600.2. How did th

    2、e woman learn to make the cake?A. She learned it from the mans wife.B. She learned it in a cooking school.C. She learned it from a cookbook.3. Who is the man talking to?A. His doctor. B. His classmate. C. His teacher.4. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. On a plan

    3、e. C. In a cafe.5. What are the speakers talking about?A. A dream. B. The mans health. C. An article.第二节(共15小题; 每小题1.5分, 共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man do at the weekend?A. He went s

    4、hopping.B. He visited his grandma.C. He looked after his baby brother.7. Why is the mans mother going to town again this weekend?A. To buy a pair of shoes. B. To change a sweater. C. To get a sweater.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers discussing?A. Developing new products.B. Scheduling an inter

    5、view.C. Attending a meeting.9. What will happen on Wednesday?A. The man will go to Madrid.B. The managers will meet together.C. The company will hire new workers.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the womans opinion about Spanish?A. It is a useful language.B. It is difficult to pronounce.C. Its grammar is

    6、 easy to learn.11. Where was the womans grandmother born?A. In China. B. In Russia. C. In England.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Father and daughter. C. Teacher and student.听第9段材料,回答第13至16题。13. When will the woman give a presentation?A. On September 7th.

    7、 B. On September 8th. C. On September 9th.14. What did Rachel and Sam ask about?A. The time of the meeting.B. The information on the hotel.C. The change of the schedule.15. How will the man get everyone to know the meeting arrangement?A. By phone. B. By e-mail. C. By letter.16. What will the woman d

    8、o in the morning?A. Meet Rachel and Sam. B. Write several reports. C. Prepare her lunch.听第10段材料,回答第17至20题。17. What was the speaker most satisfied with in the forest?A. The meals. B. The living place. C. The weather.18. What did the speaker enjoy doing?A. Guiding tourist.B. Clearing the path in the f

    9、orest.C. Collecting information for a map.19. What sound made the speaker surprised in the morning?A. The birds singing.B. The rabbits running around.C. The winds blowing through the grass.20. What does one need to prepare for the trip?A. A tent. B. Special boots. C. The flight fare.第二部分 阅读理解(共两节,满分

    10、50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOverviewTake a course on mask making in Venice, and learn about the history of this ancient tradition. You can choose from a production class or a decoration class, or you can even take both. No matter which option you choose, you get t

    11、o bring home your creation-just in time for Carnival.What To ExpectA master artisan (工匠) will explain to you the ancient technique of making a Venetian papier-mach mask, providing information about the use of masks in Venice during past centuries. At the end of the course, you will keep the mask as

    12、a souvenir.Duration: 1 hour 15 minutesAdmission Ticket FreeFrequently Asked QuestionsQ: What is the policy on face masks and attendee health during Venice Carnival Mask-Making Class?A: Face masks are required for travelers and guides in public areas.Q: What is the maximum group size during Venice Ca

    13、rnival Mask-Making Class?A: This activity will have a maximum of 6 travelers.ReviewsChris_C, Oct. 2020We travelled with a six-year-old child and the tour guide was able to span(持续)both adult and kiddo attention spans. He was super patient with us, telling us a small history lesson of the masks.Amand

    14、a_R, Jul. 2020The tour guide Giorgio was amazing with our two girls. They had a great time selecting the style of mask, designing and painting the masks. Giorgio was very patient and did a beautiful job of decorating the masks. There was air conditioning in the tiny workshop too. I sat at the restau

    15、rant outside the door and read and had a glass of wine while waiting.1. What can travelers experience in Venice Carnival Mask-Making Class?A. Learning the history of Venice.B. Enjoying works of local artisans.C. Creating traditional Venetian masks.D. Admiring exhibits for the Carnival.2. What would

    16、you do for Venice Carnival Mask-Making Class?A. Join any group as you like.B. Book a ticket in advance.C. Wear face masks in public areas.D. Arrange a schedule for two hours.3. What are the two travelers both content with ?A. The patience of the guide.B. The skills of the artisans.C. The creations i

    17、n the class.D. The facilities of the workshop.【答案】1. C 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。广告介绍了“威尼斯面具制作课”的整体情况、准备工作、常见的问题和参与者的反馈等信息。【1题详解】推理判断题。由 What To Expect部分的内容“A master artisan (工匠) will explain to you the ancient technique of making a Venetian papier-mach mask, providing information about the use of ma

    18、sks in Venice during past centuries. At the end of the course, you will keep the mask as a souvenir.”(一位工匠大师将向你解释制作威尼斯纸制面具的古老技术,提供过去几个世纪威尼斯面具使用的信息。在课程结束时,你将保留这个面具作为纪念。)可以推断,课程参与者将得到工匠们的指导,可以参与制作传统威尼斯面具,在课程结束时保留自己制作的那个面具。故选C项。【2题详解】细节理解题。由 Frequently Asked Questions部分的“Face masks are required for tra

    19、velers and guides in public areas.”(旅行者和导游在公共场所需要戴面具。)可知,参与者要在公共场合戴面具,故选C项。【3题详解】细节理解题。由 Reviews部分的“He was super patient with us, telling us a small history lesson of the masks.”(他对我们非常有耐心,告诉我们一个关于面具的小小的历史教训。)和“Giorgio was very patient and did a beautiful job of decorating the masks.”(Giorgio非常有耐心,把

    20、面具装饰得非常漂亮。)可知,两位参与上课的游客都满意的是导游们都很耐心,故选A项。BMANCHESTER, England Heres some good news that vegetarians (素食者) can really sink their teeth into: Researchers in UMA Group have developed genetically (转基因地) engineered fruit trees that produce real meat!Fruit from the new Meat Trees, developed by British sci

    21、entists using the gene technology, is closely like ordinary grape-fruit. But when you cut the fruit open, inside is fresh beef!“Our trees may sound like something out of a science fiction movie, but its really true,”declares Dr. Vincent, director of the UMA Group, which created the amazing trees. “V

    22、egetarians have been complaining for years that in spite of their firm belief against eating meat, they still desire the taste of meat once in a while. Now they can have their cake and eat it too.”Although its taken 12 years to develop the trees, the idea is simple. “We take the genes from cattle an

    23、d put them into the cells (细胞) of grape-fruit trees,” Dr. Vincent says. “When the seeds grow into trees, they produce meat instead of ordinary fruit. You get the taste even the smell.”Those whove tried the meat agree it tastes like the real thing. “I was a bit unwilling to believe at first when I sa

    24、nk my teeth into a hamburger after they told me it grew on a tree,” says Londoner Mark, who took part in a taste-test. “But it was juicy and delicious nothing leafy about it at all.”Meat Tree products could be on the market in Great Britain by the end of the year and on dinner plates in the U.S. by

    25、2020. Some vegetarians insist they should never eat meat even if it grew on a tree. Others love the idea. “My mouth is watering already,” says a devoted vegetarian of 20 years.4. According to what Dr. Vincent said, we know that _.A. vegetarians like to make a cake and enjoy it laterB. the idea of Me

    26、at Trees came from a science fiction movieC. vegetarians can eat meat from the new treesD. vegetarians can taste and even smell fruit from Meat Trees5. The passage tells us that _.A. Meat Tree products are sure to be popular with vegetariansB. most vegetarians like the taste of fruit from Meat Trees

    27、C. you can buy fruit from Meat Trees in the supermarket in Great Britain nowD. its hard to tell fruit on Meat Trees from ordinary fruit without cutting in6. In paragraph 5, the author took Mark for example to _.A. show he is one of the devoted vegetariansB. prove the real taste of fruit from Meat Tr

    28、eesC. tell how a vegetarian eats the new fruitD. to explain how the taste-test is given7. By writing this passage, the author wants to _.A. show readers a new achievement in gene technologyB. encourage people to eat fruit from Meat TreesC. explain how meat is produced on treesD. tell vegetarians goo

    29、d news about Meat Trees【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】本文属于新闻报道。文章介绍了基因技术的新成就果树可以长出肉。【4题详解】细节理解题。根据第三段中“Our trees may sound like something out of a science fiction movie, but its really true”(我们的树可能听起来像科幻电影里的东西,但这是真的)及第四段中“ “We take the genes from cattle and put them into the cells (细胞) of grape-frui

    30、t trees,” Dr. Vincent says. “When the seeds grow into trees, they produce meat instead of ordinary fruit. You get the taste even the smell.”(文森特博士说: “我们从牛身上提取基因,并把它们植入葡萄果树的细胞中。当种子长成树时,它们结出的是肉而不是普通的果实。你尝到了味道,甚至是气味。”)可知,素食主义者通过食用这种果树结出的果实,可以尝到肉味。选项C.“vegetarians can eat meat from the new trees”(素食主义者可

    31、以从这种新的树上尝到肉的味道和气味)与文意相符,故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Fruit from the new Meat Trees, developed by British scientists using the gene technology, is closely like ordinary grape-fruit. But when you cut the fruit open, inside is fresh beef!”(英国科学家利用基因技术开发出来的新肉树果实,与普通的葡萄果实非常相似。但是当你切开水果的时候,里面是新鲜的牛肉!)可知,利用基因技术开发出来

    32、的新肉树果实,与普通的葡萄果实非常相似。但当你切开果实后会发现里面是肉。选项D.“its hard to tell fruit on Meat Trees from ordinary fruit without cutting in”(如果不切开的话,很难区分肉树上的果实和普通的果实)与文意相符,故选D。【6题详解】推理判断题。根据第五段中“But it was juicy and delicious nothing leafy about it at all.”(但它多汁美味,没有任何叶子。)可知,肉树上的果实是多汁美味的,所以作者此处使用马克的事例是为了说明肉树上果实的真正的味道。选项B.

    33、“prove the real taste of fruit from Meat Trees”(证明肉树果实的真正味道)与文意相符,故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段最后一句“Researchers in UMA Group have developed genetically (转基因地) engineered fruit trees that produce real meat!”(UMA集团的研究人员已经开发出基因工程的果树,可以产生真正的肉!)可知,本文向读者介绍了基因技术的新的突破:果树可以长出肉。选项A.“show readers a new achievement in

    34、gene technology”(向读者展示基因技术的新成就)与文意相符,故选A。CAs soon as it was said that a reporter for Progressive magazine had discovered how to make a hydrogen bomb, a group of firearm fans formed the National Hydrogen Bomb Association, and they are now trying to persuade the politicians to stop Americans from owni

    35、ng one.“The Constitution,” said the associations spokesman, “gives everyone the right to own arms. It doesnt spell out what kind of arms. But since anyone can now make a hydrogen bomb, the public should be able to buy it to protect themselves.”“Dont you think its dangerous to have one in the house,

    36、particularly where there are children around?”“The National Hydrogen Bomb Association hopes to educate people in the safe handling of this type of weapon. We are instructing owners to keep the bomb in a locked closet and the fuse separately in a drawer.”“Some people consider the hydrogen bomb a very

    37、 fatal weapon which could kill somebody.” The spokesman said, “Hydrogen bombs dont kill peoplepeople kill people. The bomb is for self-protection and it also has a deterrent effect. If somebody knows you have a nuclear weapon in your house, theyre going to think twice about breaking in.”“But those w

    38、ho want to ban the bomb for American citizens claim that if you have one locked in the closet, with the fuse in a drawer, you would never be able to get it together in time to stop an intruder.”“Another argument against allowing people to own a bomb is that at the moment it is very expensive to buil

    39、d one. So what your association is backing is a program which would allow the middle and upper classes to acquire a bomb while poor people will be left defenseless with just handguns.”8. Some people oppose the ownership of H-bombs by individuals on the grounds that _.A. the size of the bomb makes it

    40、 difficult to keep in a drawerB. most people dont know how to handle the weaponC. peoples lives will be threatened by the weaponD. they may fall into the hands of criminals9. By saying that the bomb also has a deterrent effect the spokesman means that it _.A. will frighten away any possible intruder

    41、sB. can show the special status of its ownersC. will threaten the safety of the owners as wellD. can kill those entering others houses by force10. According to the passage, opponents of the private ownership of H-bombs are very much worried that _.A. the influence of the association is too powerful

    42、for the less privileged to overcomeB. poorly-educated Americans will find it difficult to make use of the weaponC. the wide use of the weapon will push up living expenses tremendouslyD. the cost of the weapon will put citizens on an unequal basis11. From the tone of the passage we know that the auth

    43、or is _.A. doubtful about the necessity of keeping H-bombs at home for safetyB. unhappy with those who vote against the ownership of H-bombsC. not serious about the private ownership of H-bombsD. concerned about the spread of nuclear weapons【答案】8. C 9. A 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要针对美国人是否应该拥有氢弹的

    44、问题列举了不同的人对此的看法,分别列举了反对和支持这一行为的人的观点。【8题详解】细节理解题。根据第五段中“Some people consider the hydrogen bomb a very fatal weapon which could kill somebody.(有些人认为氢弹是一种非常致命的武器,可以杀死人)”可知,一些人反对个人拥有氢弹,理由是人们的生命会受到这种武器的威胁。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第五段中“The spokesman said, Hydrogen bombs dont kill peoplepeople kill people. The bom

    45、b is for self-protection and it also has a deterrent effect. If somebody knows you have a nuclear weapon in your house, theyre going to think twice about breaking in.( 发言人说:“氢弹不会杀人,是人在杀人。炸弹是用来自卫的,也有威慑作用。如果有人知道你家里有核武器,他们会三思而后行”)”可知,发言人说炸弹也有威慑作用,意思是它会吓走任何可能的入侵者。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“Another argument

    46、 against allowing people to own a bomb is that at the moment it is very expensive to build one. So what your association is backing is a program which would allow the middle and upper classes to acquire a bomb while poor people will be left defenseless with just handguns.(另一个反对允许人们拥有炸弹的理由是,目前制造一个炸弹非

    47、常昂贵。所以你们协会所支持的是一项计划,该计划将允许中上层阶级获得一枚炸弹,而穷人将只能用手枪来防御)”可知,反对私人拥有氢弹的人非常担心武器的成本将使公民处于不平等的基础上。故选D。【11题详解】推理判断题。根据第一段“As soon as it was said that a reporter for Progressive magazine had discovered how to make a hydrogen bomb, a group of firearm fans formed the National Hydrogen Bomb Association, and they a

    48、re now trying to persuade the politicians to stop Americans from owning one. (一听说进步杂志的记者发现了制造氢弹的方法,一群枪支爱好者就成立了国家氢弹协会,他们现在正试图说服政客们阻止美国人拥有氢弹)”结合文章主要针对美国人是否应该拥有氢弹的问题列举了不同的人对此的看法,分别列举了反对和支持这一行为的人的观点。可推知,从文章的语气我们知道作者对核武器的扩散感到关切。故选D。DThree passions, simple but overwhelmingly strong, have governed my life:

    49、 the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind. These passions, like great winds, have blown me hither and thither, in a wayward course over a deep ocean of anguish, reaching to the very verge of despair.I have sought love, first, because it brings

    50、ecstasyecstasy so great that I would often have sacrificed all the rest of my life for a few hours for this joy. I have sought it, next, because it relieves lonelinessthat terrible loneliness in which one shivering consciousness looks over the rim of the world into the cold unfathomable lifeless aby

    51、ss. I have sought it, finally, because in the union of love I have seen, in a mystic miniature, the prefiguring vision of the heaven that saints and poets have imagined. This is what I sought, and though it might seem too good for human life, this is whatat lastI have found.With equal passion I have

    52、 sought knowledge. I have wished to understand the hearts of men. I have wished to know why the stars shine. And I have tried to apprehend the Pythagorean (毕达哥拉斯) power by which number holds sway above the flux. A little of this, but not much, I have achieved.Love and knowledge, so far as they were

    53、possible, led upward toward the heavens. But always pity brought me back to earth. Echoes of cries of pain reverberate in my heart. Children in famine, victims tortured by oppressors, helpless old people a hated burden to their sons, and the whole world of loneliness, poverty, and pain make a mocker

    54、y (嘲弄) of what human life should be. I long to alleviate (减少) the evil, but I cannot, and I too suffer.This has been my life. I have found it worth living, and would gladly live it again if the chance were offered me.12. Which would be the best title of the essay?A. The suffering of life.B. The trut

    55、h about love.C. The forces driving me.D. The power of knowledge.13. What does the author compare his lifes passion to?A. The shining stars.B. Great winds.C. A bottomless abyss.D. A boundless ocean.14. Which is NOT a reason why the author has sought love?A. It relieves loneliness.B. It brings ecstasy

    56、.C. It provides a glimpse of heaven.D. It leads to a marriage.15. What would the author most probably agree with?A. He regrets that he could not free himself of pity.B. Human love is ultimately disappointing.C. Heaven is merely a poetic invention.D. A loving person naturally wants to relieve the suf

    57、fering of others.【答案】12. C 13. B 14. D 15. D【解析】【分析】本文是散文,主要介绍了三种简单却极其强烈的情感主宰着罗素的生活:对爱的渴望、对知识的追求、对人类痛苦的难以承受的怜悯之心。【12题详解】主旨大意题。根据第一段“These passions, like great winds, have blown me hither and thither, in a wayward course over a deep ocean of anguish, reaching to the very verge of despair.”这三种激情像狂风一样,

    58、把我吹得东飘西荡,在痛苦的深海上恣意妄为,迫使我濒临绝望的边缘。文章一开始提到了我追求的三种激情,后文说这三种激情迫使着我,它们是驱使我的力量,所以最佳标题是C项“驱使我的力量”,ABD只提到了激情的一方面,比较片面。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第一段“These passions, like great winds,”这些激情,像狂风一样。可知作者把激情比作狂风,故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第二段“first, because it brings ecstasynext, because it relieves lonelinessfinally, because i

    59、n the union of love I have seen, in a mystic miniature, the prefiguring vision of the heaven that saints and poets have imagined. ” 首先,因为它能让你欣喜若狂,其次,它能减轻你的孤独。最后,是因为在爱情的结合中,我看到圣徒和诗人们所想象的天空景象的神秘缩影。第二段提到了三个原因,分别对应ABC选项,D选项没有提及,故选D项。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段“But always pity brought me back to earth. Echoes o

    60、f cries of pain reverberate in my heart. Children in famine, victims tortured by oppressors, helpless old people a hated burden to their sons, and the whole world of loneliness, poverty, and pain make a mockery (嘲弄) of what human life should be. I long to alleviate (减少) the evil, but I cannot, and I

    61、 too suffer.”但同情心总把我带回尘世。痛苦的呼号的回声在我心中回荡,饥饿的儿童,被压迫者折磨的受害者,被儿女视为可厌负担的无助的老人,以及充满孤寂、贫穷和痛苦的整个世界,都是对人类应有生活的嘲讽。我渴望减轻这些不幸,但是我无能为力,而且我自己也深受其害。由此判断出作者同意一个有爱心的人自然想要减轻别人的痛苦。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面的短文,然后从短文后的选项中为各小题选出正确选项,选项中有两项是多余项。Why Is 2020 Called a Leap Year?February 29 comes up on the calendar o

    62、nly every four years. A year with a February 29 might be good news if you are paid by the day or the week. But it might be bad news if you were born on a February 29._16_.American English has a term for the unusual situation. February 29 is called a leap day. And the entire 12-month period with a Fe

    63、bruary 29 in it is called a leap year. This year, 2020, is such a year. In a leap year, the dates jump over one day of the week. Let me explain. In 2017, the last day of the year, December 31, fell on a Sunday. In 2018, it fell on a Monday. In 2019, it fell on a Tuesday. But in 2020, December 31 wil

    64、l fall on a Thursday._17_. The reason for a leap day or a leap year is because our calendar does not follow the Earths orbit around the sun exactly._18_. So every four years, we put all that time together into an extra day or, what is officially called an intercalary(闰) day. “Leap” is also an import

    65、ant word for two other common American expressions._19_. If you want someone to investigate a situation completely before taking action, you might say, “Look before you leap.” The other expression is a phrase of hope. Urging someone to “take a leap of faith” means inviting the person to take action,

    66、 even if not everything about a situation is known. Interestingly, both phrases are completely reasonable to say to someone who is about to get married. On that note, some people choose to marry on February 29 because it is an unusual date._20_. Leap years were believed to be difficult, and leap day

    67、s unlucky and a bad time to begin anything new. Whatever you think about them, the change in the calendar will be gone soon enough. Then we can return to normal, and leap over February 29 as usual.A. One is a kind of warning.B. Thats why we called it a Leap YearC. It just leaped right over Wednesday

    68、.D. Each year, we have a little time left over.E. You have to wait three years in between birthdays!F. As a verb, the word “leap” means to jump, or to move quickly.G. Some ancient peoples would likely tell couples not to do it, however.【答案】16. E 17. C 18. D 19. A 20. G【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了闰年的情况:由来

    69、,习语,以及对其的新旧观点看法。【16题详解】根据前文“But it might be bad news if you were born on a February 29.”可知,如果出生在2月29日,这可能是个坏消息。由此可推知,设空句应是解释“坏消息”。选项E“You have to wait three years in between birthdays!”提及得等三年才能过生日,这合理解释了为什么出生在2月29日是一个坏消息,与上一句话题一致,意思衔接紧密。故选E项。【17题详解】根据前文“In 2019, it fell on a Tuesday. But in 2020, De

    70、cember 31 will fall on a Thursday.”可知,2019年是周二,但在2020年,12月31日将是一个星期四。选项C “It just leaped right over Wednesday.”解释了“它正好跳过了星期三”与前两句意思衔接紧密,且呼应前文提及“In a leap year, the dates jump over one day of the week.(在闰年,日期跳过一周中的一天。)”这一话题。故选C项。【18题详解】根据后文“So every four years, we put all that time together into an e

    71、xtra day or, what is officially called an intercalary day.”提及所以每隔四年,会把所有的时间加在一起,变成额外的一天。由此推知,设空句应提及“有时间剩余”,由此才会出现后文的将所有剩余时间加在一起成为额外的一天。选项D“Each year, we have a little time left over.”提及每年都有一些剩余的时间,呼应后文的“that time”,符合语境。故选D项。【19题详解】根据后文If you want someone to investigate a situation completely before

    72、taking action, you might say, “Look before you leap.”解释为:如果你想让某人在采取行动之前彻底调查一下情况,你可以说“三思而后行”。可知,这种说法是一种警告。选项A “One is a kind of warning.(一种是警告。)”放在该句前可体现与该句之间的总分关系,即总说和解释的关系,符合语境。故选A项。【20题详解】根据后文“Leap years were believed to be difficult, and leap days unlucky and a bad time to begin anything new. (过去

    73、人们认为闰年是困难的,而闰日是不吉利的,不适合开始做任何新事情。)”解释了为什么不让选择闰年结婚。因此设空句应涉及内容为“不能在闰年结婚”,选项G“Some ancient peoples would likely tell couples not to do it, however.(然而,一些古代民族可能会告诉夫妻不要这样做。)”符合语境分析,且句子“however”与前文“On that note, some people choose to marry on February 29 because it is an unusual date.(因此,有些人选择在2月29日结婚,因为这是

    74、一个不寻常的日子。)”形成对比转折关系。故选G项。第三部分 语言运用(共三小节,满分35分)第一节 完形填空(共15小题;每题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。My Mommy Is Broken!Dear Customer Service,I am writing to you seeking assistance with my Mommy. I received my Mommy in 2019 and was _21_ pleased with the model. The first year, she _22_ wel

    75、l. She was attentive. She _23_ my needs and rarely caused me any grief. However, over the last year, Ive noticed gradual changes in her _24_.For example, she used to jump to _25_ me from my prison whenever I cried, and wed retire to her room until morning. Now I receive a _26_ yell “Go back to sleep

    76、!”Ive also noticed a (an) _27_ delay in my Mommys responsiveness during daylight hours. Before I was about to cry, she used to have many possible _28_, including snacks, cuddles, and various funny faces to make me _29_. Now she only sighs and _30_ her eyes when I throw myself on the floor.Another ca

    77、use for concern is my Mommys _31_ feature, which I find is increasingly abnormal. She will ask me questions such as, “Are you ready to wash your hair?” and Ill always say, “No,” and still, I _32_ a face full of shampoo every time. Its very frustrating. It seems to be more of a _33_ with understandin

    78、g my negative responses. I havent answered “Yes” about wanting to change a diaper (尿布) , _34_ it continues to happen.As such, I suggest that you take the time to expand your _35_ and development to improve the Mommy. I anxiously await any information that might address these issues.Sincerely,Reese21

    79、. A. equallyB. finallyC. hardlyD. immediately22. A. remainedB. workedC. managedD. rose23. A. satisfiedB. raisedC. decidedD. discovered24. A. valueB. shapeC. qualityD. appearance25. A. comfortB. rescueC. teachD. educate26. A. gentleB. pleasedC. relievedD. strict27. A. naturalB. traditionalC. increasi

    80、ngD. reducing28. A. solutionsB. foodC. toysD. corrections29. A. annoyB. laughC. weepD. agree30. A. distributesB. putsC. throwsD. rolls31. A. machineryB. movementC. translationD. face32. A. end up withB. take charge ofC. catch up withD. come up with33. A. chanceB. problemC. missionD. function34. A. b

    81、ecauseB. andC. soD. yet35. A. intentionB. administrationC. researchD. production【答案】21. D 22. B 23. A 24. C 25. B 26. D 27. C 28. A 29. B 30. D 31. C 32. A 33. B 34. D 35. C【解析】【分析】本文是一篇书信,作者写信给顾客服务中心寻求帮助,反映自己的模型质量出了问题,需要解决。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:2019年我收到了我的“妈妈”,立刻对这个模型很满意。A. equally平等的;B. finally最后;C.

    82、hardly几乎不;D. immediately立刻。下句“she worked well”说明她工作的好,作者很满意,所以当时是立刻就感到很满意。故选D。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:第一年的时候,她好好的,没有问题。A. remained保持;B. worked工作;C. managed管理;D. rose上升。通过下文“she was attentive”表示她很细心,说明她工作地很好,故答案为B。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:她很细心,能满足我的需要。A. satisfied满足;B. raised举起;C. decided决定;D. discovered发现。她很细心

    83、,所以她可以满足我的需要符合语境。“need”这里是需要的意思,“满足需要”是satisfy ones need。故答案为A。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,在过去的一年里,我注意到她质量上的变化。A. value价值;B. shape塑造;C. quality质量;D. appearance外观。“However”表示转折,前面第一年工作很好,后面就出了质量问题。故答案为C。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:她过去常常在我哭泣时候把我从监狱中营救出来。A. comfort安慰;B. rescue营救;C. teach教;D. educate教育。与“prison(监狱)”相对

    84、应的是“rescue”,表示营救。故答案为B。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:现在我收到的是一个严厉的大叫。A. gentle温柔的;B. pleased愉快的;C. relieved放松的;D. strict严厉的。根据“Go back to sleep!”和“yell”是叫喊,叫喊是严厉的,符合题意,故答案为D。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:我也注意到在她日常时间回应的延迟增加。A. natural自然的;B. traditional传统的;C. increasing增加的;D. reducing减少的。上文说质量出现了问题,所以此处说明反应时间变慢,也就是延迟的时间增加

    85、了,故答案为C。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:在我快要哭之前,她曾经有很多可能的解决办法,包括零食、拥抱,还有各种搞笑的面孔让我发笑。A. solutions解决;B. food食物;C. toys玩具;D. corrections更正。后面的“snacks”零食等是她解决我要哭泣的办法,故答案为A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:在我快要哭之前,她曾经有很多可能的解决办法,包括零食、拥抱,还有各种搞笑的面孔让我发笑。A. annoy烦恼;B. laugh笑;C. weep哭泣;D. agree同意。有很多解决办法,在我要哭泣的时候解决这个问题是让我笑,再结合“various f

    86、unny faces”,所以这里是使我笑。故答案为B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:现在,当我扑倒在地板上时,她只是叹息和翻白眼。A. distributes分发;B. puts放;C. throws扔;D. rolls卷。“roll her eyes”是翻白眼,与“sigh”叹气对应,符合题意。故答案为D。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:另一个让人担心的是我妈妈的翻译功能,我发现它越来越不正常。A. machinery机械;B. movement移动;C. translation翻译;D. face脸。根据下文“She will ask me questions such as

    87、, Are you ready to wash your hair? and Ill always say, No(她会问我诸如“你准备好洗头了吗?”之类的问题,而我会一直说:不。)”和“a face full of shampoo every time.”,可说明她的翻译功能出了问题。故答案为C。【32题详解】考查动词词组辨析。句意:我总是说不洗,但是我每次还是会以满脸的洗发水为结束。A. end up with结束;B. take charge of管理;C. catch up with抓住;D. come up with提出。end up with以为结束,这里的意思是我虽然不想洗头,但

    88、她还是会给我弄满脸的洗发水,still表示转折。故答案为A。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:它看起来像理解我否定回答有问题。A. chance机会;B. problem问题;C. mission任务;D. function作用。根据上一句不洗头,但是仍然,我每次以满脸洗发水为结束。说明她在理解我话方面有问题,故答案为B。【34题详解】考查连词词义辨析。句意:我还没有开始说换尿布,然而她就开始做了。A. because因为;B. and和;C. so因此;D. yet然而。这里是表示转折,虽然我还没回答“是”,她就继续做这件事了。用yet表示转折。故答案为D。【35题详解】考查名词词义辨析

    89、。句意:我建议你花些时间扩大你的研究和发展去提升这个妈妈(模型)。A. intention意图;B. administration行政;C. research研究;D. production产量。因为存在着各种问题,作者建议服务中心能扩大对模型的研究和发展,符合题意。故答案为C。第二节 单词拼写 范围3500 G,H系列(共20小题;每小题0.5分, 满分10分)根据句子意思,选择方框内合适的单词并用其适当形式完成句子。hatch hike grasp hang guaranteehighlight guard hesitate harvest greethabitat genuine her

    90、b guard gymnasticshandkerchief heaven guideline headline gravity 36. We cannot _ that our flights will never be delayed.37. He _ my hand and shook it warmly.38. The house _ by two large dogs five years ago.39. You can _ some curtains over the windows to protect your private life from prying eyes.40.

    91、 He often goes _. Hence he is healthy.41. Were at your service. Dont _ to turn to us if you have any further problems.42. The report exposed how she and her lover _ a plot to cheat her husband.43. Your resume should _ your skills and achievements.44. The farmer hired extra workers _ the fruit before

    92、 the first frost.45. When he saw me he _ with a friendly “hello”.46. When starting a new business, try to follow these general _.47. There are two _ on duty at the gate.48. Many _ are used in traditional Chinese medicine.49. He uses a _ when he sneezes or coughs.50. This is a _ Ming vase, not a fake

    93、. Be cautious. It is fragile.51. Dont make a noise. Im listening to the news _ .52. The ball falls to the ground because of the force of the _.53. With so many areas of woodland being cut down, a lot of wildlife is losing its natural _ and many species are in danger of extinction.54. Sang Lan is a f

    94、amous gymnast. She began learning _ when she was only six years old.55. He believed that he and his wife would one day be together again in _.【答案】36 guarantee 37 grasped 38. was guarded 39. hang 40. hiking 41. hesitate 42. had hatched 43. highlight 44. to harvest 45. greeted 46. guidelines 47. guard

    95、s 48. herbs 49. handkerchief 50. genuine 51. headlines 52. gravity 53. habitat 54. gymnastics 55. heaven【解析】【分析】【36题详解】考查动词。句意:我们不能保证我们的航班永远不会延误。根据句意以及前文cannot可知,此处应用动词原形guarantee“保证”和情态动词一起构成复合谓语。故填guarantee。【37题详解】考查动词。句意:他抓住我的手热情地握了握手。根据句意以及后文动词过去式shook可知,此处描述过去发生的事情,应用动词grasp“抓住”的过去式和后文并列,作谓语。故填

    96、grasped。【38题详解】考查被动语态。句意:五年前,这所房子由两条大狗看守着。根据句意可知,谓语动词guard“保卫;看守”和主语之间是被动关系,应用被动语态(be done),根据时间状语five years ago,用一般过去时,主语The house为第三人称单数,主谓一致,符合句意。故填was guarded。【39题详解】考查动词。句意:你可以在窗户上挂些窗帘,以保护你的私生活不被窥探。根据句意以及前文情态动词can可知,此处应用动词原形hang“悬挂”和情态动词一起构成谓语。故填hang。【40题详解】考查非谓语动词。句意:他经常去远足,因此他很健康。动词go后面可以接一些表

    97、示娱乐活动或运动的动名词(动词ing形式),构成一些固定搭配。根据前文goes可知,此处应用动词hike“远足”的ing形式构成固定搭配,符合句意。故填hiking。【41题详解】考查动词用法。句意:我们随时为您服务。如果你还有任何问题,请不要犹豫,尽管来找我们。根据句意和前文Dont及后文to turn to us可知,此处应用动词原形hesitate,hesitate to do sth是固定搭配。故填hesitate。【42题详解】考查动词时态。句意:报告揭露了她和她的情人是如何密谋欺骗她的丈夫的。根据句意以及主句谓语动词exposed可知,宾语从句中动作发生在主句谓语动作之前,应用动词

    98、hatch“(尤指)密谋”的过去完成时(had done),表示过去的过去,符合句意。故填had hatched。【43题详解】考查动词。句意:你简历应该突出你的技能和成就。根据句意以及前文should可知,此处应用动词原形highlight“突出”和情态动词一起构成复合谓语。故填highlight。【44题详解】考查动词不定式。句意:农民雇人在第一次霜冻前收获水果。根据句意及句式hire sb to do sth“雇用某人做某事”可知,此处应用动词harvest“收获”的不定式作宾语补足语。故填to harvest。【45题详解】考查动词时态。句意:当他看见我时,他友好地说了声“你好”。根据

    99、句意以及前文动词过去式saw可知,此处描述过去发生的事情,用一般过去时,故应用动词greet“问候”的过去式作谓语。故填greeted。【46题详解】考查名词。句意:当开始一项新业务时,试着遵循这些一般的指导方针。根据句意以及前文these可知,此处应用可数名词guideline的复数形式作动词的宾语。故填guidelines。【47题详解】考查名词。句意:大门口有两个警卫值班。根据句意以及数词two可知,此处应用可数名词guard“卫兵;警卫”的复数形式,作there be句型中的主语。故填guards。【48题详解】考查名词。句意:中药中有许多草药。根据前文Many可知,此处应用可数名词h

    100、erb“草药”的复数形式,作主语。符合句意。故填herbs。【49题详解】考查名词。句意:他打喷嚏或咳嗽时用手帕。根据句意以及前文不定冠词a可知,此处应用可数名词handkerchief“手帕”的单数形式,作宾语。故填handkerchief。【50题详解】考查形容词。句意:这是一个真正的明代花瓶,不是赝品。小心啦。它很脆弱的。根据后文not a fake的句意及后文Ming vase可知,此处应用形容词genuine“真正的”作定语修饰名词。故填genuine。【51题详解】考查名词。句意:不要制造噪音。我在听新闻头条。根据句意以及前文news可知,此处应用名词headline的复数形式作宾

    101、语,零冠词可数名词复数表泛指,符合句意。故填headlines。【52题详解】考查名词。句意:由于重力的作用,球掉到地上。根据句意及前文定冠词the可知,此处应用名词gravity“重力”作介词of的宾语,gravity是不可数名词。故填gravity。【53题详解】考查名词。句意:随着如此多的林地被砍伐,许多野生动物正在失去其自然栖息地,许多物种正面临灭绝的危险。根据句意及前文物主代词its可知,此处应用名词habitat“栖息地”的单数形式,作动词的宾语。故填habitat。【54题详解】考查名词。句意:Sang Lan是一位著名的体操运动员。她六岁时就开始学习体操。根据前文gymnast

    102、句意可知,此处应用不可数名词gymnastics“体操”,作动词的宾语,故填gymnastics。【55题详解】考查名词。句意:他相信他和妻子总有一天会在天堂重逢。根据句意及前文介词in可知,此处应用名词heaven“天堂”单数形式,作介词宾语,in heaven“在天堂”是固定短语。故填heaven。第三节 语法填空 (共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词) 或括号内单词的正确形式。The Agricultural Feast takes place after the _56_(dependence) Day. It is not a wo

    103、rldwide celebration. Only Christians in Mexico look forward to _57_(it) arrival for its religious origin. Long ago, humans ancestors were bad. They fooled and played tricks on each other and never kept their _58_(word). So God turned _59_ and drowned all their crops. Humans starved day and night, we

    104、eping. In order to gain Gods forgiveness, a woman poet set off to see God. She admired God and kept apologizing. God was moved. With his permission, humans finally had good harvests again. So, _60_(wipe) sadness off and remind themselves of the belief in God, people began the festival. On the festiv

    105、al, people gather in the open air, such as playgrounds or parking lots, and _61_(energetic) have fun with each other all night long, as though they_62_(be) never tired. When a beauty dressed up in lovely clothing reads poems in memory of _63_ poet, everyone holds their breath. Then, it is the custom

    106、 that the bones of a rooster head _64_(give) to her as an award. Obviously, true _65_ the story is not, the festival is interesting.【答案】56. Independence 57. its 58. word 59. up 60. to wipe 61. energetically 62. were 63. the 64. are given 65. as【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了墨西哥的一个有趣的节日农业盛会的起源和人们的庆祝方式。【56题详解】考

    107、查名词。句意:农业盛会在独立日之后举行。the Independence Day“独立日”,为固定表达。故填Independence。【57题详解】考查代词。句意:因为它的宗教起源墨西哥只有基督徒期待它的到来。根据名词arrival可知此处要用形容词性代词its。故填its。【58题详解】考查名词。句意:他们互相愚弄、捉弄,从不遵守诺言。根据their可知此处要用名词,固定短语keep ones word“守信诺言,遵守诺言”。故填word。【59题详解】考查固定短语。句意:于是上帝出现了,淹没了他们所有的庄稼。固定短语turn up,意为“出现”。故填up。【60题详解】考查动词不定式。句意

    108、:因此,为了消除悲伤,提醒自己对上帝的信仰,人们开始了这个节日。此处要用动词不定式,作目的状语。故填to wipe。【61题详解】考查副词。句意:在节日期间,人们聚集在户外,如操场或停车场,整夜精力充沛地相互玩耍,好像他们永远不会累。根据谓语动词have fun可知此处要用副词,作状语。故填energetically。【62题详解】考查虚拟语气。句意:在节日期间,人们聚集在户外,如操场或停车场,整夜精力充沛地相互玩耍,好像他们永远不会累。结合语境和as though可知此处要用虚拟语气,与现在事实相反应用一般过去时,be动词要用were。故填were。【63题详解】考查冠词。句意:当一个美丽的

    109、人穿着可爱的衣服朗读诗歌纪念诗人时,每个人都屏住呼吸。联系上下文可知,此处特指上文提到的 a woman poet,故要用定冠词the。故填the。【64题详解】考查时态和语态。句意:然后,按照习俗,公鸡的头骨头被授予她作为奖励。本句去掉it is和that依然是完整的句子,故此句是强调句,设空处是原句谓语动词,根据is可知用一般现在时,复数主语the bones of a rooster head和give之间是被动关系,因此要用一般现在时的被动语态。故填are given。【65题详解】考查连词。句意:显然,虽然故事并不真实,但是这个节日很有趣。结合句意和句子结构可知,此处应填连词as,意

    110、为“虽然,即使”,该词引导让步状语从句时需倒装,结构为:adj.+ as+ 主语+系动词。故填as。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 应用文(满分15分)66. 近期“公筷行动”公益广告每天在央视频道黄金时间播出。为了号召大家用餐使用公筷,请你以学生会名义向全校师生写一封英文倡议书刊登在校英文报上。内容要点如下:1.“公筷行动”简介;2.你的建议或想法。注意:1.词数80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear teachers and students,_Student Union【答案】Dear teachers and students,As we see, a

    111、public service advertisement is being aired on CCTV every day recently, which is about advocating the use of public chopsticks to avoid using ones own chopsticks to pick food from the same dishes. It is intended that the bacteria and viruses will be prevented from spreading.For the sake of our healt

    112、h and safety, I think it is good and necessary to use “public chopsticks” when we dine together with others. So lets start taking action right away!Student Union【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生以学生会名义向全校师生写一封英文倡议书刊登在校英文报上,简单介绍“公筷行动”,号召大家用餐使用公筷。【详解】1. 词汇积累被播出:be broadcast be aired on阻止:stop from prevent from为

    113、了:for purpose of for the sake of立刻:immediately right away2.句式拓展主语从句变强调句原句: It is intended that the bacteria and viruses will be prevented from spreading.拓展句: It is in this way that the bacteria and viruses will be prevented from spreading.【点睛】高分句型1 As we see, a public service advertisement is being

    114、aired on CCTV every day recently, which is about advocating the use of public chopsticks to avoid using ones own chopsticks to pick food from the same dishes. (运用了由which引导的非限制性定语从句)高分句型2 It is intended that the bacteria and viruses will be prevented from spreading.(运用了由that引导的主语从句)高分句型3 For the sake

    115、 of our health and safety, I think it is good and necessary to use “public chopsticks” when we dine together with others. (运用了省略了引导词that引导的宾语从句作think的宾语,和由it作形式主语,以及由when连接的时间状语从句)第二节 读后续写(满分20分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。In my thirty-year teaching profession, one of the best teachers

    116、I have ever known is Mr Rowe. I was lucky enough to teach fourth grade together with him.Mr. Rowe had endless patience and understanding and I learned so much from watching him. He could perform miracles, like the one he performed with Steven, one of the unhappiest kids I had ever seen. Steven could

    117、nt stand school. He didnt like being picked last for kickball. He didnt like the kids who raised their hands and knew all the answers, and most importantly, he didnt like himself.The first day he walked into Mr. Rowes classroom, he ignored the other students, looking angry and annoyed, and slid into

    118、 his chair, knocking a couple of textbooks onto the floor.Mr. Rowe walked over to him and touched Stevens shoulder, but Steven pulled away. Nevertheless, Mr. Rowe welcomed him:“Hi, Steven. Im happy you are in my class. We are gonna have a great year.” Steven looked around the room as if Mr. Rowe mus

    119、t be mistaken. No teacher in his right mind would want Steven to be part of his classroom. So, while Mr. Rowe seemed cheerful and relaxed that day of school, it seemed like Steven was angry and confused.That day after classes, Mr. Rowe chose Steven to pitch (投球) the kickball during the break. “Hey,

    120、Steven,” Mr. Rowe commented, “You are good at pitching. Let me show you my secret trick.” Mr. Rowe taught Steven one of the tricks that not a single kid could perform. Steven learned fast and did quite well! Everyone cheered for him!After the kickball, Steven sat as close to Mr. Rowe in classes as h

    121、e could. When a question was asked, Steven lit up; when he knew the answer, he raised his hand; when he answered the question, his voice shook. However, he got the answer right! He said, with Mr. Rowe, his days of the fourth grade promised wonderful. It was obvious that Steven grew to love Mr. Rowe

    122、more and more with each passing day.注意:1. 续写词数应为150左右:2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Time passed quickly that year, and before we all knew it, it was the last day of school._Many years later, Mr. Rowe and I were surprised when a handsome young man walked into our classroom, dressed in the army uniform._【答案】Pa

    123、ragraph 1:Time passed quickly that year, and before we all knew it, it was the last day of school. All the teachers filled the sidewalk, waving goodbye to the kids. But on that particular day, Steven walked slowly to the bus, his head down, tears in his eyes. He boarded the bus reluctantly, hesitate

    124、d, and then ran back off the bus to hug Mr. Rowe. “I dont want to leave you.” He sobbed. With red-rimmed eyes, Mr. Rowe comforted him, “I will miss you, too.”Paragraph 2:Many years later, Mr. Rowe and I were surprised when a handsome young man walked into our classroom, dressed in the army uniform.

    125、The young man stood tall and proud. It was Steven! Mr. Rowe and I couldnt believe our eyes. He saluted and hugged Mr. Rowe tightly! “I have come back to school today just to say thanks to you!” It is my hope that every teacher is blessed with such a wonderful experience of a former student coming ba

    126、ck to say, simply to say a very simple THANKS.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了Mr. Rowe老师对学困生Steven的关心。刚开始Steven表示不接受,但是Mr. Rowe老师耐心地教育他,最后Steven学习进步,并在多年后回校感谢Mr. Rowe老师的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“那一年时间过得很快,不知不觉中,已经是上学的最后一天了。”可知,第一段可描写毕业告别的一系列活动尤其是Mr. Rowe老师和Steven之间的互动。由第二段首句内容“多年以后,当一个穿着军装的英俊年轻人走进我们的教室时,Mr. Rowe

    127、老师和我都很惊讶。”可知,第二段可描写Steven回学校看望Mr. Rowe老师的活动和表达了感谢之情。2.续写线索:上学的最后一天师生告别Steven恋恋不舍Steven与老师道别Steven返校老师惊讶Steven感谢老师3.词汇激活跟某人说再见:wave goodbye to sb./say goodbye to sb.坐上车:board the bus/get on the bus返回:run back/return/get back情绪类:不情愿地:reluctantly/unwillingly惊讶的:surprised/astonished/amazed【点睛】高分句型1. All the teachers filled the sidewalk, waving goodbye to the kids.(运用了现在分词作状语)高分句型2. I have come back to school today just to say thanks to you!(使用了动词不定式作目的状语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省盐城市上冈区2022届高三上学期第一次学情检测(实验班)英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-563936.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1