江苏省扬州市江都区大桥高级中学2019-2020学年高二英语4月学情调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 扬州市 江都 大桥 高级中学 2019 2020 学年 英语 情调 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省扬州市江都区大桥高级中学2019-2020学年高二英语4月学情调研试题(含解析)第一部分:听力(共20题,每题1.5分,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman think of the movie?A. Its amusing. B. Its exciting. C. Its disappointing. 2. How will Susan spend most of her
2、 time in France?A. Traveling around. B. Studying at a school. C. Looking after her aunt. 3. What are the speakers talking about?A. Going out. B. Ordering drinks. C. Preparing for a party. 4. Where are the speakers?A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore. 5. What is the man going to do?
3、A. Go on the Internet. B. Make a phone call. C. Take a train trip. 第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman looking for?A. An information office. B. A police station. C. A shoe repair shop. 7. W
4、hat is the Town Guide according to the man?A. A brochure. B. A newspaper. C. A map.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man say about the restaurant?A. Its the biggest one around. B. It offers many tasty dishes. C. Its famous for its seafood. 9. What will the woman probably order?A. Fried fish. B. Roast
5、chicken. C. Beef steak.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where will Mr. White be at 11 oclock?A. At the office. B. At the airport. C. At the restaurant. 11. What will Mr. White probably do at one in the afternoon?A. Receive a guest. B. Have a meeting. C. Read a report. 12. When will Miss Wilson see Mr. White?A.
6、At lunch time. B. Late in the afternoon. C. The next morning.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is Bill going to Germany?A. To work on a project. B. To study German. C. To start a new company. 14. What did the woman dislike about Germany?A. The weather. B. The food. C. The schools. 15. What does Bill hope to
7、do about his family?A. Bring them to Germany. B. Leave them in England. C. Visit them in a few months. 16. What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow-travelers. B. Colleagues. C. Classmates. 听第10段材料,回答第17至20题。17. When did it rain last time in Jurez? A. Three days ago. B. A mont
8、h ago. C. A year ago. 18. What season is it now in Jurez?A. Spring. B. Summer. C. Autumn. 19. What are the elderly advised to do?A. Take a walk in the afternoon. B. Keep their homes cool. C. Drink plenty of water. 20. What is the speaker doing?A. Hosting a radio program. B. Conducting a seminar. C.
9、Forecasting the weather. 第二部分 阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AExploit your parking spaceAn unused parking space or garage can make money. If you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. Put an advertisement(广告)for
10、free on Letpark or Atmyhousepark.Rent a roomSpare room? Not only will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the government-backed “rent a room” program, you wont have to pay any tax on the first 4500 you make per year. Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy.Make money d
11、uring special eventsDont want a full-time lodger? Then rent on a short-term basis. If you live in the capital, renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money. Grashpadder can advertise your space.Live on setRenting your home out as a “film set” could earn you hundred
12、s of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for freebut you will be charged if your home gets picked.Use your roofYou need the right kind of
13、roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, they get paid for unused energy fed back into the National Grid. However, you have to sign a 25-year agreement with the supplier, which could prevent you
14、from changing the roof.1. If you earn 5000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on _.A. 800B. 4500C. 500D. 50002. If you want to use energy free, you have to_.A. sign an agreement with the governmentB. keep the roof unchanged for within 25 yearsC. sell the roof to s
15、ome energy companiesD. pay around 14,000 for the equipment3. For whom the text most probably written?A. Lodgers.B. Advertisers.C. Online companiesD. House owners.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】本文是一篇广告类短文。文章以房东的口吻介绍了房子的基本情况。【1题详解】细节理解题。由第二段倒数第二句you wont have to pay any tax on the first 4500 you make per year.
16、知,4500以内不用付税款,你只需要为超出的500付税款。故选C。【2题详解】细节理解题。根据最后一句However, you have to sign a 25-year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.知所签订的合同是要求25年不换房顶。故选B。【3题详解】推理判断题。综合全文,从多处If you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week.、
17、If you live in the capital, renting a room out可知这是房东写的文章。故选D。BThe Amazon Echo, a voice-driven computer that sits on a table top and answers to the name Alexa, can call up music tracks and radio stations, tell jokes, answer simple questions and control smart appliances. Even before Christmas it was a
18、lready resident in about 4% of American households. Voice assistants are being widely used in smart phones, too: Apples Siri handles over 2 billion commands a week, and 20% of Google searches on Android-powered handsets in America are input by voice. Dictating e-mails and text messages now works rel
19、iably enough to be useful. Why type when you can talk?Simple though it may seem, voice has the power to transform computing, by providing a natural means of interaction. Windows, icons and menus, and then touch screens, were welcomed as much easier ways to deal with computers than entering complex k
20、eyboard commands. But being able to talk to computers abolishes the need for a “user interface(界面)” at all. Just as mobile phones were more than existing phones without wires, and cars were more than carriages without horses, so computers without screens and keyboards have the potential to be more u
21、seful, more powerful than people can imagine today.Voice will not wholly replace other forms of input and output. Sometimes it will remain more convenient to converse with a machine by typing rather than talking (Amazon is said to be working on an Echo device with a built-in screen). But voice is su
22、re to account for a growing share of peoples interactions with the technology around them, from washing machines that tell you how much of the cycle they have left to virtual assistants in corporate call centres. However, to reach its full potential, the technology requires further breakthroughs and
23、 a resolution of the tricky questions it raises around the trade-off between convenience and privacy.Computer-dictation systems have been around for years. But they were unreliable and required lengthy training to learn a specific users voice. Computers new ability to recognise almost anyones speech
24、 dependably without training is the latest manifestation (证明) of the power of “deep learning”, an artificial intelligence technique in which a software system is trained to use millions of examples, usually selected from the Internet. Thanks to deep learning, machines now nearly equal humans in tran
25、scription accuracy, computerized translation systems are improving rapidly and text-to-speech systems are becoming less robotic and more natural-sounding. Computers are, in short, getting much better at handling natural language in all its forms.Although deep learning means that machines can recogni
26、ze speech more reliably and talk in a more natural manner, they still dont understand the meaning of language. That is the most difficult aspect of the problem and, if voice-driven computing is truly to flourish, one that must be overcome. Computers must be able to understand context in order to mai
27、ntain a coherent conversation about something, rather than just responding to simple, one-off (一次性的) voice commands, as they mostly do today (“Hey, Siri, set a timer for ten minutes”). Researchers in universities and at companies are working on this problem, building “bots” that can hold more detail
28、ed conversations about more complex tasks, from searching information to making travel arrangements.Many voice-driven devices are always listening, waiting to be activated(激活). Some people are already concerned about the implications of internet-connected microphones listening in every room and from
29、 every smart phone. Not all audio is sent to the cloud - devices wait for a trigger phrase (“Alexa”, “OK, Google”, “Hey, Cortana”, or “Hey, Siri”) before they start passing the users voice to the servers that actually handle the requests - but when it comes to storing audio, it is unclear who keeps
30、what and when.4. According to Paragraph l, the Amazon Echo _.A. has been sold out before ChristmasB. has been used by most American familiesC. came on the market later than Apples SiriD. is more useful than smart phones in dictating e-mails5. What can we learn about computers deep learning from the
31、passage?A. It is vital to accurate identification of human voices.B. It is almost the same as the computer-dictation system.C. It has helped machines understand the meaning of language.D. It has helped machines beat humans in accuracy and reliability.6. What are some users of voice-driven devices co
32、ncerned about?A. The devices will be in charge of their life.B. The devices need to be activated before working.C. They are in the dark about their datas ownership.D. Their voices can be recognized by every smart phone.7. Whats the authors attitude towards voice-driven technology?A. Worried.B. Doubt
33、ful.C. Supportive.D. Objective.【答案】4. C 5. A 6. C 7. D【解析】这是一篇说明文。亚马逊Echo是一款语音驱动的电脑,它可以放在桌面上,可以应答Alexa这个名字,可以调出音乐曲目和电台,讲笑话,回答简单的问题,控制智能家电。【4题详解】细节理解题。根据第1段The Amazon Echo, a voice-driven computer that sits on a table top and answers to the name Alexa, can call up music tracks and radio stations, tel
34、l jokes, answer simple questions and control smart appliances. Even before Christmas it was already resident in about 4% of American households. 和 Voice assistants are being widely used in smart phones, too: Apples Siri handles over 2 billion commands a week, and 20% of Google searches on Android-po
35、wered handsets in America are input by voice. 可知,亚马逊Echo是一款语音驱动的电脑,它可以放在桌面上,可以应答Alexa这个名字,可以调出音乐曲目和电台,讲笑话,回答简单的问题,控制智能家电。但是和苹果手机语音助手使用广泛度相比有很大差距,由此可判断亚马逊Echo比苹果的Siri晚上市。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第五段中Although deep learning means that machines can recognize speech more reliably and talk in a more natural mann
36、er, they still dont understand the meaning of language. That is the most difficult aspect of the problem and, if voice-driven computing is truly to flourish, one that must be overcome.可知,虽然深度学习意味着机器可以更可靠地识别语音,以更自然的方式说话,但它们仍然不理解语言的含义。这是该问题最困难的方面,如果语音驱动计算要真正蓬勃发展,就必须克服这个问题。所以,关于计算机的深度学习,我们能从文章中学到了,它对人类
37、声音的准确识别至关重要。故选A。【6题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句Not all audio is sent to the cloud - devices wait for a trigger phrase (“Alexa”, “OK, Google”, “Hey, Cortana”, or “Hey, Siri”) before they start passing the users voice to the servers that actually handle the requests - but when it comes to storing audio, it is
38、unclear who keeps what and when.可知并不是所有的音频都被发送到云端设备在开始将用户的声音传递给真正处理请求的服务器之前,会等待一个触发短语(“Alexa”、“OK、Google”、“Hey、Cortana”或“Hey、Siri”),但在存储音频时,还不清楚是谁保存了什么以及何时保存。由此可知,声控设备的一些用户担心自己无法了解数据的所有权。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中Many voice-driven devices are always listening, waiting to be activated(激活)Some people are
39、 already concerned about the implications of internet-connected microphones listening in every room and from every smart phone.可知许多语音驱动设备一直在监听,等待被激活。有些人已经开始关注联网麦克风对每个房间和每个智能手机监听的影响。结合作者在文中描述了正反双方的观点,因此他对声控设备的态度是客观的。故选D。CIn a new look at the impact of long-time sitting behavior on health, a new study
40、 links time watching television to an increased risk of death. One of the most surprising findings is that it isnt just couch potatoes who were affected. Even for people who exercised regularly, the risk of death went up the longer they were in front of the TV. The problem was the long periods of ti
41、me spent sitting still.Australian researchers who tracked 8,800 people for an average of six years found that those who said they watched TV for more than four hours a day were 46% more likely to die of any cause and 80% more likely to die of cardiovascular (心血管的) disease than people who reported sp
42、ending less than two hours a day in front of TV.Time spent in front of TVs and computers and videogames has come under fire in studies in recent years for contributing to a spread of obesity in the US and around the world. But typically the resulting public-health message urges children and adults t
43、o put down the Xbox controller and remote and get on a treadmill (跑步机) or a soccer field.The Australian study offers a different view. “Its not the sweaty type of exercise were losing” says David Dunstan, a researcher at Baker IDI Heart and Diabetes Institute, Melbourne, who led the study. “Its the
44、incidental moving around, standing up and using muscles. That doesnt happen when we are plunked on a couch in front of a television.”Indeed participants in the study reported getting between 30 and 45 minutes of exercise a day, on average.The results are supported by a new field of research that sho
45、ws how long periods of inactivity can affect the bodys processing of fats and other substances that contribute to heart risk. And they suggest that people can help decrease such risk simply by avoiding extended periods of sitting.”Keeping such processes working more effectively doesnt require consta
46、nt intense exercise, but consciously adding more routine movement to your life might help, doctors say. “Just standing is better than sitting,” says Gerard Fletcher, a cardiologist at Mayo Clinic, Jacksonville, Fla., who works standing up at his computer. “When you stand up, you shuffle around a lit
47、tle bit and use muscles not required when you are sitting or lying down.”Simple strategies for increasing activity include combining household chores such as folding laundry with TV-watching time or getting up to change a TV channel rather than using a remote control. The report, published Tuesday i
48、n the American Heart Association journal Circulation, focuses on TV watching in part because it is the main leisure-time activity in many countries, researchers said, especially in the US.8. One misunderstanding people might have is that _.A. the radiation from TV may badly affect your sightB. TV pr
49、ograms can broaden your horizons effectivelyC watching TV very long is a good way to kill timeD. regular exercise can minimize the side effect of watching TV9. What is new about the discovery of the Australian study?A. Remote control shouldnt be used when people watch TV.B. People who watch TV too l
50、ong should take more physical exercise.C. Sitting too long in front of TV will lead to high risk of heart attack.D. Long-time sitting is bad for all people including those who exercise regularly.10. According to the Australian study, how can the risk of death be reduced when people watch TV?A. By in
51、creasing simple movement.B. By totally avoiding watching TV.C. By taking some medicine.D. By increasing sweaty type of exercise.【答案】8. D 9. D 10. A【解析】这是一篇说明文。文章首先提出了最新研究成果发现:久坐会致命,之后围绕该主题进行介绍,并对此研究进行分析。【8题详解】推理判断题。根据第一段的One of the most surprising findings is that it isnt just couch potatoes who wer
52、e affected. Even for people who exercised regularly, the risk of death went up the longer they were in front of the TV. 可知,一项令人吃惊的发现:受影响的不仅仅是电视迷,对那些经常锻炼的人来说,死亡的风险也会随着他们在电视前的时间而上升,因此可推断出人们的误解是他们认为经常锻炼身体可以减少看电视的副作用,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第一段的Even for people who exercised regularly, the risk of death went u
53、p the longer they were in front of the TV. 可知,新的研究发现,即使锻炼身体,死亡的风险也会随着他们在电视前的时间而上升,故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段的Simple strategies for increasing activity include combining household chores such as folding laundry with TV-watching time or getting up to change a TV channel rather than using a remote control
54、. 可知,做一些简单的运动可以降低死亡的风险,故选A。第三部分:七选五(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to keep yourself safe from new virus?After a new-type coronavirus was detected in viral pneumonia cases in Central Chinas Wuhan city three months ago, more cases have been reported in recent days. _11_:
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564128.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
