江苏省扬州市江都区大桥高级中学2021届高三上学期学情调研(二)(含听力)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州市江都区大桥高级中学2021届高三上学期学情调研二含听力英语试题 WORD版含解析 江苏省 扬州市 江都 大桥 高级中学 2021 届高三 上学 情调 听力 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、大桥高级中学2020-2021学年度第一学期第二次学情调研高三英语(考试时间:120分钟 总分:150分)第一部分:听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whatdoesthemanwantthewomantodo?A. Attendtheparty.B. Invitemorepeople.C. Prepar
2、ethefood.【答案】A【解析】【原文】M: Our club is going to give a party this Saturday night. Can you make it?W: Sure. Is it okay if I bring several friends along?M: No problem. There will be plenty of snacks and drinks. Well have fun.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whatarethecoupletalkingabout?A. Drinkingtea.B. Buyingagift
3、C. Havingahabit.【答案】B【解析】【原文】M: What do you think I ought to get for your father?W: Why dont you get him a box of oolong tea? M: Good idea. He cant go a day without tea.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】WhenwilltheyaskKenfordinner?A. NextFriday.B. ThisThursday.C. ThisFriday.【答案】C【解析】【原文】W: Is Ken coming back soo
4、n? I miss him very much.M: He was supposed to arrive next Friday, but hes coming this Thursday.W: Lets have him over for dinner on the following night after his arrival.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Howmuchdidthewomanpay?A. 100dollars.B. 80dollars.C. 50dollars.【答案】B【解析】【原文】M: How much did you pay for your ne
5、w dress?W: They wanted 100 dollars, but can you believe it? I got it with a 20% discount!M: Oh, not bad. But I found it sold online only for half that price.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Wheredoestheconversationprobablytakeplace?A. Inasupermarket.B. Inahospital.C. Inarestaurant.【答案】C【解析】【原文】W: I hope you don
6、t get sick.M: Oh, I feel fine. I wish I had room for more icecream. W: Even if icecream wont make you sick, the price of it will.第二节 (共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频
7、,请去附件查看】6. Whoisthewomantalkingwith?A. Herclassmate.B. Herparent.C. Herteacher.7. Whydidntshedowellinthetest?A. Shewasntconfident.B. Shedidntstudyhard.C. Shewastoocareless.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: How did you do on the test, Jane? You looked very pleased with yourself when you left class, so I guess
8、you must have done quite well.W: Unfortunately, that was mostly overconfidence, Frank. I studied hard, and I was very relaxed when I took the test. But I didnt get a very good grade.M: Oh, no! What happened?W: I turned the pages too quickly, and I missed a page. I thought it was a three-page test. I
9、 didnt even see page four! M: Thats a shame! Have you talked to the teacher about it?W: I hadnt thought of that. I guess it couldnt hurt.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Howdidthemanlearnofthisclothesshop?A. Hewastoldbyashopkeeper.B. Hesawanadinthepaper.C. Hefounditbygoodluck.9. Whatwillthemanp
10、robablydonext?A. Gotoanothershop.B. Payforhisclothes.C. Walktothesecondfloor.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】W: Hi, is there anything I can help you with today, sir?M: Yes. A shopkeeper down the road said that you have clothes for big people. Ive been looking around this entire area for the last hour, but I ha
11、ve not had any luck yet. I really hope you have what I am looking for.W: Yes, I think we may be able to help you out. In fact, the entire second floor is completely for people who are considered big. If you walk up to the second floor, you will see there are many fancy clothes to choose from at very
12、 good prices.M: Really?W: Yeah, thats true. The clothes are all fine-designed. Im sure you can find your favorite ones.M: Wow, this is wonderful. I dont understand why Ive never heard of this clothes shop before.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Whatisthe womanenjoying?A. Thegame.B. Abook.C. Th
13、esand.11. Whydoesntthewoman playtogether?A. ShedoesntlikesportsB. Shehatestostayinthesun.C. Shedoesnt wantto lose.12. Whatwillshe probablydolater?A. Jointhegame.B. Haveapicnic.C. Cleanhershoes.【答案】10. B 11. A 12. B【解析】【原文】M: Why dont you play volleyball with us, Lucy? Its a lovely day, and everyones
14、 enjoying the game.W: Thats OK. Im fine here with my book and my sunglasses. You guys go on.M: But its no fun if you sit here by yourself. You havent even gotten in the ocean once.W: I am enjoying myself, I promise. Im loving the sun, and the waves, and the people. M: But youre not interested in vol
15、leyball? Come on. Youll enjoy it.W: Believe me, I wont. I am not into sports, and you can be sure my team will lose.M: Its just a friendly game. Nobody cares who wins. What do you say? Join us.W: No way. I dont want to get all that sand in my shoes. Im staying right here on my blanket.M: Well, suit
16、yourself. But you will join us when we have sandwiches after the game, right?听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Whydoesthewomanlikevisitingsecondhandbookstores?A. Thebooksareoldandcheap.B. Shecanfind childrensstories.C. Shescuriousaboutoldbooks14. Whatisthewomangoingtobuy?A. Astorybook.B. Apoetr
17、ybook.C. Amystery.15. Whydoesthewomanwanttobuythebook?A. Shelikesthesignature.B. ShewilluseitasagiftC. Shethinksithasavalue.16. Whatdoeshemanthinkofthebookthewomanchooses?A. Itmustbringherwealth.B. Itisworthnothing.C. Itisnt asgoodashis.【答案】13. C 14. B 15. C 16. C【解析】【原文】W: I enjoy going through sec
18、ondhand bookstores. Its interesting to see what people used to read. Did you see this old book of childrens stories?M: Some of these books arent so old, though. See? This mystery was published only six years ago. It costs seventy-five cents. You cant beat that!W: Hey! Look at this!M: What? Are you g
19、etting interested in poetry books all of a sudden? W: No. Look! Someone gave this book as a present, and wrote a note on the inside of the front cover. It was dated 1893. Maybe its worth something.M: Everything on this shelf is worth fifty cents.W: But if this is a signature of someone who is well-k
20、nown, it might bring a lot more. I hear William Shakespeares signature is worth about a million dollars. M: Oh, I can hardly read. Who wrote it? W: The name looks like “Harold Dobson,” maybe “Dobbins”? Wasnt he a politician or something? Im going to buy this book and see if I can find a name like th
21、at in the library.M: Good luck! Your poetry book may make you rich, but Ill bet my seventy-five-cent mystery is a better buy.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Whatshouldwedotostartconversations ?A. Smileatothers.B. Haveapropertopic.C. Feelgoodaboutourselves.18. Whatdoesthespeakerthinkcausesshynes
22、s?A. Thinkingnegatively.B. Believinginoneself.C. Lookinginthemirror19. Whatdoesthespeakersuggestwedotoimproveconfidence?A. Domorereading.B. Talk alot.C. Dressneatly.20. Whatdoesthespeakermainlytalkabout?A. Howtogetovershyness.B. Howtodevelopself-image.C. Howtoimproveourappearance.【答案】17. B 18. A 19.
23、 C 20. A【解析】【原文】M: What would you do if you were too shy? Here are some tips which can help you to get over shyness. Get into the habit of smiling. When you smile at people, some will return it. Read and learn about different and interesting topics like events, music, the environment and weather. Th
24、en you can start suitable conversations with others. When you do this, youre no longer shy about your ability to keep the conversation going on. Feel good about yourself. Shyness is caused by negative thoughts that others are far better than you. Stop such thoughts and believe in yourself. Look at y
25、ourself in the mirror every morning and say to yourself, “I am perfect the way I am!” Improve your appearance. Being shy can also be a result of not being so confident in front of people. Putting on clean and tidy clothes from top to bottom can help improve your confidence. Ask for some professional
26、 help. There are also certain books which help you develop your image and deal with shyness. You can turn to these things to get guidance. Improving your image can build up your self-confidence in front of anyone.第二部分:阅读(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ABelow you will find a profile of each gap year program.
27、If there is a specific program you are interested in or a question you have regarding these programs, please feel free to contact them directly.Youth InternationalSince 1997, Youth International has provided many people with the most exciting and educational experience of their life. It is a learnin
28、g program that combines international travel, inter-cultural exchange, home stays, volunteer community service work and outdoor adventures.Phone:1-720-270-3323Carpe Diem EducationThrough volunteer service, travel and cultural exchange, students of Carpe Diem Education receive a personal insight into
29、 themselves and their culture. We specialize in guiding summer and semester programs for high school students. Each course is carefully crafted to develop leadership and self-awareness within our students, who return home better prepared to be leaders in thought and action.Phone:503-285-1800Center f
30、or Interim ProgramsFounded in 1980, the Center for Interim Programs is the first independent gap year organization in America. Based on students interests and budget, our experienced teachers help make individual course choices including low cost volunteer options, language programs, research trips,
31、 and so on. We are committed to helping students find more experiences of formal education and work.Phone:413-585-0980EF Gap YearAn EF Gap Year offers students the ability to explore several countries where you will learn a language, volunteer for a good cause, gain international work experience 12-
32、week semester or 26-week academic. Choose between a personalize your program to meet your learning. You can then by deciding where, when, and how you wish to stand interests own. Our well-structured curriculum even allows you to have college-level classes and earn credits toward graduation.Phone:1-8
33、00-726-974621. Which phone number can you dial if you want to improve your leadership?A. 1-720-270-3323B. 503-285-1800C. 413-585-0980D. 1-800-726-974622. What is EF Gap Years unique feature?A. Its reasonable fee.B. Its experienced teachersC. Its flexible study time.D. Its diverse curriculum choices2
34、3. What do the four programs have in common?A. They pay attention to volunteer service work.B. They combine education with home stays.C. They mainly offer cross-cultural education.D. They raise students interest in adventure.【答案】21. B 22. C 23. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍了四个为学生制定的间隔年学习项目。【21题详解】细节理解题。根据Carpe
35、Diem Education下的Each course is carefully crafted to develop leadership and self-awareness within our students, who return home better prepared to be leaders in thought and action . (每个课程都精心培养学生的领导能力和自我意识,让他们在回国后在思想和行动上做好更充分的准备,成为领导者)可知,该项目可以培养学生的领导能力,该项目的联系电话是503-285-1800。如果想培养自己的领导能力,可以拨打503-285-18
36、00。故选B项。【22题详解】推理判断题。根据EF Gap Year部分下的You can then by deciding where, when, and how you wish to stand interests own. (你可以通过自己的兴趣决定学习地点、时间和方式)可推断,EF Gap Year的学习时间是灵活的,可以让学生通过自己的兴趣选择。C. Its flexible study time. (它灵活的学习时间)符合以上推测,故选C项。【23题详解】细节理解题。根据Youth International部分下的It is a learning program that c
37、ombines international travel, inter-cultural exchange, home stays, volunteer community service work and outdoor adventures. (这是一个结合国际旅游、文化交流、家庭住宿、支援社区服务工作和户外冒险的学习项目);Carpe Diem Education部分下的Through volunteer service (通过志愿者服务);Center for Interim Programs部分下的 Based or students interests and budget, ou
38、r experienced teachers help make individual course choices including low cost volunteer options(基于学生的兴趣和预算,我们经验丰富的老师可以帮助学生选择个人课程,包括低花费的志愿者课程)和 EF Gap Year下的where you will learn a language, volunteer for a good cause, gain international work experience (在那儿,你可以学语言,为公益事业做志愿者,获得国际工作经验)可知,这四个项目都关注志愿者服务工
39、作。A. They pay attention to volunteer service work. (他们都关注志愿者服务工作)符合以上说法,故选A项。BEvery year, thousands of teenagers participate in programs at their local art museums. But do any of them remember their time at museum events later in life? A new report suggests that the answer is yes and finds that alum
40、ni (毕业生) of arts-based museum programs credit them with changing the course of their lives, even years after the fact.The Whitney Museum of American Art, the Walker Art Center and the Museum of Contemporary Art, Los Angeles recently asked researchers to conduct a study to find out how effective thei
41、r long-standing teen art programs really are. They involved over 300 former participants of four programs for teens that have been in existence since the 1990s. Alumni, whose current ages range from 18 to 36, were invited to find out how they viewed their participation years after the fact.Among the
42、 alumni surveyed, 75 percent of alumni rated the teen program experience as the most favorable impact on their own lives, beating family, school and their neighborhoods. Nearly 55 percent thought that it was one of the most important experiences theyd ever had, regardless of age. And two-thirds said
43、 that they were often in situations where their experience in museums affected their actions or thoughts.It turns out that participating in art programs also helps keep teens enthusiastic about arts even after they reach adulthood: 96 percent of participants had visited an art museum within the last
44、 two years, and 68 percent had visited an art museum five or more times within the last two years. Thirty-two percent of program alumni work in the arts as adults.Though the study is the first of its kind to explore the impact of teen-specific art programs in museums, it reflects other research on t
45、he important benefits of engaging with the arts. A decade of surveys by the National Endowment for the Arts found that childhood experience with the arts is significantly associated with their income and educational attainment as adults. Other studies have linked arts education to everything from lo
46、wer drop-out rates to improvement in critical thinking skills.24. What does the underlined phrase “the fact” in Paragraph 1 refer to?A. Changing the course of childrens life.B. Participating in childhood art programs.C. Organizing arts-based museum programs.D. Remembering the time at museum events.2
47、5. What does Paragraph 2 mainly tell?A. The result of the study.B. The process of the study.C. The approach to the study.D. The object and content of the study.26. What can be inferred of the study mentioned in the text?A. Passion for arts may remain long in kids whole life.B. No other studies exist
48、 concerning the benefits of arts.C. Age matters in how people view their art experiences.D. Most children taking part in art programs will work in arts.27. Which of the following can be the best title for the text?A. How is Art Connected to Our Life?B. Can Art Education Affect Our Income?C. What Sho
49、uld Art Museums do for Kids?D. Should Children Walk into Art Museums?【答案】24. B 25. D 26. A 27. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要针对孩子是否有必要参与博物馆艺术项目展开了讨论。【24题详解】词义猜测题。分析可知,划线短语“the fact”之前有“even years after”应是与前文“later in life”相呼应,因此“the fact”应是指代前文内容“Every year, thousands of teenagers participate in programs at
50、their local art museums. But do any of them remember their time at museum events later in life?(每年都有成千上万的青少年参加当地艺术博物馆的活动。)”中的事实,即,青少年时期参加的艺术活动。故选B项。【25题详解】主旨大意题。通过阅读文章第二段可知,该段首句提出本段话题,即“ They involved over 300 former participants of four programs for teens that have been in existence since the 1990s
51、. Alumni, whose current ages range from 18 to 36, were invited to find out how they viewed their participation years after the fact.(他们让300多名前参与者参与了20世纪90年代以来一直存在的四个青少年项目,并邀请目前年龄在18岁至36岁之间的校友们,了解他们在这之后几年的参与情况。)”由此可知,本段主要介绍了该项目的目的和具体内容。故选D项。【26题详解】推理判断题。根据文章第四段内容“It turns out that participating in ar
52、t programs also helps keep teens enthusiastic about arts even after they reach adulthood”可知,事实证明,参加艺术项目也有助于保持青少年对艺术的热情,即使在他们成年之后。由此可推知,对艺术的热情可能会在孩子们的一生中持续很久。故选A项。【27题详解】主旨大意题。通过阅读文章可知,根据第二段“The Whitney Museum of American Art, the Walker Art Center and the Museum of Contemporary Art, Los Angeles rece
53、ntly asked researchers to conduct a study to find out how effective their long-standing teen art programs really are. ”惠特尼美国艺术博物馆、沃克艺术中心和洛杉矶当代艺术博物馆最近要求研究人员进行一项研究,以了解他们长期存在的青少年艺术项目到底有多有效。根据最后一段A decade of surveys by the National Endowment for the Arts found that childhood experience with the arts is
54、significantly associated with their income and educational attainment as adults.国家艺术基金会十年的调查发现,儿童时期的艺术经历与他们成年后的收入和受教育程度有很大关系。所以选项D“孩子是否有必要参与博物馆艺术项目展开了讨论”贴合文章中心主旨,是合适的标题。故选D项。【点睛】CWhen nature is left alone, a balance is reached among the animals and plants living in one area. But when man starts his
55、work in nature, the balance is likely to be destroyed. He grows a crop and takes it away to eat; then there are no dead leaves to fall on the ground, holding water while it sinks into the surface, or decaying(腐烂) and adding humus(腐殖质) to the soil. Unless a farmer acts with knowledge and skill, he is
56、 therefore most likely to make the land poorer. To take the place of the useful matter in the crops that he removes, he uses some kind of fertilizer. Chemical fertilizers are of great help, but the waste products of animals and decaying remains of plants should also be put on the land. In some place
57、s, it is a habit to burn waste material lying about, but such burning destroys the useful matter in the dead plants. Although the ashes that are left are valuable when put on the land, a better practice is to bury the waste so that it decays and increases the humus in the soil.In the past, when the
58、world population was much lower than it is now, a man had little difficulty in ordinary times in growing the food that was needed. When a field had been used some years and had become tired, the farmer could move to another place. The tired land then slowly recovered. Gradually grasses and other pla
59、nts would appear on it and its productive power would slowly return to normal through their decay. But nature, left alone, would take a long time to bring back the land to its former state; the length of time required would depend on local conditions, but it might well be ten years.It is a bad pract
60、ice to grow the same crop in a field year after year. If the crop is changed, the land will suffer less because it is treated and used in a different way. Different plants have different effects on the soil. Therefore, a change of crop will do less harm than the growing of the same crop year after y
61、ear and a regular change to grass will do good to the soil. Much will therefore be gained if different crops are grown one after another, a method known as the rotation(轮作) of crops.28. According to the passage, the land will become poorer _.A. if all the dead leaves are cleared awayB. if the humus
62、is increased after the harvestC. if dead leaves decay in the soil by themselvesD. if waste plant material lying about is buried29. We can learn from the passage that the tired land has gradually recovered _.A. when grasses and other plants appear againB. when the treatment is given by nature aloneC.
63、 after new grasses and other plants have decayed againD. after nature has been left alone for several months30. A modern farmer can hardly move to another place as he did before because _.A. the productive power of a new field isnt higher than that of an old oneB. there are few free fields left for
64、him to do farmingC. it takes a farmer more than ten years to start farming in a new fieldD. there will be too many grasses in a new field to grow crops31. It is most likely that the author will go on to _ in the paragraph following the passage above.A. introduce other methods of planting cropsB. dea
65、l with how to prevent land getting tiredC. start another topic of how to make use of landD. explain what the rotation of crops is【答案】28. A 29. C 30. B 31. D【解析】本文是一篇说明文。本文讲述了由于人类的活动,大自然中动物和植物之间的平衡很可能被破坏。农民必须拥有知识和技能,使得农田得到良性循环。【28题详解】细节理解题。根据第一段中then there are no dead leaves to fall on the ground, ho
66、lding water while it sinks into the surface, or decaying(腐烂) and adding humus(腐殖质) to the soil.可知,如果没有枯叶落在地上,也就是枯叶被清理走,土壤会缺少腐殖质,从而使得土地会变得更贫瘠。故选A。【29题详解】细节理解题。根据第二段中The tired land then slowly recovered. Gradually grasses and other plants would appear on it and its productive power would slowly return
67、 to normal through their decay.可知,土地上面会长出草和其他植物,土壤的生产能力会通过腐烂慢慢恢复正常。故选C。【30题详解】推理判断题。根据第二段中When a field had been used some years and had become tired, the farmer could move to another place.可知,在过去,人口相对较少,当一块田地使用了几年,变得贫瘠时,农民可以搬到别的地方去了。从而可以推断出,现代农民几乎不能像以前那样搬到另一个地方去,因为几乎没有空闲的土地供他耕种。故选B。【31题详解】推理判断题。根据最后
68、一段中Much will therefore be gained if different crops are grown one after another, a method known as the rotation(轮作) of crops.可知,作者提及到作物轮作,可以推断出作者在下一段会解释一下什么是作物轮作。故选D。D A MENTORING (导师制)program is giving life changing opportunities to Banbury youth. Young Inspirations was founded two years ago to pro
69、vide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21.Alex Goldberg, the programs founder, said, “We set up Young Inspirations because we wanted to give young people experiences that will potentially be life changing and broaden their outlook. “ “We try to create work experi
70、ence opportunities which will make a really great difference to our youth. For example, weve secured internships (实习)with world - famous firms such as Honda.”“At a time of funding cutbacks, schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring because of that - it is extreme
71、ly important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures. “ Kieran Hepburn, 14, is one of a group of Banbury youth who has benefited from the program so far. In October, the Banbury Scho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564154.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省常州市西夏墅中学译林牛津版高中英语课件 必修五:UNIT1 GETTING ALONG WITH OTHERS ——TASK1.ppt
