分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型海淀区2015高考英语阅读理解训练(6)(答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564198
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:135KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    海淀区 2015 高考 英语 阅读 理解 训练 答案
    资源描述:

    1、海淀区2015高考英语阅读理解训练(6)(答案)【2015高考复习】阅读理解“The US.Food and Drug Administration(FDA)is considering to put stricter limits over tanning salons(晒黑廊)and wants to ban anyone younger than 18 years of age from using a tanning bed,”an advisory panel(专家团)announced last week.The panel is calling for tighter contr

    2、ols on the industry such as requiring teenagers to get the approval from their parents before using tanning beds or limiting the use of artificial tanning to a certain age.“Given the absence of any demonstrated benefits,I think it is an obligation for us to ban artificial tanning for those under 18,

    3、”said panelist Dr.Michael Olding.Along with a possible ban for teenagers,the panel also recommended that visible warning labels should be placed either on the tanning machines or in the salons in order to caution tanners of the possible dangers.In addition,the committee decided that stricter regulat

    4、ions and classifications were critical to make the machines safer.At this time the machines are categorized as FDA Class 1 devices,the ones that are least likely to cause harm.In case the FDA decided to change their classification from Class 1 to Class 2,as advised by the panel,the FDA could limit t

    5、he levels of radiation the machines emit.Class 2 devices include Xray machines and powered wheelchairs.Getting a tan,whether from a tanning bed or the sun,increases the risk of developing skin cancer.Last year,the World Health Organizations International Agency for Research on Cancer (IARC)declared

    6、tanning beds as “carcinogenic(致癌的)to humans”It was discovered that young individuals in their teens and 20s who use tanning beds on a regular basis have a 75 per cent higher risk of suffering from melanoma(黑素瘤),the deadliest form of skin cancer.According to the American Cancer Society,melanoma accou

    7、nted for nearly 69,000 cases of skin cancer in 2009 and will account for most (about 8,650)of the 11,590 mortality cases due to skin cancer each year.【语篇解读】 随着人们审美观的变化, 越来越多的人希望自己拥有健康的古铜色皮肤。于是日光浴和晒黑廊相应而生。晒黑真的能使人拥有健康的皮肤吗?专家告诉我们并非如此。针对这种情况,美国食品药物管理局又会做何行动呢?20According to the passage,what measures will

    8、 US.FDA most probably take?ABanning tanning salons.BPosing heavier tax over tanning salons.CHaving tighter controls over tanning salons.DLimiting the number of tanning salons in every state.答案C事实细节题。由第一段第一句可知,FDA正在考虑对晒黑廊设置更严限制,并禁止18岁以下的青少年使用晒黑床。21Which of the following suggestions for making tanning

    9、 salons safer is NOT mentioned?AVisible caution.BSetting age limit.CProfessional personnel.DParental approval for teenagers.答案C事实细节题。第二段的第一句提到了征得父母同意和年龄限制的规定。第三段第一句提到了visible warning labels。只有专业人士(professional personnel)没有被提出来使晒黑廊成为更为安全的场所。22What does the writer want to express in the last paragraph

    10、?ATanning in ones youth may mean death.BTanning in the sun is safer than on the tanning bed.CPeople should get tanned without getting melanoma.DGetting tanned is only a good idea for those above thirty years old.答案A推理判断题。作者在最后一段中显示,不管是日光浴还是使用晒黑床,都极易生长黑素瘤最致命的皮肤癌。所以A项正确。23What will most probably happe

    11、n,if the advisory panels suggestions are adopted and put into practice?AFewer people will suffer from skin cancer.BTanning salons will have more customers.CGetting a tan in a tanning salon will cost less.DParents will be more anxious about their tanning children.答案A推理判断题。由文章可知,专家团的建议是禁止18岁以下的青少年使用晒黑

    12、床,并在机器上或晒黑廊里张贴晒黑可能导致的危害的警告。这些建议一旦被接受并实现,自然使进行日光浴或使用晒黑床的人数会减少,这也相应减少了患皮肤癌的人数。阅读理解Five Olympic mascots were announced exactly 1000 days before the Beijing Olympic opening ceremony. The long-anticipated mascots represent four of Chinas most popular animals the fish, the panda, the Tibetan antelope and

    13、the swallow .The fifth mascot is the brightly burning Olympic flame. Each of the mascots has a repeated two-syllable name. This type of name is a traditional way of showing affection for children in China. BeiBei is the fish, JingJing is the panda, HuanHuan is the Olympic flame, YingYing is the Tibe

    14、tan antelope and NiNi is the swallow. The first characters of their two-syllable names read “Beijing Huanying Ni,” or, in English, “Welcome to Beijing.”The five elements of nature, including the sea, forest, fire, earth and sky are found in the mascots origins and headpieces. These special headpiece

    15、s also display the folk and culture of China. Each mascot also symbolizes a different blessing -prosperity, happiness, passion, health and good luck.It is the first time more than three mascots will share the important duty of representing their host country. Han Meilin, chief of the mascot design t

    16、eam explained that, “China has such a rich culture that no single mascot could possibly represent it! That is why we chose to produce five mascots instead of one.”Called the “Five Friendlies,” the figures embody(体现) the Chinese peoples hope for peace and friendship in the world and the spirit of the

    17、 Olympics, representing not only multi-ethnic(多民族的) cultures of China, but also the traditional Chinese philosophy of harmony between humans and nature.In order to help Beijing 2008 spread its theme of One World, One Dream to every continent, the Five Friendlies reflect the deep desire of the Chines

    18、e people to reach out to the world in friendship through the Games and to invite every man, woman and child to take part in the great celebration of human union in 2008.16. Whats the theme of Beijing 2008 Olympics?A. Welcome to Beijing.B. Prosperity, Happiness, Passion, Health and Good luck.C. New B

    19、eijing, New Olympics.D. One World, One Dream.17. What did Han Meilin, chief of the mascot design team, think of the five mascots?A. He thought highly of the five mascots.B. No single mascot could represent China.C. The five mascots represented the culture of China.D. They would reflect the desire of

    20、 Chinese people.18. Which of the following statements is not true?A. Its for the first time that five mascots are chosen to represent their host country in the Olympic history.B. One of the five mascots YingYing stands for the Olympic flame.C. Beijing announced its five 2008 Olympic mascots just 100

    21、0 days before the big event.D. The five mascots express affection for Chinese children by two-syllable names.19. Which of the following best reflects the main idea of the passage?A. The 29th Olympic Games will be held in Beijing in 2008.B. The theme of 2008 Beijing Olympics One World, One Dream.C. T

    22、he significance of five 2008 Olympic mascots the Five Friendlies.D. How the Five Fantastic Mascots came into being.20. What do the five mascots the Five Friendlies represent?A. “Beijing Huanying Ni,” or, in English, “Welcome to Beijing.”B. Chinese multi-ethnic cultures, philosophy of harmony between

    23、 humans and nature and five elements of nature.C. Chinese peoples hope for peace and friendship in the world and the spirit of the Olympics.D. The deep desire of the Chinese people to reach out to the world in friendship through the Olympics. 全解全析本文主要讲述了北京2008年奥运会吉祥物的内在含义。D. 细节理解题。文章末段首句提到了北京奥运会的主题。

    24、A. 推理判断题。根据文章第四段可以得知吉祥物设计组组长韩美林给予北京奥运会吉祥物高度评价。B. 细节理解题。利用排除法,由文章第二段第三句话可知B项中的YingYing应为HuanHuan。C. 主旨大意题。纵观全文,不难归纳出文章主要介绍了北京2008年奥运会的吉祥物的含义。B. 推理判断题。文章第三、五段主要讲述了吉祥物的象征意义。 高考英语冲刺阅读理解专项-BMaybe you never opened that account, but someone else did someone who used your name and personal information to co

    25、mmit fraud(造假). When an imposter uses your name, your credit card number, or some other piece of your personal information for their own purpose in short, when someone takes your personal information without your knowledge its a crime, pure and simple.The biggest problem is that you may not know you

    26、r identity(身份)has been stolen until you notice that somethings wrong: you may get bills for a credit card account you never opened, your credit report may include debts you never knew you had, a billing cycle may pass without your receiving a statement, or you may see charges on your bills that you

    27、didnt sign for, and even dont know anything about.If someone has stolen your identity, the Federal Trade Commission (FTC) suggests that you take three actions immediately.First, contact the fraud departments of each of the three major credit offices. Tell them to flag your file with a fraud alert(警告

    28、)including a statement that creditors should get your permission before opening any new accounts in your name.Then, ask the credit offices for copies of your credit reports. Credit offices must give you a free copy of your report if it is not correct because of fraud. Review your reports carefully t

    29、o make sure no additional fraudulent accounts have been opened in your name or unauthorized(侵权的)changes made to your present accounts. In a few months, order new copies of your reports to check your corrections and changes, and to make sure no new fraudulent activity has occurred.1. Whats the subjec

    30、t discussed in the text?A. What you should do if your credit card is stolen. B. What you should do if your identity is stolen.C. What an imposter always does to make money. D. What the Federal Trade Commission is about.答案解析:答案为B。本题考查文章的主旨大意。本文的前半部分引出身份信息被盗的问题,后面的重点是告诉读者身份信息被盗后该如何做。故答案为B。2. What shou

    31、ld you do first when you find your identity is stolen?A. Inform creditors not to open any new accounts in your name without your permission.B. Ask for copies of your credit reports and make sure no other frauds have been made.C. Keep ordering new copies to check what you have already changed and cor

    32、rected.D. Always lock your ID card in your cupboard in case it should be stolen. 答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段可知,当发现个人身份信息被盗后,首先要联系防伪部门,让他们关注你的资料,警告债权人在用你的名字开任何新的账户前应该得到你的允许。故答案为A。3. What is the most difficult thing for people to deal with identity frauds?A. No measures can work on the billing cycle.B. Th

    33、ere is no strict law for this kind of behaviors.C. It might be a long time before you realize that.D. The FTC does nothing except for three suggestions. 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。由文章第二段首句 “The biggest problem is that you may not know your identity has been stolen until you notice that somethings wrong”可知,直

    34、到你注意出了问题后才知道身份信息被盗是最大的问题。故答案为C。4. Which is the least possible if a fraud has happened to you?A. You may have debts in your credit card.B. You may find charges on your bills unauthorized.C. A new credit card may be opened in your name.D. The fraud departments can find out the imposter right away. 答案解

    35、析:答案为D。本题为推理题。由第二段冒号后面的内容可知,身份信息被盗后,你的信用卡会负债,你会收到未经授权的收费账单,还会出现以你的名字新开的信用卡。文中未提及防伪部门可以马上找到骗子,后文的措施也是在暗示找到骗子并不容易。故答案为D。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AProlonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood diseases if they

    36、 had been born 100 years ago. Because more people live longer, there are more people around at any given time. In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societ

    37、ies, people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine, infants might be allowed to die because they could not survive i

    38、f their parents starved, where as if the parents survived they could have another child. In most contemporary(当代的) societies, people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are ab

    39、le to work; we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement, somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near p

    40、overty. Older people have more illnesses than young or middle-aged people; unless they have wealth or private or government insurance, they must often “go on welfare” if they have a serious illness.When older people become senile (衰老的) or too weak and ill to care for themselves, they create grave pr

    41、oblems for their families. In the past and in some traditional cultures, they would be cared for at home until they died. Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need, a great many nursing homes

    42、and convalescent (疗养的) hospitals have been built. These are often profit making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups. While a few of these institutions are good, most of them are simply “dumping (倒垃圾的) grounds” for the dying in which “care” is given by p

    43、oorly paid, overworked, and under skilled personnel.1. The author believes that the population explosion results from _.A. an increase in birthrates B. the industrial developmentC. a decrease in death ratesD. human beings cultural advances 2. It can be inferred from the passage that in hunting and g

    44、athering cultures _.A. it was a moral responsibility for the families to keep alive the aged people who could not workB. the survival of infants was less important than that of their parents in times of starvationC. old people were given the task of imparting the cultural wisdom of the tribe to new

    45、generationsD. death was celebrated as a time of rejoicing for an individual freed of the hardships of life 3. According to the passage, which of the following statements about the old people in the United States is true?A. Many of them live on social security money which is hardly enough.B. Minority

    46、 of them remain in a state of near poverty after their retirement.C. When they reach a certain age, compulsory retirement is necessary and beneficial.D. With the growing inflation, they must suffer more from unbearable burdens than ever.4. The phrase “this need” in paragraph 3 refers to _. A. prolon

    47、ging the dying old peoples livesB. reducing the problems caused by the retired peopleC. making profits through caring for the sick or weak peopleD. taking care of the sick or weak people5. Which of the following best describes the authors attitude toward most of the nursing homes and convalescent ho

    48、spitals?A. Sympathetic. B. Approving. C. Optimistic. D. Critical. 全解全析 CBADD 本文分析了人口增长的真正原因及美国的老年人问题。1. C。细节题。根据文章第 1 段最后一句 it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion 可推知此题答案为 C。2. B。推断题。根据文章第 2 段第 4 句 infants might be allowed to die beca

    49、use they could not survive if their parents starved, where as if the parents survived they could have another child可推知此题答案为 B。3. A。细节题。根据文章第 2 段倒数第 2 句In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty 可推知此题答案为 A。4. D。推断题。根据其上文 there is often no one at home who can care for a sick or weak person 可推知此题答案为 D。5. D。推断题。根据文章最后一句 most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which “care” is given by poorly paid, overworked, and under skilled personnel 可推知此题答案为 D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:海淀区2015高考英语阅读理解训练(6)(答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564198.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1