湖北利川市2016高考英语二轮阅读理解基础选编(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 利川市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 基础 选编 答案
- 资源描述:
-
1、湖北利川市2016高考英语二轮阅读理解基础选编(1)及答案高考英语阅读理解提升全程训练及答案阅读理解(一)Some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.I would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.I did not really need to express my emotions b
2、y way of words, but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera
3、.During the trip, I was busy recording every incident, name and place I came across.I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand.The sky was clear an
4、d lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.I automatically took out my pen.At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.
5、All I remembered of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary.Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling.I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaning
6、ful.I take pictures, but not very oftenonly of objects I find really beautiful.Im no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old.I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.I dont wa
7、nt to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes.Maybe I wont have as many exact representations of people and places; maybe Ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.I dont live to make memoriesI just live, and the memories form thems
8、elves.9Before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of_.Aobserving her school routineBexpressing her satisfactionCimpressing her classmatesDpreserving her history解析细节理解题。由文章第一段的最后一句话“After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,我认为通过看过去经历的记录是保存过去
9、的一种方式,故选D项。答案D10What caused a change in the authors understanding of keeping a diary?AA dull night on the journey.BThe beauty of the great valley.CA striking quotation from a book.DHer concerns for future generations.解析细节理解题。由第三段的第一句话“At that point, I understood that nothing I wrote could ever match
10、 or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.”可知,山谷的美让我意识到没有什么能比得上让自己去体验美。故选B项。答案B11What does the author put in her diary now?ANotes and beautiful pictures.BSpecial thoughts and feelings.CDetailed accounts of daily activities.DDescriptions of unforgett
11、able events.解析细节理解题。由第四段第一句话“Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling.”可知现在“我”只把一些特殊想法和感受写在日记里,故正确答案为B项。答案B12The author comes to realize that to live a meaningful life is_.Ato experience itBto live the present in the futureCto make memoriesDto give accurat
12、e representations of it解析细节理解题。由最后一段的最后一句“I dont live to make memories.I just live,and the memories form themselves”可知A项正确,C项不正确;由第四段最后一句“I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future.”可知B项错误。由最后一段第二句话“Maybe I wont h
13、ave as many exact representations of people and places;maybe Ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me.”可知D项错误。答案A社会生活类阅读理解“Everyone is entitled(有权) to their opinion is a remark commonly heard in our society. We value free speech and the rights of the individ
14、ual. The private preferences we keep, as long as they do not bother with the rights and freedoms of others, are ours to do with as we wish.Children learn this central principle early on and soon become expert at using it effectively to suit their own purposes. The phrase well, its just my opinion ca
15、n act as a get-out clause which avoids further questioning or the need to give an explanation. A student may well prefer to put up a brick wall and so avoid the difficult task of providing a justification(正当的理由) for their view.They know the holy position freedom of speech holds for all of us and the
16、y know the taboo(禁忌)around challenging the opinions of others when they do not produce unfavorable effects on anyone else.This can make things hard for the teacher. We want to promote tolerance and respect in our classrooms and give young people a sense: this is how one ought to behave. Yet, we are
17、also seeking to develop reasoning and critical thinking. To some extent, there is an idea that peoples views carry equal weight because all individuals ought to be treated equally. Treating peopleequally is different from treating what they say with equal weight, though. We need to make clear to stu
18、dents that the right to ones opinions does not ignore the need to support them with argument when called to do so.Justification is the signal difference between opinion and argument. Opinions are stated;arguments are advanced. Opinions are given; arguments are proposed. When we ask a student to expl
19、ain themselves, we are asking them to give us something that will lend evidence to what they have said. We are asking them to convince us, to persuade us, to show us the reasonableness of what it is they are saying.64. According to Paragraph 2, if you offer a get-out clause, you may.A. fall into a d
20、ifficult situationB. escape being questionedC. raise your social positionD. have to further explain your opinion65. The teacher may find it hard to.A. put up a brick wall to avoid giving acceptable reasonsB. challenge the opinions of others to have a deep effect on themC. encourage tolerance and res
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
