分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型湖北南漳县2016高考英语阅读理解和单项选择选练(13)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564526
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:78KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 南漳县 2016 高考 英语 阅读 理解 单项 选择 13 答案
    资源描述:

    1、阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:议论文话题:健康生活时间:7分钟A new study suggests you are where you liveat least in terms of weight.A rural address could be a risk factor for being overweight,according to the research published in the fall issue of The Journal of Rural Health.The study,led by researchers

    2、at the University of Kansas,analyzed data from the National Center for Health Statistics.They said it is the first in more than 30 years to use actual measurements of height and weight,rather than selfreported data,which can be unreliable.About 70 million Americans,or 23% of the population,live in r

    3、ural areas.The researchers found that 39.6% of them are obese(肥胖的),while 33.4% of urban residents are obese.Including overweight people as well,the comparative totals are 70.8% and 67.1%,the study said.The factors at work could be the “cultural diet” of rural America,as well as the isolation(隔离) tha

    4、t often exists,said the lead researcher,Christie Befort,assistant professor of preventive medicine and public health at the University of Kansas Medical Center.That diet includes “rich homemade foods” with lots of meat and desserts,she said.Rural Americans typically consume more fats than their urba

    5、n counterparts,the study found.Another factor could be the increased mechanization(机械化) of farm work,Befort said.Older generations showed less difference in weight than younger onesolder farmers would have put in more physical labor,she said.“Although some intervention(介入) research has begun to addr

    6、ess obesity among rural adults and families,great attention needs to be focused on widespread effective programs in rural areas,which contain some of the largest medically underserved communities in the nation,” the researchers said.【语篇导读】肥胖症的研究有了新的发现居住地也是造成肥胖症的重要因素。39.6%的美国乡下居民患有肥胖症,这与油腻的饮食、农场机械化、落

    7、后的医疗服务等有很大的关系。1What do we know about the study about weight in the passage?AThe new study is the first study of rural obesity in the past 30 years.BThe new study is the first time to research into the cause of obesity.CResults in the past years can be inaccurate as they havent adopted actual measure

    8、ments.DThe result of the new study is not reliable at all.解析推理判断题。根据第三段可知,这个研究分析了国家健康中心的数据,是近30年来第一次使用身高和体重的实际测量数据,而不是使用未必可靠的“自我报告的数据(selfreported data)”,从这些信息可推知,过去的研究数据不是很准确,不太可靠。因此选C。答案C2What do we know from the fourth paragraph?AThe rural population in America has increased by 23%.BAbout 27.72 m

    9、illion rural Americans have the problem of obesity.CObese people have moved to live in the countryside for its natural environment.D23% of the 70 million Americans live in the countryside.解析推理判断题。第四段说美国人口的23%,即七千万美国人,住在农村,其中39.6%是肥胖者,因此B正确(39.6%70 million27.72 million)。C项文章未提及,A、D项均是对第四段第一句话的曲解。答案B3

    10、What does the report suggest to deal with the problem?ACalling on the farmers to do more physical work.BPaying attention to widespread effective programs in rural areas.CGetting farmers connected with each other.DPersuading people to move to the urban area.解析细节理解题。根据最后一段可知,研究者认为应该更关注向农村那里有医疗服务极其低下的地

    11、区推广有效的项目,由此推断选B。答案B4What does the underlined word“address” in the last paragraph mean?Adeal withBwrite downCrefer toDcure解析猜测词义题。最后一段研究员介绍了如何应对肥胖问题,因此该词的含义应该是“对付,处理”,而不是“治疗”。答案A【长难句解读】原文“Although some intervention(介入) research has begun to address obesity among rural adults and families,great attent

    12、ion needs to be focused on widespread effective programs in rural areas,which contain some of the largest medically underserved communities in the nation,” the researchers said.译文研究者称:“尽管已经开始了一些介入性的研究来解决乡村成年人与家庭的肥胖问题,但也需要关注向乡村地区大范围地推广有效的项目,在乡村有些地方医疗水平极其低下。”分析Although在句中引导让步状语从句,which引导非限制性定语从句,修饰先行词

    13、rural areas。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Howling is a behaviour commonly observed among a wolf pack. As pack animals, wolves work together to hunt and rely on howling as an important means of communication among each other. There are different explanations of a wolfs howl and it appears that

    14、 there may be more to discover. One theory is that wolves howl to bond better together. Its almost as if howling together helps the pack stay together. Perhaps something similar to people feeling a sense of involvement with each other when singing a song together. But this theory may be wrong, expla

    15、ins Fred H. Harrington, a professor who studies wolf behaviour. Indeed, there have been times when wolves have been seen one moment howling in a chorus, and the next, quarreling among each other. It appears that usually the lowest-ranking members of the pack may actually be“punished” for joining in

    16、the chorus at times. So is howling a way to strengthen a social bond or just a way to reconfirm status among its members? Why do wolves howl for sure? What is clear, however, is that howling is often used among packmates to locate each other. Hunting grounds are distant and it happens that wolves ma

    17、y separate from one another at times. When this happens, howling appears to be an excellent means of gathering. Howling, interestingly, is a contagious behaviour. When one wolf starts to howl, very likely others will follow. This is often seen to occur in the morning, as if wolves were doing some so

    18、rt of “roll call” where wolves all howl together to report their presence. 1. What is the possible similarity between wolves howling together and humans singing in chorus? A. The act of calling each other. B. The sense of accomplishment.C. The act of hunting for something. D. The sense of belonging

    19、to a group.2. Why does Harrington think the “social bond” theory may be wrong? A. Wolves separate from each other after howling.B. Wolves tend to protect their hunting grounds.C. Wolves sometimes have quarrels after howling together.D. Wolves of low rank are encouraged to join in the chorus.3. Resea

    20、rchers are sure that wolves often howl to.A. show their ranks B. find their companions C. express their loneliness4. “Howling. . . is a contagious behaviour” (in the last paragraph)means.A. howling is a signal for hunting B. howling is a way of communicationC. howling often occurs in the morning D.

    21、howling spreads from one to another【参考答案】1-4 DCBD阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。At railway stations all across Britain next week, groups of students will gather with their backpacks to wait for the trains that will carry them home for Christmas. This is as large a movement of human beings as bef

    22、ore, but with more contradictory traffic flows, so that trains filled with the young pass each other travelling in every direction.At first, I went home every weekend with my washing, but then those visits became less regular. How did I let my parents know I was coming? They had no phone. Perhaps I

    23、wrote to them (Expect me with dirty shirts this Friday afternoon), but more likely I didnt let them know, and just turned up or didnt turn up, not understanding that my parents dashed hopes of seeing me were a greater casualty of my carelessness than a spoiled tea. And in all this I suspect I was ty

    24、pical, at least of young men. As for our fathers and mothers, none of them talked of empty-nest syndrome, even though its implication that the principal human duty is to protect and feed the young would have suited their generation better than ours. Then, the feelings of loss went without a name. To

    25、day, its a condition with remedies, which will make parents feel more enjoyable in their life. The Mayo Clinic, for example, suggests you try to maintain regular contact with your children through visits, phone calls, emails, texts or video chats. If you feel depressed, lean on loved ones or your me

    26、ntal health provider. Above all, stay positive: Thinking about the extra time and energy you might have to devote to your marriage or personal interests after your last child leaves home might help you adapt to this major life change.What cant be denied, however, is that children often leave home. I

    27、n modern societies, this is what they do. Christmas is the very time they can be depended on to return. For the non-religious, that may be this seasons true comfort and significance.文章大意:本文是一篇故事,讲述了圣诞前夕英国大批青年学生乘火车回家,由此引发了作者回顾自我的经历并意识到,当年他根本没有意识到父母对孩子的关爱。文章还给上了年纪的人如何排解空巢的孤独感和孩子们一些建议。31The main reason

    28、 for the busy traffic across Britain next week is that .Ayoung students will travel home for ChristmasByoung people will travel in every directionCit is a large movement of human beingsDthe traffic flows will be more contradictory【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第一段 groups of students .will carry them home for Ch

    29、ristmas年轻人坐车回家过圣诞节,可知选A。32From the second paragraph we can learn that the writer .Awent home every week to wash dirty clothesBunderstood his parents desire of seeing himCdidnt understand his parents feelingsDwent home to see his parents regularly【答案】C【解析】细节理解题。根据文章第二段内容 not understanding that my par

    30、ents dashed hopes of seeing me were a greater casualty of my carelessness than a spoiled tea可知选C。33The underlined word “remedies” in paragraph 3 is closest in meaning to .AreasonsBexcusesChabitsDsolutions【答案】D【解析】词义猜测题。根据该句后面定语从句的解释 which will make parents feel more enjoyable in their life可知是补救办法,纠正

    31、办法,解决方法之意。故选D。34From the last paragraph we know that .Ain modern society, children should leave homeBChristmas is likely a time for family reunionCthe significance of Christmas is celebrationDChristmas is not a comfort for the non-religious【答案】B【解析】细节理解题。根据最后一段理解 Christmas is the very time they can

    32、be depended on to return可知圣诞节是家人重聚的日子。故选B。35From the passage we can infer that by writing the article the writers purpose is to .Apersuade the young to show concern for their parentsBask the young to go home regularlyCmake the young understand their parents interestDenable the young to be more indep

    33、endent【答案】A【解析】推理判断题。根据理解整个故事可知作者的目的是劝诫年轻人要对父母表示关心。故选A。2015高考英语(附解析答案).单项填空1He was a good student and scored _ average in most subjects.AbelowBofCon Dabove解析 考查介词辨析。句意:他是个好学生,而且大部分课程的成绩高于平均分。above average高于平均水平;below average低于平均水平;on average按平均计算。根据a good student可知D项正确。答案 D2Would you get me a bar of

    34、 chocolate from the kitchen,dear?_ one?AOther BEveryCAnother DMore解析 考查不定代词用法。句意:亲爱的,帮我从厨房拿块巧克力来好吗?再来一块吗?other后通常跟名词复数,如Did you see any other films?你看过别的电影吗?every是形容词,every one意为“每一个”;another one意为“另一个,再一个”,故选C项。more应放在one的后面。答案 C3This restaurant has become popular for its wide_ of foods that suit a

    35、ll tastes and pockets.Adivision BareaCrange Dcircle解析 在具体语境中考查名词词义。句意:这家餐馆因其各种各样适合所有人口味及腰包的食品而深受大家的喜爱。division“分离;部门;分歧”;area“领域;地区”;range“批,组,类;范围”,a wide range of sth.“各种各样的”;circle“圆形;圈子”。根据句意及词义可知,range符合语境。答案 C4The temperature all over the world is becoming warmer and warmer for _ gases has com

    36、e into the air.Aa great deal of Ba large amount ofCmuch Da large quantity of解析 考查形容词短语辨析。用排除法去做。A、B、C均修饰不可数名词。此处gases为可数名词。答案 D5Our holiday cost a lot of money.Did it?Well,that doesnt matter_you enjoyed yourselves.Aas long as BunlessCas soon as Dthough解析 考查状语从句的引导词。句意:我们的假期花了很多钱。是吗?只要你们玩得开心,那也就没有关系了

    37、。as long as只要;unless除非;as soon as一就 ;though尽管。根据句意可知此处as long as引导条件状语从句,符合句意。答案 A6Ill spend half of my holiday practising English and_half learning drawing.Aanother Bthe otherCothers Dother解析 考查代词的用法。首先要弄清各个代词的具体用法,同时要把握解答该题的切入点。句意:我将用假期的一半时间来练习英语,用另一半时间学习绘画。another指不定数目中的另一个;other作代词用时,除习惯用语外,一般不单

    38、独使用,但others可单独使用;others 本身形式不对;the other指两个人或两个事物中的另一个,复数形式指其余的人或事物。答案 B7How did it _ that you made such a silly mistake?I myself havent figured it out yet.Abring about Bcome aboutCcome across Dcome on解析 句意:怎么会发生这么愚蠢的错误?我自己也搞不明白。come about发生,指事件发生的原因,常与how连用。其他选项无此用法。答案 B8She _ shyly at him out of t

    39、he corners of her eyes.Astared BglancedCpeep Dglared解析 考查与glance相似的几个词的区别。句意:她用眼角害羞地瞥了他一眼。stare盯着看;glance匆匆看一眼;peep(从小孔看)偷看,窥视;glare怒目而视。答案 B9The workmen want to _the number of working hours and to increase pay.Adiminish BdecreaseCdepress Ddelete解析 decrease“降低”。句意:工人们想要减少工作时数并增加工资。答案 B10How do you l

    40、ike the film?There was nothing specialit was only_.Aaverage BusualCnormal Dcommon解析 average此处表示“一般水平”。答句句意:没有什么特别引人入胜之处,只是一般。答案 A11_ food are stored in the tunnel in winter.ALarge quantities of BA great manyCA large number of DQuite a few解析 large quantities of 后面既可接可数名词复数,又可接不可数名词;其余三项均接可数名词复数。答案 A1

    41、2_ the youth _ the rising sun at eight or nine oclock am.,MaoZedong expressed his great hope for the young men.AComparing;with BCompared;toCCompared;with DComparing;to解析 compare A to B “把比作”,用现在分词作状语,因为主语Mao Zedong 与 compare 之间是主动关系。答案 D13You may use the room as you like_you clean it up afterwards.A

    42、so far as Bso long asCin case Deven if解析 句意:只要你过后把房间打扫干净,就可以按照你喜欢的方式使用房间。so far as或as far as意为“就而言”;so long as或as long as意为“只要”;in case意为“以防”;even if或even though意为“即使”,故B项合适。答案 B14Because of the snow he drove just 280 kilometers in 5 hours,so the _speed was 56 kmph.Abasic BwholeCtotal Daverage解析 average“平均的”。句意:由于大雪,他5小时才开车走了280公里,因此平均速度是每小时56公里。答案 D15Michaels new house is like a huge palace,_with his old one.Acomparing BcomparesCto compare Dcompared解析 考查非谓语动词。compare的逻辑主语是句子的主语Michaels new house,且二者之间为动宾关系,所以应该用过去分词作状语。答案 D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北南漳县2016高考英语阅读理解和单项选择选练(13)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564526.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1